Обучение срещу ваучери по схема “Аз мога” 3- втората вълна

• 80 229
  • 870
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Хайде нова седмица ,нов късмет- не губим кураж до следващия тираж Laughing

# 676
На мен ми казаха, че в бюрото на Тимок са прегледани до 20-то число, но да чакам да ми се обадят..... Надявам се другата седмица да ми звъннат Simple Smile

# 677
На мен ми казаха, че в бюрото на Тимок са прегледани до 20-то число, но да чакам да ми се обадят..... Надявам се другата седмица да ми звъннат Simple Smile

Как се води това бюро на Тимок, кой район е?

# 678

На Тимок е БТ Сердика. Тази сутрин си взех уведомлението от ст.12.
Момчето каза, че съм имала късмет да ми се обадят, на доста не са се обадили още, така че на място ако имате път може да си проверите. Особено тези, които не са си оставили телефон за връзка. Решили да пестят от пощенски разходи и затова вече не пращали уведомление по пощата, а на място се подписваш, че си го получил.
А аз бях от последните, на които им се били обадили в понеделник /около 60 души/, а чак днес си взимат уведомлението. Тоест 4-5 души само не си го бяха взели до тази сутрин от 60-те в списъка на уведомените в понеделник по телефон.

# 679

Обслужва столичните райони Сердика, Надежда, Средец, Триадица, Лозенец и Красно село.

# 680

Обслужва столичните райони Сердика, Надежда, Средец, Триадица, Лозенец и Красно село.

Благодаря - аз съм във Възраждане Simple Smile

# 681
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Май съм одобрена. newsm78 Т.е. колежката ми провери в БТ Люлин за 6 души накуп и за 5 са потвърдили, а шестия не го намерили в списъка. На нея са й определили час другата седмица, за да си вземе документа и й разяснят какво да прави. Предложили всеки от нас да се обади, за да си уговори час. Но понеже аз бях последната обадила се и то след колегата, дето го нямаше в списъка (намериха го, утвърден е, но се бяха поизнервили), вече се бяха вкиснали да обясняват и ми заявиха да си чакам писмо по пощата.  Tired

От дългите обяснения по телефона поне разбрах, че са надошли потвърждения, имат много работа и още не насмогват да се обадят / пишат / уведомят одобрените. Така че - имайте търпение, септемврийската вълна се обработва в момента.

# 682
Май съм одобрена. newsm78 Т.е. колежката ми провери в БТ Люлин за 6 души накуп и за 5 са потвърдили, а шестия не го намерили в списъка. На нея са й определили час другата седмица, за да си вземе документа и й разяснят какво да прави. Предложили всеки от нас да се обади, за да си уговори час. Но понеже аз бях последната обадила се и то след колегата, дето го нямаше в списъка (намериха го, утвърден е, но се бяха поизнервили), вече се бяха вкиснали да обясняват и ми заявиха да си чакам писмо по пощата.  Tired

От дългите обяснения по телефона поне разбрах, че са надошли потвърждения, имат много работа и още не насмогват да се обадят / пишат / уведомят одобрените. Така че - имайте търпение, септемврийската вълна се обработва в момента.

Малко по-нагоре някой спомена, че потвържения по пощата не пращат, за да пестят от разходи, а после се подписваш, че си го получил. Значи ще е най-добре да изчакаш понеделник, да им звъннеш или направо да идеш да си вземеш ваучера Simple Smile

# 683
Запетайка,

не можеш да си вземеш ваучера направо сега - трябва да си получиш или вземеш писмото, после да си намериш дякой ДУ, който те устройва, и после 1 седмица преди да ти започне курса - тогава да си вземеш ваучера.

# 684

ИЧС имат със сигурност, аз проверих - с ваучери, дневни, вечерни - каквито си поискаш Simple Smile Само внимавай, има една подробност, на която аз задължително смятам да обърна внимание, в която и школа да започна: ваучерът покрива 3 нива, 300часа, 700лв. Има школи, където едно ниво италиански е 80часа, тоест 3*80 са 240 часа, а останалите 60 някъде потъват. Същото е и с цените на курсовете - просто си отваряй очите и питай, и настоявай. Тези пари школите си ги получават, наше право е да си искаме каквото ни е полага!
[/quote]

Хихих..не се бях замисляла по въпроса за цената на курсовете и на ваучера. Но съм 100% убедена, че никой няма да ти върне парички. Ако отидиш и си платиш курса - сама си купуваш учебника. а ако си с ваучер - ти се дава учебника, който струва пари, разбира се. Затова нищо няма да върнат. А по въпроса за броя на часовете - щом си с ваучер, курсовете са длъжно 300 часа, така че споко, аз не се притеснявам за това.

# 685
Запетайка,

не можеш да си вземеш ваучера направо сега - трябва да си получиш или вземеш писмото, после да си намериш дякой ДУ, който те устройва, и после 1 седмица преди да ти започне курса - тогава да си вземеш ваучера.

Благодаря за уточнението. Имах предвид друго - по-сигурно е да отидеш на място и да си получиш писмото или каквото е там. Аз не бих оставила нещата ей така да се случат - колко хора споделиха, че не са им се обадили, но са одобрени и са го разбрали чак след като са питали на място...
Доколкото помня, още в заявлението изискаха да се попълни избран ДУ, макар че май и при получаването можеш да го избереш. После се изчаква някакъв период за уведомяване на ДУ и тн... Ясно е, че няма да стане от днес за вчера, а виждам, че практиката в различните БТ е различна Rolling Eyes не знам защо.

И тук за другия ти пост - то ясно, че пари няма да върнат. Важно е просто да изпълнят хорариума часове. Що се отнася до учебниците, всяка школа си има своя практика, но аз предпочитам да си ги закупя и спокойно да ги ползвам. Всеки си има свой начин на учене - някои пишат в учебника, други отбелязват и подчертават... мисля, че това няма нужда да го коментираме. Лошото е, че на няколко места четох, че има школи, които дават учебник, но искат капаро за него... Абе както и да е - основното си е като имаш право на 300часа, 3 нива и обща сума 700лв, да не се окаже че тук-там някоя школа тарикатее на дребно.
 Naughty

Хайде да си пожелаем още малко търпение и после ще обсъждаме кой как учи Wink Simple Smile Simple Smile

# 686
  • Sofia
Накой учил ли е немски в Кабината, за английския зная че има тема...

# 687
№640/10.09.2010 в БТ Сердика - одобрен!!!   Mr. Green

# 688
  • София, Младост
Vaflichka,

Здравейте.

В момента аз уча немски в Кабината по тази програма. Ако имате някакви въпроси, с удоволствие ще отговоря, стига да мога. Simple Smile

# 689
  • София

Здрасти! Съжалявам за забавения отговор, но излизах с бебока! ЗНачи аз звъннах на 02 825 08 97 в БТ Люлин (София) и веднага ме намериха като си казах името и номера, и ми записаха час за вторник в 9 сутринта да ходя да ми дадат уведомление и да ми обяснят всичко. След това веднага започнах да звъня на ИЧС и на Университетска кооперация "Западни езици", и двете са към СУ. Питах и разпитвах сериозно и подробно защо са отделни като са към СУ, но както и да е, това няма значение. Основното е:

ИЧС: курсовете са по 150 учебни часа на ниво!!!. Това означава 450 учебни часа за 3 нива, демек за тия допълнителни 150 учебни часа ще се доплащат 500 лв., но те правят отстъпка 150 лв. и ние ще доплатим 350 лв. и така курсът излиза 1 050 лв. от които 700 лв. е ваучера. Учебните помагала не се поемат от ИЧС, а може да се заяви позлването на учебниците от библиотеката на ИЧС, но трябва да се пазят, без да се драскат, защото после се плащат в троен размер ако има нещо, отделно се купуват тетрадките за упражненията. Курсовете биват дневни (или по-точно сутрешни), вечерни и съботно-неделни, на сайта им има график. Забравих да питам по коя програма се учи (за френския специално).

Университетска кооперация "Западни езици": Курсовете са по 300 часа, както си му е редът, само че, както ми казаха по телефона „по наша преценка 700 лв. са малко пари за обучение по език 3 нива, и затова трябва да ни доплатите по 60 лв. на ниво, т.е. 180 лв. общо“. Добрата новина тук е, че учебниците са включени (не разбрах оригинални или фотокопия, но все пак има някакви). Френският се изучава по програмата ECO (не я знам). Курсът по френски е само вечерен и групата е сформирана за края на м. Март.

Сега дилемата ми е очевидна кой от двата ДУ да избера, и двата са ми еднакво далече, при единия сумата за доплащане е много по-голяма, но пък часовете са повече, при другият пък има включени учебни помагала ... не мога да взема решение. Нека ако някой от вас е запознат с двамата ДУ или в момента изучава някакъв език там, да ми даде лек съвет Wink ... общо взето и на двете места ми казаха, че обучението ще продължи почти 1 година (3 пъти по 3 месеца с отпуски между тях) и това много ще повлияе на плановете ми. Ако знаех, че ще чакам 5 месеца за одобрение щях да запиша директно курс към ИЧС без да минавам на схемата с ваучер по „АЗ МОГА“, защото тия 5 месеца ми бяха ценни ... но вече няма връщане назад 

Общи условия

Активация на акаунт