Обучение срещу ваучери по схема “Аз мога” 3- втората вълна

• 80 239
  • 870
  •   1
Отговори
# 615
От бюрото по труда  Embarassed

# 616
  • Варна
Не, доставчика може да си поиска сумата по ваучера, но това зависи от договора, който си сключила с него, но той може да си ги поиска само когато си надхвърлила 20-те процента допустими отсъствия.

# 617
  • София
Не, доставчика може да си поиска сумата по ваучера, но това зависи от договора, който си сключила с него, но той може да си ги поиска само когато си надхвърлила 20-те процента допустими отсъствия.
Може да поиска заплащане на пълната цена на курса при виновно неизпълнение от нейна страна, за съжаление. Поне в моя договор е така. Защото те реално няма да получат никакви пари от агенция по заетостта за този ученик, който не е изкарал курса, т.е. са 1800 лв. назад /или значително по-малко де/. Съмнявам се в договора й да няма такава клауза. Според мен трябва да говориш с тях.

# 618
 Как проверявате до кой номер са стигнали при разглеждането на документите, по точно  във Варна, по телефон някакъв ли или ходите на място?   bouquet

# 619
  • Бургас
Аз вече започнах курса. Но от този месец целият офис мина на 4 часов раб ден. Трябва ли да уведомя БТ?
Или БТ се уведомява само при смяна на местоработата?

# 620
Някой има ли информация кога да подавам документи? Дати? Март ли да чакам? newsm78 Blush

# 621
  • София
Еми очакваме март, ама знае ли се  newsm78

# 622
Здравейте, нямам време да изчета темата и се извинявам за въпроса - но бихте ли ме ориентирали с две думи - в момента подават ли се заявления и как точно става това? Моя съседка ме пресрещна сутринта с огромна молба - имала съм компютър - да й помогна, а аз въобще не знам за какво става дума, освен че иска по програмата АЗ МОГА. Разбрах, че се подават заявления в бюрата по труда по местоживеене, но какво точно е това заявление и с какви придружаващи документи се подава...Кога се избира к урс - по време на подаване на заявлението или? Има ли промени в инфото от първия пост като ц яло? Ще съм ви много благодарна, наистина  Praynig

# 623

И всъщност просто не си го представям как доставчикът на практика ще си вземе парите.
Затова някои доставчеци включиха в договорите методи като запис на заповед, депозит, доплащане и подобни.

# 624
  • Варна
И всъщност просто не си го представям как доставчикът на практика ще си вземе парите.
Затова някои доставчеци включиха в договорите методи като запис на заповед, депозит, доплащане и подобни.
Да, изглежда неизпълнимо, но практически се случва  Peace

# 625
Вилико,преди всичко трябва да знаем съседката ти дали работи?   Peace

# 626
Вилико,преди всичко трябва да знаем съседката ти дали работи?   Peace

Да, работи нещо като пиколо/настаняване в един бизнес център.

# 627
До тук добре!
Мисля,че все още първият пост си е актуален - ако не беше,Вики щеше да го коригира,сигурна съм!
Относно това дали в момента се приемат заявления,си позволявам да те препратя към Мариша - друг човек с голям принос в тази тема,с мен беше безкрайно отзивчива,а и винаги инфото и е достоверно.
И за да не повтарям Вики - прочети отново първия пост,особено там,където пише "ВАЖНО" !!! Току виж и ти си се зарибила...    Grinning

# 628
В момента не се приемат нови заявления. От март месец започва следващата програма "Аз мога повече", но още няма информация, кога ще се приемат нови документи.
Днес разбрах, че тези дни ще започне одобрението на подалите документи през септември, с каква скорост обаче, никой не може да каже.

# 629
В момента не се приемат нови заявления. От март месец започва следващата програма "Аз мога повече", но още няма информация, кога ще се приемат нови документи.
Днес разбрах, че тези дни ще започне одобрението на подалите документи през септември, с каква скорост обаче, никой не може да каже.

Аз вече почти нямам търпение, дано наистина се справят бързо. До онзи ден все още уточняваха квотите за езикови и професионални.

Общи условия

Активация на акаунт