Юнче гука сладко на мама и на татко - тема 4

• 26 247
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
Доре, за крачетата не се притеснявай - оправят се с времето, още повече щом са ви предписали и гащи.  Peace
За кърмата - много течности - по 2-3 литра на ден - вода и лактогонен чай, ядки, жито, много цедене. Хващай помпата и почвай цедене на всеки час. Ако нямаш помощник за другите дейности в къщи, намери си. Ако искаш, за да си спокойна, че детето не гладува му дай на едно ядне само АМ, за да занулиш процеса така да се каже, и от там - цедене на всеки час и кърмене на 2 часа. Ако не й достига - давай изцедената кърма с биберон. Помпата е много важна - дано твоята е качествена. Аз като имах кризата с кърмата само така се оправих - ако трябваше да чакам на моя лаком мързелан да ми върне кърмата вече отдавна щяхме да с ехраним с АМ. Моята помпа не струваше - купих си нова (ръчна на Авент  Peace). И за да не свиква малкия с биберона му давах яденето с биберон за новородени с една дупчица (и досега само с такъв биберон пие чая си) - за да не му е лесно  Mr. Green Трябва постоянство и инат ако щеш и всичко ще си дойде на мястото.

# 361
  • Варна
Здравейте и от мен!
Ние сме много добре, Теди ми е страшно послушен, пу пу пу.  Simple Smile Вчера ходихме отново в Русе да се видим с тати, Теди се държа много добре и при пътуването и в хотела, спинка си от 21 до 7.30. Ех, колко е хубаво да сме си тримата като истинско семейство, но беше за много кратко. Да сме живи и здрави след месец ще бъде за повечко време.  Simple Smile
*Eliza*, честита ви годишнина.   bouquet Пожелавам ви дълъг семеен живот с много разбирателство и топлина. Пиши ми по-късно на лични за лондонската пратка.  Grinning
didi24, според мен е по-добре да следиш памперсите тези дни, преди да отидеш при педито. При нас се получаваха такива точици, когато зърното ми беше разранено, но си знаех, че е от това.
mama_zaek , хич да не ти пука, има време, след като спрем да кърмим ще сваляме останали килца.
mar4ela5, извинявам се, ако вече си писала при кой ортопед сте ходили, а аз съм пропуснала. Той по принцип ли препоръчва тези "упражнение" или са специално за вас?
Много ви се радвам Варненски момичета, но и малко ви завиждам  Flutter..., може да дойда към края на месеца, но нещо много пътуване ми се събра за последните 2 месеца.  Sad

# 362
  • Бургас
Привет! Flutter

*Eliza*, честита годишнина!  bouquet Още дълги години да празнувате и да се обичате! Grinning
Денито и аз така давам капките на Радо, направо в устата.Не ми се занимава да цедя в лъжичка.
Пепси, аз също правя тези упражнения на Радослав.Ортопеда ми обясни, че мускулите там на крачетата били много стегнати и трябва да се раздвижват. Peace
Дор@, много течности, чай и цедене както са те посъветвали.Успех!

И ние днес си направихме една хубава среща с Киди. Grinning Кръстосахме морската градина, наприказвахме се и кой от където е. Laughing А като се прибрах в пощата ме чакаше известие за три колетчета.Та и Радо се сдоби с много сладки боти за зимата. Wink Наде, ако искаш на следващата ни среща мога да ти ги донеса да ги видиш.

# 363
  • Пловдив
Здравейте, момичета!

Много, много ми липсвате, но по стечение на обстоятелствата нашия интернет доставчик ни прави номера и половин Пловдив е без интернет вече повече от 2 седмици, а от 2 дена нямаме и телевизия - много е неприятно. Не знам как ще ви наваксам да ви прочета, но днес влизам от офиса, за да ви почерпя виртуално за годишнината от нашата сватба - 10 години!

# 364
  • Пловдив

П.п.- в предишния ми пост нещо не ми се получи почерпката, а и не можах да редактирам  newsm78

Иначе искам да кажа на пловдивските мами, че традицията ни със срещите е страхотна и се радвам, че успяваме да се организираме всяка седмица. Това е чудесно  Hug

При нас нищо ново- моята кукла си върви дребничка, но не се притеснявам - и кака й беше такава- разликата им като бебета по месеци е 20/30 грама - сега на консултацията на 11.09 Гери беше 4400 и 59 см., а кака й е била - 4380 - явно като бебенца ще са дребнички, но да са ми здрави, пък другото все ще се нареди. Ваксини при нас отново няма- ще видим как ще е в началото на другия месец.

