Болница Токуда - тема 6

• 42 326
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
Отново ви благодаря за отговорите Hug

# 31
Да върна малко темата на коментара:

"мерси, tedie_p_a. една позната ми обяснява, че са включили на снаха и и допълнителна сума раздвижване след секцио, а такова нещо го няма на сайта както не го и казаха на отворените врати. всъщност на отворените врати казаха, че спиналната упойка се плащала допълнително, но добре, че реално не е така"

Чувала съм и от други хора, че като те изписват имало добавени допълнителни такси, които се са споменати предварително.

Искам да попитам на някои реално случвало ли му се е такова нещо или това са просто слухове?

# 32
  • София
а майките, чиито бебенца -остават по месец в интензивното - тях не ги виждат цял месец...но....много са деликатни организмите и на майката и на бебето след раждане и за тяхно добро е така Wink)))
Извинявай, но в Токуда децата в интензивното не само могат, но и трябва да бъдат виждани от майките си. Моето дете стоя само няколко дни, но ходех на всеки 2 часа да го храня, включително и през нощта, а и през останалото време ми позволяваха да влизам и да стоя при него. При бебенца в по- тежко положение, чиито майки са изписани има определени часове, в които могат да идват на свиждане, но това да не си видиш бебето месец е абсурдно. Знам, че го правят в други болници, но те са изостанали векове назад. За недоносените, например, е много важно да са в контакт с майката и проучванията показват, че се наддават по- бързо и се адаптират по- лесно.

Има си някакви общи хигиенни норми и те се спазват от влизащите. ти персонала- лекари, сестри и санитарки да не би да ги внасят от Марс преди всяка смяна. И те пътуват в градския транспорт, боледуват, пренасят болести и тн.

atenan Във ВИП стаята таткото може да стои денонощно при вас. Мисля, че се плащаше нещо допълнително, ако иска легло, но и дивана там става за спане. Роднини също могат да наминават. Всички външни хора обуват калцуни, дезинфекцират си ръцете с дезинфектанта в стаята и всичко по отношение на хигиената е спазено.

# 33
  • в 1001-та нощ
а майките, чиито бебенца -остават по месец в интензивното - тях не ги виждат цял месец...но....много са деликатни организмите и на майката и на бебето след раждане и за тяхно добро е така Wink)))
Извинявай, но в Токуда децата в интензивното не само могат, но и трябва да бъдат виждани от майките си. Моето дете стоя само няколко дни, но ходех на всеки 2 часа да го храня, включително и през нощта, а и през останалото време ми позволяваха да влизам и да стоя при него. При бебенца в по- тежко положение, чиито майки са изписани има определени часове, в които могат да идват на свиждане, но това да не си видиш бебето месец е абсурдно. Знам, че го правят в други болници, но те са изостанали векове назад. За недоносените, например, е много важно да са в контакт с майката и проучванията показват, че се наддават по- бързо и се адаптират по- лесно.

Има си някакви общи хигиенни норми и те се спазват от влизащите. ти персонала- лекари, сестри и санитарки да не би да ги внасят от Марс преди всяка смяна. И те пътуват в градския транспорт, боледуват, пренасят болести и тн.

atenan Във ВИП стаята таткото може да стои денонощно при вас. Мисля, че се плащаше нещо допълнително, ако иска легло, но и дивана там става за спане. Роднини също могат да наминават. Всички външни хора обуват калцуни, дезинфекцират си ръцете с дезинфектанта в стаята и всичко по отношение на хигиената е спазено.

имах предвид, че, когато бебето е в интензивното – роднините не го виждат и повече, за майките – то е ясно, не знам кой ще си помисли обратното

# 34
  • София
имах предвид, че, когато бебето е в интензивното – роднините не го виждат и повече, за майките – то е ясно, не знам кой ще си помисли обратното
Моето бебе го виждаше и татко му в интензивното също толкова, колкото и аз, но бяхме във ВИП стая и таткото също беше в болницата.
 Колкото за майките- повечето хора биха си го помислили, защото в останалите болници практиката е точно такава- понякога бебето стои 2- 3- 5 месеца и майката не го вижда или го вижда веднъж седмично. Sad Тъжно, но факт.

# 35
  • в 1001-та нощ
е  Simple Smile за ВИП стаите - "всичко" е позволено - таткото може да си "живее" там Wink)) нотова си го пише и на сайта Wink))

лично аз доста мислих за ВИП стая - още докато лежах в патологията, но реших, че е по-добре наоколо да има хора....а таткото после ми е в кърпа вързан Wink))

принципно споделянето на стая винаги малко не е нервирало -да си постоянолюбезен, внимателен, да се усмихваш, съобразяваш...но такива купони са ставали, че ....реших - по-добре с хора...и вниманието е повече и винаги научаваш повече Wink)))

# 36
вьв вип стаите, има котлон  Mr. Green и хладилник. мьжа ми като видя, каза че ще идва всяка вечер за вечеря, да сьм си знаела  Mr. Green иначе цената за допьлнително легло е 40 лв.
качих снимка на списака, който ми даде доктора, може да е полезен и на някоя друга мама  Peace
http://oktomvri2010.snimka.bg/maternity/silvi.508696.20513147.big

