И наесен, пак с песен - Франция 26

• 41 095
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
Мистик, дала ти е описала доста колоритно и отговарящо на реалността положението в таи част на Париж. По-скоро е въпрос на "вкус" отколкото на опасност от криминалитет изборът да отседнеш там. На мен лично тази атмосфера никак не ми допада и съвсем съзнателно никога не ходя на Барбес, още по-малко на Шато руж...(живяла съм там и иzборът ми повече никога там да не стъпя е съвсем съзнателен Wink). НО-за мен тези квартали не са Монтмартр. Ако отседнеш някъде горе на хълма, около метро Абес или Jules Joffrin, обстановката е доста по-различна!
Да не ибираш вече хотел за Парижкия уикенд?

Madame vient de se connecter , не съм Дала, но според мен можеш да стигнеш пеша. Тръгваш по Бд de Мagenta в посока метро Barbes, от там наляво по  Bd Rochechuart до метрото Anvers и после нагоре към Сакре кьор...

Днес поради лошото време водихме децата на басейн. Мога да препоръчам на майките от околността аквацентъра на Боа Коломб-малък , но с пързалки, детски басейн, топла вода! и евтин на й-вече ( в сравнение с Аквабулевард)

ПС: Миси, честно казано не знам какво можем да те посъветваме, освен някой от роднините да дойде тук и да разбере за какво става въпрос,а после ако е необходимо да намери някой бг адвокат тук...

# 121
Какво значи задържан? От полицията? В център? Нещо е сгафил ли или просто е без документи? Без подробности няма да стане. Макар, че не виждам как можем да сме ти от полза, с властите тук трудно се спори.

# 122
Мария, а в този аква-център има ли възрастова граница?В аква-булевард се допускаха деца над 3г.
Исках да попитам и друго, за детската градина, предполагам , че не може да я пусна да ходи ей така от средата на годината, може би трябва да изчакам другия септември newsm78 Записването година напред ли върви?

# 123
Мари имаше доста бебенца около нас, единственото изискване е децата под 3 години да са с памперс за плуване, не знам как се казваше...
http://www.cabc.fr/
А ето гид за други басейни около Париж:

http://www.linternaute.com/sortir/piscines/piscines-paris/piscin … s-banlieues.shtml

За детската можеш да я запишеш по всяко време, не е нужно да чакаш септември.
Как сте вие, как тече бремеността?

# 124
Какво значи задържан? От полицията? В център? Нещо е сгафил ли или просто е без документи? Без подробности няма да стане. Макар, че не виждам как можем да сме ти от полза, с властите тук трудно се спори.

Извинявайте, че не дадох подробности. Доколкото разбрах- от полиция, шофьор е и са намерили "непозволен товар"

# 125
За детската можеш да я запишеш по всяко време, не е нужно да чакаш септември.

Мария, това става само ако има места, в някои по-ненаселени райони, ако имат места, знам че може. Но при нормални обстоятелства, детето има право на записване в градина в годината, когато навършва 3г.
Мари, виждам че бухтичката ти е на 2 и8м, ако навършва 3 преди края на 2010, имате право на градина, ако е родена дори и 1.01.2011 ще чакате другия септември.

# 126
Мария, благодаря ти за отговорите, а аз само този аква-булевард знаех Hug
Бременността за щастие до днешна дата е много лека, дано все така да е до края HugЧувствам се все едно не съм бременна, за щастие не съм качила и много , но пък имам време да наваксам Grinning
La Pintade, става на три януари 2010г, явно ще сме за другият септември.

# 127

Извинявайте, че не дадох подробности. Доколкото разбрах- от полиция, шофьор е и са намерили "непозволен товар"

Лоша работа, много лоша!  Не вярвам тук някой да може да ти помогне, освен като преводач...съжалявам. Къде е задържан? Ако кажеш и какъв е бил непозволения товар...А знаел ли е за това или е било без негово знание (нелегални емигранти имам предвид, качват се в камионите без да ги видят шофьорите).

# 128
Да, относно детската, аз имах предвид за деца, навършили 3, не съм се уточнила. В нашия район децата са толкова много, че вече по принцип не вземат преди да е дошъл реда на техния набор.

Мари, радвам се , че сте добре!
Аквабулевард е много хубав комплекс, но цените са убийствени, а и има много хора. Тезо малки комплексчета са "семейни" , а и цените им както се вижда от сайтовече съвсем разумни.

Миси, наистина, ако става въпрос за криминална проява, ще е трудно на семейството да направи каквото и било.
Ето списък на адвокати с френски, намерих го в нета. Можете да се свържете с някой, който да се наеме да разясни случая!
http://www.tresor.economie.gouv.fr/se/bulgarie/documents_new.asp?V=3_HTML_6630

# 129
Мария, да хубаво е и е скъпичко, май аз съм му по-скоро фенка, но пък с карта цената е добра.
Исках да ви питам и друго, използвахте ли някакви алтернативни методи за обезболяване по време на раждане?Акупунктура, хомеопатия или нещо друго?

# 130
Много Ви благодаря за помощта, невероятни сте  Hug

А иначе, товарът е марихуана и е без негово знание.... Sad

# 131
Мари, аз не съм ползвала алтернативни методи. После съжалявах, защото второто ми раждане беше извънредно бързо и нямаше време за упойка, и беше ужасно. Не че толкова ме болеше, да не те плаша, просто се паникьосах, исках си упойката, въпреки, че ми казваха, че вече е късно и общо взето никак не бях подготвена да се справя сама. Сега ме е срам като си помисля, че вместо да се опитам да изживея и участвам активно в раждането, което се оказа  напълно "естествено", мечта за някои Wink, аз се втелясвах с тази упойка!

# 132
Пак много сте писали Wink

Миси, свържете се с адвокат, трудно ще се оправите иначе Sad

Мари, освен стандартните техники за дишане, не съм използвала друго (родих с перидурал де), така че не мога да ти помогна.
Ти нали ражда със секцио първия път - интересно сега като първо раждане ли ще ти се води? В смисъл че нали при второто раждане разкритието е по-бързо, но при теб не е имало такова  newsm78
За детската градина и на нас ни казаха същото. Приемат само от септември и то децата навършващи или навършили 3 тази година.

Мария К, браво за басейна. Аз за сега си хода сама. И като питах вчера за курсовете за бебета, ми се изсмяха и казаха да дойда да се запиша юни месец Sad В този ред на мисли да попитам, аз мога ли да се взема бебето и да си го плацикам сама в детския басейн? И откъде се купуват памперси за басейн?

Парижанки, добре, че не се видяхме този уикенд - що за време е това?

# 133
Iventse , да точно така, ще ми се води като първо раждане!Система с окситоцин със сигурност няма да използвам, перидурала е под въпрос.Аз съм запозната с това какво е контракции , за съжеление по-тъжен повод, нали във Франция не се практикуват кюртажи до 12г седмица, та долу-горе видях какво е в по-малък аспект обаче.
Памперси за басейн съм  купувала от Интер-Марше и от Карфур.

# 134
Ивенце, разбира се , че може самосиндикално да си ходите на басейн с Мони (и таткото Wink). "Бебе-нажьор" са курсове всъщност с аниматор.
Памперсите се сетих , че се кават Little Swimmers na Huggies, има ги навсякъде.

Времето наистина стана много кофти, дано октомври имаме късмет малко да се усмiхне!

Общи условия

Активация на акаунт