АВГУСТинките засмени се преместиха в Родени №1

• 38 935
  • 814
  •   1
Отговори
# 705
размисъл за през нощта:))))))

Преди да стана майка
спях толкова колкото поискам и никога не се безпокоях за това в колко часа да си легна.
Миех си зъбите и се сресвах всеки ден. Гримирах се, обличах костюм и отивах на работа.
Преди да стана майка.
чистех веднъж в седмицата. Можех да режа домати за салата, но не и да готвя пиле фрикасе и още поне двайсет вида манджи, които да стават и за децата, да меся питка "слънце" за прощъпулник. В 5 часа сутринта.
Не знаех, че ако аз ям марула, съдържимото в памперса ще има вид на пюре от спанак.
Не се препъвах в играчки и не учех приспивни песни.
Не бях чувала думите "манту", "коластра", "дефтерит".
До преди да стана майка
никой не се е осмелявал да повръща върху мен.
Никой никога не се е напикавал в скута ми, не ме е плюл, не ми е дъвкал пръстите.
Oще по-малко съм си представяла как някой смуче циците ми почти денонощно и ме ползва за залъгалка. Ха, опитай се да изтръгнеш пиявица! Гладна.
Напълно контролирах разума и мислите си.
Спях нощем. Имах време да сънувам.
Не бих повярвала на никой, че с 3 сантиметра разкритие, ден преди да родя, ще правя формички в пясъка.
Преди да стана майка никога не се е налагало да удържам с все сила ревящо дете, за да може доктора само да надникне в гърлото му. Не знаех как се облича октопод с една ръка.
Никога не бях гледала пълни със сълзи очи, готова сама да се разплача.
И не знаех какво е да замреш от щастие при вида на детска усмивка.
Не допусках, че няма да мога да изгоня някой от собственото ми легло и да отмествам леееекичко босите му крака от устата ми докато спи.
Да пера насрани гащи и да изчегъртвам аки изпод ноктите си.
Не знаех, че целувката ми може да лекува.
Преди да стана майка
Не бях държала в ръцете си някой просто, защото не мога да се отделя от него. Да дишам с него, да туптя с него.
Да разказвам "трите прасета" в стихотворна форма и да лазя, ръмжейки като вълк.
Сърцето ми не се беше разкъсвало на милиони парченца, когато не мога да успокоя болката сега и веднага и да слагам лепенка на въображаема смъртоносна рана, побираща се в рамките на червена точица върху пръсчето.
Не съм подозирала, че някой толкова малък може да има най-голямото значение.
Не знаех колко е важно да не мигаш, защото тя току що заспа.
Не мислех, че мога да обичам толкова горещо.
И през ум не ми е минавало, че някой ще рисува дълги черти върху безупречно боядисаните ми стени и ще казва, че това са самолети. И още по-малко, че аз ще им се радвам.
Преди да стана майка
Не знаех, че моето сърце може да живее в тялото на някой друг.
Не знаех какво щастие е да кърмиш прегладняло дете с болка от разранени, кървящи зърна.
Преди да стана майка
не се събуждах на всеки 10 минути само за да проверя, че диша.
Идея нямах колко непоколебима и уверена мога да съм дори и когато двама доктори в Пирогов ме задължават да оставя детето си на системи с антибиотик. И след това да рухна безсилна на бордюра пред болницата.
Прилошаваше ми при вида на кръв.
Не знаех, че съм способна да съпреживявам така силно и да чувствам така дълбоко.
Изпитвах ужас от варицелени пъпки.
.........

Превърнах кошмарите си в щастие! Станах майка!

П.П. това не е писано от мен!!!
Попаднах на него в интернет!

# 706
Наденце,страхотни сте!Не мисля,че е проблем да даваш и двете.Поне аз го правя,редувам понякога и хомеопатичното Ентерокинд.
Аз си харесах едно чувалче за сън от сайт(пише,че е за 18-20 градуса и е 2,5 таг),но не ми се прави сама поръчка.Ако някое майче се навие,може да се комбинираме,хем и доставката може да ни дойде по-малко  Embarassed http://direct.asda.com/george/baby-clothes/unisex/bambi-sleeping … 5,default,pd.html или http://direct.asda.com/george/baby-clothes/accessories/nursery-s … 7,default,pd.html
di4kadi4kova,много яко!Така си се усмихвах,нищо че на диагонал го четох,че седи прането и съм седнала на половин кълка,за да отивам да простирам.Времето за компютър е откраднато:)))

# 707
ОООО това го четох,жестоко е!!!!

# 708
  • Miami
Преди да стана майка
Не знаех, че моето сърце може да живее в тялото на някой друг.
Това много ми хареса, както разбира се и цялата ода  Simple Smile

