Израел-51

• 49 312
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
  • София-България, Израел - където си поискам
Само минавам , за да доклавам, че днес срещата с Мента и Тали Дан беше просто супер !  Grinning
Позволявам ви да ми завиждате. Laughing
Пихме кафенце, побъбрихме си сладко сладко на български, посмяхме се ...изобщо кеф!
Хайде до скоро!
завиждаме, завиждаме Laughing и не толкова благородно
Радвам се, че сте си прекарали добре Hug

Мъничко червеничко, покрай твоите разкази се пресетих и аз как се разписвах ,като безработна на същото място , а после обожавах да ходя на шопинг в Азриели Simple Smile вече бях родила Роби и това ми беше така да се каже свободния ден ( полуден, де) само за мене си Peace

# 211
  • София
...Да и ми е прясно нервирано защото преди няколко дни моя позната искаше да смени вярата си ( всъщност няма какво да сменя защото тя не е била вярваща ) защото е по баща еврейка и иска да стане " оригнал", а на въпроса вярва ли в Бог - отговора беше " .. ми. да .. " ,плюе другите вери без изобщо да знае разликата между тях и аджеба защо не ги приема , дори не знае дали е готова да спазва закона ако наистина си смени вярата . ...

Сега ... аз казвам така. Да правим разлика между религиозна принадлежност (нещо като родова традиция там или както искате го приемайте) и вяра. То това религиозната принадлежност си стана нещо като сатистическа единица за преброяване на населението и това не значи, че ако някъде обявят че в България имало примерно 4 млн. православни та толкова са и искренно вярващите.

То аз да не предизвикам буря ама май съм останал с впечатлението, че в някои страни пък за да имаш наистина пълното самочувствие на местен гражднин (ай да не кажа и всичките права) май трябва наистина да смениш религиозната си принадлежност.

# 212
  • На дивана, под юргана
Тигрееее спи спи ти.
Тука чета срещи някакви, явки имало, червеничко там и красиви жени, па ти блей по монитора.
Да ти имам разузнаването значи.  Laughing

Дядо, както се казваше в един стар виц - "Шефът никога не спи, шефът си почива."
Имахме предварителни сведения за срещата, разбира се. Замалко и аз да отида.. (както каза някой преди страница две - "колко му е - на два клика и 412$" от там сме...) Но прецених, че все още е много жега... нека паднат малко температурите, че много се потя в жегите...  Wink
За останалото ще премълча, щото нали знаеш, че наш'те вкъщи са най-красиви? Да си нямаш проблеми после, че зима иде не върви на палатка пред вкъщи да излизаш...  Wink

# 213
   Да се разпиша и аз Grinning
     Анди, много ми е трудно някой път да ти следя мисълта, не разбрах точно какво те нервира, но не искам и да влизам в полемики Peace Мен не ме интересува кой и защо и т.н. си сменя религията, дразнят ме просто фанатизираните и ограничени хора, както и приказката за пушачите нали я знаеш, че най-досадни са бившите пушачи със забележките си и стават върли противници на пушачите, нищо, че да речем са пушили 20 -40 години. Всеки може да си прави каквото иска, но да не пречи и осъжда различните от него. Много хора познавам,които са си сменили религията пък не се чувстват богоизбрани или длъжни да ходят всеки ден на синагога, просто защото си вярват по техен си начин. Има обаче и такива, които решават, че трябва да осъждат другите( а до скоро са живели като тях) за да покажат, че са много вярващи и да избиват комплекси някакви Peace
     Дядо Хаджи, напълно съм съгласна с написаното от теб Peace

# 214
Току що си изтрих без да искам целият отговор... ooooh! Много неприятно!

Ментуш - голямо благодарско за комплиментите Hug! Но само за информация на жените и мъжете в този форум - моята красота абсолютно бледееше до изящността и неподправения чар на двете дами Peace. Те са истински феи! А Йо Йо - ох, само да знаете какво ангелче е !
Джакиник - имам предложение - при следващото ти посещение в Израел да направим същият тур  Wink Давам ти срок от половин година! Laughing

Авива - ти сама си го написала:
Цитат
Всеки има право на избор , уважавам чуждия избор независимо дали приложен за мен ми се струва приемлив,имам всякакви приятели

Бог ни е дал това изключително право - правото на избор! Най-прекрасният дар. И всеки един търси и намира своята истина, като поема  отговорността и последствията от своите действия. Аз лично опитвам да стоя далече от даване на оценки и раздаване на присъди. По-трудното според мен е да разбереш защо някой е направил така.
Защото фанатици #2gunfire  от всички течения и религии тук в Израел изобщо не липсват. Да не говорим още и за хора  с различна сексуалност. Животът и без това не е лесен. А с такава непоносимост и неприемане ще е истински ад.

# 215
  • T"A
Накратко и набързо...

Мъничко червеничко, помниш ли, че ми препоръча едно място в Неве Цедек, ако не се лъжа, където е била жп гарата? Можеш ли да ме ориентираш?

Аз говорех за книгата לישון בלי ל … 99;ות или в оригинал: The No-Cry Sleep Solution: Gentle Ways to Help Your Baby Sleep Through the Night  Hug

# 216
  • Някъде там...
Стоя като бетонно колче зад поста на Мимкис  Peace  Hug
Червеничко, пък аз видях Йойо като беше още на дни, айде завиждай ми ти сега  Mr. Green  Joy
Твоята красота няма да коментирам  Heart Eyes прекрасна си.Позволих си да позяпам малко твои снимки  Blush
Аз отивам да се разправям с данъци, имам домашни да пиша до догодина  Crazy
Айде хубав ден на всички, по-късно ще се включа с розовото  Grinning

# 217
Ментуш, ето го мястото :
http://www.hatachana.co.il/
Много хубаво са го направили Peace. И половин Тел Авив е там .
Подходящо е и за майки с колички newsm71. Има много магазини,  кафенета и ресторантчета. Намира се срещу Делфинариума, между Тел Авив и Яфо.

Благодарско за книгата  Heart Eyes - ще я потърся веднага . Мислиш ли, че я има с Стимацки?

Борянката - какви са тез' работи ?!  Хм...Приемам хвърлената ръкавица.  И завиждам
 Close #Cussing out

Иначе любовта ни е взаимна ....

# 218
Иначе т'ва грима какво не прай.... Thinking

# 219
  • T"A
Мацки, аз на моето дете ще трябва червен конец да му вържа, недейта така  Laughing

Дядо Хаджия, Тигър не спи! Той събира такси  Wink

Мъничко червеничко, за Стеймацки не знам  Confused Аз я поръчах от Ла Лече, за парите те се обаждат по телефона... Бих ти я заела, но самата аз не успявам да я прочета все още (Ментов казва "Не успяваме да се наспим, за да прочетем книгата "Как да приспиваме детето"  Laughing). Даже е хубаво да имаш предвид, че аз нямам опит в прилагането на техниките, но просто горещо ми я препоръчаха и се надявам да работи при нас  Hug
Мерси много за линка   bouquet

Исках да споделя с вас една снимка, направена на Йом Кипур (да не се чудите как така детето е на улицата): http://www.shlomi-group.com/forum/index.php?showtopic=59891
(казва се "Ейтан бяга на свобода"  Grinning)

# 220
 Grinning Hug Grinning Laughing от Лабриут

# 221
  • Някъде там...
Ментуш, страхотна снимка  Heart Eyes
Ей Лабриут, радвам се че се разписа при нас  Hug
Червеничко, ти хубаво казваш грим ама аз незнам как да се гримирам  Embarassed Обаче мога да те светна за многото видове маратонки  bowuu

# 222
Ментуш-  Laughing  ТФУ ТФУ! Хамса, хамса! Хас ве халила, халила ве хас - изобщо не сме имали такова намерение...   Rolling Eyes
Но ти си му вържи на детето червеното конче. Виж, синьо око не му слагай, защото е опасно - моят хапна едно, без да го усетя...Откъсна си го от количката....И когато го видях на изхода ми стана зле... Sick ooooh!
Може би е добре и аз да потърся тази книга в Ла лече... Thinking Бих искала да си я купя. Не искам твоята, защото сега и на тебе ще ти е необходима.

А снимката е страхотна!!!  Heart Eyes И в този дух бих искала да споделя нещо много сладко, пак на същата тема :
http://www.pozitivnoto.info/2010/01/pismo-na-edno-bebe-do-roditelite-mu.html

Борянка- маратонки и аз обичам  Heart Eyes. И то много . Мисля, че са най-удобните обувки ever за разстоянията в Тел Авив. Даже мога да ти кажа къде можеш да намериш оригинални Адидас, Пума, Фила и т.н...за 130 шекела. Има едно място на Аленби - ама не казвай  на никой  Wink .Там са все "одафим"- по един- два чифта от модел , това което не се е продало в магазините. Има страхотни модели Peace.

За грима - мога да ти покажа как и какво, когато ще отскочиш насам. Изобщо не е трудно. Въпреки че мисля, че нямаш нужда ( и аз позяпах твои снимки  Wink  Heart Eyes ). Все пак за официални случай и тържества придава по-завършен вид.

Добре дошла на Лабриут! Hug

# 223
  • Някъде там...
Аленби- къде е това  Rolling Eyes За 130 шекела веднага хуквам  Embarassed Пък ако кажа на мъжо, че ще ходя да се видя със Мента, той ще ми купи билет ( интересно защо ли я обича толкова  Thinking тя една такава зла  Joy  )

# 224
     За маратонките идвам и аз, но първо да си върна моя номер, че сега съм Фиона и Голямата стъпка едновременно Laughing Mr. Green
    Мента, Мъничко червеничко, снимката и писъмцето са много сладки Hug
    Лабриут Hug

Общи условия

Активация на акаунт