Подсъзнанието може всичко 29 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 279 743
  • 724
  •   1
Отговори
# 270
  • Universe
Преди по-малко от три години аз бях беден счетоводител, печелещ хиляда долара на година, в град, където да живееш с такава сума бе възможно само с цената на най-строги икономии. Личността ми бе потопена в море от тревожност, гняв, подозрителност и омраза. Те спъваха пътя ми към мястото, отредено ми от моите таланти. Знаех, че мястото ми не е сред нищите, но не знаех защо бях там. Изгарян от чувство за несправедливост, изпитвах свирепа неприязън и към хората, и към нещата.
Приятелите ми бяха малко, здравето ми разклатено, тежката работа и бедността бяха моята съдба и нямаше нито едно нещо, което да бележи по-светло бъдеще. На вниманието ми попадна една мисъл че успехът в живота може да бъде постигнат чрез изграждане на сила на характера и чрез контролиране на умствените ни способности. Тази идея ми се стори добра, а дори и да не беше вярна, нямаше да ми навреди да я изпробвам. Положих много усилия, за да формирам сила на характера си, неизменно внушавайки си смелост, спокойствие, сила и решителност. От събуждането си сутрин, докато умората приспеше чувствата ми, аз непрекъснато си внушавах тези неща. Измина година и половина преди да се забележи подобрение във финансовото ми положение, въпреки че силата ми осезателно нарастваше всеки ден.
В края на първата година напуснах работата си, решен повече да не бъда жертва на обстоятелствата. Бях без пари и без приятели. Не знаех къде отивам или какво ще върша. Аз бях израснал. Напусках доброволно работата, която преди година, разтърсван от страх, се тревожех да не загубя, знаейки и чувствайки, че постъпвам правилно. В рамките на двадесет и четири часа получих оферта за 100 долара на месец и я приех. За шест месеца заплатата ми се увеличи на 1800 долара годишно, защото бях подходящият човек на подходящото място и имах смелостта по време на криза в бизнеса и в отсъствието на мениджъра, да поема отговорност и да действам независимо, и да постигна успех.
На срещата на Борда на директорите бях избран за секретар на корпорацията, от която бях нает, и два месеца по-късно заплатата ми се увеличи с още 50 долара на месец, защото измислих и предложих две идеи, които донесоха хиляди долари чиста печалба на моите работодатели.
В края на втората година на самовнушения аз напуснах и без капитал отворих собствена кантора.
Получих кредит за над 20 000 долара благодарение най-вече на успеха на предишните ми сделки. Това се дължеше на факта, че хората, които ползваха моите услуги, имаха доверие в правилността на преценката ми и в моята честност. Те усещаха излъчването ми на честност, вещина и разсъдливост. Накратко, за една година успях да изплатя и последния долар, взет назаем, и имах печалба от 11 000 долара. После напуснах бизнеса, за да се отдам на описването на личния си опит, на който се основават идеите, изложени тук.
Но трябва да призная, че дори сега, с достатъчно пари за всичките си нужди, щастлив дом и всичко, което човек би си пожелал, преживявам моменти на депресия, на липса на самоувереност, недостиг на вяра в Господ, а от време на време и неспособност да поддържам чувството си на бодрост и удовлетвореност. В такива моменти си казвам, че трябва да възвърна силите си на търпеливо очакване и се оставям да бъда воден със силна вяра в ръката на водача. Сега се надявам, вливайки капка по капка смелост във вените на четящите тези страници, да им помогна да станат достатъчно силни, за да постигнат желанията си.
Нека читателите не сметнат това за приказка, измислена в момент на безделие. Авторът не обича да парадира със съкровеното в личния си живот за забавление на онези, които вероятно няма да го разберат. Но тази книга може да се окаже пътят, по който някой ще се измъкне от мрака на отчаянието и ще попадне в светлината на щастието от извоюваната смелост, където той или тя могат спокойно да посрещнат враждебния свят, издигайки се над посредствеността и постигайки щастие, мир и независимост.
@   Брус Маклеланд, Ню Йорк, януари, 1904 г.

Брус Маклеланд - "Преуспяване чрез силата на мисълта" - изтегли от тук

П.П. deni_m, КЛОНКА, babydust7

Free Will,

# 271
  • Шотландия
Накрая успях да родя едно желание. Няма да го казвам, но пък викам, да вземете да ми го "заредите" с малко енергийка Mr. Green
Имаш го - амин! Praynig
Пожелавам и на всички останали в темата успешно сбъдване на желанията!  Hug

# 272

КЛОНКА

Цитат
Имаш го - амин! Praynig
Пожелавам и на всички останали в темата успешно сбъдване на желанията!  Hug
   Praynig Peace

# 273
КЛОНКА  Hug ДА БЪДЕ!!!

# 274
Снощи седнах с един тефтер и химикалка и писах,писах..........сценарий.
Почувствах се наистина добре,успях да си представя нещата,които искам,щастлива съм.
Мога ли да дописвам периодично сценария или само на новолуние се прави?

