АВГУСТинките засмени се преместиха в Родени №1

• 39 796
  • 814
  •   1
Отговори
# 240
moli, пробвай да му слагш коланчетата в количката. Моят също плачеше, чува
стваше се несигурен , но като го закопчая е ок.

# 241
Момичета, искам да Ви попитам как сте с акото? Моята принцеса почти всеки памперс е наакан и дупито ни е подсечено, неможе да остане сухо за да подейства какъвто и крем да е.Нормално ли е толкова често да ака, започвам да се притеснявам. Ние се дохранваме с АМ.

Нашата бебка е същата-повечето пъти ака докато я кърмя или веднага след това, та мога да я хвана да и сменя памперса, но онзи ден бяхме подсякли дупенцето, защото вечерта не и смених памперс-просто толкова плака от колики и накрая просто забравих.Обаче судокрема е страхотен-за един ден и го оправи!Мажа всеки път, дори и външно срамните устнички ,ако са зачервени.
Бебка вчера имаше някакъв странен период-научила се е да пищи и докато я кърмех  суче малко,пусне гърдата и нададе писък.Беше си жива мъка-два-три часа пищене ,мрънкане и така.Накрая/ не знам дали вярвате/, но и баих против уроки и заспа, като направи пауза от 10 вечерта до 3/обикновено яде на три часа/.
За праха-ползвам Тео бебе и съм доволна.То повечето ни петна са и от плюене и повръщане де, тук -таме да излезе от памперса аки,но пералнята оправя това-пера на 60 градуса на два часова програма.
Така-гледам дискутирана е темата за цигарите и аз с риск да бъда анатемосана ще си призная-пушех докато бях бременна, пуша и сега, докато кърмя.Изцяло на кърма сме.Е, вярно, не пуша цяла кутия както преди да забременея, но примерно една кутия за два -три дни, т.е по 6-7 цигари дневно.Пуша от най-леките и гледам да е веднага след кърмене, за да може да се усвои от организма.На лекция за кърмене ми обясниха, че до 5 цигари дневно практически не влияят на кърмата, а до 20 цигари дневно ползата от кърменето надвишава вредата от цигарите.Далеч съм от мисълта ,че цигарите са безвредни или нещо такова, но си признавам, че пуша.

# 242
moli84 , нашата глезла също не си пада по количката и по разходките  Crazy все си мисля че като теб че някой ще помисли че съм я отвлякла, успявам да я излъжа като я сложа на една страна легнала  Peace .. Но със страх излизам и то гледам  да съм на близо до нас или в шопинг център с кът за кърмене и повиване, че иначе е абсурд, дере се докато не я гушна и веднага се укротява, но ме е страх като завали какво ще правя  Tired
dvladova , благодаря за идеята , но моята си суче даже спейки и като се напъне да пръцне и айде всичко през устата изкара  ooooh!
misleto  Hug вчера бяхме така, доста си поревах особенно имаше момент за 15 мин сменихме 4 ританки  Tired
иначе днес успя яко на фонтан да се изака хубаво и явно и поолекна, хич не може да се напъва хайванчето, чака само да излезе или ако направи опит то повърне  ooooh!
Дано скоро мине този период, че се побърквам от притеснения особенно че сме само двечките Дидко излиза в 6 и се прибира в 20,00, преди мама като беше тук ми помагаше с домакинската работа и ми беше по-лесно, сега с нетърпение чакам ноември, че тогава пак ще идва  Party
А като четох поста на аdelina_bg , и като се сетя че сега на 3 октомври ще идва моето съкровище за 2 седмици и ми иде да вия  #Cussing out
Само дано не се налага да се караме, че..  Whistling
Ох стига съм мрънкала  Crazy иначе моята кукла също вече ми се усмихва  Heart Eyes а също се заглежда често в ръцете си и някой път в играчките си, вече яко стиска и не пуска, само да успее да закачи нещо , бая козина ми пооскуба  Joy също "говори" основно "ааа" "ау" и много рядко някой по гърлен звук  Heart Eyes и вече много си изправя главичката, но пък адски мрази да е по корем, почва да пълзи и да се опитва да се обърне, абе направо изпада в шок и се засинява от рев .. #Crazy baby_neutral
Zolka я кажи моля те как и баеш на малката  newsm78, аз вчера моята чак със светена вода я пръсках, че помислих бабите да не са я урочасали  Thinking

# 243
Zolka, макар да съм от групата най-гадните непушачи, тази на бившите пушачи, не бих те анатемосала.
Ако пък толкова не можеш да ги спреш и се измъчваш, и ставаш много нервна, не виждам къде би била и ползата за бебето ако не пушиш  Peace

Иначе аз не пуша от около 7 години, ама как ми се пушеше по време на бременноста  Mr. Green

# 244

Zolka я кажи моля те как и баеш на малката  newsm78, аз вчера моята чак със светена вода я пръсках, че помислих бабите да не са я урочасали  Thinking

За съжаление баенето против уроки се предава от жените в рода, когато една жена предаде на друга баенето,тя спира да бае-поне в моя род е така.Баба ми лека и пръст, няколко месеца преди да почине ме научи-аз и до ден днешен не знам имам ли силата да бая, вярвам ли наистина, но след като не вреди ...
Моя приятелка, която е с турско самосъзнание, съпругът  и бае против уроки като чете от корана.Вярванията са различни, но факт е ,че години наред съм прибягвала до баенето на баба ми при зверски главоболия и дали от самовнушение или от магия ефект е имало.

# 245
ами ние сега сме със зимния кош,той няма колани...нали за новородени бебета..

да ви попитам като храните бебетата в количките в напълно легнало положение ли се храните или ги повдигате,има ли риск да се задавят? и вдигате ли ги да ги оригвате

# 246
# 247

Хех, Моли, оказва се, че те имам на Фейсбук Laughing Явно покрай фермата Laughing Много ти е сладка малката, да ти е жива и здрава!Аз съм Златка Тенева във Фейсбук, ако се чудиш Hug

# 248
Иначе аз не пуша от около 7 години, ама как ми се пушеше по време на бременноста  Mr. Green
Мислех, че съм единственият случай!!!

# 249
Хей, момичета не ми остава време да се разпиша в родени.Честито на всички мами със сладки бебенца.  bouquet
Сега ще се постарая да прочета назад. Peace

# 250
Zolka, аз няма да анатемосам теб конкретно. Анатемосвам е много силна дума. Но не виждам никакво оправдание за всички пушачи, които тровят децата (пък и възрастните) с дима от цигарите си, нито за  идиотите , които поне 10 пъти съм молила да не пушат в асансьора, нито за  родителите , които пушат до децата си и няма как да пропусна тези които пушат и кърмят. За мен нещата са много еднозначни и ясни- всичко е въпрос на приоритети , желание и воля. Предполагам ,че не го смятат за толкова важно , което пък е знак за ниска (здравна) култура. Излишно е да ми обяснявате ,че всеки си решава сам - наясно съм. Просто споделям моето мнение.

# 251
Момичетаааа! Днес Софи беше прекрасна  Heart Eyes
Гушка се през цялото време, гледка ме, усмихва се. Една сестра ми подшушна, че е дочула, че може би скоро ще сме си вкъщи  Party Party Party

Аз още нищо не съм изпрала от бебешките неща. От суеверие ли, не знам...
Май трябва да се организирам и да приготвя всичко  Blush

Така се страхувам... Дано вече всичко лошо е зад гърба ни вече. Praynig

Колкото до пушенето - аз съм бивша пушачка също. Спрях да пуша заради съпруга ми. Тогава бяхме още гаджета, тъкмо започнахме да живеем заедно. На него му става зле от цигарения дим, никога не е пушил. Някак си сърце не ми даваше да го тровя и спрях. От раз. Сега след като ме изписаха без бебето бях (и още съм) в страшна депресия. Признавам си, че си позволих отново да пуша, както и няколко пъти пих алкохол (не много, ама за мене и малкото е много). Но да пуша и пия като бременна или докато кърмя... за мен е невъзможно. И все пак Файти, изказването ти ми се струва малко крайно  Hug
Zolka е преценила за себе си рисковете и ползите. Има живо и здраво бебе. Аз като много се пазех и спазвах всичко стриктно... ето какво се случи.  Confused 5-6 цигари на ден и аз съм чела, че не оказват някакво особено влияние на кърмата.

# 252
Либи  Hug силно стискам палци да си прибереш скоро съкровището вкъщи

Мими Вичева, Martita, misleto  и останалите женски мами - май нашите девойки отрано ни намекват какво ни очаква  Crazy жени с характер!  Wink

Zolka и аз щях да те питам същото. Ние също ползваме Судокрема и съм много доволна, но не мажа при всяка смяна. Оставям от време на време малко да не свиква постоянно с кремче.
За памперсите - от Памперс премиум съм много доволна, до сега не са ми пропускали, само веднъж малко аки, но вината е в мен, че не го бях поставила правилно. Тази сутрин излязохме на разходка в 8ч и се прибрахме след обяд в 18ч без да сменям памперс през това време, че просто нямаше как и къде. Като се прибрахме беше бая напоен с пиш, но не беше пропуснал нито капка.  Peace

Днес бяхме на втората консултация, Дени вече е 4 кг, но доки каза, че е малко множко за 20 дни да наддаде 1 кг и каза мааалко да я огранича, че ще й се разшири стомахчето и после ще й е гадно. Биха й и втората противохепатитна ваксина.

# 253
Zolka, аз знам че си ти , в началото нали обменяхме фейсбук ...

# 254
И аз ползвам Судокрем, редувам го с този на Валеда.
1-2 пъти го оставих без крем и веднага се изрина  Tired

От днес ползвам памперсите на Бейби лав, е няма такава гадост, пък за да ми е още по гадно купих и голям пакет  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт