От една година ходя разпитвам питам както всяка майка исках най- доброто училище за детето ми, лутах се на къде ли не 32-ро, 18-то, 43-то 45-то, докато не се заговорих с една пенсионирана начална учителка, та тя ми отвори очите да не търся най-известното училище, а там където детето ми ще се чувста като удома си. "Намери си добра , мила, но строга учителка" и това ме накара да се замисля още повече. Почнах да разпитвам за учителки, но в тези училища към които се бях насочила добрите учителки вече бяха заети от връзкарите и пак се връщах в изходна позиция. На детската площадка се заговорих с майка на второкласник и питам веднага къде са , при кой и доволни ли са. Та тя ни отвори очите в нашия квартал на две преки от вкъщи е "100 0У" и ми заобяснява колко добре хубаво и спокойно било там, направо ми се изсмя като чу за 43-то, били се преместили от там, избро и ми следните причини които аз споделям с вас пък дано помогна на някой:
Много е важно за едно дете което за първи път престъпва училищният праг да е в спокойна и позната обстановка /при нас така се получи че децата от площадката с които е израстнал тръгват заедно/ нещо което щях да изгубя избирайки по далечно училище.
Колкото по- малко деца са в един клас, то толкова повече може да им се обърне внимание
Колкото по малко паралелки тръгват, то по-коридорите ще е по спокойно, нама да пуснат 120 деца наведнъж до лавката а само 40
Колкото по-близо до вкъщи толкова по добре и за детето и за родителя спестявам си всеки ден по 15 мин зимата подгряване на кола.
И така ние се записахме в 100-но училище, още не сме тръгнали , но спокойно мога да заява че направих правилния избор, аз се чувствам спокойна и сина ми също.Намираме се в безплатно частно бутиково училище, имахме 2 родителски срещи видяхме всичко и ни обясниха всичко, аколкото си по запознат , то толкова си по спокоен. Спечели ли са сумата награди и първенства, а голяма част от семокласниците са приети на първо желание без родителите да са похарчили един лев за частни уроци. Дават им безплатна закуска,имат си стол и занималняета е до 17 часа за всички деца.
Това е моят избор, беше доста труден, но сега съм спокойна и вие родители на бъдещи първокласници мислете, намерете най-доброто за децата си, пожелавам ви успех!