# 37
  • София
Е, всеки си има свои представи и нужди. Някои от неудобствата в общата стая са плюсове, особено в такъв момент на лабилност каквито са дните след раждането. Нуждата да се съобразяваш може да мобилизира и да не позволи следродилна депресия или други неприятни състояния. Много мои познати, особено такива с още едно, по- голямо дете не намериха смисъл във ВИП стаята, защото таткото няма да е с тях, а не им се кукуваше сами няколко дни. Но всеки сам преценява.
Важното е да имаме възможност да избираме и всичко да минава добре по отношение на здравословната част- останалото минава и заминава. Успех на всички бъдещи родилки!  bouquet

silvi@ Сигурна ли си, че е 40? Преди три години беше 15.../Може и да не помня добре, де/ Така или наче не ми се струва нужно такова легло, но таткото да си решава. Laughing

# 38
  • в 1001-та нощ
от както аз ходя в Токуда - 40 лв се доплаща за нощувка на пидружител, но мислех, че това е вкл. в цената на ВИП стаята

# 39
не сьм сигурна Grinning така прочетох при последното ни ходене до токуда. обаче сега като се разтьрсих, мисля, че сьм чела за хотелската част  , а пьк тук пише` че цената е 25 лв.

# 40
  • София
Хотелската част е нещо различно. Тя е в случай, че си от провинцията и придружаваш болен, но е най- добре да нощуваш близо до него без да си в същата стая. Именно, заради това питах, защото такава реклама имаше при последното ми посещение в болницата по друг повод. Благодаря за отговора. Hug

# 41
  • Бургас
a.l.e.n.a, ти в стандартна стая ли беше? Аз мн се чудя , ако има възможност дали да си взема ВИП, предния път като раждах бях във ВИП и мисля , че това беше причината да не забележат проблема на малката  Rolling Eyes, вместо да бъдем по - добре обслужвани, стана обратното, т.к. ВИП -а се намираше на др. етаж и докторите просто пропускаха нашите визитации или идваха просто за секунда , за да отбият номера . Иначе вярно имахме 24 часа  на разположение акушерка , която се грижеше за бебетата, но акушерката не е доктор , камо ли неонатолог . Е, това става въпрос за Бургас , но вече след като съм си изпатила веднъж, та затова се чудя, да не би и в Токуда ВИП стаите да са на др. етаж и това да възпрепятства докторите неонатолози. Нали знаете поговоркта "Парен каша духа", та и моята работа е нещо такова  Rolling Eyes

За Лазарова , да кажа , че тя самата ми спомена , че преглежда само във вторник , май след обед , а през останалото време е горе в отделението.

silvi@, мерси за списъка  Hug Твоя док е голяма работа  Simple Smile

# 42
  • София
nani-banani Програмата на бебетата във ВИП стаите е същата като в останалите. редовно ги взимат и преобличат, след раждането стоят в термолегло и биват преглеждани обстойно, имат ежедневна визитация, на която могат да присъстват и двамата родители- бебето се къпе, разясняват ви какво специфично има в неговият случай, как да се грижите за пъпчето, за хигиената, храненето и тн. Поне така беше преди, но д-р Масларска все още е шеф на неонатологията и в нейни ръце мисля, че нещата могат да вървят само към по- добро.

# 43
  • в 1001-та нощ
a.l.e.n.a, ти в стандартна стая ли беше? Аз мн се чудя , ако има възможност дали да си взема ВИП, предния път като раждах бях във ВИП и мисля , че това беше причината да не забележат проблема на малката  Rolling Eyes, вместо да бъдем по - добре обслужвани, стана обратното, т.к. ВИП -а се намираше на др. етаж и докторите просто пропускаха нашите визитации или идваха просто за секунда , за да отбият номера . Иначе вярно имахме 24 часа  на разположение акушерка , която се грижеше за бебетата, но акушерката не е доктор , камо ли неонатолог . Е, това става въпрос за Бургас , но вече след като съм си изпатила веднъж, та затова се чудя, да не би и в Токуда ВИП стаите да са на др. етаж и това да възпрепятства докторите неонатолози. Нали знаете поговоркта "Парен каша духа", та и моята работа е нещо такова  Rolling Eyes

За Лазарова , да кажа , че тя самата ми спомена , че преглежда само във вторник , май след обед , а през останалото време е горе в отделението.

silvi@, мерси за списъка  Hug Твоя док е голяма работа  Simple Smile

аз бях в стандартна стая – не заради парите, преди това лежах в болницата за задържане няколко пъти и вече имах идеята, че предпочитам с хора-именно –заради по-голямото внимание и информация
иначе – до преди да вляза в болница – твърдо исках ВИП- за да не ме закача никой

какво имам предвид под повече внимание и информация – като сте повече жени в стаята – се обръща внимание на всяка и ти чуваш и виждаш какво прави впечатление на лекарите/сестрите за другите бебета и запомняш- обръщаш внимание пи твоето така ли е

в общите стаи лекарите и персонала влизат по спокойно и без задръжки и буквално на всеки 5 минути някой влизаше да ни нагледа – как са бебетата, какво става…..това предполагам във ВИП стаите по-не се случва

в нашата стая имаше две жени, които с първо раждане са били във ВИП, а с второто в обща и отразявам и техните впечатления

# 44
  • София
в общите стаи лекарите и персонала влизат по спокойно и без задръжки и буквално на всеки 5 минути някой влизаше да ни нагледа – как са бебетата, какво става…..това предполагам във ВИП стаите по-не се случва
Случва се, разбира се. Това е болница и хората гледат на първо място здравето на майката и детето, а след това спокойствието им. Не са влизали през пет минути, но достатъчно често. Но не отричам предимствата на общата стая, разбира се. Всичко зависи от случая и нуждите на съответното семейство.

Общи условия

Активация на акаунт