Юнче гука сладко на мама и на татко - тема 4

• 26 217
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
Добро утро, мами.
Отдавна не съм писала, но все нямам време. Имам един въпрос - С много гадна хрема съм от вчера. Кажете какво да правя, че направо е страшно  Sad още се кърмим
Връщам се да ви чета, че имам доста и по-късно ще се включа по въпросите.
Честито на патерица на всички празнуващи вчера - да сте живи и здрави   bouquet

# 406
  • Оранжевата стая
Ядем на 3 ч и половина 6 пъти в денонощие. Дневната ни доза мляко е 700-750 мл
Ох, да си отдъхна, че не сме само ние на диетка, защото малката яде около 8 пъти на денонощие, но го слагам средно по 90 мл /понякога е 120, понякога е 80 мл/ - аз я кърмя, но понякога я меря, за да съм в час колко изцоква. Така че ги докарваме около 700 мл. А като пресмятах връстниците, които се хранят на АМ как изяждат по 140мл - 6 -7 пъти на денонощие и ми стана лошо колко назад сме в количествата. Но така се ядват нещата  Mr. Green

# 407
здравейте и от нас, ние с Влади вече сме на линия и се надявам, че ще ми остава повеч време да се включвам.
Относно храненето аз стигнах до заключението, че не е възможно всички да ядат точно определено количество - все пак дечицата са различни. По едно време бая се бях притеснила, защото Влади яде по много голяма доза, но пък яде по малко хранениея на ден - не че ми харесва, но се опитах да променя нещата като му давам по-малко еми не става той все реве и е гладен. За това наддава ли добре и не пълнеели бебчо си мисля, че не е нужно всичко да е точно до милилитър.
Ели, много се радвам, че резултатите на Никола са вече добри.

Последна редакция: сб, 18 сеп 2010, 09:58 от Ivelina06

# 408
Xlora, съвсем добре са ни нещата с яденето. Тези 140 мл. 6-7 пъти на денонощие ми се виждат множко като се сумират за бебета на 3-4 месеца. Доколкото съм запозната дневната доза мляко не трябва да надвишава 1 л. Щом връстничетата ви на 3-4 месеца ядат горе долу 7 пъти по 140 мл (това прави 980 мл.) по натам като порастнат ще им се събира повече от 1 л. мляко на ден.  newsm78
Ние току що за 1-ви път излапахме 3 лъжички ябълков крем. Голямо облизване падна и едни лигички текнаха  Joy Ако всичко е наред следобяд още 3 лъжички и от утре увеличаваме.
Ели, браво за хубавите резултати  Hug
Хубав ден, момичета.

# 409
Здравейте и от нас  Hug
Ние сме на мама на гости и нещо не ми остава време за писане  Whistling
Ние ядем 5 пъти в денонощие по 150мл  Crazy От онези дни нещо бяхме на диета, но от вчера вече всичко е по старо му  Peace Правим много дълги паузи през ноща - по 10-12 часа  Crazy Игаем си активно с дрънкали, вече си ги прехвърляме от ръка в ръка, лапаме ги активно  Mr. Green Другата седмица ще видя какъв и е хемоглобина и от другия месец ще почваме да се захранваме, само че със зеленчуци  Peace Ако я видите как се облизва когато ядем ние  Laughing Laughing Кака и изобщо не проявяваше интерес към друга храна мнохо дълго време  Crazy Но Ивана като ни гледа чак лиги и течат и гука ли гука, все едно ми вика - мамооооооооо дай да опитаммммммм  Laughing Laughing

# 410
Ние пък мислехме да започнем по-късно с захранването може би към 6 месец, но Влади чак се сърди като седнем да ядем и ни вижда и той не яде #Crazy

# 411
Здравейте момичета Hug
Виждам, че започвате да вметвате  захранването. Ние отдавна сме го почнали. Знам, че много от вас са против ранното захранване, но всеки си решава кога.Моята педиатърка е за старата схема и аз реших да я послушам. За сега всичко е наред. Малчо опита доста плодове (ябълка, круша, грозде, праскова, банан, синя слива)  и показа вкусовите си предпочитания.
 Започнах със сокче от морков на 3 навършени месеца и вече сме на плодови пюренца. В четвъртък бяхме на консултация и педито каза да започваме и зеленчуковите пюрета. Малко се притеснявам дали ще ги хареса че май е по сладкото но ще видим.

# 412
какво количество сокче сте дали първия път и по колко пъти на ден, а как увеличихте количеството? Моля ви да споделите, защото на нас това сега ни предстои

# 413
Първия ден преди обяд 1 лъжичка, втория 2, третия  3  и на четвъртия ден давах 25мл кам 9 часа и 25мл в 15 часа. Сега давам преди обяд 50мл. а след обяд плодово пюре.

# 414
Katerini 86 и моята педиатърка е по старата схема и много държи да се съобразя заради самото дете.Баткото го храхних  по нея ,но сега като,че ли малко ме е страх.Сокчета и аз и дадох ,но по малко един път на ден пюрето мисля да поизчакам,  Peaceно за банана задължително след 6 месеца ,той е тежка храна.

# 415
Олее, zuzi2, не знаех за банана Sad Любимия ни плод е той  Sick Повечето пюрета, които обичаме  са асорти банан. Ами ще го ограничим тогава.

# 416
Добро утро!

mama_zaek благодаря за кафенцето! Успях тази нощ да се понаспя и днес се надявам да не се прозявам толкова много. Кафе си пия по едно сутрин, пробвай и ако не се отрази на прекрасната госпожица си пийвай.

Срещата наистина мина страхотно и се надявам следващия път да се съберем повечко мами!

smilianova и Tanija на патеричка, но да са ви живи и здрави именничките!   bouquet

мартеа
чудесна почивка сте си изкарали!

Като питах нашата педиатърка за захранването тя ми каза от 3 навършени месеца плодово пюре, но аз смятам да изчакам поне до 4 навършени!

Лек и успешен ден! Ние отиваме след малко на разходка и да купим на баткото учебните тетрадки, подвързии и разни други необходими неща.

# 417
Кажи ми с какво пюре започна

# 418
Ябълка и круша, после ябълка и кайсия

# 419
Милички каъто стана дума за захранването искам да предупредя, че винаги се започва само с един плод или зеленчук! Това което се направили да дадете два плода едно временно е много грешно, защото ако появи алергия няма да знаете от какво е  Peace Другото, което трябва да ви предупредя е, че праскова и кайсия се дават чак към 7-8 месеца, защото са мъхести плодове и са много силни алергени !!! Гоздето се дава след 9-10 месеца, даже след годинката! Зеленчуците също се започват само по един - обикновенно се започва с картоф!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=192347 - мнението на Бръмбазела
Ето по този начин е най правилно да се захранва! Но всеки си преценява на колко месеца! Аз ще се ръководя от хемоглобина на Ивана  Peace
Дано съм била полезна  Hug Hug

Тони балгодаря за пожеланията  Hug И аз бях именничка  Laughing Laughing Нали съм Надя  Laughing

Последна редакция: сб, 18 сеп 2010, 12:27 от smilianova

Общи условия

Активация на акаунт