Израел-51

• 49 306
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
   Добро утро Tired
   Ментуш и аз като теб се надявах сега да се понаспя преди бебока да се появи, но сън не ме хваща, а и е много активен. Честито на Йойо, колко бързо минаха 5 месеца Hug Heart Eyes Колко зъбчета има вече?
   Мъничко червеничко, аз съм си приготвила мюслита вместо бонбони, но ще си взема и бонбони, нали е сладко не отказвам. Нещо последните седмици ми се яде много сладко, а през цялата бременност почти не съм яла Rolling Eyes Аз съм вдигнала 12-13кг, много ми се чудят като кажа , че след 20 дни ми е термина, стомаха ми не е много голям, но пък за сметка на това изглежда остър Laughing Иначе се движа и топка си имам, много удобна за упражнения Peace Ако ги имаш списъците може да ми ги пуснеш на лични. Аз четох доста, но основното в повечето беше да се вземе грим, а пък аз не се гримирам по принцип Whistling
        Борянка, да, избрахме болница
Цитат
напоследък много забравям, трудно ми тече мисълта 
Това сигурно е от есента и аз и мъжа ми сме така, вчера на два пъти забравяхме къде сме паркирали Crazy
       Дядо Хаджи, добре завърнал се. Чакаме разказ и снимки от пътуването

# 196
  • София
Я да видя дал ще ми излиза сега темата в отбелязаните.

А! добре дошъл дядо! Отдавна не се беше мяркал насам...

Ми рекох дока съм бил в Тунис тия са спрели да пишат, та добре, че се сетих да проверя да няма нова тема.

Ето ви една усмивка от Тунис:

# 197
Вчера беше просто чудесно и времето и мястото- снимки знаете къде  Sunglasses.
Момичета, ако ще се виждате утре пишете на лични подробностите, има голяма вероятност да дойда.
Метуш, аз се шегувах в предният си постиг, напълно разбрах какво имаше в предвид  Peace.

# 198
Добре дошли на новодошлите   Hug
Честити 5 месеца на Йоави
Да е жив ,здрав , щастлив и усмихнат , да бъде за радост на мама и тати . Още безброй много хубави мигове на всички от семейство Ливне Simple Smile

Илка, ако четеш ,честит ти наследник Всичко що му желае майчиното ти сърце да му бъде ! Да и жив и здрав!  Wink

Ще си позволя да взема отношение по религиозната тема , не че има значение ,но все повече се сблъсквам с погрешни разбирания относно религията ,а всъщност всичко опира до вяра. Аз самата много израснах в отношението си към хората изповядващи други религии както към  евреи така и към  мюсюлмани.
Всъщност ще избегна многословието и ще кажа ,че за мен хората се делят на такива които вярват в Бог и такива които не . Бог е един ,но и пътят към Него е един , който има сърце за Бог рано или късно ще го разбере.
Хората дето минават религиозен курс ,за да си сменят религията ( тук и доста хора са писали ,че искат ) само и само за да се водят юдеи  са  много странни за мен . Да искаш да си смениш религията ,значи че не само си се обърнал към Бог  но си готов да подчиниш живота си на тази вяра . Да си юдеин не значи да идеш на курс и после да палиш свещи събота, по някоя молитвичка и айде .. Или пък всичко да бъде про форма , взимаш си сертификата и после шапка на тояга . Да си юдеин значи да отидеш по сърце да го минеш със сърце и после да бележиш живота си с вяра чрез дела . Да се обличаш по съответния начин , да пазиш съботата и т.н. и т.н.
Повечето хора гледат на изследвания , на хората , дори и на Писанието първо ,но не и на Бога...
А за религиозната дискриминация в Израел  да неприятно е предполагам. Но ако лично на мен бъде приложена от истински юдеин който вярва и търси с Бога с цялото си сърце няма да ме подразни . Проблема е ,че обществото все повече се развива " модерно" като разбива цялата вяра на пух и прах , и някак можеш да получих веднага гражданство ако си смениш религията, но гей парадите ,лекото мислене на младежите, порядките на обществото където абсолютно отречени неща от вярата се приемат за нормални и толерират ми е трудно приемливо на базата на тази религиозна претенция и самочувствие  гласно и негласно .
Това ,че масово хората обрязват децата си и празнуват празниците нищо не значи, ми че то и тук си празнуват Коледата заради " Коледния дух " ,а хора които изобщо не се интересуват от Бог все пак отиват в църквата и сключват църковен брак ..
Е има и другата крайност крайно фанатизирани вярващи ,които изпитват себе-удовлетворение и възвишение спазвайки дадените правила и плувайки в море от собствената си духовна ,а и не само гордост и всичко що не е от тяхната порода  -  под ножа .
Всъщност хората са толкова различни като начин на мислене ,порядки ,себеусещане и нрави ,че нека всеки прави каквото сметне за добре според него си ,но нека бъде родено от сърцето му , а щом става дума за вяра нека се гледа първо на Бога .

Последна редакция: нд, 10 окт 2010, 20:55 от *~Aviva~ *

# 199
  • T"A
Ментов пак е в командировка.  Sad Добре, че не разчитам на свекърва си да ми помага, че в дните, в които я поканих, тя е заета  Laughing

Тигър, много добър въпрос в подписа ти  Wink
С Наина и Мъничко червеничко се разбрахме [скришом]  Mr. Green
Бубе, с количката не е така лесно, както изглежда...  Sad за съжаление...
Дани, никого не си обидила, напротив! За обрязването накратко - уважавам решението на вярващите хора (а ние сме твърде светски, за да се впишем в тази категория), но за превенция европейският опит показва, че хигиената е тази, която предпазва от болести най-добре...  Wink
Анди, как се сети за нас? Simple Smile
Мимкис, двеса зъбчетата, които се виждат, но усещам, че и ново напира скоро да се покаже...
Дядо Хаджия, за малко да си помисля, че си ни забравил  Wink С интерес следя репортажите от пътешествието ти в Тунис, едва успявам обаче да смогна да разгледам снимките...  Blush
Тали Дан,  Hug ти още ли си с почивен ден неделя или тази година има промяна?
Много ми хареса мястото, на което сте били. Трябва да започна да си записвам за тези места, един ден (недалеч от настоящия момент) подобни записки ще ми свършат работа  Wink

Стискайте ми палци да оцелея до идването на българската баба  fingerscrossed  Hug

Последна редакция: нд, 10 окт 2010, 22:39 от Mentha

# 200
Хаха ,ами наглеждам темата  Wink
Къде е г-н Ментов ? Япония  Wink
 fingerscrossed стискаме даже и на краката , колко време ще имат за близка радост баба и бебе ?  Simple Smile

Дани ,аз бих обрязала сина си само и единствено заради Бог и вярата . Както се казва плътен данък ,всички други плюсове и минуси са плаващи и относителни .  Peace

# 201
  • София
...
Дядо Хаджия, за малко да си помисля, че си ни забравил  Wink С интерес следя репортажите от пътешествието ти в Тунис, едва успявам обаче да смогна да разгледам снимките...  Blush
...

Аааа тя добре, че сестра ти изскочи нещо в новините във фейса и си викам ма верно тия ора къде изчезнаха у МАМАта та ги няма и тръгнах да ви търся.

# 202
     Минавам да се отчета и тук да не ме мислите Laughing
     Вчера имахме фалшива тревога и до малките часове висяхме в болницата. Всичко е наред, дадоха ми още седмица-две време. Голям е любопитко бебока бърза да излиза Mr. Green
    Анди, радвам се, че се сети за нас  Grinning
    Тигър, наистина хубав въпрос  Laughing
     Тали, голям кеф е било, гледах снимките  Hug
      Мента, много се радвам, че ще имаш подкрепа от БГ, мислех, че вече си се предала пред натиска на свеки Mr. Green Явно, при нея е само ентусиазъм Peace

# 203
  • Някъде там...
Цитат
Хората дето минават религиозен курс ,за да си сменят религията ( тук и доста хора са писали ,че искат ) само и само за да се водят юдеи  са  много странни за мен .

Аз ли пропускам нещо?  Rolling Eyes
Да разбирам ли, че няма да те подразни опит за унижение?
Малко говория наизуст Анди, хубави слова, но са без покритие...Защо ли?- ами защото си далеко от тук...
Ако имаш дете и то е в казарма за да пази държавата а онзи религиозния живее на твоя гръб, без да работи, от таксите, които плащаш ти...пак ли не би се подразнила?

Последна редакция: пн, 11 окт 2010, 14:23 от Boryana

# 204
Само минавам , за да доклавам, че днес срещата с Мента и Тали Дан беше просто супер !  Grinning
Позволявам ви да ми завиждате. Laughing
Пихме кафенце, побъбрихме си сладко сладко на български, посмяхме се ...изобщо кеф!
Хайде до скоро!

