Създаване на група за близки на болни от Алцхаймер

• 195 500
  • 862
  •   1
Отговори
# 765
Майка ми е в състояние на летаргиия. Само лежи или спи. Но тя взима много силни успокоотелни, защото при нея има и тревожно-депресивно състояние и все казва, че и е нервно. Последния път като се оплакваше от нервност лекаря каза да намалим лекарствата. Тя последно пие халоперидол и лепонекс. Ние намалихме още едно лекарство което беше почнала да го взима сутрин по 2 и от него, но сега караме без него. Промяната е , че е малко по -будна през деня. Тя пък иска да спи, иначе няма какво да прави. Отказва да стои дори седнала, само иска да лежи. Вечер се разхожда малко из стаята и пак ляга . Халопротиксен имахме преди 2 год. при нужда го държахме, но тя тогава беше доста добре и не го взимаше. Иначе за агресия не знам. Трябва да каже психиатър, ако сте от София мога да првпоръчам нашия лекар. Майка ми няма алцхаймер, някаква смесена деменция е най-вероятно. Така и не сме ходили при Трайков  Не ми се чака с месеци, а тя в момента е и трудно подвижна. Няма смисъл да я тормозя излишно. Вечерно време пие Мексия, преди взимаше Мемигмин. Някакво ново лекарство да не е излязло на пазара?

# 766
Elea Lea, ако искаш пиши ми координати на вашия психиатър. Иначе аз не знам за ново лекарство. Май няма да доживеем и да видим.

А тези успокоителни и антидепресанти по схема ли се спират и знаете ли каква? Защото нали има и привикване някакво.

Не знам, просто трябва спешно да взимаме мерки и не знам кой лекар ще може да идва да го види и дали ще може изобщо, но ние тука вече сме на ръба на нервна криза. Крясъците са ежедневни и просто не се издържа.

Последна редакция: чт, 30 мар 2017, 21:57 от lovely

# 767
Скрит текст:
Благодаря ви за предложенията на всички. amanadali, ХАЛОПЕРИДОЛ ми препоръчваше човека от аптеката, но пък невролога каза да се дава Рисполукса. По-добре било. Аз обаче от това Рисполукс не съм доволна. Не само, че не стана по-спокоен, а се кокореше и по цяла нощ. Без него поне спи. Засега.Та може да пробвам и с това. А не става ли летаргична от това лекарство? Страх ме е, че ние или сме в летаргия или в агресия. Няма средно положение вече.  
veli36, Сеталофт не съм го чувала. Но пък антидепресантите нали уж не са препоръчителни за нашите болни. На мен ми развиваха и лекарите и една аптекарка теорията, че нашите болни се влияели точно по обратния на нормалния начин на успокоителните като Лексотан и на андитепресантите. Проблема ми е най-вече, че няма кой да ми изпише това лекарство.
Скрит текст:
andriana1975, благодаря и за твоето предложение. Това лекарство не съм го чувала. Може би ще направим опит с него, ако ми го дадат на свободна продажба изобщо, защото е много трудно с рецептите. Той баща ми не може да бъде воден вече по лекари, защото не е в състояние. Той вече и от миналото лято не ходи. Изобщо ужаса е пълен. Аз сега съм намислила наистина и Аксурата да му я спрем или за постоянно или поне почивка да дадем, защото може би само вече му вреди.

Отиваш при личния му лекар и искаш да ти изпише. Ако не изпише, да ти даде направление за специалист, който да ти изпише на негово име. Лекарите поне са наясно, че няма как да се заведе болния вече на преглед, че лично да му го изпише. Ходим ние и разказваме, какво сме забелязали. И питаме за лекарства, защото или сме чели, или някой ни е казал от опит.

# 768
Да, вече двама души ми давате този съвет. Ще опитам. Само ме тревожи, че те специалистите най-"обичат" някой да им каже, че еди кое си лекарство му е препоръчано. Имам усещането, че като кажа нещо такова обикновено са готови да експериментират с всичко друго, но не и да дадат това, което съм казала. Въпрос на някакво его вероятно.

# 769
  • София
И на мен така лекарят не ми даде лекарствата, за които попитах. Вика "за какво му е антидепресант, той да не би да е в депресия". И пак изписа съшите лекарства, които му дадоха още в Св. Наум.

# 770
Здравейте!
Аз имам същия проблем с майка ми.Диагноза атрофия на мозъка-деменция.Тя е на 72 години.Вече от година и половина стана неузнаваема.Отначало беше само сприхава,заядлива , почна да забравя много.Баща ми почина май 2016 и главоломно тръгна състоянието и надолу.В момента вече е на памперси , подозрителна,не иска да си взима лекарствата , гони я параноя че я тровя.Не може да се справя сама,ходи до тоалетна , но се изпуска.Обува си памперса над пижамата и т. н.Взех жена да се грижи през седмицата за нея , но тя не я приема,гони я , обижда я,въобще ужас.Но не мога да я оставя без  надзор.Вечер като се прибера от работа поемам аз , въпреки че идеята беше жената да пуска пералня , да готви,да и дава лекарствата , но почти нищо от това не се случи,освен че готви 1-2 пъти в седмицата.Интересува ме някой има ли наблюдение и опит колко дълго може да продължи това.Вече не издържам.

