Юнче гука сладко на мама и на татко - тема 4

• 26 316
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
  • Обетованата земя
здравейте, имам въпрос относно кърменето, но незнам тук ли трябва да го задам. Аз както по рано бях споделила съм сигурна,че нямам достатъчно кърма, а след 5 следобяд напълно нищо и чак след като легна вечер да спя и в ранните часове на ноща се появява наново. Но въобще не му е достатъчно и все още Алекс отказва шишето. Според вас вярно ли е,че след като той се наяде ако има останало мляко трябва да се изцедя напълно, тъй като прочетох, че колкото той яде, толкова ще произведа после?
Сисито, ако имаш малко кърма наистина, гледай да се изцеждаш колкото може според мен, така увеличаваш лактацията. Все пак можеш да си оцветиш поста в лилаво, за да ти отговорят компетенто от ЛаЛече Лига. Нормално е да имаш сутрин най-много кърма, заради хормона пролактин, който вечер е най-много, и още повече ако бебчо си прави нощна пауза. Ако го слагаш на гърда вечер(през нощта между 2 и 8 часа сутринта мисля че беше) също ще стимулираш производството на повече мляко. Хапвай варено жито, можеш да пробваш и с лук, ако бебчо не му се мръщи. Това се сещам засега.Simple Smile. Успех!  Peace
Нашият щурчо нещо не му се спи. Цял ден будува, игра, имахме гости и на тях раздава усмивки, гукане, как не се измори това дете. И сега оаквах да заспи веднага след ъпане и хапване, но не-пак му се играе! И лошо започна отново да се буди вечер за по едно кърмене. Може би е някаКъв скок в растежа и се нуждае от повече мляко.
За приспиването-при нас е различно. Общо взето рядко му се случва ей така да го оставя в леглото и сам да си заспи. Сам заспива само по разходките в количката или на шезлонга си сутрин. През другото време като го видя, че му се спи го полюшвам 5-10 минутки и е заспал. Иначе почва да се криви, да реве и няма заспиване. А колкото повече спинка, е по-спокоен. Вечер заспиваме на цицето обикновено.
За главичката-вчера цял ден се упражнявахме да я държи наляво и вече по-често го прави. А сутринта го сложих на една възглавница и милото така добре си вдигаше главичката, много съм доволна. Ще видим утре и ортопедът какво ще каже!
Лулу, много сте сладки, и на мен ми се приходи на планина!
Лека вечер от мен!  Hug

# 241
Здравейте,
набързо да се отчета и аз. Ние също правим упражненията, за които е писала Киди. На нас педиатърката ни даде една книжка и в нея е описано какви упражнения трябва да се правят на съответната възраст.
Но мога да споделя, че определено има полза и детето е много активно и подвижно.
За водичката да споделя, че нашата бебка не иска да пие изобщо даже и в най- големите жеги отказваше.
Хайде лека и спокойна нощ от нас.

# 242
Lulu25, много е сладък Боил, да ви е жив и здрав и да покорявате заедно много върхове! И ние сме запалени планинари и нямам търпение да тръгнем с малкия. Ще го мисля още за Боровец, благодаря за мненията ви, но повече ми се ходи зимата на почивка там вместо сега. Ще видим.

А за кенгуруто не се тревожи, на мен ортопеда ми каза да го слагам от третия месец в кенгуру, така че, време е  Peace

# 243
  • Варна
Привет и от нас!
Ние бяхме на гости на нашите за 2 дни и прекарахме чудесно. Павел си спа в коша за количката и този път. Ей,голяма работа е тази количка, страшно съм доволна!
Днес цял ден си стояме у дома. Аз домакинствах, а децата си играеха. Така и не се наканих да излезем...
И  аз смятам, че е рано за обръщане. Упражненията започнахме да правим като следваме описаното тук: http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=474 . Правим ги час и половина след някое от дневните хранения, най-често сутрин към 9ч. Павел се радва и доста се измаря, то и аз се измарям, особено от "танцуването". При възможност го възлагам на таткото.  Wink
мартеа, добре завърнали се!  Hug
Дион, и аз мисля, че трябва да отидеш.  Hug
milkuz, Павел гледа с голям интерес брат си. Не плаче и не се плаши от него, напротив - все му се усмихва и сякаш разбира, че е дете. Много мила гледка са двамата!  Heart Eyes Предполагам е някакъв период при вас и скоро ще отмине.  Hug  
Алексова, бързо оздравяване на свекито!
Банята Павел я обича, понякога е раздразнителен по време на обличането след нея, но явно се дължи на големия глад.Simple Smile)) Ние нали не го мажем сега, та бързо минава.
Косата му не пада. Бях намерила 2-3 косъма и иси помислих, че се започва, но не. Моята обаче вече е навсякъде по пода... черна е и много ме дразни. Не се притеснявам обаче, че е и сезон за падане... Надявам се да не е повече от обикновено.
За сега сам си заспива . Понякога през деня помагам с леко люшкане на шезлонга за около 5 мин. На ръце не съм приспивала още. Дано така да си продължи.  Praynig
Дали имаше още... newsm78
ААааааа срещата онзи ден беше страхотна - надявам се да има още много такива и възможно най-скоро да е следващата.  Flutter
Хайде прегръдки от нас!  Hug

# 244
mar4ela5, благодаря за линка с гимнастиката, от него виждам че педи правилно ни кара да правим тези упражнения. Понеже ние вече сме в 4-тия месец.

Второ тримесечие

Комплекс 3 (за деца в четвъртия месец)
I ОБЩ МАСАЖ
II ГИМНАСТИКА
- пасивна дихателна гимнастика с ръце;
- пасивна гимнастика с крака;
- сгъване на краката изправени в коленните стави;
- танцуване;
- поставяне по корем;
- повдигане на краката от коремно положение;
- повдигане на раменния пояс и гърдите от коремно положение;
- плувец;
- обръщане от гръб по корем с помощ.

Точно тези неща ми нахвърли педито набързо ама аз не успях да запомня всичко, та сега този линк ми е от полза.

# 245
пробвах с изцеждане преди малко и от двете гърди успях да изцедя с ръка 10мл общо. Обикновенно с помпа излиза около 30мл. Тъпча се с овесени ядки и жито, но те не ми помагат.
Нощем Алекс яде в 12,3,4,5,6. Но все по 2-3мин и заспива. Ака сутрин и към обед, много рядко следобеда поради липсата на достатъчно мляко. Затова може би довечера ще пробвам да му дам малко оризова каша. Иначе той си удвои кг на 2м. Според вас грешка ли ще е да му дам толкова от рано или по добре да го храня на често нощем, за да компенсира за вечерта?

# 246
  • Варна
Sissito, според мен е твърде рано. А и доколкото разбирам бебчо не показва признаци на глад. Кърми си го, когато пожелае, пий течности, освен храните и такааа всичко ще е наред.  Hug
Морска, как е Ели? Върна ли се апетита?  Hug

# 247
Sissito, и според мен е голяма грешка. кашите ги дават за след навършване на 4 месеца, а пък са и тежка храна и в никакъв случай не е хубаво да почваш да захранваш с каша. Ако искаш да захранваш от сега почни с плодовите пюренца и то ги давай като десерт, в никакъв случай не замествай цяло хранене с тях

# 248
не напротив, той постоянно е гладен. Рацете му все в устата. Като го сложа на гардата си и така устремено започва и след няколко секунди започва да плаче. Така поне е днес цял ден!

# 249
Сиси, а пробвала ли си да се изцедиш скоро да видиш колко кърма имаш. А ако му дадеш адаптирано, яде ли. Как е след това

# 250
Sissito, слагай го максимално често на гърда. Ако трябва и на всеки час. Почивай си и пий течности. За няколко дни ще се оправят нещата.Бъди спокойна и търпелива.

# 251
не напротив, той постоянно е гладен. Рацете му все в устата. Като го сложа на гардата си и така устремено започва и след няколко секунди започва да плаче. Така поне е днес цял ден!
Миличката, ти явно си силно стресирана. А кърмата спира много бързо при стрес.
Според мен, така и така си се замислила за каша, давай му AM с лъжичка. Мъничък е още за каша.
Но първо пробвай следното :
1) Различни марки AM - може да не му допада вкуса или гъстотата на това, което си му давала
2) Различни биберони - силиконови / каучукови ; има такива, които текат сами в устата на бебето или "но дрип"; с ортопедична форма или нормална
3) Млякото да е с температурата на кърмата, т.е. леко затоплено

Ако е наистина непрекъснато гладно, все нещо от гореспоменатото трябва да помогне. Успех !!!

# 252
честно казано пробвах всичко, което ме съветвате. Постоянно пия вода и чайове, постоянно го държа на гърдите си, но ефект няма. А за АМ пробвах няколко вида и не иска. Пробвах и с различни видове силиконови и каучукови биберони.  Sad

# 253
АЗ пък си мисля че малкия си хапва много добре щом ака по 2 пъти на ден Сисито!! Едно бебе което не яде Не пълни памперси!  Peace Просто явно е ревлив  Crazy

# 254
АЗ пък си мисля че малкия си хапва много добре щом ака по 2 пъти на ден Сисито!! Едно бебе което не яде Не пълни памперси!  Peace Просто явно е ревлив  Crazy

Peace Напълно съм съгласна със Смилянова! Не може на 2м. да си е удвоил теглото от глад.  Laughing Може нещо друго да го тормози - колики, зъбки, затова така да реагира на гърдата. Бъди сигурна, че ако е гладен, ще яде от биберон. Желая ти успех и повече спокойствие!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт