Друго каквото мога да кажа относно стъпките по които минава една бременна е че от личната лекарка се взима направление тип 9 мисля че беше,което е за АГ който да наблюдава бременността и картона който споменах по-горе.Избирате АГ специалист (който да е по здравна каса),той ви вписва дава ви час за женска консултация,на която се правят изследвания(Първата женска консултация се насрочва след 3-я месец,освен ако не сте имали някакви проблеми преди това).Първите изследвания които ми правиха на мен бяха:кръв и урина-пълна кръвна картина,сифилис,уро инфекции;цитонамазка-за гъбички и други влагалищни инфекции;кръвно;тегло;корем-ширина,дължина,обиколка.Друго изследване,което е препоръчително е за синдром на Даун,но то не се поема от здравната каса и в Авис Медика струва 60лв.(аз не съм го правила).На втората женска консултация АГ лекарят ме премери и тъй като не наддавам ми препоръча да си направя фетална морфология-не се поема от здравна каса и в Авис Медика струва 80лв.-прави я само д-р Николай Славов.Там се гледа подробно бебето-мери се,следи се извършва ли мозъчна,сърдечна дейност,гледа се за аномалии.И така до следващата женска консултация.Това е засега от мен.Ако има бъдещи мами,които знаят нещо повече конкретно за град Плевен -нека пишат.Аз се интересувам най-вече колко струва раждането във Втора клинична база без избор на екип-и за двата варианта-естествено и секцио.Чувам противоречиви мнения по въпроса и затова питам.Имам познати които без избор на екип не са заплащали нищо(едната е със секцио и е била с опасност за живота,а другата нормално-без усложнения).