Предстои ми ИН-ВИТРО/ИКСИ,да поговорим-39

• 74 380
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
Незнам кое точно е правилно,но наистина вярвам на моя доктор!Щом така е преценил.....Стах ме е,но ще правя всичко което ми каже,дано е прав Praynig,все пак  той е специалиста!Стискайте палци за мен,ще пиша какво е станало!!!!!!

# 586
  • София
Здравейте бъдещи мамиии Simple Smile

Аз реших, ще правя инвитро. Още другият месец могат да ме "оплодят"  Grinning
Тестове ми правиха - ТАТ и МАТ, шитовидна жлеза, хламидии и всякакви такива които касаят кръвни проби. Имам хламидия, която лекувах 8 месеца, и според докторката вече нямам. Препоръча ми цветна снимка. Обаче ме е страх и мисля да не ходя.
Реших направо на лимитиран цикъл инвитро. Чакам да ми дойде, отивам да ме боцкат 15 дена и  трансфер.
Но се зачетох и открих, че съществува течност в маточните тръби, която е токсична и убива ембриона. Заболяването се казваше .. забравих как.
Има ли нещо друго което трябва да знам? Защото цветна снимка не искам да правя. Разбрах, че искат изследвания, а не ми се губи време в подобни неща.

# 587
Киара Тиара,редно е да направиш цвлснимка преди инвитро,но може и хистероскопия,която е по-тежката артилерия,но пък освен пропускливостта на тръбите ще ти огледат и матката отвътре.А колкото за онова,което ти убягва като думичка за течността в тръбите е хидросалпингс и се моли да го нямаш,защото тогава няма да ти простят и лапароскопията.Успех и се вслушвай в док повече, отколкото във всички нас,които сме  тук,защото 100 жени,100 мнения.

# 588

Аз реших, ще правя инвитро. Още другият месец могат да ме "оплодят"  Grinning
Тестове ми правиха - ТАТ и МАТ, шитовидна жлеза, хламидии и всякакви такива които касаят кръвни проби. Имам хламидия, която лекувах 8 месеца, и според докторката вече нямам. Препоръча ми цветна снимка. Обаче ме е страх и мисля да не ходя. Така не става! Ако ще правиш половинчати неща по-добре не се захващай  Naughty Страхът не е основателна причина да не си направих всички необходими изследвания. Да не говорим, че лекарят (ако е съвестен и на място) не би следвало да ти го позволи.
Реших направо на лимитиран цикъл инвитро.  Това е добър вариант. Леката стимулация винаги е за предпочитане, но все пак лекарят решава дали е подходящо за теб!Чакам да ми дойде, отивам да ме боцкат 15 дена и  трансфер.
Но се зачетох и открих, че съществува течност в маточните тръби, която е токсична и убива ембриона. Заболяването се казваше .. забравих как. Задължително трябва да изключите ХИДРОСАЛПИНГС, ако си се сдобила с такова нещо опитът е обречен. Цветната снимка е един от методите за това.
Има ли нещо друго което трябва да знам? Защото цветна снимка не искам да правя. Разбрах, че искат изследвания, а не ми се губи време в подобни неща. "Подобните неща" всъщност предпазват теб и бъдещото ти дете от усложнения, за които даже не искаш да знаеш. Повярвай ми!

# 589
  • София
KiaraTiara, най–честата причина за хидросалпинкс е тазово възпалителна болест от Chlamidia trachomatis и гонореа. Тъй като ти си имала хламидия, при теб е наложителна цветната снимка. Цветната снимка е задължително изследване преди започване на ин витро процедура!

В тази тема ще прочетеш кои са задължителните изследвания и кои по индикации:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=41693.0

Задължителните изследвания не са "губене на време"! Бъди по-отговорна към здравето си и подходи по-сериозно към предстоящата ти ин витро процедура.

# 590

Тестове ми правиха - ТАТ и МАТ, шитовидна жлеза, хламидии и всякакви такива които касаят кръвни проби. Имам хламидия, която лекувах 8 месеца, и според докторката вече нямам. Препоръча ми цветна снимка. Обаче ме е страх и мисля да не ходя.
Реших направо на лимитиран цикъл инвитро. Чакам да ми дойде, отивам да ме боцкат 15 дена и  трансфер.
Но се зачетох и открих, че съществува течност в маточните тръби, която е токсична и убива ембриона. Заболяването се казваше .. забравих как.
Има ли нещо друго което трябва да знам? Защото цветна снимка не искам да правя. Разбрах, че искат изследвания, а не ми се губи време в подобни неща.
Цветната снимка и спермограмата са първите  и абсолютно задължителни изследвания преди инвитрото....За хидросалпинингса са ти обяснили момичетата, но ЦС показва освен състоянието на тръбите ,но и на матката - дали има септуми и т.н. За това не се хвърляй в авантюра от страх, повярвай разочарованието после е много по - силно от сегашния ти страх. Успех.

# 591
  • София
И аз се присъединявам към мненията на другите момичета - Киара, това не е шега! Слушай доктора и остави на страна страха от ЦС. Защото без нея рискуваш да направиш нещо, което е безсмислено.

Ани, миличка, прегръщам те Hug Поплачи си ден-два и после вдигни глава и мисли за бъдещето. Там някъде те чака твоето детенце Hug

Успех на всички, които са в процедура!

# 592
  • The QC to be!!!
KiaraTiara с две ръце подкрепям момичетата за това което са написали за ЦС  Peace И хич даже не е страшно или пък болезнено, може да имаш усещане като при цикъл за 20-30 сек, но отминава мн бързо. Отивай и не си само-отписвай предписаното от лекара ти  Naughty

# 593
  • София
KiaraTiara, наистина, при предпоставка за "екстри" от хламидията, за твое спокойствие си направи нужното, ще ти е по-спокойно и ако (не дай си, боже) имаш неуспешен опит, няма да се обвиняваш, че нещо си пропуснала.
Ако не е тайна, в коя клиника си?

# 594
здравейте, аз съм нова във форумите, и моля предварително за извинение ако не правя нещо както трябва. Темата ми е ммного близка, тъй като току що ми се обадиха,че ми отпускат парите от фонда. Ак оможе някой да сподели какво следва, много ще ми помогне.Благодаря предварително.

# 595
viilli ,вземаш си заповедта от фонда ,носиш я в клиниката ,и ако док. ти даде зелена светлина ,стартираш успешният опит Hug

# 596
Пууу да му се невиди и фонда  Tired Tired Tired сега четох в зачатие, че още не са стигнали 7 000 номер и са на молбите от април месец Sad
а аз съм от юни и съм 74** и така като гледам може и януари чак да ми обадят...а вече нямам търпение, ще се побъркосам  Sad Sad

# 597
  • София
Пинко, спокойно бе момиче, то пък ще си изхабиш нервите и няма да ти останат за после, за същинската част, най-вече за чакането до деня на теста. Който ще бъде положителен този път!!! Усмихни се и се наслаждавай на всеки хубав момент, на всяко дребно нещо, което ти носи радост.   bouquet

# 598

Това, което си написала сериозно ли е? Защото на мен ми звучи, като... не мога да определя, като какво точно?! Сетих се, подигравка е думата. На себе си ли се подиграваш? "да те оплодят" не е, като да си смениш ноктопластиката примерно. И понеже не си се включвала след всичко разумно, което те посъветваха момичетата се надявам, че си взела под внимание думите им и си се замислила над... да кажем безсмисления си пост....

# 599

Общи условия

Активация на акаунт