Създаване на група за близки на болни от Алцхаймер

• 195 490
  • 862
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Пак си говорихме с ММ. Апартаментът не става за нищо в момента. Подът е зле, особено след някои неща.
Освен това и тавана е зле.
И електричеството.
Уфф. Айде отивам да видя каква цифра ще ми обявят.
Заболяването се развива вече бързо в момента. Забравя как се обуват чорапи даже. Тръгва да прави нещо елементарно /да яде, да се облече/ и забравя какво прави.

# 781
Стискам палци всичко да се нареди и да се оправите възможно най-бързо!  bouquet

# 782
  • София
Господ е с нас!  Praynig  Намерихме място в социален дом, ще събирам документи този месец.
И пак дано да мине леко, че трябва да го водимм на прихиатър, в социалните, да го разпитват...

# 783
Успех! Само който не е минал през това не разбира ... искрено се надявам на благоприятен изход.

# 784
Господ е с нас!  Praynig  Намерихме място в социален дом, ще събирам документи този месец.
И пак дано да мине леко, че трябва да го водимм на прихиатър, в социалните, да го разпитват...

Дано всичко мине бързо и леко. Успех! Стискам ви палци. Peace Hug

# 785
Знаете ли за хубави домове в район Габрово, Търново или София - до 500лв. Или такива цени няма. Отделно таксата си плащаш лекарствата и памперсите? Кое е по -добре : жена вкъщи или дом? Не е ли още един стрес за близките ни да ги дадеш в  дом? Голяма ми е каша в главата.

# 786
Не мога да помогна с домове в градовете, които споменаваш - дано другите препоръчат.

Ние всичко отделно - памперси, лекарства., дори храна, баща ми не харесва храната в хосписа. Майка ми доеи помага при миенето, маже му кожата с кремове, защото е много суха.
Татко не осъзнава, че е в дом. При нас вариантът за жена отпадна, защото той е на диализа и няма как да го вдигнат, качат в кола и водят в болницата 3х седмично. Хосписът е в болницата, на друг етаж от диализата.

# 787
  • София
Ние мислим варианти от 5 години. Първо, мъжът ми го домъкна в нас, аз бях със бебе, полудях.
После едни роднини отидоха да живеят в тях.
После - 2015 окончателно установихме Алц. след поредното падане на улицата.
После - 2016 пак падна, счупи си крака и лежа в нас. Накрая изпаднах в истерия.
Върнахме го.
После роднините се изнесоха - намериха си друго жилище и явно им писна от него.
ММ започна да ходи у тях да го наглежда. Имахме планове за социалните, за жена за гледане, но той започна да пада и вкъщи и окончателно решихме за дом, и така е добре, защото просто не можем повече.

# 788
Каква цена плащате и къде?

# 789
Някой чувал ли е нещо за лечение с масло от канабис? Има една група в ФБ, но повече говорят за лечение на рак.

# 790

750 лв на месец в държавен хоспис в Бургас.

# 791

750 лв на месец в държавен хоспис в Бургас.
Че , много скъпи тези държавни домове.Лекарствата и памперсите отделно ли се плащат? Какви са условията в държавните домове?

# 792
Това масло от канабис съм го чувала, че за много неща лекува. Но то май е незаконно в България и изобщо не знам кой как се сдобива с подобно нещо. Но гледах предаване преди време и имаше 4 случая на тежко болни от различни заболявания и всичките се лекуваха така. Къде е тази група? Може ли линк, че ми стана интересно.

# 793
Във ФБ, това е групата има още 1-2 страници. Питахме, но отговорър беше , че до Бългаеия щяло да бъде много скъпо.Ако някой говори добре английски, моля да разпита за още подробности дали би дало ефект върху дементно болни. Те са 2 вида масла, приемат се различно. Взима се по 1 оризаво зърно, започва се с много малко. Нямам много яснота по въпроса. Човека, който е създал групата го прави, но са американци. Не знам как може да дойде до България. Това е групата.
https://m.facebook.com/groups/4234ref=bookmarks77711190826?

# 794

Общи условия

Активация на акаунт