не иска да стъпва на цяло краче

• 5 427
  • 20
  •   1
Отговори
Здравейте! Дъщеричката ми е на 5 месеца. При един от прегледите на докторката й направи впечатление, че като я изправя малката инстинктивно си свива пръстчета на краката и така стъпва. Каза, че това било хипертонус и ни изпрати на рехабилитация. Правя й масажи на ходилата , но тя все си ги свива тези пръстчета. Притеснява ме това, че ни казаха от 6-тия месец да я слагаме на бънджи - ама тя като не иска да стъпва на цяло краче  Sad Моля, ако някой се е сблъсквал с такъв проблем да пише. Чудя се дали това няма да отмине с времето?

# 1
Това за бънджито кой го е казал?

# 2
Повечето детски ортопеди са против бънджита, проходилки и каишки за прохождане..още повече на 6мес. Та сега тепърва стои седнало..крайно незрели са за бънджи и ставите и скелета като цяло (когато бебето подскача в ръцете на родителя, той поема тежестта му и е много по-различно от това да стои в бънжи) Peace
Потърсете мнение на детски ортопед.

# 3
Повечето детски ортопеди са против бънджита, проходилки и каишки за прохождане..още повече на 6мес. Та сега тепърва стои седнало..крайно незрели са за бънджи и ставите и скелета като цяло (когато бебето подскача в ръцете на родителя, той поема тежестта му и е много по-различно от това да стои в бънжи) Peace
Потърсете мнение на детски ортопед.

и аз така зная ,а тази лекарка ортопед ли е?

# 4
  • София
Не мисля, че бънджито е подходящо за възраст 6м.
Направете консултация с ортопед. Масажите биха били само от полза.
Синът ми проходи късно. Понякога си свива пръстите, но не мога да преценя в какви ситуации, най-често когато стои бос на теракота в банята.

# 5
Изобщо не мисля, че свиването на пръстчетата на 5 месечно бебе е някакъв проблем /някои лекари просто ме изумяват/. ooooh!
За успокоение бих се консултирала с детски ортопед.  Peace

# 6
Дори при прохождането си,децата стъпват на пръстчета,а не с цяло краче.Не знам твоята докторка как прецени,че на 5 месеца е редно да стъпва с цяло ходило Rolling Eyes

# 7
Благодаря, момичета! Още днес отиваме на детски ортопед  Hug

# 8
Благодаря, момичета! Още днес отиваме на детски ортопед  Hug

Нещо не разбрах, тази рехабилитация при кого се провежда?

# 9
Ами за мен това е напълно нормално.Моето дете като започна да прави опити да ходи стъпваше на пръстчета и след няколко дни сама се ''отказа'' от това.Сега стъпва на цяло краче.Тази лекарка не е добре.Как може да притеснява така родителите ooooh!

# 10
Благодаря, момичета! Още днес отиваме на детски ортопед  Hug

Нещо не разбрах, тази рехабилитация при кого се провежда?

Лекарката,която ни изпрати на рехабилитация е неонатолог. Тъй като малката се роди с проблем все още продължават да я следят неонатолозите в Токуда. На рехабилитация също ходим там. Преди малко говорихме с д-р Драганов и той каза че това изобщо не било проблем... Човек да се чуди вече на какво да вярва  Thinking

# 11
Повече вярвай на Д-р.Драганов Peace -лично мое мнение.

Тея в Токуда....мале не ми хвали неонатолозите, че ще им скъсам дипломите на всичките заедно със завеждащата им.Станах за "смях" от техните компетенции.

По въпроса....... повечето деца като прохождат първо стъпват на пръсти и после отпускат цялото стъпало.
И двете ми бяха така, а и като гледам около мен повечето дечица са така.
От масажите лошо няма, и да не помогнат/макар да не виждам проблем/ няма да навредят.

# 12
  • София
моят син все още понякога стъпва на пръсти. Видихме го на профилактичен преглед при детски ортопед 3 месеца след като проходи, човекът каза, че децата стъпват от време на време на пръсти до към 2-3 година, а до 5-7година се оформя походката и след това вече се смята за проблем. Крайниците на децата започват да извършат всички финни движения към 6-7 година, затова и тогава детето започва да се учи да пише в училище. Същото е и с крачетата.
За бънджито не съм убедена, че е полезно на тази възраст Naughty Моят син скачаше много когато го държахме, но бънджи не сме ползвали. Да, изморяващо е, но няма как, минахме и този период  Peace

# 13
Ами за мен това е напълно нормално.Моето дете като започна да прави опити да ходи стъпваше на пръстчета и след няколко дни сама се ''отказа'' от това.Сега стъпва на цяло краче.Тази лекарка не е добре.Как може да притеснява така родителите ooooh!
Peace Моето също, даже стъпваше на пръсти повече от месец преди да се научи правилно.

# 14
  • София
Ако не съм разбрала грешно, говориш за свиване на пръстчетата и така се опира на повърхността..все едно на нокътчетата, ако успях да го обясня. При моето дете го имаше този момент и той отмина като започна да обикаля кошарката. Не е било проблем за педиатъра ни.
Аз избрах да отидем при Алексиев. За Драганов все хубави работи съм чувала..всички които познавам се хвалят как Драганов бил казал колко е перфектно дупето или крачетата на бебето  Grinning Общо взето все едни и същи реплики.
Според Алексиев бънджито и проходилката могат да се използват без да се прекалява естествено.

Общи условия

Активация на акаунт