Кога се слагат туршийте?

• 58 491
  • 260
  •   1
Отговори
# 90
  • Талант на 2012,2013 г.
И при мене май се очертава край. Щом и бурканите свърших... hahaha Joy

# 91
  • Талант на 2012,2013 г.
Част от туршията на Мастерчето... и малко чушчици!  Party

# 92
Ехеееее.добре изглежда туршийката....Браво Карме! Hug...Сега остава и да ви хареса..... Laughing

# 93
И ние тези дни ще правим туршия.
Може ли да ми кажете има ли начин да направя кисели краставички без да е нужно заваряване, че нямам нито казан, нито условия да варя буркани  Rolling Eyes Иначе камбите ги правя с варена марината, с която заливам напълнените буркани и затварям - без заваряване, без аспирин и стават супер хрупкави и хем сладки, хем кисели  Peace
Помогнете за краставичките, моля  Praynig

# 94
*ИлиЯна*  Ще споделиш ли рецептата за камбите , че точно такива предпочитам без варене и асперини Praynig

# 95
Аз ще се включа с рецепта за краставичките без варене,имам пробвана рецепта от мен от една готварска книга.
За 3литров буркан се слагат 3 суп.лъж.морска сол и 2 суп. лъж. оцет.Захар не се слага.Между краставичките по желание може да се сложат цели морковчета.Подправки-копър,керевиз,резенчета лук/или 3-4 скилидки чесън/,зърна бахар,черен пипер.
Гореща вода се налива с фунийка в буркана с краставиците.Бурканите се затварят много добре обръщат се с капачките надолу,завиват се с одеало и така престояват 2 денонощия.Съхраняват се на тъмно и хладно.

# 96
*ИлиЯна*  Ще споделиш ли рецептата за камбите , че точно такива предпочитам без варене и асперини Praynig
Слагам камби, морков, карфиол и целина и приготвям маринатата по следния начин: В тенджера слагам 9 ч.ч. вода, 1 ч.ч. морска сол, 2 ч.ч. ябълков оцет, 5 ч.ч. захар, дафинов лист, черен пипер, бахар. Слагам на котлона и бъркам докато захарта и солта се разтопят. Не е нужно да кипва. Оставям да изстине и изливам в бурканите. Пише, че стига за 14 компотени буркана. Бурканите се обръщат 1-2 пъти на ден в продължение на 2 седмици и са готови за консумация, но стават по хубави след още 1-2 седмици, ако имате търпение Wink
Стават прекрасни хрупкави кисело-сладки камби  Crazy каквито баба ги правеше като бях дете  Flutter
рошавата гарга без аспирин ли? Разчита се на горещата вода да се запечетат бурканите ли  newsm78

# 97
       Момичета, извинявайте, че нахлувам в темата ви ви, но имам проблем. И ще съм много благодарна ако можете да ми помогнете. Правя туршиите с подсладител, но при една от дозите съм прекалила,и сега камбите са много сладки. Някакви идеи да пооправя малко положението?  newsm78 Единственото, което ми идва на акъла е да долея оцет, но нямам идея какво ще се получи.
       Поздрави на всички.

# 98
Слагам камби, морков, карфиол и целина и приготвям маринатата по следния начин: В тенджера слагам 9 ч.ч. вода, 1 ч.ч. морска сол, 2 ч.ч. ябълков оцет, 5 ч.ч. захар, дафинов лист, черен пипер, бахар. Слагам на котлона и бъркам докато захарта и солта се разтопят. Не е нужно да кипва. Оставям да изстине и изливам в бурканите. Пише, че стига за 14 компотени буркана. Бурканите се обръщат 1-2 пъти на ден в продължение на 2 седмици и са готови за консумация, но стават по хубави след още 1-2 седмици, ако имате търпение Wink
Стават прекрасни хрупкави кисело-сладки камби  Crazy каквито баба ги правеше като бях дете  Flutter
рошавата гарга без аспирин ли? Разчита се на горещата вода да се запечетат бурканите ли  newsm78
А какво е количеството на зеленчуците?

# 99
  • Талант на 2012,2013 г.
      Момичета, извинявайте, че нахлувам в темата ви ви, но имам проблем. И ще съм много благодарна ако можете да ми помогнете. Правя туршиите с подсладител, но при една от дозите съм прекалила,и сега камбите са много сладки. Някакви идеи да пооправя малко положението?  newsm78 Единственото, което ми идва на акъла е да долея оцет, но нямам идея какво ще се получи.
       Поздрави на всички.

Няма лошо, че си писала за съвет. Това не е никакво нахлуване, ама как да ти помогна като никога не съм правила с подсладител? А ми се иска да съм ти от полза... ooooh!Да долееш оцет както пишеш, ама и малко водичка за да не е кисело... Знам ли... newsm78

# 100
Илияна не се слага никакъв аспирин.Краставичките стават хрупкави и кисели  и издържат до пролетта без да омекнат.Горещата вода запечатва капачките.Пробвала съм рецептата-наистина е сполучлива.

# 101
Сега прочетох рецептата за камбите,от няколко години правим такава туршийка с камби,много е сполучлива и всички я харесват.

# 102
Карма, благодаря. Долях само оцет и се получи. Не стана върха, но все пак се яде.  bouquet

# 103
lina kaz, мерси много...страхотна е рецептата...аз вече си направих достатъчно за зимата... newsm68 newsm44 smile3521 smile3503 newsm17

# 104
А какво е количеството на зеленчуците?
По рецепта е 6 кг камби, 1 кг моркови, 1-2 карфиола, 1 глава целина, но аз слагам на око- преобладават камбите. Ако остане мат'риал  Mr. Green правя буркани само карфиол или само морковче  Peace Всичко се изяжда  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт