И наесен, пак с песен - Франция 26

• 41 056
  • 747
  •   1
Отговори
# 15
Точно така, особено сега като се замисля Секю-то поема 100 процента от цената на задължителните прегледи до 6тата година на детето. Трябва от Секюто да са ти пратили една книжка с тази информация.

# 16
Боби, има някаква грешка-ако си здравно осигурена и имаш мютюел, не трябва нищо да плащаш. Обади се в касата и им кажи да си оправят сметките. (Първия месец всички здравни грижи за бебето са поети 100 процента, както за бременната през последните месеци. Знам го за съжаление от опит, защото синът ми и аз лежахме в болница когато беше на една седмица).

Момичета, цял ден ми е кахър от грозните ми изказвания снощи Crazy Да не помислите, че съм против децата да спортуват или ходят на танци и музика-напротив. Просто ме е яд, че графика им , както и нашия, е така запълнен, че няма никакво време да ги водим...  Simple Smile

Веринка, добре завърнали сте!

чумби, бабата я пенсионирахме в Бг! Доста стаж направи тук , не беше здравословно вече за никой Sunglasses Сега търчим, ама сме си супер, много съм щастлива.

Иве, ти пък да не се засегна Wink Знам, че не я спешираш да ходи, просто споделях опит... Hug А иначе ние нямаме килими никъде, но сме с теракот, не се пързалят. Като знма как цапат, не ми се мисли, сигурно трябваше да вземаме килими за еднократна употреба...

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 00:01 от Мария К.

# 17
  • пак на Рив Гош
Мария, не си го слагай на сърцето за спорта  Hug
Ние записахме Камбанката основно, за да изразходва енергия (че има повече и от двама ни, взети заедно  Laughing) и защото се притеснявам да няма в бъдеще проблеми с теглото, та поне да и дам малко насока тип "култура на движението", че ако се е метнала на майка си...  (тези, които ме познавате, знаете за какво говоря  Grinning). Да са живи и здрави, пък ако искат да спортуват, винаги има време като станат по-големи и по-самостоятелни. Аз мойта мамуна нямам намерение да я правя олимпийска шампионка по гимнастика (искам само да научи английски по-добре от мен  Mr. Green).
Боби, наистина, провери за грешка във фактурата или се обади на Секю-то. Не би трябвало да плащаш допълнително, освен ако на си раждала в частна клиника с "депасмен д`онорер"  newsm78
Иве, браво на Моника!  Hug Сега започва веселото  Wink.

# 18
искам само да научи английски по-добре от мен  Mr. Green.
[

Това възможно ли е? Mr. Green

# 19
здравейте в новата темичка  bouquet
И при мен се случи нещо странно със секюрите социала.имам мютюел
 както винаги е дойде фактура ,която ми дава разбивки на това,къде е използвана моята карт-витал.
Обикновенно не следя нищо,но този път една сума привлече вниманието ни.
От повече от месец сме си в България.малко преди да замина посетих зъболекаря си,за  пломбичка-всичко свърши за има-няма петнадесет минути.А сега във фактурата е отбелязано че ми е направено коронка-сумата е трицифренна Shocked...
аз исках и имах нужда от нова коронка ,но зъболекарят ми обясни че никак няма да е бързо и най-вероятно няма да успее до заминаването ми ,ето защо ще е по-добре да е направим когато се завърна
питам се-има ли право предварително да изтегли парите от мютюела ми,защото там ясно си е написано Не пломба ,а изработване на коронка Confused
разбрах че мютюела покрива правенето само на една коронка за година
и като си припомням, че дори на мен не ми е взимано отпечатък за направата на тази коронка-ми става ясно че моят зъболекар може би е  злоупотребил с мютюела ми. Аз не съм задължена да ходя при него ,за да направи корнока и мисля че той не може предварително да изтегли пари за нейната направа.

Боби-и аз бих те посъветвала да провериш за някаква грешка

Роца-мреси за новата темичка

# 20
Момичета, Здравейте!
Сега виждам, че има нова тема и се радвам да ви видя. В неведение съм за последните новини, защото лятото мина под
надслов - никакъв Интернет !
Боби - честита малка принцеса!!! Радвам се, че всичко е минало добре. За проблемите относно тази сметка, най-добре
да се обадиш и да искаш обяснение, според мен е някаква грешка, но знае ли човек...по бегли спомени, нищо не сме плащали за раждането, нито за последвалите визити при педиатъра.

Ние изкарахме прекрасна ваканция в България. По принцип в семейството всеки обича да прави различни неща през лятото
и е трудно да се задоволят всички желания, но този път нещата се подредиха перфектно. Имаше за всеки по нещо. Върнахме се заредени от приятните  емоции и даже зажаднели за по-прохладно време. Доста попътувахме насам- натам, което беше по-неприятната част, като се има предвид ужасът, който цари по пътищата. Другият неприятен момент бяха такситата в София, няма по-нагли и невъзпитани тарикати от българските таксиметрови шофьори, но какво да се прави....

Честито на всички, които са имали някакъв повод за празник! Ла Пинтад, Честит рожден ден, нека всичките ти желания да се реализират, много щастие на семейството ти.
Малко трудно влизаме в ритъма на рантрето, спи ни се до късно и ни се ходи още по улиците, ама от друга страна си е кеф да се завърнеш вкъщи  Mr. Green

# 21
А, Мария, не съм се обидила. Ни най-малко  Hug
И ти не се тормози за спортовете, наистина е трудно.

Дала, не ми се струва нормално да ти теглят в аванс.

Кокай, леко рантре и на вас Simple Smile

Кога ще правим парижка среща - днес времето гледам е хубаво и имам желание за паркове и градинки Wink

# 22
Здравейте и в новата тема!  bouquet
Измежду два куфара и две партита се вмъквам да кажа, че в събота отлитаме за Бг, а таткото като се оправи с къщи, дела и документи и дойде при нас ще се понесем и по-нататък.Лудницата е пълна, но се успокоявам, че като идвахме за насам с едномесечно бебе беше по-зле  Mr. Green
Четох ви по диагонал,нищо не запомних (нещо ми дава заето мозъка на последък, дано е временно), ама ви желая успех!
боби40 мернах все пак, че се чудите с мъжа ти за местене някаквао нанякъде - аз мога да ви предложа една дестинация, знам че половинката ти е фен  Wink

# 23
Момичета, купих някакъв маргарин, на който основната съставка е babeurre. Що ще рече това чудо, да знаете?  newsm78

# 24
Блонди-и аз не знаех какво е ,но се разрових и открих че означава мътеница
http://fr.wikipedia.org/wiki/Babeurre
Мътеница, като вторичен продукт на сметана мляко идва от  прилагателното "ниска" -Ba и думата "масло" -beurre

Иве-мислих,мислих и се обадих на зъболекаря оттук-да попитам....все-пак да не се настройвам че е злоупотребил.Странно обаче-винаги когато преди това съм звънявла в кабинета му само като си кажа фамилията и си спомня за мен.Даже все разпитва за семейството-как са децата...сега не можа да си спомни обаче.ще направи справка и следващият път щял да ми каже Sick Whistling нещо.....ми мирише,защото спомена че все-пак щом като съм с мютюел то значи АЗ нищо не плащам
а то какво значение има кой плаща-щом не е направена такава корона,значи злоупотребата си е факт
много жалко!
то една нова коронка винаги може да се покаже-ако има такава де!
така че не се притеснявам-просто пак ще има излишни обяснения и тичане. И докъто се уреди въпроса-ето ти новата година...с новия мютюел.май-май много добре си е направил сметката моя зъбар-но здраве да е!

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 15:03 от dala

# 25
Благодаря ти, разбрах  Hug Аз мислех, че маргарините винаги са само на растителна основа и за мляко не помислих  Simple Smile

# 26
боби40 мернах все пак, че се чудите с мъжа ти за местене някаквао нанякъде - аз мога да ви предложа една дестинация, знам че половинката ти е фен  Wink

Ооо, Самурайка, знаеш ли как ще грейне, като му подшушна Wink ще видим уикенда какво има там като подходящ пост за него Wink имаш ли сайтове случайно с обяви, ако може на лични или на мейла ми ги пусни, аз ще го изненадам Wink Получихме от приятелка моя (върна се в Токои, не намери работа във Франция) един лигавник, надписан с името на бебка, на латиница и на японски - само с него се мажеме сега Wink

А за секю-то и мютюела, сега им пиша писъмца Wink

# 27
Самурайче, леко и успешно транзитиране на изток! Дали няма да ти се намери едно малко местенце в куфара за жапонско?  Simple Smile

Тези дни станаха десет години откакто съм стъпила трайно на френска земя и си давам сметка, че нещо все повече ме разочарова тази държава.

Дали защото прекалено тукашна съм станала, та виждам повече отрицателните страни...  Thinking

# 28
Чумби,
На мен като прясна още ми се виждат положителните неща повече от отрицателните. Да видим до кога ще е това Wink Но с мъжа ми си говорихме, че в България все още не ми се връща да живея, твърде много се разглезих тук Wink А и след години борба за бебе - там ни съдраха за пари и "нищо" ни нямаше, тук за нула време ми откриха проблема и се задейства машината. Аз затова май съм така настроена, твърде много разочарования от там. И като бивш пушач (сигурно и настоящ, но не се знае още) ужасно се ядосвам, че не забраниха пушенето в БГ по кафета и ресторанти. Аз ненавиждам запушени помещения, просто не ми е кеф...у дома си пафках на терасата, но в заведения опушени не трая. И ей такива неща ме ядосват;-)

# 29

Тези дни станаха десет години откакто съм стъпила трайно на френска земя и си давам сметка, че нещо все повече ме разочарова тази държава.

Дали защото прекалено тукашна съм станала, та виждам повече отрицателните страни...  Thinking

Франция  много бързо се  промени ,и то само за последните три-четири  години,за разлика от нея в  България  май ..нищо  не се променя
но и аз чувствам разочарование от държавността по френските земи

Общи условия

Активация на акаунт