# 275
Снощи седнах с един тефтер и химикалка и писах,писах..........сценарий.
Почувствах се наистина добре,успях да си представя нещата,които искам,щастлива съм.
Мога ли да дописвам периодично сценария или само на новолуние се прави?
и аз вчера същото направих и почувствах много радост от това! Grinning
и аз имам същия въпрос:Мога ли да дописвам периодично сценария или само на новолуние се прави? newsm78

# 276
Мисля че само на новолуние Hug

# 277
  • Шумен
Здравейте, мили момичета!
Преди време бях ви помолила за положителна енергия за мъжа ми/беше на важно интервю/. Всичко мина успешно и на 20.09 започва на новото място. Искам отново да ви благодаря newsm51 newsm51
Вчера и аз писах нов списък , но го направих по различен начин от предния път - писах в първо лице сегашно време  Laughing
Аз имам...
Аз работя в ... - вместо бих желала....
Сега да видим дали е по- убедително за изпълнение  smile3521

# 278
Добро утро мили феи!

http://www.youtube.com/watch?v=coDxnGic_m8

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 08:59 от raliko

# 279
  • Costa Rica
Здравейте, момичета!
Надявам се, че се радвате на един прекрасен ден.
В темата за Хоопонопоно се заформи една дискусия, която ми се иска да пренеса тук, за да се изкажат повече хора.  Касае се за Вселенските закони.

мижжжжке, Благодаря ти за това!

Обаче това:

1. ИКЕ (IKE): ”Светът е такъв, за какъвто ти го приемаш.”
ме вкара в размисъл.  newsm78
В 'Подсъзнанието..." редовно се обсъждат неща като "карма" и "вселенски закони". Добре, ами ако всичко е в главите ни, не си ли ги създаваме ние самите? Т.е. законите са универсални и вселенски само защото сме ги прочели някъде и сме повярвали?
Какво мислите по въпроса?

Ами една част е в книжките а другата част е в нас самите  Wink

Това което четем трябва да мине и през собствената ни преценка т.е.  не вярвам сляпо на всичко което чета  Mr. Green
Не твърдя, че трябва да се вярва сляпо - даже не говоря с фанатици Mr. Green Но да приемем, че прочетеш нещо, то е в съзвучие с твоите убеждения и се превръща в част от теб. Ако доведем принципа ”Светът е такъв, за какъвто ти го приемаш”
до логичното му заключение - хоп! - ражда се вселенски закон  #256993562. Който е Вселенски само дотолкова, доколкото ти вярваш в това. Примерно - аз не вярвам в кармата, такава, каквато я представя будизмът. Значи ли това, че кармата обективно не съществува? И няма ли Вселената да ме плесне през пръстите заради неверието ми?

Иска ми се да чуя вашите мнения по този въпрос.

# 280
Мисля си че всеки живее живота в който вярва че живее Thinking
Нашият живот е живота на нашите убеждения   Hug

# 281
  • Ст.Загора
Здравейте, мили феи! Heart Eyes Heart Eyes

Пожелавам на всички сбъдване на желанията, които снощи сте писали!
Дано повече от нас споделят тук за сбъдването им Praynig Praynig

Днес ми е един много важен ден, а за благополучното приключване на нещата имам нужда от вашата подкрепа - моля ви за нея Praynig Praynig Praynig

БЛАГОДАРЯ ВИ!

# 282
# 283
  • Добрич
Делфина фон Ю., ако ти не вярваш в кармата, каквото и да ти се случи, ти няма да си го обясняваш с нея. Нали тя не съществува...  Ще имаш някакво друго обяснение на ситуацията, което е логично за теб и твоя светоглед.

Но всъщност какво е кармата?.. Ти може би влагаш нейния смисъл в друго понятие. Мисля си, че действителността е една, но съществуват паралелни светове, чрез, които тя се възприема.

Да вземем за пример различните религии. Във всяка Бог е различен и има различно име, но малко или много от философска гледна точка в чертите на различните богове има доста  сходства. Така, че глобално погледнато религиите по своята същност си приличат. Просто всеки вярва в неговия вариант. И според мен не би трябвало да пречи на другите и те да вярват в техния. Т.е. имаме свободата на избора в какво да вярваме и с какви думи да го наричаме.

Според мен обективната действителност си съществува, независимо от нашите вярвания, но за нас съществува само това, в което вярваме.

Това е като да гледаш едно и също нещо през различни очила - с различен цвят или с различен диоптър. Всички го гледат едновременно, но го виждат по различен начин, според вида на очилата, които са си сложили. Естествено най-добре е, да се гледа без очила. Само, че не винаги осъзнаваме, че имаме очила и трябва просто да ги свалим.

# 284
Въпросът за това какво е обективна действителност е доста спорен вече  Wink
Да не забравяме, че елементарната частица е веднъж частица, веднъж - вълна  Laughing Е, какво е тя тогава "обективно"?  Wink А като се прибави и човешкото съзнание / разум /като елемент на наблюдението, както и факта, че оказва влияние върху наблюдаемото, в един момент се оказва мноооого сложно и многопластово всичко, което сме приемали за "обективно"  Grinning
Според делението "обективно" - "субективно" е до голяма степен споразумение /отново  GrinningHug

Общи условия

Активация на акаунт