# 771
Отново съм аз,Таня.ли да
Някой знае ли  дали трябва подпис от болния , за да бъде приет в хоспис. Трябва ли да има епикриза с диагноза .Аз имам само резултат от ЯМР и скенер на глава, но нямам епикриза.
И ако някой има информация за надеждни хосписи за дементно болни , моля да пише.Надеждни имам пред вид да има общи стаи за сбирки , двор където може да се излезе на въздух при хубаво време и да е до 700 лв на месец.
Благодаря предварително.

# 772
Ох, ох...наболялата тема. Колко може да продължи. Оказва се, че никой не знае. Ето на, ние вече минахме през няколко десетки вида агресия и после летаргия през годините. Минахме през параноята, през халюцинациите и какво ли още не. И си ги въртим. До припадък. Сега сме на крясъци.. Сега ще даваме по половин таблетка от тоя Рисполукс, ама слаби са ми надеждите, че нещо повече ще помогне. После може би ще опитаме Халоперидол.
По принцип е фаза и минава. Ама до кога, колко...за жалост се оказва, че не може да се определи.

За хоспис мисля, че ако човек има парите няма да го питат особено за епикризи. Е, предполагам, че ще ги улесни да знаят с какво си имат работа, но не мисля, че ще откажат при липса на епикриза.
За жалост аз не мога да кажа за тия пари добро място, ако някой иска да се намеси с информация.

# 773
  • София
Да не ви плаша, майката на свекъра е доживяла 97 години в такова състояние.

# 774
Отново съм аз,Таня.ли да
Някой знае ли  дали трябва подпис от болния , за да бъде приет в хоспис.

При нас не са искали подпис на болния. Той дори не осъзнава, че е в хоспис, мисли че си е вкъщи, милият ми татко.

# 775
Моята майка беше във Врачеш беше 700лв това е сайта доволни бяхме много са грижовни .http://domzavazrastni.eu/index.html

# 776
  • София
И аз утре ще ходя до един дом, че вече не се издържа. Дядото си е вкъщи, но започна да пада всеки ден, ММ ходи да го оправя, ходи на работа, изнервя се, ужас. Само че просто не знам как ще ги нагодим финансите. Тъпо ми е да давам инвалидната пенсия на детето, за да плащаме дома на дядото. Sad
Идва лятната ваканция, което означава, че аз пак ще работя по-малко.
И въобще не можем да поемем такъв разход.

# 777
Ужасно е, разбирам те много добре. Когато намерихме хосписа, където е татко майка ми изпадна в див ужас, защото е 750 лв. на месец. Те не могат да си позволят в никакъв случай разходите, пенсионери са от години, да не говорим, че майка ми ходи да му носи храна всеки ден и участва активно в грижите, за да се увери, че той е добре и не страда. Както писах по-рано, ако брат ми и аз не бяхме в чужбина и не работехме нямаше как да се справим. Най-малкото, с което да помогнем след като физически сме на хиляди километри и си ходим 1-2 пъти в годината.

# 778
  • София
Има някаква надежда. Дядото има апартамент, който е в лошо състояние, но една приятелка ми каза, че мога да говоря с агенция да го дадем под наем с някои компромиси в наема.
Има и някакви спестявания в банка, обаче трябва да вадим пълномощно.
Иначе в момента е в нас и е ужас. Напика дивана. Застава прав точно между вратите в антрето и се зъби, като опитам да го отместя, за да мина.
Много искам нещата да се наредят! Praynig Praynig Praynig

# 779
Има някаква надежда. Дядото има апартамент, който е в лошо състояние, но една приятелка ми каза, че мога да говоря с агенция да го дадем под наем с някои компромиси в наема.
Има и някакви спестявания в банка, обаче трябва да вадим пълномощно.
Иначе в момента е в нас и е ужас. Напика дивана. Застава прав точно между вратите в антрето и се зъби, като опитам да го отместя, за да мина.
Много искам нещата да се наредят! Praynig Praynig Praynig

Здравей! Hug
  Това с даването на апартамента под наем е нож с две остриета. както го описваш, най-често може да ви се случват неплатежоспособни наематели, които да избягат и да не платят или да не плащат и да не можеш да ги изгониш. За съжаление, така е в България. Приятелката ти може ли да ти каже, за колко би се продал апартаментът? Сметни по 800 лева на месец без лекарствата и с лекарствата, колко месеца може да плащате за хоспис. Както описваш, положението е съвсем зле. Най-лошото е да не би да влияе зле и на детето.
  Аз снощи ходих при мама. Ами живи измишльотини са нейните или защото едната приятелка(тя си е добре жената, май е оперирана нещо в таза) ще си заминава в къщи. Ще ходела при другата в стаята. Тя е също нещо оперирана. Дано да има търпение да изслушва "плочите" на майка. Така че няма за какво да иска да сеи ги връщам да умирали у дома си и че там вече било ужасно. Laughing И в компанията има един дядо, който си е съвсем наред. Grinning Та санитарката ми разказа, как предната  вечер им нарязала салата и се събрали на ракийка с шопска. Party Поговорих си с двете дежурни санитарки. Няма да ме лъжат. Даже им се говореше повече, но аз не можех да стоя с патериците. Поне научих, кой да търся за купуване на нещо, което им се хапва. Изобщо - доста ми поолекна вчера вечерта. Laughing Зле е, но да се радваш, че не е толкова много зле. ooooh! Никога не съм си мислила, че ще ми се случи такова нещо, но без да го изживееш, няма как да знаеш.

Общи условия

Активация на акаунт