И наесен, пак с песен - Франция 26

• 41 068
  • 747
  •   1
Отговори
# 720
Ей, къде се изпокриха всички? Да не сте залегнали пред магазините за да сте първи за солдите? Laughing Извинявам се за тъпия хумор, ама съм в "сесия" и дестресирам... на стари години ученичка, не е лесно...
Успех и благородна завист , на които могат да обикалят магазините вместо да зубрят Laughing

Боби, гледам , че питаш, да ти отговоря тук, че да не се меся в други теми Crazy Моят син пиеше мляко през нощта до 2 годишна възраст. Както го видя сама, добре си е детето не се е повредил от това. Като порасна, сам се отучи, просто спря да се събужда. Е, аз мисля, че трайно се повредих от нощното ставане, ама какво да се прави...

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 23:21 от Мария К.

# 721
на стари години ученичка, не е лесно...
Добре дошла в групата !  Grinning
Е, аз съм ти кака, но се радвам че не съм единствената дето пак се е хванала да учи...
Кураж за изпитите  Hug

# 722
Ох, Жулия, с риск да те разочаровам, ама имам само един конкурс да минавам, не съм се хванала да уча Laughing Нямам смелост , нито сили за такова нещо. Направо се възхищавам на жени, които го могат, с две малки деца на главата bouquet Може би и защото нямам психическата нагласа за учене ми е толкова трудно да се съсредоточа, да се мотивирам , загубила съм си самодисциплината...
А ти какво учиш, ако не е много нетактично да питам?

# 723
Мария, мерси! И ти, както и повечето други момичета (от другите теми) ме доубедихте, че съм права!
Аз питах Ивенцето за едни бисквитки и тя ми каза какво е давала на Мони, та ще пробвам!
И аз завиждам за ученето , докато бременеех си търсех какво да запиша да уча (статистика намерих в Станфорд дистанционно, 6 месеца). Но добре, че не се записах - щях да съм умряла досега Joy много се уморих, а преди малко моята добра половинка провери какво правя - и ме събуди съответно...аааааа

# 724
  • пак на Рив Гош
Мари Simple Smile, благодаря за снимките! Малката Александра е страхотен бонбон, а и каката не й отстъпва Simple Smile. Да са ти живи и здрави!

Мария, лека "сесия"!
Julia, браво на теб! Аз вече не мога да си представя да залегна отново над учебниците  Laughing

Кой ще уважи солдите? Ние сигурно ще минем през търговската зона до наше село утре след работа за подновяване на гардероба на Камбанката (че китките й се подават от всички блузи  Laughing), пък може и Роца да намаже нещо (останала съм само с 3 чифта читави дънки и положението е драматично  Mr. Green).

# 725
Ох, явно съм единствената луда в групата  ooooh! Не че се очудвам много  Laughing
Не знам дали е криза на 40-те, но реших да си сменя коренно професията ! Бях информатик, а сега уча за счетоводител smile3556
Благодарение на LMD-то ме приеха направо в Мастер, така че за 2 години ще имам направо bac+5  : Master Comptabilité, Contrôle, Audit за просветените  Wink  Проблемът далеч не е ученето, а тоталната липса на време... Слава богу, минаха тежките сесии и сега започвам 4 месечен стаж  Grinning
Но най-трудното ще е да си намеря работа, че като ми видят CV-то и се хващат за главата  Rolling Eyes

Разказах подробно, за да ви дам повод и вие да споделите с какво се занимавате извън майчините задължения (не че не е достатачно !).

# 726
Юлия, браво на теб! Наистина, организацията е по-сложна, когато човек има семейство, но  не е невъзможна. Не се отчайвай, никаква криза не е!
Аз също си намерих друга професия, съвсем различна от това за което съм учила, курсовете бяха в събота и неделя в Лион, та така се получи. Исках да уча за ортофонист, но физически ми беше невъзможно. Сега пък съчетавам и двете професии, като първата е видоизменена, та пак се уча наново, в ситуация и без никаква предварителна пдоготовка. ooooh!

# 727
Жулия, браво! Герой си ти! Ще си намериш работа, сигурна съм.

Аз "солднах" снощи в Дисни стор и С&А- Дисни беше разграбен, С&А добре - 2 блузи по 6 и един панталон-12, пола -15. Доволно. Само ризи не мога да си намеря...

