Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 12-та тема

• 147 766
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
Мерси Вени  Hug и аз съм се опитвала да правя фигурки,но съм доомесвала от самото тесто и не се получават такива нежни ,като на аденис.

с какво мажете питките отгоре?

# 706
  • забравих си мисълта...
Мерси Вени  Hug и аз съм се опитвала да правя фигурки,но съм доомесвала от самото тесто и не се получават такива нежни ,като на аденис.

с какво мажете питките отгоре?

Аз мажа питките с  жълтък + малко прясно мляко, по желание можеш да прибавиш и  малко олио.  Ако искаш коричката да е като на гевреците, можеш да разредиш много леко жълтъка с водичка. Питките се мажат точно преди изпичане или това ще рече, след второто втасване. Като я извадя, веднага я намазвам с бучица масло за блясък и никога не ги покривам. От маслото коричката омеква.

# 707
  • Костинброд
mari eta-да откраднах си идеята от теб-надявам се да не се сърдиш Hug
Селма-благодаря  bouquet
nano-украсата е от тестото,което описа Венета.
Venetta и Polin a-да наистина обещах стъпка по стъпка да снимам,но съм затрупана от ангажименти-ученик и 2г.разбойник,свеки оперирана от рак-водя я на химия,и за капак преди няколко дни обраха и пребиха родителите на съпруга ми.Сега ходя и по полиция,прокуратура и къде ли още не.Но това го казвам не за оправдание,а просто обяснавам,защо нямам време.
Обещавам при първия удобен момент да изпълня обещаното.
Благодаря на всички ви за идеите които споделяте.Поздрави. 

# 708
  • София
Венииии чакам си праткаъа по Спиди или DHL  Hug ако ли не ще ти дода на гости от инаттт.И за твойте хора не знам какво ще остане Grinning.
Зиче,Полинка,Мамо Цоцоланке,Елексир и всички вие
който пропусна и моля да ме извините,продължавайте да творите и да учите нас неуките  Hug

# 709
  • ГОре на черешата...
Аденис, разбира се, че не се сърдя - ако беше така, нямаше да публикувам тук Peace.

# 710
Ето я и моята питка със сирене по рецепта на Мari_eta, тестото с айран, невероятно мека и пухкава, хапнахме си я цялата за вечеря Embarassed

# 711
lu4a,много красива питка!  Crazy

# 712
  • забравих си мисълта...
Lu4a, питката ти е много сполучлива.

Венииии чакам си праткаъа по Спиди или DHL  Hug ако ли не ще ти дода на гости от инаттт.И за твойте хора не знам какво ще остане Grinning.

Дидолинка,  Hug заповядай мила, чакам те! Кажи само кога, че да приготвя още нещо Wink.

# 713
  • Пловдив
ЛУЧА ПИТКАТА ТИ Е МНОГО ХУБАВА . smile3501

Момичета искам да споделя една рецепта с вас защото стана невероятна вкусна питка или хляб както искате така го наречете  за да я пробвате защото наистина си заслужава.
Може да се оформи и като пита.
  Аз го нарекох селски хляб  Hug

СЕЛСКИ ХЛЯБ

За белите фигури по  питите ако някой го интересува може да погледне ТУКА... как ги правя аз .
Стават също много сполучливи  особено в талантливи ръце  като на Аденис... Hug Hug

# 714
Ех, че хубави питки, поздравления момичета!  bouquet  chef Навестявам темичката да се нагледам на красоти! Crazy Peace От доста време не съм правила питка, като съм подбрала машинката, само пробвам разни хлебчета. За съжаление, всичките в една форма - тухличко-павенце. Grinning Но пък стават много вкусни. Peace Ще си омеся обаче една питка, ей така, да ми мине меракът!  Hug

# 715
  • Пловдив
Лабрекс  АЗ ВЕЧЕ САМО МЕСЯ В МАШИНАТА НЕЩО ТУХЛИТЕ МИ ОМРЪЗНАХА  
Хляба във фурната си го пека с каквато искам формичка си го правя  Wink  bouquet

# 716
Лабрекс  АЗ ВЕЧЕ САМО МЕСЯ В МАШИНАТА НЕЩО ТУХЛИТЕ МИ ОМРЪЗНАХА  
Хляба във фурната си го пека с каквато искам формичка си го правя  Wink  bouquet

ЗИЧЕ, много се измързеливих покрай тая машинка. Embarassed Набутам всичко в контейнера и шапка на тояга - зависвам на компа без никакви притеснения! Grinning Ама, като съгледах питката на lu4a с тия хубави завъртулки, пък и другите преди нея, направо ме засърбяха ръцете.Ще си спретна една тия дни. Peace

# 717
  • Пловдив
Наистина че питката си е друго нещо  Wink  
Лучия наистина много хубаво я е завъртяла като роза се е получила Peace

# 718
Благодаря ви, давате ми крила (и вие като Ред бул)1 Точно по този начин за пръв път пробвам. Така го е описала авторката - навитите рула разрязвам през средата и усуквам двете половинки и наистина се получи като роза.

# 719
  • Пловдив
Така го е описала авторката - навитите рула разрязвам през средата и усуквам двете половинки и наистина се получи като роза.

Сега и рецептата ако дадеш , Wink еша няма да ти има   bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт