АВГУСТинките засмени се преместиха в Родени №1

• 38 915
  • 814
  •   1
Отговори
# 720
Ади, мерси за съвета, звучи много разумно, още повече че бебка обикновено си яде млякото за по половин час, понякога и 40 мин. Ама ние от 2 седмици сме на биберон двойка - води се за 1+ месеца. Реших да пробвам онзи ден със следващия - 3 дупки, макар да се води за 3+ месеца. резултатът беше, че буквално си всмуква млякото за 5 до 7 минути, но това пък не ми се видя здравословно. Чудя се какво да правя

# 721
Здравейте! Да ви се оплача. Мойта половинка миналата седмица хвана един вирус и естествено го пренесе и на нас. И от вчера бебчо е болен. Има хрема и трудно диша като и буден и по буен. Засега нослето му не е запушено и слава богу не пречи на храненето. Педиатърката каза, че в такива случаи се дава само солен разтвор в нослето. За кърмачетата няма лекарства за настинка. Така че явно ще чакаме да мине от само себе си. Но ми е много болно да го гледам как се мъчи с дишането, защото все още няма навик да диша през устата. Щях да питам някои от мамите дали са си правили ваксина против грип и знаят ли дали по този начин се предпазва и бебчо от настинки, чрез кърмата?

# 722
Bebo82 , probvai s kurma ( da mu kape6 v nosleto) . nqkoq mama be6e spodelila, probvah i na nas ni pomogna. Sry , no ne6to FlexType se precaka... nz za6to

# 723
Днес ходихме на църква. Сложих беба в порт-бебето и хайде в такси. Изключително се възмутих, когато отидох в Семинарията и църквата беше затворена, а беше едва 15.30ч. От там пеша до Св. Мина на Канала. Прочетоха ни молитвата и понечих да дам 30лв. на отеца (някои от вас споменаха, че такива такси са плащали), а той взе 10 от тях и ми върна 20, много съм давала... това ме изуми, приятно, явно не всички ламтят за пари.

Аз ходих в неделя да ми четат молитвата в Хисаря.Таксата беше 2лв. Дадохме на отчето една кутия бонбони и той ни вика да почерпим отвън за здраве, но ние бяхме взели и втора кутия.Та такса от 30 лева ме хвърля в тъча...

# 724
  Здравейте и от нас!
 Вашите бебчета по колко ядат. Казаха ни, че трябва да ядем по 110мл. и до преди няколко дни едвам изяждаше по 90мл и то с мн зор и заспиваше почти веднага. Но от 2 дни има случай, в които си изяжда 110мл. и след час е направало като обезумял и като хапне още 30- 40мл. и се кротва. Помислих си, че кърмата ми не е хранителна, но и с АМ е така. Това се случва само на някои от храненията newsm78
  Има ли още някоя "късметлийка" като мене още с лохии?

# 725

Има ли още някоя "късметлийка" като мене още с лохии?

И аз ги имам още. макар и доста понамалели като количество, но ги има. Казват, че може да продължи така до 40 - ия ден.

# 726
  И при мене са доста намалели, но все още ги имам, а и вече минаха 40 дена при мене Confused

# 727
При мен бяха до 44-ти ден. Но сега пък се чудя за цикъла - ни вест, ни кост от него на ден 50. Не кърмя и изобщо не съм. Отзиви?

# 728
  • София
И аз имам някакви,не са силни, но има.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 15:39 от misleto

# 729
Момичета, дайте идея за текст за покана за погача?

# 730
Моите свършиха на 30-я ден и вчера (40-я) ми дойде цикъла, а сме си само на кърма. Хормони - иди ги разбери.

# 731
Аз този път се отървах от лохиите ощещ към 25-26 ден, а преди няколко дни ми дойде и цикъла.
Вчера бяхме на консултация. Господинчото е качик 1.500 и вече е 5.950кг. и 59см. Сложиха му първият пентаксим и аз в очакване да ревне, пък той се засмя на докторката Shocked И да ви киажа момичета при нас в Асеновград ваксините ги няма. Педиатърката каза, че следващия месец /ако изобщо и доставят/ ще слага 2 наведнъж. Аз обаче реших да не чакам и да разчитам на ЗК. Купих си я от аптеката и му я сложихме. Има ли и в другите градове такъв проблем.
Каза ми, че 150мл. АМ му било много, но с по-малко е гладен през 2 часа, така че няма да взимам този съвет под внимание.

# 732
Ади, благодаря за отговора, поне се ориентирах малко, сега се връщаме от педиатъра, утре ще пуснем изследванията и ако няма промяна или са ни се вдигнали стойностите на билирубина ще се влиза в болница за установяване на причината за жълтеницата. Малко ме стряска това, но ще потърся още едно мнение преди да ни вкарат където и да е.
и на другите снимки със слинга не си личи много как е сложен, затова ще обясня - първо слагам кръстосаните ленти, после коланът, прекаравам го отзад между лентите и после като сложа бебето в кърмаческа поза, затягам колана. Бебето е подсигурено от двете кръстосани ленти и най-отгоре е коланът, надявам се да го разказах правилно:))))

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 17:04 от di4kadi4kova

# 733
Лохии имам и аз, малко течат, но си ги има. На мен гинекологът ми каза, че до 6-7 седмици след раждането е нормално.
adelina_bg, задължително ще споделя какво е казала офталмоложката. А ти определено имашужда да не слушаш никого и да си се водиш по детенцето. Според мен Алекс си е едно здраво и жизнено дете.
По принцип и лекарите забелязвам, че много се презастраховат щом става въпрос за малки дечица и бебенца, което пък допълнително психясва нас, майките.
Сега пък с ортопеда ме хвърлихте в тъча, до кой ден/месец трябва да се отиде?
На нас за чистата молитва ни взеха 10 лева.
Имам и още един въпрос. Как возите бебетата като се наложи да се придвижите с такси? Няма как да нося и количката и кошницата за кола, но пък в какво да го поставя бебето, за да е обезопасено?
За количеството, което бебчетата изяждат хич не съм наясно. Изобщо не разбирам Божидара колко изсуква. Като се опитам да се изцедя, успявам с максимум 50 мл.

# 734
Към консултантите по кърмене-от два дни бебка се храни много странно-на всеки час горе долу ,но по мъничко,примерно по 5минути само от едната гърда и това е по цял ден.Оригва се по няколко пъти след хранене, а когато я сложа да спи се буди по често/ на 20минути/ и плаче, но като я вдигна заспива веднага.Понякога се буди, защото е върнала мляко, друг път като я вдигна се оригва .
За сравнение доскоро спяхме по три часа между храненията и не искахме да се оригваме.Вечер си спинка по 4-6 часа.След всяко хранене връща мляко, а по един-два пъти на ден повръща на фонтанче. Изцяло на кърма сме и на поискване.Започвам да се чудя дали това е скок в растежа или рефлукс.Дали позата на кърмене има значение, защото кърмя легнала винаги? Също така хълца по три-четири пъти дневно, не знам нормално ли е.

Валина, хубаво е втория месец да отидеш на ортопед, като прегледа включва тазобедрена ехография. В Пловдив съм чувала за трима доктори-Янакиев, Хазбун и една докторка, дето в момента и забравих името.Ние ходихме при Хазбун

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 18:04 от Zolka

Общи условия

Активация на акаунт