И наесен, пак с песен - Франция 26

• 41 055
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
Мари, прочетох каквото си дала.
Франция много се излага напоследък. Забрана на бурка и глоба при нарушение.
Сега с тея роми също много се компромитираха.

# 61
  • пак на Рив Гош
Gogko, добре дошла на френска земя Simple Smile. Вие в кой край на Париж и региона сте?

Мистикова, нъл знайш, че компютърът ми е включен 24/7 и дори и Скайпът ми да свети странно, може да ми пратиш съобщение Simple Smile. На което със сигурност ще отговоря или преди 8 сутринта, или след 21ч  Mr. Green
Много неприятно с училището, мислех, че интернационалните са изцяло на съответния език  newsm78. Мойзана в гранд сексион ли е тази година?

Дала, вие в България ли сте в момента? Понеже споменаваш за учебната година на 15 септември...

Момичета, благодаря ви не всички за милите думи и интереса към блога ми   bouquet (той тръгна малко като странична занимавка, но се оказа, че му отделям все повече и повече време  Grinning)

За среща през октомври съм "за". По всяка вероятност уикендът 23-24 ще ми е зает, за другите нямам засега предвидени неща, освен ако не решим да си направим някой уикенд тук-таме  Laughing

# 62
Роца -да , в България . Двете ми деца още учат тука-  дъщерята е  в спортното училище ,а синът-в частна английска гимназия. Към училищата има пансион и зимата остават там. Аз още не мога да се преборя със българският закон...така без съгласието на баща им не мога да ги взема в Париж при мен,макар че родителските права са присъдени на мен. Свикнахме вече да се обичаме от разстояние Sick-добре, че има лаптопи, нет и скайп  bouquetно задължително лятото трябва да съм тук...Малчо още не ходи на матернел-чак догодина-септември ще го вземат...роден е януари и за този септември категорично ми отказаха,така че използвам да поостана повечко у дома тази година.

Мистик-ами...просто си мислих,че работиш като счети.Нещо съм се заблудила обаче   bouquet

Боби-и аз така реших. Ще изпратя писмо.Много се ядосвам,защото дори и мъжа ми вече запя друга песен-абе,като не си платила нищо ти -зарежи!какво се напъваш...и грешка да е ,и злоупотреба-нали не си дала стотинка Мама даже ми казва- не се заяждай..в чуждата страна,току виж си си навлякла проблеми. с тоя страх....и още повече сега с тия връщания на българските цигани.то и преди нещо нямах самочувстие на пълноправна европейка-сега пък...и страх взе да ме бодва в сърцето. Признава си....този случай  с тоя коронка просто е изпитание за съвестта ми!

Gogko-много бодро звучиш. Hug

Мари-много интересен материал.Следя новините за бг ромите.за мен истината е някъде по-средата.Един от ромските катуни на българи беше до марше о пюс ,накрая на порт клианкур.там в петък ,събота и неделя продавах  какво ли не-изровено от кофите за боклук по всички парижки квартали.нашите роми не толкова крадът и просят,колкото просто...си бяха боклукчии,в едно с китайците.всички сме ги виждали с количките как тарашат кофите .и да!!много неща изхвърлят парижани-някои почти нови.И тук са прави френските власти,защото това си е източник на болести и зарази. нямат никаква хигиена...но те така си живеят-дари в париж или в плевен-все едно.отдруга страна-на мен ,като българка ми е обидно,че върнаха има-няма стотина роми в България ...а тоооолкова шум и приказки се вдигна-все негативно.не мога да си отговоря на въпроса-защо Франция още ни подвежда под общ знаменател с Румъния....

Честит празник на вярата ,надеждата и любовтта . Софиянки нека се чувстват също поздравени.
На всички именници днес-Весел празник
Моето девойче се казва София и много си харесва името -винаги с радост празнува именният си ден .  bouquet

# 63
Добро утро моми4ета
4ести празник на вси4ки именници да са живи и здрави   bouquet
Дала да ти е жива и здрава София и много да те радвва   bouquet
Моми4ета како правите парижка сре6та бройте и мен ,предния път си бяхме в Бг , но надявам се сега да дойда.
да ви се похваля на 5 октомври запо4вам курс по френски  Crazy най накрая  Mr. Green
Боби, chumbi ,другата седмица сме в Марсилия на фиерата,ако сте свободни може да си направим една сре6та,6те се радвам да се запознаем.
Gogko ти в кой край на Париж си? Ако е удобно дай адрес на Бг детската градина (благодаря)   bouquet
Лек и успе6ен петъ4ен ден от мен   bouquet

# 64
FONDATION EUGENE NAPOLEON
254 bis, rue du fbg St Antoine
Paris 12
METROS : 1, 2, 6, 8, 9
RER A - NATION
BUS 56, 57, 86

Това е адресът на БГ училището,изключително хубава сграда с френска градина.Директорката кани всички които имат интересда заповядат утре от 9.20ч поне да разгледат.Иначе от този час са детската градина и първи клас,големите са следобяд.Училището е признато в БГ и образованието се признава в нашта мила Татковина(да не повярва човек) Joy Joy Joy

Аз ,мили девойки живея в 3 зона ,на границата на Ла Корньов и Дранси - метро 7 последна спирка дирексион Ла Корньов.Хайде чакам някоя да се накани,поне докато още съм из къщи Grinning

PartyДари ти къде си,и къде ще ходиш на курс по френски.Питам,защото и аз имам нужда от курс,няма да стане с четене само в къщи

Роца,наистина само ти можеш да разказваш така,няма ли пак да ходиш някъде.

Една спешна питанка към майките с деца в Матернела-утре ни викат на родителска среща,но тя се дублира с детската градина в БГ училището.Има ли проблем ако не отидем при положение,че не знаем добре френски и какво ли ще разберем и да отидем.

# 65
Забравих да честитя на всички именници и всички софиянки newsm51 smile3525

# 66
Gogko, каква е пък тази родителска среща в събота! Не вярвам да ви накажат, ако не отидете, но по принцип е хубаво да се знае какво ще правят през годината - опитай да обясниш на учителката че не можете да отидете и ако може да ти каже (напише) най-важните неща

# 67
Боби, chumbi ,другата седмица сме в Марсилия на фиерата,ако сте свободни може да си направим една сре6та,6те се радвам да се запознаем.

Хайде, браво!
Пускам ти на лични телефон, да знаеш че е без звук, защото беба подскача все още Wink Иначе свеки ще са тук другата седмица Wink но на квартира, така че нямам ангажименти с тях!

# 68
Ох, как не ми се работи, навън е пекнало едно слънце....

Вие среща ли заформяте бе жени? Откога се каня да се видя с чумбата, все не става.

Аз никога не ходя на родителски срещи, не ми е интересно, ми такава съм кво да се прави  Simple Smile
Бях веднъж миналата година, бяха само празни приказки.

# 69
Здравеѝте и от мен. Чувствам се поздравена, защото съм Вяра, благодаря! Честит празник и от мен на именниците, със здраве и гордост да си носят имената !  Simple Smile
За парижка среща и аз съм навита, ще ми е доста приятно, защото и аз си стоя в къщи и си гледам бебето. Не че се оплаквам, но малко разнообразие ще ми доѝде добре.

Относно ромите, не разбирам защо чак пък толкова го направиха на проблем, но в политиката е така явно. Все пак Саркози не се е събудил с идеята "днес да изгоня ромите". Проблема е, че на тях им е трудно да живеят по установени правила и това пречи и дразни околните. Никоѝ не би обърнал внимание на ромите, ако живееха мирно и тихо. Като гледам по БГ новините какво чудо става в Ямбол и не мога да го упрекна Саркозито, само дето проблема си остава, ако не тук, то там. 

# 70
Gogko курсовете са от об6тината пла6та се символи4на такса. Моята е 56 евро за цялата година т.е. запо4ваме октомври и свър6ваме 06.2011, 2 пъти в седмицата са за по 1.30 мин. Аз ходих на не6то като тест за определяне на нивото.( не си мисли ,4е знам френски  Mr. Green ) и така провери ,за6тото запо4ват или в края на септември или на4алото на октомври курсовете.
Утре ако се мъжо е свободен 6те ме заведе до бг дет.градина.
Боби писах ти на ли4ни и моя тел. хайде много 6те се радвам   bouquet ако ти трябва не6то от бг магазинм пи6и, 6те сме с колата

# 71
Здравейте! Честито на патерици на имениците вчера!

Аз за среща съм 50:50, не знам дали ще успея но ако се организирате нещо, моля уведомете ме, пък може и да се вредя Confused
Относно БГ училището, едно на страна ходенето през уикенда , което ми се струва убийствено и за мен и за децата, не виждам как ще следят едновременно и бг и фр курс на обучение, как успяват само за няколко часа уикенда да предадат материала? Освен това, ако детето живее във Франция, признавам си, не ме интересува, поне на този етап, да има признато БГ образование? Защо му е? Вие как мислите? Греша ли, нещо, както винаги или Joy.
На мен ми се ще децата да могат да четат и да имат базата на писане на Бг, но до там. Надявам се, вуйна ми, която винаги ги гледа лятото и която е учителка по български, да успее да ги научи, както ми е обещала Wink
днес ще посещавате ли някакви забележителности? Елисейския дворец или ... Grinning

Момичета, препоръчвам ви този сайт, има страхотни оферти например за уикенд в Европа.
http://www.voyage-prive.com/thematique/evenementDetail/230

Аз за съжаление за сега ще трябва да забравя пътешествията в близките няколко години, но поне някой друг да намаже

Последна редакция: сб, 18 сеп 2010, 13:11 от Мария К.

# 72
Привет в новата седмица! Мария, с пресни впечатления съм от събота от новото БГ училище в Екс ан Прованс.
Не знам какви са амбициите на парижкото училище, но тукашното не си поставя такива непосилни задачи като да се изпълнява българската училищна програма. Идеята е по-скоро да се учат децата да пишат и четат, да имат някаква идея за българската история и география, и въобще да са поне от време-навреме в българоговоряща среда. Което ми се струва достатъчно висока и благородна цел и напълно ме удовлетворява. Макар и да не ни е толкова лесно ходенето до там, все пак Екс е по-близо от БГ. Във всеки случай съм очарована от инициативата, а и така ще имаме повод да ходим до Екс - един толкова приятен и динамичен град, където има много интересни неща за посещаване.  Отделно че се видяхме най-после с Боби, бебе Леа и  татко и, надявам се, ще се срещаме. 

# 73
И от мен здравейте през първия работен ден.  bouquet
Чумбе и това училище е с непосилни амбиции,явно е обща болест. Rolling Eyes
И ние май ще се разминем с БГ детската градина-абсурдно е да ставаме в 7.30 и в събота и да се водим.Моят синковец е болен и днес си е в къщи.Донесе ни някъкъв гаден вирус,и нас ни хвана.Не съм се обаждала в детската градина ,дали ще е проблем.
Имам питане момичета-как стои въпросът с избор на семеен лекар.Имаме един доктор на 2 крачки от нас -немец бил много добър,хазяите казаха да ходим там.Какви документи трябва да му занеса newsm78
Дари ако си свободна пиши ми на лични да обсъдим курсовете.И аз смятам да ходя.

# 74
Аз набързо минавам, че си завъдихме вече свекърва и ми е ...аааааааааа

Най-много обаче искам и аз да се похваля-голяма радост в събота в Екс, с Чумби си побъбрихме, сега остава да накараме мъжа и да учи с моя български (те не с децата, ами отделно), а ние ще премитаме улиците из града от 14 до 18 хахаха
Моя мъж е готов, но е сам, другите не щат още Wink

Хубава седмица на всички!

Общи условия

Активация на акаунт