Болница Токуда - тема 6

• 42 305
  • 736
  •   1
Отговори
# 15
Понеже и аз съм се насочила да раждам в Токуда и от началото ходя на платена ЖК там, макар, че съм здравно осигурена (но понеже държах докторът, при когото ще раждам, да ми следи бремеността), та... интересуват ме 2 неща, ако сте запознати, ще съм ви благодарна, ако може да ми отговорите:

1. След като докторът, при когото ходя на ЖК няма договор с НЗОК, а не ходя другаде на ЖК, кой ще ми издаде направление за раждане?

2.Ако съм в обикновена стая (доколкото разбрах с още 3 жени), как стои въпросът с посещенията и по-точно с посещенията при бебето? Съпругът ми, майка ми и свекърва ми например ще могат ли да видят бебето преди изписването? все пак 5 дни най-малко да не го видят ми се струва малко гадно...

лекарят, който те приема за раждане ти прави платен преглед и ти издава направление за хоспитализация и те приемат в болницата, другото си е тяхна работа

при мен беше така вече 2 пъти

разликата, ако си при лекар, който работи с касата е, че на него ще платиш само потребителска такса от 2.40 лв., а не преглед за 35 лв.

успех
  bouquet   Hug

Благодаря  bouquet

# 16
  • в 1001-та нощ
при кого ще раждаш?

# 17
Нани, напълно те подкрепям за окситоцина!Не е нужно да се използва при вяска родилка.
Благодаря ти за отзивите за Лазарова, ще си взема час за началото на ноември, тогава ще съм в средата на 8ми месец и ще си остана при нея да ме следи до раждането живот и здраве.

# 18
При Лазарова. ноември най-вероятно

# 19
Niandre, благодаря за темата   bouquet

Нани, и аз те подкрепям напълно за окситоцина  Peace

# 20
  • в 1001-та нощ
ами на въпрос 1 - аз отговорих по-горе, на въпос 2 - допуска се само таткото да види бебето- при раждане и толкова

все пак не е желателно - там където има родилки и бебета да има ежедневни потоци от нови и нови хора - павилата са такива и аз ги разбирам

а майките, чиито бебенца -остават по месец в интензивното - тях не ги виждат цял месец...но....много са деликатни организмите и на майката и на бебето след раждане и за тяхно добро е така Wink)))

Последна редакция: ср, 08 сеп 2010, 20:06 от a.l.e.n.a

# 21
В клиниката, където раждах миналият път на свижданията не се допускаха и деца!Такава беше политиката на клиниката, но мен не ме притесняваше тъй като ми беше първо дете.Предполагам в Токуда няма такива ограничения.

# 22
Ами ако си вземем с бебо самостоятелна стая - тогава ще позволяват ли на таткото да стои при нас постоянно или пък да намине някой роднина.

# 23
  • в 1001-та нощ
да, ако сте във ВИП стая може, те са точно до входа за свиждания и не се обхожда цялото родилно, за да види бебето; за роднина не съм сигурна, но може да питате в отделението

в стаята,в която аз лежах след раждане - пуснаха таткото с голямото братче на бебето, но не съм сигурна дали е пактика, от роднините пускат само таткото

П.П. вратата към фоайето за свиждане е със стъклен визьор и може да го покажете на всички роднини през него

# 24
Аз да попитам, дали имам шанс да си запиша час за преглед  по телефона или по добре да изпратя някой на място в болницата?
Часовете долу-горе спазват ли се или доста се чака за преглед?
Лазарова в четвъртък ли приемаше?

# 25
  • в 1001-та нощ
часовете пи Евтимова - по касата се спазват много твърдо,  при платените прегледи - другите лекари - не съвсем, защото все има някой по спешност и ......

за записване - разбира се по телефона, там може и да се отмени или измести;
ако се случи нещо с лекар и имате час - се обаждат

в чевъртък беше Попова, мисля - но по телефона ще Ви кажат най-добре

# 26
  • Бургас
Аз да попитам, дали имам шанс да си запиша час за преглед  по телефона или по добре да изпратя някой на място в болницата?
Часовете долу-горе спазват ли се или доста се чака за преглед?
Лазарова в четвъртък ли приемаше?

За първия преглед при Лазарова си запазих час по телефона. Следващия час си го запазих вече на място след прегледа. Д-р Лазарова приема всеки вторник.

# 27
Благодаря за отговорите!

Мен Лазарова винаги ме приема във вторник, но не знам дали приема само тогава. Когато си записваш час, от регистратурата ще ти отговорят най-точно.

# 28
  • в 1001-та нощ
ами по принцип всеки от лекарите за платен прием преглеждат един ден преди обед и друг ден следобед - така, че Лазарова може вторник да е предиобед и четвътък следобед (защото четвъртък предиобед е Попова, сряда предиобед и понеделник следобед е Колева... )

за приемът по каса е друг графика

# 29

Общи условия

Активация на акаунт