# 728
  • пак на Рив Гош
Джулия, браво на теб! След стажа имаш ли още учене, или си търсиш направо работа? Пожелавам ти бързо да намериш!

Пантадка, май сме много дето  момента не работим по първоначалната си специалност Simple Smile.
Аз съм разкаял се биолог (имунолог, по-точно). След цялото учене  Laughing, изкарах 4 години пост-док тук, докато не реших, че ми е време да порасна и да си намеря "истинска" работа  Mr. Green. Тоест, гонех заветното СДИ, Камбанката започваше да става човек  Wink и ни се щеше да се поразширим и да купим жилище. Изкарах един курс за преквалификация за работа с бази данни и в момента се занимавам с бази данни при клинични изследвания. Работя към фирма, която ме дава "под наем" на големи фармацевтични компании при изследвания на новите (или старите  Grinning) им лекарства.

Ние в крайна сметка не уважихме солдите днес, оставихме ги за събота, когато Камбанката ще е при баба и дядо. Боби, като гледам май доста са големи намаленията в С&А...

# 729
Роца, много интересно, особено това с "даването под наем"! Wink
Аз всъщност малко неправилно се изразих, съвсем първоначалната ми специалност е филолог с  френски, това учих в бг, като се заричах, че аз в училище даскал няма да ставам! Е, познайте какво правя от няколко месеца? Mr. Green Иначе от няколко години работя и като медиатор към една юридическа асоциация, там ми е по-конфортно определено, пак всеки луд с номера си, но поне не изслушвам 20 наведнъж...а един по един! Crossing Arms За съжаление там работното време ми е много малко и "къща не храни", та се хаванах пак да преподавам.

# 730
La Pintade, точно се чудех дали мога да попитам какво точно си учила и работиш  Grinning
т.е. учиш французите на френски ?!   thumbsup

Цитат на: Роца
реших, че ми е време да порасна и да си намеря "истинска" работа  Mr. Green.
Много ми е познато  Grinning
Ами пораснах, поработих, ама все на СДД. После мъжът ми искаше да си създадем фирма, но без да се занимава с администрация  Crazy Така че се нагърбих с тази част веднага след 2-рото раждане и така открих че е страшно интересно да си експерт-счетоводител !
Е, аз не съм глезена и едва ли би ми хрумнало да започна всичко от начало, ако мъжът ми не ме бе подтикнал...
НО, никакъв герой не съм ! Справях се с всичко само 2 месеца и после повиках мама на помощ  Embarassed  Embarassed  За оправдание мога да посоча, че децата бяха на 2 и 4.5 и не исках да продължават да стоят всеки ден до затварянето на гардери-то...

След стажа имам още 2 месеца семестър с изпити и нещо като БГ държавен изпит - устно представяне пред комисия  ooooh!
А октомври са националните изпите за DSCG (Diplome Superieure de Comptabilite et Gestion) който би ми позволил да продължа към по-високо ниво, но е много труден за взимане. Е, разбира се, няма да се дам без бой, така че сигурно ще уча цяло лято  Tired  Дори ни съветват да не си търсим работа преди това, ако искаме да имаме някакви шансове за успех !!! Много сложна дилема, защото спестяванията бързо се топят  ooooh!

# 731
Жулия, понеже аз попитах, ще ти разкажа и за мен , съвсем накратко, защото повечето ме знаят и не искам пак да ги занимавам Wink Аз завърших медицина в София в далечната 98, после дойдох на специализация по психиатрия във Франция. До 2004 бях "пей сърце" , със студентски статут, но реално работеща и натрупах стаж в няколко парижки отделения. След завършването се оказа, че нямам право на работа тук, в епохата преди ЕС. Гледах дъщеря ми 18 месеца и подготвих един приравнителен изпит, макар че бях завършила тук... Благодарение на него започнах работа като специалист психиатър през 2005, но пак на "пробна длъжност", като чуждестранен лекар. ЕС промени много неща за нас лекарите и от 2008 успях да се запиша в Лекарския Съюз, после в 2009 ми признаха и специалността. От октомври 2009 вече съм истински " лекар, тоест наравно с французите, но...сегашната ми длъжност е на договор и трябва да мина пак и отново изпит за "титуляризация". Този изпит го държат всички французи и е задължителен , ако искам да работя в държавна болница в дългосрочен план. Та съм , може да се каже на последния етап от един дълъг път...Ако не успея сега, догодина пак, но не ми се иска  наистина вече ми е много трудно да уча. Не заради самото учене, аз имам голяяям тренинг, но заради , както казваш тоталната липса на време.Ето вчера всичко отиде по дяволите-и двете деца бяха болни и трябваше да ходим по педиатри и зъболекари, да стоят в къщи...
По принцип много бих искала да се обучавам по специфични техники на психотерапия, семейна терапия най-вече, но ще трябва да почакам още 5 години (така съм си казала за успокоение), за да се заема с времеотнемащо интелектуално занимание.
И ние имахме баба в къщи в продължение на 4 години.
Ами това е, в понеделник и аз съм точно на устно представяне пред комисия #Crazy
Това беше чернова, сега отивам да напиша същото на френски за пред комисията , изпита започва с десет минути представяне на "паркура ни".
Лек ден на всички!

