И наесен, пак с песен - Франция 26

• 41 096
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Мерси Мария за бързия отговор.
Ще ги потърсим.
И аз така съм го планувала - всички с таткото, той да си я гледа в детския басейн, аз да си плувам Simple Smile

# 136
Минавам само да кажа едно Coucou  ku-ku  newsm51

# 137
Мия, какво друго ще кажеш? Какво става с теб? Тая лентичка на подписа изпълни ли я? Laughing

# 138
Ха ха ха не само , че я изпълних ами и я препълних  Laughing с 2кг. съм +  Joy Joy Joy Всичко е горе долу наред Мария К. мерси , че попита  Simple Smile Впуснала съм се в кулинарни страсти ... Последния шедьовър беше една мусака с тиквички рецепта по Сирил Линяк  Peace Фенка съм му  Crazy Всеки луд с номера си .... А също така замислям ваканция в България през януари ... Ще тръгнем около 6 човека от тук за две седмици .... Ще посетим София , Пловдив и незнам защо ама съм се запецнала , че трябва да идем на тея готините къщички на пампорово - вилно селище Форест Нук със спа и да покараме ски... Ех аз ако карам ще ми е за първи път ... Ако някой има хубави впечетления от прекарване в Бг. нека сподели  Hug Можем винаги да променим плановете  Grinning Чакам си първите данъци за заплатата и много се вълнувам  Simple Smile Това от мен   bouquet Приятна седмица !

# 139
Здравейте на всички.  bouquet
Аз съм с гости от БГ и минавам набързо,да неизпусна клюките. Joy Joy Joy
Ивето е права много сте писали,чак сега успях да изчета всичко Rolling Eyes

Мария,дадоха ми някъкъв лилав лист от градината за попълване,доколкото преведох става въпрос за ваканцията от23октомври,за гледанена децата от общината.Задължително ли е да се попълва при положение,че моят синковец ще си е в къщи.Но за следващите не се знае,ако почна да работя ще го водя там да го гледат.

Хубава и успешна седмицана всички newsm51

# 140
MiqS аз питам, защото почти ти я изпълних твоята лентичка! Laughing
Аз не съм специалист по почивките в Бг, все съм разочарована, та съвет не мога да дам, но виж записвам си тези къщички на Пампорово! Дано изкарате приятна почивка и да не е много студено пре този период!
А за кулинарните страсти-супер идея!Кой е този Сирил Линяк?

Gogko щом няма да ползвате услугите на гардерито, няма нужда да попълваш документа Wink

Последна редакция: вт, 28 сеп 2010, 22:48 от Мария К.

# 141
Браво на теб Мария К. за лентичката! Страхотно е човек да се чувства добре в тялото си  ... Аз се моткам , ама напоследък съм се засилила да свалям ...
http://www.cyrillignac.com/ Това е Сирил Линяк ....  Миналата година беше - 20 през януари , умрях от студ - бзззззззз.

Спокойна вечер  Flutter

# 142
И аз съм му фенка - толкова човечен и непретенциозен,не страда от звездомания./както например журито в МастерШеф/.

Благодаря относно инфото за Монмартр,нека времето бъде с нас.

# 143
Мадам- дано да улучите време без дъжд. Но около хълма винаги си има един вятър и хлад, добре се отразева един топъл шал около врата...ала по френски Wink Момичетата са ти отговорили-от гара нор до монмартр пътят е означен с табели и е лесен.Приятно прекарване  bouquet
и аз не харесвам журито на  МастерШеф.А дали помниш един от участниците тази година-беше без ръка ...забравила съм името му ooooh! исках да се разровя из нета за него-какво е станало след играта...ако има инфо размира се.Той ми направи много силно впечатление и образа му изниква в главата ми но....името-не1 Whistling

MiqS -мерси за сайта на Сирил.

# 144
Дала, за Грегори вероятно питаш, той е победителя от перфектната вечеря, много колоритен, а как факисрски действа с една ръка! ooooh! Показах го на половичо и той "Ей, една да имаш, ама да е дясна!", вероятно имаше предвид моите две леви... Щерката му е голям фен! Гледам и книга е издал. А Сирил Линяк ми е страшно антипатичен, с тоя тулузки ацент дето го преиграва! Изживява се като френския Джеми Оливер, но не е за всеки това. В мастершеф се загледах случайно и видях едно момче от банката в която ходя, но беше супер некадърен и май отпадна. Не харесвам концепцията на предаването, като масовка ми е, не се загледах повече.

# 145
Здравейте момичета ,живеещи във Франция !
Много ви моля да ми преведете - 1 sachet de levure boulangere speciale pain Francine. ooooh! и колко гр. има в пакетчето...
Нали - levure de boulanger e -мая за хляб ,а levure chimique -бакпулвер...
Често ги срещам във френските сайтове и съм объркана...
Ще се радвам на вашите отговори   bouquet

# 146
normas, Франсин е марка брашно. Превода е буквално едно пакетче мая  за хляб специална за  брашно Франсин.  Обикновено са по 5 грама в пакетче. Хляб с машина ли правиш? Аз не съм правила, но може някоя по-голяма кулинарка да се обади

Иначе правилно си ги превела маята и бакпулвера

# 147
chumbi ,мерси за бързия отговор .  Не ,няма да правя хляб ,а   Fougasse au paprika et origan.
Mного ми помогна  bouquet  bouquet

# 148
Момичета, днес си дадох сметка , че в мен започва да се заражда безпокойство. А не съм от лесно паникьосващите се. Имам предвид "военната" обстановка в Париж. Налага ми се да хващам влак и автобус от голяма спирка, Ла Дефанс, и от две седмици човек лесно може да си представи, че е в някаква военна диктатура...Има десетки военни, с насочени автомати, навсякъде, навсякъде...Всеки ден проблеми с влакове заради сигнали за бомба, мерки за безопасност и тн и тн. Май мисията за въвеждане на масова психоза започва да действа. Не мога да преценя доколко заплахата е реална, но военното присъствие е натрапчиво. Неприятно и угнетително.

# 149
Мария, много страшно звучи наистина! Не знаех, че чак такова засилено военно присъствие са въвели в Париж - има ли някаква информация докога ще продължава? Тя тази опасност от атентат може въобще да не отпадне в скоро време

При нас няма такова присъствие, но пък вчера бяха блокирали целия център на селото, защото правели "réconstitution judiciaire" - някой беше наръгал някого си с нож  в близкия бар, та  ни го разиграваха наново

Общи условия

Активация на акаунт