# 205
  • T"A
И аз си прекарах страхотно! Искам пак  Mr. Green
Мъничко червеничко е много, много приятна компания и е страшно красива жена.  Flutter (позволявам на мъжете да ми завиждат  Laughing)

Бубе, обратно си разбрала Анди, струва ми се  Thinking

Мимкис, много се вълнувам за теб, извинявам се, ако те натоварвам с тази си емоция. Само кажи, ако те притеснявам с нещо, ще разбера  Hug

Анди/Авива, колко ще бъде тук няма значение. Важното е като колко ще го усетя...  Mr. Green

# 206
  • София
Тигрееее спи спи ти.
Тука чета срещи някакви, явки имало, червеничко там и красиви жени, па ти блей по монитора.
Да ти имам разузнаването значи.  Laughing

# 207
  • Някъде там...
Моля за извинение ако съм разбрала погрешно   bouquet
В последно време съм много отнесена, но вече го споменах, така че да ме прощавате  Blush
Червеничко...завидях ти и то много наистина  Blush

# 208
         Борянка, Анди визираше мен предполагам, аз съм споделяла, че искам да уча религия, но доколкото разбирам, тя не го приема само да учиш и да се интересуваш от дадена религия само теоретично, а трябва да си религиозен според нея Rolling Eyes.
         Мента, напротив, много се радвам, че споделяш моите вълнения Hug, не ме притесняваш, много ми помагаш дори като споделяш своя опит Peace
      Тали Дан също съм я питала много за нейните раждания, на Мъничко червеничко благодаря за списъка. Всички сте много отзивчиви и се радвам, че сте се запознали и сте си прекарали хубаво Hug
      Днес, след обяд ми намаляха контракциите и успях да поспя Blush
      Наина  Hug

# 209
Бубе , не мисля че ти противореча ?
Мимикс , не съм визирала теб . Всъщност не визирам никой от редовно пишещите тук .
Цитат
тя не го приема само да учиш и да се интересуваш от дадена религия само теоретично, а трябва да си религиозен според нея
Правя разлика между двете ,но не намирам връзка . От обща култура човек може да чете за всичко както за различни култури , бит, храни  ,защо не религия и учения разни ? ..

Може би нямам право да се дразня , но наистина ми става много долнопробно когато някой търгува с Бог , решава да си смени религията поради ред причини или за удовлетворение на собствените си представи за "престижност" . Да и ми е прясно нервирано защото преди няколко дни моя позната искаше да смени вярата си ( всъщност няма какво да сменя защото тя не е била вярваща ) защото е по баща еврейка и иска да стане " оригнал", а на въпроса вярва ли в Бог - отговора беше " .. ми. да .. " ,плюе другите вери без изобщо да знае разликата между тях и аджеба защо не ги приема , дори не знае дали е готова да спазва закона ако наистина си смени вярата . Липсата на отговорност ,че това е нещо важно , че всъщност не опират до някво листче хартия и признанието на дадена общност било то еврейска или християнска или някаква там няма никакво значение  , а преди всичко  става дума за сърцето и вярата . За това не са нужни курсове , та дори и познания , просто едно просто истинско чувство ,че има Бог и че вярваш в Него и искаш да намериш истинския път Него. Има много дилеми трудности и т.н. ,но това е простата разлика , хора които вярват ,че има Бог и искат да го открият и биха съобразили и подчинили живота си на това и такива които не  вярват или пък ако вярват то доста химерно и хипотетично ...
Както и за обрязването , акцента е религиозен и всички доводи до къде с покритие и докъде без не би трябвало да имат значение .
Вярваш ,че това е знака на завета в плътта който сключи Бог с Авраам и за това го правиш и ще го предадеш на децата си .
Влагането на друг смисъл и друго значение е безсмислено.

Всеки има право на избор , уважавам чуждия избор независимо дали приложен за мен ми се струва приемлив,имам всякакви приятели , но липсата на лична отговорност , назоваването на дадени неща с други имена и влагането на различен смисъл в тях разбиващ ценността и истинността им  ми идва в повече пък и да се смята за нещо нормално... както това с смяната на религията без да си готов сам пред себе си наистина да спазваш нещата и да си с ясната представа и чистото чувство ,че преди всичко става дума за Бог ,а не хората ,обстоятелствата или тежестта на думи като избран ,юдеин и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт