Юнче гука сладко на мама и на татко - тема 4

• 26 237
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Все се каня да ви питам и забравям - по колко ядът мъниците ви? Моята манекенка рядко поема 120 ml, все се въртим около 100 ml.
Споко, не сте само вие Simple Smile Правя й 120 мл, от тях стига до 90-100мл и започва да избува биберона с език. Е, след половин час си дояжда остатъка, ако не е заспала Simple Smile

Май заедно ще дефилират госпожиците!
Целувки на Стела  Hug
Heart Eyes Hug

# 391
  • София
Етка да са ти живи и здрави имениците!

И аз влизам да ви почерпя за кака Вярка и изчезвам , че нямам време

заповядаите моля  Grinning :

# 392
Eто ме и мен на линия.

Малко повече за първото море на най-малкото къмпингарче - с две думи много добре й се отрази. През повечето време беше (спеше) в количката на завет, привечер я изкарвахме за малко на разходка из плажа, ако нямаше вятър. Къпехме я в предверието на палатката (тя нашата е голяма като къща) със слънчева вода. Вечер в 8 вече беше заспала, саваше към 7 сутрин. На практика беше по 24 часа навън, и ще не ще дишаше йодни изпарения сутрин. Крачетата топнахме на няколко пъти, имаше едно бебе на 50 дни, което изкъпаха цялото, но чак такъв смелчак аз не съм. Хигиената беше на високо ниво - залъгалките изварени ежедневно, а яденето си е по подразбиране стерилно от мама.
Това беше в първите десет дни, после времето се развали и инцидентно отпътувахме за Варна, където изкарахме 3 дни - отново в разходки, уникален е там лунапаркът, голямата се изкефи на макс. Аз нямах никакви телефони на варненки у себе си, на няколко пъти направих няколко дължини по централната алея на Морската, но никой не видях.
После отново се върнахме на първото място, но вече не разпъвахме - спяхме в едно симпатично хотелче, а за цял ден слизахме на плаж долу, където опънахме само тента. Единствената неприятност беше, че докато бяхме във Варна си оставихме малката палатка с известно количество багаж - столове, разни принадлежноси за бебето - корито и т.н. - като се върнахме, ги нямаше. Не можахме да повярваме, че и на това място се краде, но явно мургавите събратя не спят. Това да е проблемът де. Иначе и втората част мина много добре - Рая отново си лягаше рано, а ние я карахме с количката с нас на вечеря - освен къмпингарче, го направихме и кръчмарче от малко, но тя пък и в двата случая гък не каза. През септември това място е уникално красиво, въобще - много добре беше и мина без нито един вирус, за всеобща радост, но и ние пазехме стриктна хигиена, включително и за голямата става дума, тя си миеше ръцете буквално през 15 минути. Когато успея, ще кача снимки във ФБ.

# 393
  • по света и у нас
Мартеа,радвам се че сте си изкарали страхотно! Hug И ние с нашата Рая изкарахме хубава ваканция,а по кръчмите беше много кротка дори. CrazyНашите приятели се шегуваха да не се чудим след време детето защо не ходи в библиотека,а все по заведения ще виси.

Бан,страхотен съвет,благодаря много! Heart Eyes Мисля,че ще се справя,най много ми помага нощтното кърмене от 3 до 8 сутринта.Навивам си часовника и на всеки час и половина кърмя.От снощи се сдобих и с кантарче и тази сутрин засякох,че Рая изцока 120 гр,не ми се вижда зле това количество. Rolling Eyes Продължавам упорито борбата и лесно няма да се оставя.

Етке,да са ти живи и здрави имениците!
  bouquet
Танче,честито на кака Вяра!  bigdance2

