И наесен, пак с песен - Франция 26

• 41 059
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
.......
Аз така и не разбрах как/къде виждате рождените дни ?! Защото модераторите така и не ме добавиха в списъка на 1ва страница, а и като видях че повечето не сте там, спрях да настоявам...

Аз Мама Щрумф и раждането на Никита помня от миналата година - бях тъкмо прясна-прясна във форума и хоп - първото френско бебе Wink После на 23-ти е Моника на Ивенцето, а Митко на Веринка мисля беше на 28-ми януари. После има едно бебе Александър на 4-ти април мисля, но майката не пише вече май, после наша маца Леа Wink

Ама аз съм си луда математичка и помня дати Wink Иначе не се сещам да преглеждам на първа страница, само понякога съм се зазяпвала, но нищо Wink

# 706
Браво на теб, че ги помниш всичките !
И аз съм математичка по природа, но паметта ми е все по-зле  ooooh!
Не знам дали това има връзка с ЕГН-то или с децата, но...

# 707
Честит празник на мама Щрумф и Никита! newsm38  ura  bouquet
 newsm51
Боби, това твоето не е памет, а диагноза! ooooh! Аз на родата рд забравям, както и на приятелката ми от детството, говоря с нея, а тя "Да те почерпя виртуално!", черпи, казвам, но по какъв повод? newsm78 Но никогаш не съм имала претенции за математичка де. Crossing Arms

Гледай какъв съвапдЪк, точно така се обзаведох с едно рокле дезигуал днес (и виж каква съм добричка, дори не се наложи мъжът ми да ме кандардисва! Crazy), пари в брой или чек с бъдеща дата, в много бутици е практика (но във веригите не става). Почти винаги така правя, защото иначе моят размер свършва първи (38 de partout и пак не може да го запозмни половинчо! Whistling).
В окайди при един подготвен за намаление артикул (етикет с усмивка, без значение цвета), вторият е 2е, но само с карт фиделите. Тоже с фиделите, в DPAM има доста солидни отстъпки, струва си, ако човек си е набелязал нещо конкретно и не иска да го изпусне.

# 708
Пантадка,
браво за роклето! Аз съм трудна на кандърми за доста неща (по-скоро инат и много рационална), и обикновено казвам "толкова пари за това НЕ давам" и се връткам и си заминавам. Ама тая ролкА мно'о 'убава беше, аз я гледам от 2-3 месеца на една витрина, само цветовете и сменят. Води ме мъжа ми баш там, ти да видиш чудо! И като даже влязох без проблем в 40, се облещих от кеф! С тия 18 кила дето думнах за 9-те месеца Леа-леене, сега са ми останали само дънки,  3 -4 поли и 3 рокли в гардероба...за ризи и сутиени няма да се оплаквам (наложи се и си накупих), НООООО вече доста кила свалих (без нищо специално) и се изкефих.
За Окаиди, добре, че нямам карт-фиделите, че много ги обичам. Ще се въздържа май ;-(

# 709
Честито на Мама Щрумпф и порасналата Никита!   bouquet

Жулия, РД са по памет Laughing. На първата страница, нещо като съдържание на форумите по-рано даваха рождениците за деня, но много малко хора фигурират в списъците им,а  сега май въобще я няма тази инфо...

Ееее, блазе ви за такива мъже дето ви водят по магазините! Профитирайте!  Laughing

# 710
Боби, аз дори не ти казах със здраве да си я носиш, браво на твоя човек за избора!  bouquet Не препоръчвам бебешките дрешки в окайди, ужасно бързо омаляват! Иначе са сладки, но...например Зара са по-рационално скроени. На монопри също са хубави и удобни, имат много от биологичен памук.
Мария, не я слушай Боби, той нейния мъж е тип "on l'a fait et on a cassé le moule!", колко пъти съм и завиждала и аз скришничко, но уви, единици са такива! Моят по магазини за дрехи не ходи, и толкова по-добре, ако случайно попадне в такъв, тъпче като казашки кон с пяна на уста и си гледа часовника на кратки интервали #Cussing out...Затова оцених жеста, когато ми каза, че влязъл в магазина на дезигуал в дефанс...и излязъл много бързо естествено! hahaha  Днес заведе децата на разходка, а аз си обикалях сама, единственият начин да профитирам като бял човек! Wink

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 01:23 от La Pintade

# 711
Не завиждайте, молааа, да не се развали Wink той си е такъв, вероятно защото е малък и добричък Wink

От Окаиди отидох и смених (6 пижами получих подарък хахаха) за дрехи 12 месеца, които сега са и леко големи! Направо се оцъклих, та тогава разбрах, че френските мерки са маломерни Wink В С&А  и ГАП съм правила удар - и цени, и органик памук, и мерки. Много съм доволна. А мама ми купи от една БГ фирма - супер дрешки - Захи се казва. Скъпи за БГ пазар, но на нас ни изглеждат ок ;-(
Знаете ли, имам едни 4 бодита 0-3 месеца, които ОЩЕ и стават и все едно растат с бебето - купих ги от този сайт, от който поръчвам памперсите, просто са най-суперските меки памучни бодита, но не зная защо (и до кога) ще растат  Joy hahaha hahaha hahaha