# 732
Я как си споделяте Simple Smile
Аз днес също съм вкъщи и тъй като Моника си е за малко в кошарата имам време за форума.

Пинтадке, ти доста дини носиш под една мишница Simple Smile Но то и от даскали има нужда, така че давай

Julia B. ти си в нашата с мъжа ми сфера. Той сега си пише мемоара за да стане най-накрая експерт счетоводител (стажа го свърши преди година). Аз по принцип съм завършила финанси (във Франкфурт/М), но като си търсех тук работа се преориентирах към счетоводството/консолидацията, за да мога да профитирам от неговия опит.
2008 почнах в една френска фирма с няколко немски филиала и след 3 СДД, излязох в майчинство. Но след това бившият ми работодател пак ме покани на работа и в момента съм престатер екстерн (поради това че фирмата почти фалира и освободиха почти всички и не могат временно да назначават), но живот и здраве от март месец трябва да се " регуларизира ситуацията" както каза вчера един от шефовете.
Договорът ми е за 4 дни, защото успоредно с това си се занимавам с разни неща в нашата фирма. Най-хубавото в цялата работа е, че шефовете ми са в Германия и в Рен, така че имам доста свобода (но и пътувания) Simple Smile.

МарияК, стискам палци за понеделник Simple Smile

Мари, много сладки принцеси  Hug

# 733
Meрси на всички за интересните разкази Grinning Радвам се да опозная по-добре виртуалните си приятелки  Hug  Нали съм далече за срещи...

Мария, ще ти стискаме палци  Big Ups
Този изпит на национално ниво ли е или към твоята болница ?
Имай предвид, че на СДИ заплатата ти може да намалее, защотото иначе имаш indemnité de précarité. Разбира се, печелиш сигурност и спокойствие  Simple Smile

Ах, Iventse какво съвпадение !
Аз видях голям зор с Консото, защото ми липсват базите на счетоводството...Но ще трябва да залягам, че без него няма DSCG  Tired
A вашата фирма за какво е ? Можете ли да правите счетоводство преди да е станал експерт ?
А ти как се справи като пристигна от Германия (предполагам по сърдечни причини) ?! Не ти ли се наложи да учиш френското счетоводство ?
Питам, защото си мислех че не бих могла да работя в друга страна...
Извинявам се на тези, които не ги интересува Flushed

P.S. На български името ми е Юлия Wink

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 22:49 от Julia B.

# 734
Юлия, конкурса е на национално ниво Confused, доста сериозна работа, ама всички от там минават. След това по принцип се става "титуляр на работното място" до живот Laughing, нещо като функционер, тоест няма вече договор, нито СДИ , нито друг вид. Това е нещо специфично за моята професия. Този сигурен статут по принцип води и до възможност за израстване в "ешелоните", на всеки две години, със съответното леко увеличение на заплатата Wink, тоест идеята е да се замогна, не да загубя пари, в тези трудни времена... То това замогване се компенсира с повишаване на данъците, нали трябва равновесие в природата Laughing
Моят мъж също има малка фирма и навремето, когато я отвори искаше ( и беше убеден , че е възможно) аз да му помагам за административната част. Признавам, че нямаше късмет с мен, отказах се още в началото-стори ми се огромна папращината, и напълно неразбираема за мен...пък и да се занимавам с нея след 22 часа, единственото ми свободно време,  разбирате е нечовешко....

Честит трети рожден ден на Даная на мари! Да е много здрава, весела и горда "кака"!

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 23:13 от Мария К.

Общи условия

Активация на акаунт