# 709
да се вклкюча и аз, че напоследък все няма време:) дребното порасна за 1 месец с 7 см и 900 гр. и вече не прилича на бебе, а на малко човече:)някой беше питал за слингито - качих снимки http://august2010.snimka.bg/baby/bebe-emil-di4kadi4kova.529978.20823837  растат като гъбки:)))

Качи моля те още снимки, че моя слинг е същия, но в зелено и нещо не мога да се оправя с него  newsm78

Либи, това е най-хубавата усмивка на света. Пожелавам ти да й се радваш мноооого дълго време  Hug

di4kadi4kova  - много е готино, може да го продължим  Wink
"Преди да стана майка не подозирах, че може да не спиш седмици наред по цели нощи и въпреки това да бъдеш щастлива и да не се сърдиш на причината за будуването ти."  Wink

# 710
  • София
Оф да ви кажа последните дни пак екшъни при нас и вече всичко толкова ми беше писнало че дори нямах желание да седна да чета, камо ли да пиша ама понеже di4kadi4kova попита за билирубина реших все пак да споделя.
Бях ви писала че сме спряли с кърмата за известно време за да се изчисти билирубина. Обаче в понеделник по съвет на гастроентероложката(ГЕ) трябваше да пуснем контролно изследване да видим как върви с новото мляко. Обаче познайте - в Кюстендил 1 ден след като почнахме с АМ билирубина беше 123,7 (общия), 8,2(директния, който е лошия) и познайте след 6 дена с АМ билирубина беше 123,4 и 9,2 директния. Направо щях да припадна - 6 дена на АМ за НИЩО!!!!
Обадих се на ГЕ и си уговорих час за 5ч, като в 3ч имах час за ортопед в 25ДКЦ понеже там ехографа бил безплатен. Отивам аз там и казвам че имам записан час при д-р Хайвазов а те ми казват
- "Ама той Хайвазов е в отпуска"  #2gunfire #2gunfire
- А друг ортопед замества ли го?
- Ами да ама той е първа смяна  #Cussing out #Cussing out
- Е добре защо по дяволите сте ми записали час за сега след като доктора го няма?  #Cussing out #Cussing out
- Ами незнам госпожо и не ми дръжте такъв тон
- ОООО аз какъв тон мога да ви държа ви е бедна фантазията, това нищо не е, ИДИОТИ  #2gunfire #2gunfire

Отивам при ГЕ. Тя ми дръпва една едночасова лекция как билирубина е трябвало да се смъкне поне до 70 и как трябва да се разбере причината да не действа АМ. Казва ми веднага си вземете направление за хоспитализация и влизайте с бебето в детската болница  #Crazy #Crazy То детето здраво ама аз да влизам в болницата. На другия ден сутринта приготвям аз багажи и тръгваме към болницата, педито още е неоткриваема. ОТиваме там и майка ми беше говорила с една нейна приятлка от болницата да ни вкара на преглед в неонатологията да кажат те. Дойде докторката от неонатологията, обяснявам цялата ситуация, тя ми се скара защо сме спрели кърмата. Прегледа Алекс и каза че е много здрав, добре се развива, супер добре наддава, абе сичко 6 само пустата жълтеница. Трябва да му даваме фенобарбитал  #Crazy #Crazy #Crazy #Cussing out #2gunfire Пак опряхме на фенобарбитала при положение че преди 10 минути и бях казала че аз такъв транквилант дето го пият шизофреници да си лекуват мозъка на здравото ми дете няма да дам. Ама той е безвреден. Абе гледай си работата безвреден, много знаят те дали след 20 години няма да се прояви някакъ страничен ефект. Тя каза ами изчакайте д-р Янева тя е гастроентероложка тя да си каже мнението дали има нужда да ви приемем...Чакахме 3 часа тази Янева, през това време го накърмих понеже реших че очевидно няма смисъл вече да давам АМ. Дребния си засука като стой та гледай. Накрая дойде великата Янева, погледна го за 2 мин и каза:"Ами детето е с много добър мускулен тонус, изглежда супер здраво, и защо по дяволите сте се притеснили при билирубин 120? Това изобщо не е притеснителна стойност. Кърмаческата жълтеница сама си минава до средата и най късно до края на третия месец, ето ви 6 прахчета фенобарбитал, с него ще мин до 10 дена".  #2gunfire #2gunfire СТИГА С ТОЗИ ФЕНОБАРБИТАЛ!!!!
Та така, сега сме си пак в изходна позиция - кърма и водичка.

За мамите с рефлукс и тези които се питаха дали имат рефлукс ето една статия как да раличите видовете рефлукс: Колики, бебешко повръщане или гастроезофагеален рефлукс (ГЕР)? К … к да ги различите, ние сме слава богу с в втория тип, по лекия рефлукс. Днес купих на Алекс специална възглавница за рефлукс, изглежда горе долу така:

Иначе ходихме при друг ортопед, където си платих 15лв за ехограф. Човека го гледа на ехографа, после му прави нещо на крачетата и после ми изнесе една лекция как трябва да го нося, какви упражнения да му правя на краката и че е добре да го нося в кенгуро, казах му че имам слинг, а той каза че още по-добре (беше доста млад и явно знаеше какво е слинг  Laughing). Иначе този преглед е задължителен и ехографа също, прави се на 1-2 месец, после в 6 месец пак.

Иначе ние сме със зверски колики вечер и вече нищо не помага май, като се почне от 8 та чак до 12, рев и носене(когато има носене няма рев  Laughing). Ама аз тогава го аутсорсвам на баща му да си го гледа, аз да си почина. Иначе ношем спи супер спокойно, но си се събужда на 3-4 часа да папка, но и тогава е в сънено състояние.
Оф айде че много дълго стана

# 711
  • София
adelina_bg доста ти се е насъбрало. Само да те "успокоя", че дори да беше открила Хайвазов и с направление, почти сто процента щеше да ти каже, че са му свършили и трябва да си платиш. С каките по този начин се развиха нещата при него. Аз казах че мога да дойда следващият месец, тъй като ми оставаха няколко дни до него, отогвора беше, че са му свършили за тримесечието  Mr. Green Поне ми взе такса за двете, колкото за едно бебе.
Но

# 712
  • София
Ади,[/color] колко бяха вашите стойности на билирубина и как ви взеха кръв-венозна или от пръстчето. Утре сме на второ контролно изследване след глюкозата.
за билирубин не може да се вземе периферна кръв трябва да е венозна. На нас ни взеха и двете понеже пускахме и пълна кръвна картина а за нея вземат кръв от пръстчето. Докторката пак ми каза че младежа не казал дори ОХ, изобщо не плакал докато му вземали кръвта  Laughing Даже малко ми се скара че не плачел изобщо и не искала да тече кръвта в епруветката.

Да ви се похваля оказа се че от НОИ ми плащат максимума който е за майчинство и това че бях 40 дни болнични пре февруари не се е отразило на парите които вземам. Все още не мога да си обясня и да разбера как ги смятат тези пари. Преди ми бяха казали че ако имам дълъг болничен през бременността и после се върна на работа, после ще вземам много малко пари за майчинство, обаче сега видях че за юли и август за ми превели респективно 1810/1880лв. Иначе аз си виждам цялата информация в сайта на НОИ, досега са превели парите до края на август, за септември още няма нищо, но то и месеца не е свършил. Ред шу ти нали питаше нещо за НОИ, на теб коя информация не ти излиза?

# 713
Adelinaаз имам таква възглавничка,но не ми върши кой знае каква работа,защото беба се завърта дори в нея и пак я намирам по гръб,същата работа върши и някой по дебела пеленка навита на руло,подпряна на гръбчето и.
Аз обаче пак влязох във филм...След инфото което си дала  за рефлукса започвам да се чудя,коликите ли ни мъчат така или рефлукса newsm78Когато си изяде млякото веднага започва да плаче,и да си извива гръбчето,свива крачета постоянно,около устата е синя,и от както и давам да изяжда по колкото иска е много неспокойна,преди поне вечер спеше дълбоко,а две вечери се мята цяла нощ пъшка превива се,започвам да се съмнявам че не колики ни мъчат сега,а рефлукса newsm78.Да не би да и товаря стомахчето нещо,като и давам да изяжда повече от колкото трябва,все пак сме изцяло на АМ,не е като кърмата,по трудно смилаемо е.
Хубав ден на всички Hug

# 714
  • София
Либи, прекрасна усмивка Hug
Деси, като чета сега и аз виждам някои от симптомите при Михаела. Не връща често, но носа е все хъркащ, а и хълца доста, поне 2-3 на ден. Имам позната гастроентеролог - не е детски, ама ще взема да и звънна да видим.

# 715
Деска благодаря че пишеш така обширно, - това за кенгурото ( че ортопеда казал че е ок да се носи вътре бебчо) беше полезно не само на мен, не се сещам вече още кой се интересуваше.
Вили, поза змииче викам точно на тази за която и ти говориш ( на коремчето  или легло с вдигната главичка)
Золка , ако ти остане време се снимай моля те в правилната поза която ти е показал ортопеда за носене на бебчето. Че ми стана интересно дали го разнасям правилно .
На мене засега нищо не сами казали за ортопед, на следващата консултация ще питам..
А и за Либи и София - Hug  Hug  Hug  Heart Eyes

# 716
  • София
Маринка ортопеда ми каза че правилната поза за носене на бебето е на хълбок, едното краче трябва да минава отпред на корема ти, другото краче отзад на гърба ти (т.е бебето да е един вид разкрачено), ръката с която го държиш да му придържа дупето, а свободната ръка главичката. По този начин се стимулира т.нар. жабешка поза у бебето(с разкрачените и леко свити крачета), която е била много важна. Не го обясних кой знае колко, но дано си ме разбрала. Аз честно казано рядко го нося така, много ми е неудобна тази поза, но ще трябва да се науча.
Друго което каза ортопеда е противно на схващанията от едно време, не трябва да се опъват краката на бебето "за да се изправят". Напротив трябва да се стимулира тази жабешка поза до 6 месец, затова при всяка смяна на пелените трябва да се прави една гимнастика:
прибираш крачетата да са плътно едно до друго, свиваш ги в коленете и ги натискаш лекичко към стомахчето, после ги разтваряш настрани да стане като жабче и спускаш надолу (все едно правиш кръгове с крачетата). Това го повтаряш няколко пъти при всяка смяна на пелените.

Валина Алекс едва миналата седмица започна да следи обектите с поглед - отначало започна да следи мен и баща си като се движим от една страна на друга, а от тази седмица вече следи и играчките - имаме въртележка на леглото и вече си я гледка. Дори вечер я махам, понеже не може да заспи от нея, постоянно я гледа. Така че мисълта ми е че е много рано за Божидара още да следи обекти, не се вкарвай излично в разни филми, всичко ще е наред с малката принцеса. Но все пак като минете при офталмолога сподели какво е казал че ми е интересно.

bubenceto21 моята възглавница няма такива подпиралки отстрани, но и докторката каза че за рефлукса не е важно да спи настрани (то и няма как да стане, понеже той вече се завърта сам по гръб, с главичка обърната настрани) а е важно да спи под ъгъл 30-45 градуса, за да не му се качва храната в гърлото.

Иначе относно информацията не исках никого да вкарвам в разни филми, просто на нас като ни казаха че имаме ГЕР много се стреснах, но като прочетох тази статия разбрах че всъщност ние сме с по-леката форма на бебешки рефлукс и доста се успокоих. Но все пак питайте педиатрите си. На нас общо взето ни казаха че нищо не може да се направи освен да спи на такава въглавница и да му давам след всяко ядене малко фризовом (ама аз доста често забравям).

Сега се връщам да чета назад, да видя малката принцеса на Либи  Hug Hug Hug

# 717
  • София
Аз си харесах едно чувалче за сън от сайт(пише,че е за 18-20 градуса и е 2,5 таг),но не ми се прави сама поръчка.Ако някое майче се навие,може да се комбинираме,хем и доставката може да ни дойде по-малко  Embarassed http://direct.asda.com/george/baby-clothes/unisex/bambi-sleeping … 5,default,pd.html или http://direct.asda.com/george/baby-clothes/accessories/nursery-s … 7,default,pd.html
Лунен сън аз ще се включа. Дори си харесах и още някои неща.

Либи, страхотна е малката София!  Hug Hug Hug

Деси, вчера се чудех какво става с вас и как се развиват нещата. Може би малко спокойствие ще се отрази най-добре и на Алекс и на теб. Толкова много притеснения време е да си починете малко.

# 718
Либи, прекрасна София с прекрасна усмивка! Поздравления.

Ади, ама тези лекари наистина са умопомрачителни. Пак казвам, дано скоро престане този тормоз при вас. Мерси за линка за рефлукса. Чета, чета, и аз стигам до самостоятелно поставена диагбноза лек рефлукс. Сигурно е много често срещано. Sad

Някой може ли да ми препоръча мляко, което е по-гъсто от Аптамил. Много съм доволна от аптамила, но започва да реве от глад на втория час, май твърде бързо го смила. Не е готова още за увеличаван на дозата, понякога и сегашната не доизяжда, а и не искам да качвам количеството, защото си яде 7 пъти на денонощие и ме е страх да не се напомпа. И без друго качва по 50 гр. на ден.
Ако не греша, гъстотата на млякото има отношение към времето за преработка от стомаха, или греша? Особено много ми се иска да минем на Лактана Био, но то дали е по-гъсто? Помагайте, моля!

# 719
  • София
bonniem само идейка давам, понеже и Алекс беше така минала седмица като му давах само АМ, не си изяждаше всичко и беше гладен след 2 часа. Оказа се че биберона му е малък и трудно смуче и се изморява бързо (понеже фризовома е доста гъст заради рожковите), но като минахме на биберон 2 си изяждаше всичко до последната капка. Преди от 120мл направени изяждаше 90, като смених биерона започна да яде по 150  Laughing . Не знам обаче Аптамила колко е гъст и как изтича през малкия биберон.

Общи условия

Активация на акаунт