# 712
Момичета, едно въпросче.
Нали от първия ден на раждането се дава Ювестерол?Бях поръчала на половинката да ми донесе , но той ми взел Ювестерол АДЕС , нямам спомени да съм давала този , давах мисля , че само с витамин Д в началото newsm78
В бг спряха от пазара витамин Д заради някакъв проблем, сега давам Деавит- витамин Д с витамин А, но ми се иска да е само витамин Д.

# 713
Честит Рожден Ден на мама Щрумпф и на Никита (вчера не успях да стигна до компа  Blush) Да са живи и здрави и много да се слушкат и радват!   bouquet
Допазарува ми се като ви чета  Laughing, но така или иначе на 11 ти се прибираме в Париж , така че тъкмо за старта  на солдитата Laughing . Не, че имам голяма нужда от нещо, то като не ходя на работа много малко дрехи ползвам в обръщение, но пък все нищо ще си харесам.  Гледам и в БГ има някъкви намаления, но пак си е скъпо.
Ох и моя мъж не го свърта в магазин, а аз пък много държа като си купувам нещо и той да го одобри.  Wink

mari:) , този Увестерол също става. Червена мисля , че беше опаковката. До колкото си спомням го давах до 3 месца по 1 единица на ден. После го смениха с Увестерол Д - оранжава опаковка, пак по 1 единица на ден до 1 годинка. Аз обаче все забравям да го давам  Blush. Ако имаш възможност извеждай бебка на слънце , да и пече личицето за по 5-10 минутки .

# 714
Мари,
Аз давам оранжевия, който е чист вит. Д. Ако искаш да питам приятелката, на която занесох 10 опаковки за познати точно заради проблема в БГ с доставките (т.е. липсата), ако има останала да вземеш. Тя е до 25-ти в София. Иначе тук аптекарката знае вече като влизам - и е готова с вит. Д. И в Англия на една приятелка пращах 10, и за Бг пращам ...

# 715
Мари, в АДЕС има три мастноразтворими витамини А,Д, Е и вит. Ц в бонус. Не съм чувала да  се дава масово, може би има определени индикации. За по-сигурно аз бих поръчала само Д.
Как е малката принцеса? Разкажи как я карате?

# 716
  • MERIGNAC, FRANCE
Много благодарим и двете с Никита за пожеланията   bouquet
Направихме семейна сбирка - мина супер, но в момента съм смачкана от стрес (15 възрастни и 7 деца )  Crazy
Успешна седмица на всички!

# 717
Боби, Мария, мерси за отговорите, и аз мисля, че само витамин Д е по-добре, със сигурност с първото дете ми изписаха само витамин Д от родилното, както е написала Боби оранжевия.
Половинката пак ще си идва скоро ще го накарам да ми го вземе, а иначе времето е хубаво тук, от няколко дни всеки ден я изкарвам на слънце Алето, набавям витамина натурално Simple Smile
Мария, благодаря , че питаш.Добре сме, малката расте, минахме месец вече, кротичка е , нямаме много колики, съвсем поносими явно.Второ детенце май се гледа по-лесно, някак си ми е по-леко , не се притеснявам толкова както с първото , с една дума обиграна съм вече Laughing Взехме си билети за април, половинката ме изненада много приятно, че педиатърката ни в ПМИ се е зарадвала много , когато е разбрала , че имам второ дете, дори помнела името на каката и моето Simple SmileВзех час за април, ще поставя останалите ваксини на Дая, че наистина много закъсняхме.

Не помня дали бях пускала тук снимки на Алекс, ето-
http://danqterkiev.multiply.com/photos/album/8

# 718
Мари, благодаря, че сподели с нас снимките! Много сте хубави всички! Да са ви живи и здрави красавиците!

# 719
Здравейте всички и честита Нова година
На майките от Тулуза и околностите, може би ще е полезно да знаят, че в Тулуза отвори врати училище по български език. Занятията са в събота сутринта. Има две групи според възрастта и нивото на децата - от 10,30ч и 11,30ч. Има и група за възрастни, следобяд на друг адрес.
Занятията на малчуганите се провеждат в Salle Collignon на адрес 5, avenue François Collignon, 31200 Toulouse
(това е в района на Миним и гарата).
Повече информация, можете да получите на сайта на асоциацията, която организира училището (както и други разни симпатични мероприятия):

http://bg.asso.free.fr/?page_id=630
Поздрави на всички.

Общи условия

Активация на акаунт