Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 12-та тема

• 149 456
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
Лабрексче,не се инати залудо,ами врътни някоя погача да оплакнем око!Сигурна съм,че си събрала цяла торба идеи!  bouquet

# 376
  • София
Ето я и моята вчерашна питка Simple Smile Леко си позагуби формата. С тестото на Макс мама е

# 377
Благодаряви за милите думи   bouquet  bouquet
:
J_M_M , много хубава питка! И на твоето синче пожелавам здрави и бързи крачета!  bouquet Слагай малко по-големи снимки, да се вижда хубаво тая красота! Peace
то момчето ми отдавна ходи вече почти 4 г.но едва сега се престраших да покажа творението си,а по- големи  снимки ,ами имам още да уча Embarassed

# 378
Моля, майсторките в тази тема да ми кажат какво количество квас от пълнозърнесто брашно да сложа  и какво количество брашно, за да замеся нещо -  тутманици мисля да правя. Тъй като маята била вредна и по-здравословно е с квас, в момента го втасвам този квас и мисля, че ще стане, започнаха да излизат мехурчета и т.н. / в сайта на "Слънце и луна" е описано подробно как да го направя/, но не знам колко да сложа от този квас? Моля, помогнете ми !

# 379
А защо е вредна маята? newsm78

# 380
Моля, майсторките в тази тема да ми кажат какво количество квас от пълнозърнесто брашно да сложа  и какво количество брашно, за да замеся нещо -  тутманици мисля да правя. Тъй като маята била вредна и по-здравословно е с квас, в момента го втасвам този квас и мисля, че ще стане, започнаха да излизат мехурчета и т.н. / в сайта на "Слънце и луна" е описано подробно как да го направя/, но не знам колко да сложа от този квас? Моля, помогнете ми !

todiv, има ТЕМА, в която се обсъждаха закваските, погледни я или питай на лични някой от пишещите в нея. Може би и тук ще ти отговорят момичетата, аз за съжаление, не мога. Peace

# 381
А защо е вредна маята? newsm78

pure elixir , има доста инфо из нета, защото са изкуствено създадени термофилни дрожди, които са вредни. Ето ТУК, може да погледнеш, ако имаш интерес, а чичко гугъл ще ти изкара още за четене. Аз пък го научих от един превод, който правих от руски. Peace

# 382
Лабрекс,благодаря за линка. Hug

# 383

todiv, има ТЕМА, в която се обсъждаха закваските, погледни я или питай на лични някой от пишещите в нея. Може би и тук ще ти отговорят момичетата, аз за съжаление, не мога. Peace
Много благодаря за препратката, темата е изчерпателна и полезна. Между другото чувала съм за рецепта на кифлички без каквато и да е мая, квас или сода - от самото месене и съставките /захарта явно/ в тестото се получават ферменти и се подува при печене. А в последно време аз като съм месила с мая, въпреки доброто втасване, после усещам мириса й в готовото печиво и сега ще пробвам с квас! Още веднъж благодаря! Hug 

# 384
Мирисът на мая обикновено се получава ако се прекали с количеството.Аз преди за по-сигурно слагах почти по 1 кубче за питка от кило и нещо.Вярно,че не е малка,но се усещаше. Най-вече се усеща като е топла,после-не.

Скоро пробвах с по-малко количество мая- половин кубче.Ами на нищо не миришеше.Стана просто перфектна.То няма как съвсем да не мирише на мая,според мен е характерно,но не и нещо натрапчиво.

Правих и питка със суха мая.Ами друга става  Confused Мирише на нещо друго,на хляб. С жива мая си е най-добре според мен.  А това за вредите и не ми се вярва много много.То във всичко все има по -нещо  Crazy

# 385
Искам да попитам майсторките на питки,в стари теми видях снимка на питка във формата на риба,от какво тесто се замесва и лесен начин за оформяне.

# 386
Искам да попитам майсторките на питки,в стари теми видях снимка на питка във формата на риба,от какво тесто се замесва и лесен начин за оформяне.

ана74, не знам дали за подобни риби питаш или за нещо друго става въпрос, правих ги с тестото на мах-мама, което не изисква предварително втасване и е удобно за оформяне, вътре има плънка от гъби, лук, моркови и подправки. А ето и стъпка по стъпка оформянетоbouquet

# 387
Благодаря ти labrex Hug ,точно за това ставаше въпрос,от два дни търся.Сина ми на Никулден има оброк и скам да направя нещо по -така,а и той много обича топъл хлебец.
Довечера ще направя пробна.

# 388
Запалихте ме с тия вкусотии...... Ще пробвам да омеся нещо и обещавам снимки /само да не се изложа, че ще ми е за първи път Embarassed/.

Ами, воала
Като за първи опит - задоволително. Рецепта - макс мама, но сложих и сиренце. Май тавата ми беш доста голяма - диаметър около 30 см. Ако е в по-малка, нали ще бухне повече, но дали ще се изпече Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 01 дек 2010, 15:00 от tanya.d

# 389
tanya.d ,много хубава питка! Peace
На тази плетка отдавна й се каня,но още не съм я пробвала,та си мисля,че точно в този диаметър си е най-подходящо да се направи/и аз имам такава тава/,защото ако е по-висока тавата ще бухне повече,но ще е по-малка питката и фигурата ще си изгуби красотата.Иначе за по-високите питки пека повече време на по-ниска температура,за ф26 ми отива 50-60 мин.

И тук да покажа пухкави и ароматни фаготини на Лабрекс   bouquet :

Общи условия

Активация на акаунт