Създаване на група за близки на болни от Алцхаймер

• 193 754
  • 862
  •   1
Отговори
# 810
Напиши мобилни тоалетни и излизат най-различни. За каравани ги ползват , за села, но не ми изглеждат подходящи за болен. Нестабилни ми изглеждат, много ниски . Че той стар човек ако седне, няма да може да стане. Май тоалетен стол е по-добър вариант.

# 811
Stardust, може ли да кажете името на мястото, където е баща ви.

Окръжна болница Бургас.

# 812
Понякога болестта има своите смешни моменти. Днес беше такъв и се посмях. Майка чувствително по-добре или поне беше по-заядлива.😊 Обвинява баба ми, че й е седнала върху телефона и затова не работел. А той телефона си работи. Вика й ей го виж не работи. А тя набира от gsm-ма си стационарния и се ядосва, че не може да го направи. Стационарния звъни та се къса , а тя (майка) продължава- Ей го виждаш ли не работи, щото седна върху него. Баба обяснява за 70-ти път, че тел.  си работи. Ето работи, нали виждаш , че звъни. Майка продължава- Ааааа работи той, ми защо не спира .Не мога да го направя. И ела да ми го пуснеш да звъни ,защото не иска. И това го слушам към 15-20 мин. (а аз съм набрала баба и ги слушам и се смях много). Погледнато реално, хич не е смешно, но днес ми стана така смешно и баба се разправя с нея и я убеждава едно и също. Ох....то болест ли е като болест.

# 813
Lovely,Моля напиши какви са тези памперси! Майка е с памперсгащи,слагаме допълнително едни големи превръзки,но пак пропускат!
Майка вече е много зле!Почти непрекъснато спи!Вече не може да се храни сама и почти не се движи...
Много,много ми е мъчно и най-гадно е,че няма лекарство,което до помогне! Cry

# 814
Lovely,Моля напиши какви са тези памперси! Майка е с памперсгащи,слагаме допълнително едни големи превръзки,но пак пропускат!
Майка вече е много зле!Почти непрекъснато спи!Вече не може да се храни сама и почти не се движи...
Много,много ми е мъчно и най-гадно е,че няма лекарство,което до помогне! Cry
Майка също последната 1 година само спеше, но намалихме успокоителните и сега е по-будна. Нищо не прави, но се храни сама и малко се разхожда. Съжалявам за състоянието, безумна болест. При вас от колко години е болестта? Аз също се интересувам от хубави памперси.

# 815
Преди една година я диагностицираха,но преди това поне от 2 години имаше признаци ,но мислехме,че е депресия.Тя е  на 66 години ,много рано се разболя и много бързо се влоши!
Майка не взема успокоителни, пие Донецепт и Оланзапин!Пиеше и Мексия(мемантин),но я спряхме.

# 816
Преди една година я диагностицираха,но преди това поне от 2 години имаше признаци ,но мислехме,че е депресия.Тя е  на 66 години ,много рано се разболя и много бързо се влоши!
Майка не взема успокоителни, пие Донецепт и Оланзапин!Пиеше и Мексия(мемантин),но я спряхме.
Преди 5 години, при майка се отключи като депресия. Влизахме по болници. Те я изписаха по-зле отколкото беше. Бяха я сложили на Сероквел и от него ли, най-вероятно и блокира мозъка. Чак след една година малко се подобри, но все и беше нервно, паник атаки. Все лежеше, все казваше много ми е нервно , ще умра. После открих д-р Димитров и той й даде Еголанза(Оланзапин), Ефектин, Гинко Билоба, сермион, кавинтон. И Лирика. И тя 1 година стана нов човек , много добре беше. Но я заведох на кардиолог и той препоръча да си мери кръвното и от страх , че апарата дава по-високо при първо измерване, тя пак се влоши много. Сега от година и половина само лежи. Преди Нова година падна и сега отказва да се храни в кухнята. Преди това ходеше. Тя също приема Мексия. Преди взимаше Мемигмин. На невролог не я водя. Само с психиатъра комуникирам. Той изписва всичко. Има 2 скенера от преди 5 години.Показваха умерена корова атрофия.При майка има и тревожно разстройство. На младини е страдала от Страхова невроза (Паническо разстройство),тогава не се е лекувала с нищо. Защо не пробвате да смените лекарството. То кое да взима, май няма много варианти. Кокосаво масло пробвали ли сте?

# 817
А, защо спряхте Мексията?

# 818
Happy2, Реално Донецепт като Арисепт ли е? Знам, че в тежка фаза ги дават в комбинация с Мемантина, ама ми се струва голямо натоварване на организма.

Мемантина има много различни видове наименования. При нас нито едно не си приличаше с другото като въздействие, а уж е едно вещество. Говорила съм с момиче, което работи в лаборатория за лекарства в Холандия. Тя каза, че не е вярно, че са едно и също лекарство въпреки всичко, защото те пишат основна съставка една и съща, но реално има и добавки, които винаги са различни за всяка марка и затова действието е различно. Ебикса съм взимала от чужбина (Така се казва Мемантина в Италия, Франция, Швейцария, а може и на други места) и му беше адски силна. Аксурата той си я взимаше до преди няколко дена, тя му понася най-добре, но сега ще му я спираме, за да му почине малко организма, защото в последните месеци е много изнервен и агресивен даже. Купувахме едно и от Полша, трябва да видя името му. Немдатин, което е по протокол от здравна каса за кратко взимаше също. Между другото ако някой взима Немдатин (пак Мемантин разновидност е това лекарство) имам почти 10 опаковки, които няма да ползваме, защото както казах сега ще правим почивка на баща ми, която може и да е окончателно спиране и ги продавам на по-ниска цена, лекарствата са си в срок. Ако имате интерес пишете ми на лични, мога и по Еконт да ги пратя за провинцията.
Та исках да кажа най-вече. Опитайте друг вид Мемантин преди да се откажете напълно е моята препоръка. Всички действат различно.

Памперсите се казват Санита пелени за възрастни. А в аптеката казаха, че са внос от Турция, ама сега гледам на опаковката и не виждам да пише от къде са. Няма значение. Засега ни устройват добре.

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 00:16 от lovely

# 819
  • Sofia
И ние имаме проблем с памперсите.  Ползваме памперс гащи,  но наистина пропускат. Баба ми има стол с тоалетна и от време на време я слагаме на него, затова гащите са ни по-удобни. Памперсите като се разлепят трябва да ги хвърлям доколкото знам.

# 820
Момичета,благодаря за информацията !  Hug
Миналата година като я водихме при доц.Иванова в Пловдив,тя вече пиеше Мексията и докторката каза,че целта на лекарствата била "Да не ни легне на легло" и че Мексията,Мемантина и Аксурата били  с една и съща активна съставка и нямало значение ,кое ще приема.После майка започна да се влошава и нашата психиатърка и включи и Донецепт-От комбинацията на двете и спадна много кръвното и се влоши като цяло,затова постепенно спряхме Мексията.Иначе  и беше изсписала и Ментат и коластра и с тези за кръвното станаха много и тя не искаше да ги пие и ги плюеше или ги криеше...и така остна само на Донецепта , Оланзапина и за кръвното.
Кокосово масло не сме и давали може да взема да пробваме .Сураво ли трябва да се приема и по колко?

# 821
Не си спомням точно, но някъде по 1 супена лъжица на ден. Чела съм го в интернет, нещо според килограмите беше. Аз лично съм давала на майка, но не мога да кажа дали е дало подобрение. Тя имаше огромно подобрение от Оланзапина. Дори д-ра се съмняваше дали е деменция. Но нали имаше голям шум около това кокосово масло. Може да пробваш, то е полезно.

# 822
При майка единственото  подобрение от Оланзапина  е че понапълня, но тя имаше  нужда,че беше  много,много слаба.То май отслабването драстично и беше един от ранните  признаци на болестта.
Ще прочета за кокосовото масло и сигурно ще  купя!

# 823
А този Оланзапин за какво им го давате? Пише, че е за шизофрения лекарство. За успокоение ли го давате, за какво? И с каква рецепта се дава? Ние опитахме Рисполукс, който е за шизофрения, но ефекта беше обратен. Ставаше по-зле.
За Мемантина пак ви казвам. Всеки лекар и аптекар ще ви каже, че са едно и също. Е, не са. Нищо, че съставката е същата. От опит ви казвам - действат различно.

# 824
Оланзапина на майка и го изписа психиатър,против халюцинации.
Кой мемантин да пробваме тогава - Аксурата  ли?

Общи условия

Активация на акаунт