Пращам ви много  Hug на всички и при първа възможност ще ви чета!

Последна редакция: чт, 16 сеп 2010, 17:11 от vany6a

# 365
vany6a честита годишнина и на вас! Бъдете заедно още много десетилетия!   bouquet

За среща в Борисовата
- предпочитам да е в ранния следобед, но ако повечето могат сутринта нека е към 10.00, че после ще трябва да се прибирам, към 12.30 ще трябва да съм си в Младост. Ако пък решите да е следобяд от 13.30 натам няма никакъв проблем. В тази връзка да питам, че съм забравила - тъй като нашата количка е прекалено широка долу се чудя от къде ще ми е по-удобно да изляза от метрото - спирката на стадиона или на университета  newsm78

# 366
  • София
За среща в Борисовата[/b] - предпочитам да е в ранния следобед, но ако повечето могат сутринта нека е към 10.00, че после ще трябва да се прибирам, към 12.30 ще трябва да съм си в Младост. Ако пък решите да е следобяд от 13.30 натам няма никакъв проблем. В тази връзка да питам, че съм забравила - тъй като нашата количка е прекалено широка долу се чудя от къде ще ми е по-удобно да изляза от метрото - спирката на стадиона или на университета  newsm78
Значи към 13:30 ще се срещнем в Борисовата  Peace . Аз мисля, че ще е по-добре да се слезе на стадиона.
годишнината от нашата сватба - 10 години!
Честита годишнина   bouquet . Много разбирателство и любов и занапред.
Приятна вечер  Peace

# 367
За среща в Борисовата[/b] - предпочитам да е в ранния следобед, но ако повечето могат сутринта нека е към 10.00, че после ще трябва да се прибирам, към 12.30 ще трябва да съм си в Младост. Ако пък решите да е следобяд от 13.30 натам няма никакъв проблем. В тази връзка да питам, че съм забравила - тъй като нашата количка е прекалено широка долу се чудя от къде ще ми е по-удобно да изляза от метрото - спирката на стадиона или на университета  newsm78
Значи към 13:30 ще се срещнем в Борисовата  Peace . Аз мисля, че ще е по-добре да се слезе на стадиона.

И аз съм там Peace

# 368
  • София
И не забравяйте да вземете фотоапарати  photo

# 369
mama_zaek, аз ти писах и SMS, за съжаление не мога да се включа, защото ще пътуваме и трябва да стегна багажа. Също и каката трябва да си прибера от училище. На следващата среща задължително ще дойда.

# 370
  • Варна
Добър вечер!  Hug
Днес беше поредния приятен следобяд с мацките в морската. Пак бяхме голям отбор. Утре отново!  Hug

Пепси, при Райков ходих. За упражненията не специално за Павел, а за всички.  Peace
Ваничка, честита годишнина! Много любов и топлина ви пожелавам от сърце!  Heart Eyes
Софийски мами, чакаме снимки!  Hug

# 371
Майчета благодаря ви за днешната среща, много ми беше приятно и си изкарах страхотно,даже не усетих кога мина времето!Утре мисля пак да сме на линия!Лека вечер на всички!

# 372
  • Варна
Роси, днес се разминахме, но утре се надявам да се засечем!  Hug
Аз забравих да кажа, че вчера отново нямаше ваксини и Павел все още си е само с тези от родилното... Сестрата предложи да бием следващите две, но аз се стъписах и не пожелах. После педито каза, че е по-добре да изчакаме и да караме подред. Не било проблем, че се бавим във времето.
Никой не каза нищо за "обущарските гърди"... Няма ли някой с опит и наблюдения?   Rolling Eyes

# 373
Сложиха ни днес Synflorix  и няма да ви казвам какъв рев беше. Дадох Нурофен за всеки случай. Сега спи и в съня си плаче, дано утре да и няма нищо!

# 374
  • Обетованата земя

didi24, според мен е по-добре да следиш памперсите тези дни, преди да отидеш при педито. При нас се получаваха такива точици, когато зърното ми беше разранено, но си знаех, че е от това.

Да, ще ги следя. И при нас веднъж се получи ато имах жестоки рани на зърната, но сега вече са ми абсолютно заздравели и не е от това. Ще почакам следващото ако. Мислех си, че напоследък много ми пада косата, и може да е глътнал някой косъм, знам ли и аз.
Сложиха ни днес Synflorix  и няма да ви казвам какъв рев беше. Дадох Нурофен за всеки случай. Сега спи и в съня си плаче, дано утре да и няма нищо!
Милото детенце, дано утре всичко е наред.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт