АВГУСТинките засмени се преместиха в Родени №1

• 39 796
  • 814
  •   1
Отговори
# 255
  • София
От днес ползвам памперсите на Бейби лав, е няма такава гадост, пък за да ми е още по гадно купих и голям пакет  ooooh!
Мда и аз съм така с Либерото (купих голям пакет с 92 броя - много са гадни), а ти какви ползваше преди тези?

Аз да ви се оплача че съм явно със запушени канали на дясната гърда, защото супер много ме боли, бебо сука от нея и изяде 120 мл, но не спря да ме боли след 2ч си взех горещ душ и изпомпах още 60мл и нямаше повече какво да помпам, не пускаше нищо, а гърдата продължаваше да ме боли. Сега сложих зелево листо да видим. Трябваше ли и нещо друго да правя?
Хелп плийз
Гърдата не е зачервена и нямам температура

# 256
Чета ви и се чудя всички ли правите погачи до 40-я ден Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Аз не съм правила за големия ми син,не мисля да правя и сега Crossing Arms А все пак от любопитство за какво събирате роднини и раздавате пита newsm78 newsm78 newsm78

Либи,мила, дано съвсем скоро си гушнеш душичката и не се разделяте никога вече Hug Hug Hug

Да се включа по темите,които обсъждате Partyпера с SUR CARE,ползвам Памперс Премиум(сензитив),ползвах за малко на Хъджис,по-дълбоки са като за момченца,но са ми малко груби.Мажа само със зехтин и съм супер доволна,не ползвам никакъв крем за дупе,само зехтин.Пушачка съм ,но от както забременях не пуша,от време на време ми се допалва,но се устисквам за сега.Файти,по-спокойно Naughty и аз мисля ,че си прекалено крайна Naughty,а какво стана с вашата почивка на моренце-ще ходите ли с децата или се отказахте?

Моя мъник си раздава усмивки на воля,къде несъзнателно ....къде доволен като е наяден... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Задържа си главичката все по дълго изправена,а нямаме месец още Rolling EyesЗаглежда се по играчките на шезлонга и си бута вече доста често топките,които дрънчат,на няколко пъти си хваща и дрънкалката,но само когато батко му я подава Heart Eyes

Последна редакция: чт, 16 сеп 2010, 12:19 от IR

# 257
  • София
Чета ви и се чудя всички ли правите погачи до 40-я ден Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Аз не съм правила за големия ми син,не мисля да правя и сега Crossing Arms А все пак от любопитство за какво събирате роднини и раздавате пита newsm78 newsm78 newsm78
IR миличка не се учудвам че няма да правиш погача и че не знаеш за тази традиция, просто в нашия край не се прави (визирам североизточна Б-я, аз съм от Русе и на нашето семейство не ни беше известен такъв обичай), но тук в София (и очевидно в Кюстендил както не веднъж казах) много си държат на обичая. И като цяло не мисля че е лоша традиция да се съберат няколко мили жени (ориснисци) да орисат бебето с хубави пожелания. Но както вече споменах, нашето беше пълен фарс и голяма простотия, но както и да е забравих го вече.

# 258
Da,по принцип няма нищо лошо да се съберат няколко "добри жени"-орисници,стига да не са толкова """"""добри"""""" колкото твоята свеки Mr. Green Mr. Green Mr. Green(бъзикам се ,да не се обидиш Hug) НО съм на мнение ,че детето е твърде малко до 40-я  ден,за да събираш в къщи на куп около него  много народ Confused......толкова енергии и погледи съсредоточени върху малкото същество.......... ooooh! ooooh! ooooh!Не знам,аз съм забелязала,че когато идват чужди хора у дома,когато бебето е още малко,винаги като си тръгнат, е супер неспокойно и ревящо Shocked За това съм казала в къщи -НИКОЙ не искам,кой колкото иска да ми се сърди Crossing Arms Crossing Arms Crossing Armsдори на свекито не разрешавам да се качва горе(ние сме в къща и те живеят на долният етаж),на двора в количката-да Naughty

# 259
  • София
Въпрос към консултанките по кърмене- мога ли аз да ям кисело мляко с висока масленост?
Относно пушенето- бивша пушачка съм от 3 години, и според мен всичко е въпрос на воля Peace

# 260
http://www.bis.bg/files/clubs/1784/a_b875340.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_C_LG_SLrcBM/SXDesu9XFbI/AAAAAAAABzw/oj … 0%D1%84%D0%B5.jpg

Да ви почерпя, дами!
Днес момчетата ми стават на 2 месеца, а на дъщеричката ми и е първия ден в детската градина!
След малко отиваме да я водим - ще има официално приемане и тържество.

# 261
Нещо не ми излязоха картинките  Embarassed, но нищо - сега много бързам, ще ви почерпя виртуално по-късно  Laughing Laughing Laughing

# 262
  • София
Въпрос към консултанките по кърмене- мога ли аз да ям кисело мляко с висока масленост?
Относно пушенето- бивша пушачка съм от 3 години, и според мен всичко е въпрос на воля Peace
  Да разбира се  Hug

# 263
  • Miami
Добро утро  Simple Smile

Либи, другия път да пишете двете със София от вкъщи  Hug

Gretta, честита ви втора месечинка  Hug

За праха за пране- аз пера с Персил сенситив течен, много съм доволна за сега. На сина ми дрехите перях с Тео бебе и също бях много доволна.

За цигарите - много искам да  забранят пушенето на обществени места, въпреки, че на дискотека или кръчма ми се палва цигарка. Но ако пък никой не пуши няма да ми се допушва и на мен  Mr. Green Иначе съм съгласна с мнението на Fighty и не виждам нищо лошо мнението да е крайно щом е за нещо вредно. За мен е абсолютно недопустимо бременни жени и кърмачки да пушат. А това 6-7 цигари си е  кажи речи половин кутия на ден. И това да се пуши или пие кафе след кърмене е абсолютна заблуда според мен. Няма значение кога ще пиеш и пушеш, всички вредни вещества влизат в организма на майката, респективно попадат в кърмата и няколко часа изобщо не стигат да се изчистят  Naughty  Това е моето мнение  Peace

# 264

Здравей misleto, какво те притеснява в консумацията на киселото мляко? Млечните продукти внасят в организма ни най-пълноценните и лесни за усвояване белтъчини, а пробиотичното действие на млечнокиселите бактерии в киселото мляко помага за добрата работа на стомашно-чревния тракт и засилва имунитета. Мазнините в храната биха могли да повлияят нивото на холестерола като това зависи от вида им. За кърмещата жена, както и за останалите хора е добре да се хранят балансирано и разнообразно с храни от всички групи. Избягването на храни не е необходимо, но е добре да се приемат умерено  Peace

# 265
  • София
Здравейте. Вчера ни теглиха и пак сме наддали много.  Embarassed Лекарката го нарече Крали Марко. Laughing И ме гледа с един такъв учуден поглед "Ама вие само на кърма ли сте?"
Сложиха му и първата ваксина и той беше нервен цяла вечер. Заспа чак след полунощ. Дотогава редувахме гушкане с кърмене. Кака му като види, че се занимавам по-дълго с бебето ми висва и тя на главата и ми мрънка. А точно снощи и татко им беше излязъл по работа и нямах подкрепление. Батериите ми паднаха много преди да заспят децата и чувствах, че го карам на автопилот. Май по-скапана от умора през живота си не съм се чувствала никога.
Аз също харесвам традицията да се канят гости на погача. По принцип ние много обичаме гостите и вкъщи каним често нашите приятели. Така че това за мен е хубав повод да си видя приятелките. Още повече, че съм сигурна, че приятелките ми се радват искрено на бебето ми и нито ще го погледнат с "лоши очи", нито пък ще внесат вкъщи "отрицателна енергия".
Моето бебе също ака след всяко ядене още от самото начало. И направо не мога да му смогна с памперсите. Сменям го преди и след хранене, а понякога и между храненията също се налага.

# 266
  • София
Else от вчера малката почна много по-често да повръща и е ужасно кисела,почти през целия ден не спа,както и вечерта едвам я приспах,търсеше гърда да яде ,хапне по-малко от обикновенно и после повърне.Снощи едвам заспа за малко,а през ноща не спря да "пръхти" и "сумпти".Единствената ми промяна е закуска с кисело мляко предишния и същия ден(аз рядко ям и пия мляко). Вчера следобяд четох някаква брошура за майчинството където пише "Абсолщтно се забранява консумацията на шоколад,мед,фъстъци,киви и високомаслени млека поради риск от алергия при бебето" също така четох и тази статия от Библиотеката http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29220.0 .

# 267
 Искам да ви попитам за лохиите?При вас спряха ли? При мене си бяха намаляли доста и цветът им стана кафеникъв, но от 2 дена се засилиха доста и си тече пак кръв.
  Gretta, честити ви два месеца и на каката веселоизкарване и да си намери мн приятелчета.  bouquet

# 268
Else от вчера малката почна много по-често да повръща и е ужасно кисела,почти през целия ден не спа,както и вечерта едвам я приспах,търсеше гърда да яде ,хапне по-малко от обикновенно и после повърне.Снощи едвам заспа за малко,а през ноща не спря да "пръхти" и "сумпти".Единствената ми промяна е закуска с кисело мляко предишния и същия ден(аз рядко ям и пия мляко). Вчера следобяд четох някаква брошура за майчинството където пише "Абсолщтно се забранява консумацията на шоколад,мед,фъстъци,киви и високомаслени млека поради риск от алергия при бебето" също така четох и тази статия от Библиотеката http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29220.0 .

misleto, а как е бебка днес? Педиатъра какво мисли за състоянието й?
Много чувствителните бебета могат да реагират на кравето мляко, погълнато от майката. Малки количества млечен протеин могат да проникнат в кърмата и да провокират реакцията на бебето, дори и ако самата майка не е алергична. Освен кисело мляко приемаш ли други млечни продукти? Забелязала ли си реакция към тях?
При съмнения за реакция от страна на бебето към храна приета от майката, повечето майки изключват тази храна от менюто си и наблюдават дали има промяна. Повечето бебета показват значително подобрение за 5 до 7 дни, но понякога може да отнеме две и повече седмици за да се премахнат окончателно всички следи от дразнителя от майката и бебето. При повторна проява на същите симптоми при следващ прием на същата храна от страна на майката, би могло да се предположи, че именно тази храна е причина за проблема.

# 269
  • София
За цигарите на мнението на Файти съм, не го считам за крайно. Докато бях бременна се дразнех, че няма заведение без цигарен дим, в което да седна на кафе с приятелки. Сега се дразня, че през зимата няма да мога пак да седна, заради бебето. Съжалявам, че не приеха забраната за пушене на обществени места. Изобщо - ако искаш да се тровиш - трови се, но не трови и другите - тези около теб и бебето ти.
За подсичането - ползвам Мустела и засега съм много доволна.Пера с Тео бебе, ползвам Памперс премиум.
Мамите с неспокойни девойки - моята си е такава от раждането и вече й свикнах. Между другото от два дни зарязах всякакви режими и и давам гърда всеки път като поиска. Понякога яде два пъти за два часа, понякога прави пауза от 3-4 часа. Май й се отразява добре, по-спокойна е.
Днес бяхме на ортопед, всичко й е наред Simple Smile
Либи Hug следващия път да пишеш, че малката Софи вече си е вкъщи.
Въпрос към консултантите - напипах днес малка бучка в зоната на ареолата под зърното. Може ли да е запушен канал и какво да правя?

Общи условия

Активация на акаунт