# 394
Здравейте мили момичета!
Много отдавна не съм писала, че все пусто не остава време. С 2 деца (едното бебе, а другото ученичка) хич не е лесно, а пък на мамите с 3, направо се чудя как се справят.
 Отделно преди 2 седмици каката докара някакъв вирус със сополи, та го изкарахме всички, вкл. и Никол, при която Слава Богу оправихме положението за 4-5 дни без да се налага АБ и без кашлица и Т.
По този повод, Кремс пръскай при всеки удобен момент Стеримар, отделно аз съм взела и банка физ. р-р и с малка спринцовка промивах постоянно на всеки час. Отделно след консултация с 2-ма педиатри капехме 2 пъти дневно по 1 капчица виброцил (на листовката пише, че е за бебета над 6 месеца, но ни увериха и, че за малки бебоци става), също така по 1/2 ампулка дневно Витамин С от 2 мл. и проспан 2 пъти по 2 мл.
Онзи ден ни беше и втория прием на Пентаксим и Синфлорикс, оревахме поликлиниката. Този път реакции нямаше (неспокойност и Т), пу, пу. Само дето в деня на ваксината беше малко поспалива. Иначе с нашата педка никога не сме имали проблеми с доставката на ваксини.
Иначе сме станали вече 6200 гр. и 62 см. Побъбрихме си хубаво с докторката и за захранване и за упражнения, от утре започваме плодовите пюренца, после каша и така.
Лорка, по отношение на колко хапват бебоците, при нас до 3 месец беше голяма бъркотия, все не изяждаше колкото пише уж за възрастта, а по-малко. И ние се въртяхме около 90-110 мл.
Сега да чукам на дърво ядем по 130 на хранене, редки случаи 150 мл. Сутешното хранене, към 8 ч. сме на диетка, преко сили да изцока 100-110 мл. Ядем на 3 ч и половина 6 пъти в денонощие. Дневната ни доза мляко е 700-750 мл.Личната каза, че към 5 месец може да преминем на 5 хранения. Свикнала е да я храня само аз, измислили сме си начини, подпрени еди как си, кърпичката така, онака, че много се въртим и шаваме докато ядем. Та по-този повод да ви разкажа какво ни се случи сутринта. Правя кафе, а татко ни млякото на Никол. По едно време зачезна от погледа ми и отивам да видя къде е. Той почнал да храни Никол. Ех, зарадвах се, имам вече отмяна. Да ама не. След 10мин. мъжът ми ме вика. Отивам, те изцокали само 10 мл.  ooooh!Девойката дъвкала бибата и го заблудила, ама и той толкова време да не се усети, да не види излиза ли въздух, намалява ли млякото. Та пак, аз си я храних.

Танче, Мариетка, да са ви живи и здрави именниците.  Hug
Мартеа, радвам се за хубавата почивка и за това, че на най-малкия пътешественик му се е отразила добре.
Та, така. Отивам да подвързвам учебници и тетрадки с каката и после навън с девойките да използваме хубавото време, че от понеделник май пак се разваля.
Хубав ден!

# 395

Никой не каза нищо за "обущарските гърди"... Няма ли някой с опит и наблюдения?   Rolling Eyes

Mar4ela, аз имам "опит" с другия вид (ще ме извиняваш, но забравих как се казва).
На Крис, в същата област, костта му е "изкочила". И педиатъра и ортопеда казаха, че това е повече козметичен дефект, отколкото каквото и да е друго. С напредване на времето и качване на килограми, тази кост вече не е стърчаща, а почти се е прибрала.

Незнам дали помогнах с нещо, но поне има още едно мнение от двама лекари, които казват, че е козметичен дефект. Така че, споко!
=)
Поздрави и усмивки.

# 396
Здравейте мили мами  Hug
Влизам на бързо ви кажа да се чувствате почерпени от наше име (Мое и на малката ми кака Софи) За именния ни ден днес !!! newsm24 newsm24  party023  love001
Приятно изкарване на всички празнуващи и нека сме живи и здрави всички  Hug Hug

# 397
Smilianova,Etka,Tanija да са ви живи и здрави именниците.  bouquet Честит празник и на всички Софианки. Hug Мартея Радвам се ,че сте изкарали добре. PeaceНие днес ставаме на 3 месеца чувствайте се почерпени.

# 398
Честито на всички , които празнуват днес   bouquet Със здраве да си носите името   bouquet
Резултатите от изследванията на Никола са много хубави  Simple Smile и вече съм спокойна .
За сметка на това сега нямало хипатитна ваксина при нашата лекарка  newsm78 Предложи ми да започнем с другите, а тази да я сложим като има .
Хептен ще му се объркат ваксините на това дете . Дано всичко е наред  Praynig

# 399
# 400
Тъй като скоро предстои да купуваме обущенца на бебоците, вижте какво намерих http://www.bart.bg/upl_doc/stypalo.pdf

# 401
Аз също знам, че къпането е преди храненето най-вече за да не повърне бебчето. Ние почваме по-рано с банята и така бебо не плаче и успяваме да направим масажчето и гимнастиката, но Влади вече отдавна се кефи на банята и не плачи, а масажчето ... кротува защото му харесва.

# 402
николови, браво за резултатите! Колко ви е паднал билирубина? За ваксините и ние сме с "объркани", хепатитната другия месец евентуално щели да я доставят.

Честито на всички именнички днес!   Tada

# 403
николови, браво за резултатите! Колко ви е паднал билирубина?
Общия 36 , директния 18 . То нали повече общия се гледа  Simple Smile

# 404
  • София
Добро утро на всички  Sunglasses
Хайде на кафенцето
Аз напоследък се замислям дали да не започна да пийвам по малко кафенце, че по цял ден се прозявам само  Rolling Eyes
Вчерашната срещичка мина страхотно. Снимахме се, хранихме се, побъбрихме на дълго и на широко  Laughing . Дано следващата седмица пак улучим хубаво временце и се съберем повечко  Peace .
Пожелавам много усмивки на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт