АВГУСТинките засмени се преместиха в Родени №1

• 38 959
  • 814
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Либи, много се радвам за страхотната новина! От тук насетне само радостни моменти ви пожелавам!

# 541
Либи , страхотни новини мила ! Hug Пожелавам ви всичко най-добро, много се радвам за вас!!!
adelina_bg , големи премеждия сте имали, дано това бъдат лошите моменти  покрай Алекс и скоро да ги загърбите  Hug
Иначе и аз се присъединявам към групичката на неспящите и ревливи  бебета  Crazy Моята през деня е или на ръще или на гърда иначе лошо, вечер си се буди най-малко 2 пъти да яде, режим никакъв . мен безсънието не ме мори но това че не мога да свърша нищо през деня много ме дразни  ooooh! днес цял ден съм изгладила 2 ританки  Joy , вчера цял ден готвих   Crazy абе луда работа но както се шегуваме с Дидко, така ще е само докато не се ожени  Joy
Много усмивки на всички!

# 542
Капките, които ми изписа педиатърката са "хибитинови капки", по аптеките ги няма, защото разтвора е годен 7-10дни и после се изхвърлял.В Пловдив се намират в Медикус Алфа.
Благодаря на консултантите, май ще си продължа без сокчета и ще продължа също и с кърменето на поискване, когато бебче реши ще си промени режима или ако не ще чакам да поотрасне и тогава ще я мъча...
Золка,мила и аз предположих,че става въпрос точно за тези капки.Аз лично бих се страхувала на толкова малко  бебче да ги сложа. Hug Аз също съм ги приготвяла и трябва много да се внимава за концентацията,прави се разреждане на много концентриран разтвор,който по принцип се води дезинфектант за ръце.Преди знам,че доста са ги използвали тези капки,но ...личното си мнение просто го споделям.Дано не те засягам с нещо!Дано се оправяте!
Мими,ти ме разби с това "докато не се ожени"  Joy Joy Joy

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 23:03 от Лунен сън

# 543
Иначе и аз се присъединявам към групичката на неспящите и ревливи  бебета  Crazy Моята през деня е или на ръще или на гърда иначе лошо, вечер си се буди най-малко 2 пъти да яде, режим никакъв.

E тва сме и ние  ooooh!
Страшна мъка е спането на моето дяти, особено през деня, вечер също го храня по 1-2-3 пъти  Tired
Добре, че усвоих легналото кърмене.

# 544
Та днес бяхме на консултация след дългите ни притеснения стига ли ни храната.Вече сме 3650гр.,най-ниското тегло е 2700гр.,а се родихме 2850гр.Е не сме супер рекордьори,но мисля,че е добре.А пораснали сме с 2 см. и сме 52 см.Та исках да попитам и консултантите по кърмене дали е така. Аз имах своите опасения дали ми стига кърмата,четях съветите към другите момичета.Те нещата са сходни с проблемите при кърменето и се опитвах да се ориентирам.Е все още се храним бавничко,близо час,но се надявам,че ще добие повече сила и интерес към други занимания:) Иначе АМ се е случвало да давам инцидентно,може би към7 пъти общо или до 10.Друго-показаха ни как да правим масажчета,биха ни хепатитната ваксина,леко плака малката,а аз треперих докато я обличах Simple Smile И такива стандартни процедури.Казаха,че засега сме добре.Дай Боже така да е!
Целувки момичета и хубав ден! Hug Hug Hug

Здравей Лунен сън Simple Smile До колкото виждам от лентичката ти Савина е на 5 седмици и два дена, нали? При кърмените бебета средното наддаване на тегло през първите три до четири месеца е 170 гр. за седмица (Mohrbacher N and Stock J. The Breastfeeding Answer Book, Pocket Guide Edition, Schaumburg, Illinois: La Leche League International, 2005, стр. 195-196). Според същата книга през първите шест месеца кърменото бебе пораства средно с 2,5 см на месец, а обиколката на главата му се увеличава с по 1,27 см на месец. Савина е увеличила теглото си с 950 гр. считано от най-ниското измерено тегло или за 5 седмици излиза по 190 гр. средно, което е повече от посоченото средно тегло в книгата Simple Smile Наблюдавай бебка - ти си човекът, който най-добре я познава. Ако тя е жизнена, енергична, хапва добре, пишка и ака редовно то най-вероятно няма причина за тревога  Hug

# 545
Else,много ти благодаря за отговора! Hug Поуспокои ме и ти:) Оценявам всичко,което правите с Айла за нас! Hug Hug Hug Лошото е,че имаме проблеми с акането Sad Докато в самото начало си се изхождаше нормално и пълнеше памперсчетата по 4-5 пъти,започна да има проблеми и не се изхожда по ден-два,става неспокойна и ме е страх да чакам повече дни.Когато предизвикаме изхождане,излиза много обилно количество.Освен това има и дни,когато няма проблема "изхождане",пълни ми по 5 памперса,но рядко.Иначе с пишкането..производителни сме.На 20 ден малката беше 450гр.наддала,т.е. 3150гр.Четох разни статии ,че след 6та седмица някои кърмени бебета нормално се изхождат по-рядко,на няколко дни.Но като се напъва и става много неспокойна ме е страх да чакам толкова.И с тези колики-иди разбери глад ли е или болки в коремчето,но е факт,че на гърда се успокоява доста.

# 546
  • София
Здравейте и от нас,ние от 4 дни сме изцяло на АМ,кърмата ми спря.Вие какво мляко давате?Аз мисля да му сменя млякото с Лактана,чувам добри отзиви за него,защото от нашето сме запечени/Хип Н1/.Иначе растем много,отговаряме на 3 мес. май си отглеждам Крали Марко  Laughing До като ви четях се сетих че съм пропуснала да отида на 20.09 до педиатърката да си взема продължението на болничния,голяма съм патица.Някои знае ли какво следва сега,ще може ли да го издаде със стара дата?

# 547

Bonniem  аз и давам Frisovom което ни реши проблема с акането,доста е гъто и и май запушва бибата,но нямям проблем с цжета и,аз ги изварявам от което леко побеляват мисля от водата но после ги измивам отново и са ок.Май не си внушавам че огладнява по бързо тази нощ едва устискаме  пауза от4,30 часа,подготвям тати че като се върне ще сме като бухтичка Simple Smileно нищо важното е че имаме "ако злато" от това мляко.
hrisinda аз съм много доволна от Frisovoma,още след парвото хранене с него се изака и не повръща както преди,педиатърката ни настояваше да продължавам с Nun Sensitive,който бил за чувствтелни коремчета,а той проблема идвал точно от него,още ме яд как съм я мъчила с него,пълен боклук!
[/quote]Същата патица съм и аз...педиатърката ме пита за няква бележка дали съм взела за болничниа че съм преносила....аз така и не разбрах за каква бележка говори,и днеска утре то мина датата на коят ми изтече последния болничен,дано няма проблем да го издадът с задна дата newsm78
Хубав ден на всички  bouquet

# 548
  • София
Няма проблем да ви издадат болничния със задна дата. На мен така ми издадоха 45 дневния преди.

# 549
Жени, на мен ми казаха за останалото парче от питата, че трябва да пренощува на високо и на другия ден да се изяде от семейството. Честно казано изобщо не помня как беше първия път.
И аз не мърдам на кг, но и се храня доста добре. Смятам да започвам с ограничителен режим след третия месец. Както и тогава да пробвам дали това дете поне ще пропуска нощно хранене. И Дария спи и се храни по същия начин - през 1,5,2 или макс. 3 часа.... В къщи дремва по 10-15 мин., а ако е навън може и 4 часа да откара. Явно не ми е писано да спя по-късно от 6 часа вече Rolling Eyes Добре, че и аз, както Red shoe вече кърмя легнала и се  понаспивам малко.

# 550
Имам въпрос към майките даващи АМ, по колко мл давате вече и кога се минава на 5 хранения през 4 часа. Ние вече хапваме по 150 мл, обаче го изяжда за 1 час и ако трябва да я храня на 3 часа( смятано от началото на хранене то) за следващото хранене не е огладняла, за това я храня след 3 часа след като е хапнала, което си е през 4 часа все едно. А последното хранене е в 10 вечерта, не се буди до 7 сутринта и така се получават само 5 хранения, дали и е малко. Иначе си ака и пиша нормално. Нощно хранене нямаме от 3 седмица, от тогава си изгради режим на хубав вечерен сън

# 551
Золка,мила и аз предположих,че става въпрос точно за тези капки.Аз лично бих се страхувала на толкова малко  бебче да ги сложа. Hug Аз също съм ги приготвяла и трябва много да се внимава за концентацията,прави се разреждане на много концентриран разтвор,който по принцип се води дезинфектант за ръце.Преди знам,че доста са ги използвали тези капки,но ...личното си мнение просто го споделям.Дано не те засягам с нещо!Дано се оправяте!

Вчера започнах да ги давам и сякаш малко по-спокойно диша малката. То всяко лекарство си е за притеснение при мъничко бебче, ама като я гледам как се мъчи и какъв рев му удря...Купих си и аспиратор за носленцето, но то запушването не се вижда и файда тц.Вчера механично с клечка за уши почистих едната ноздричка, леле като се отпусна това детенце в ръцете ми, все едно камък му падна от гърдичките. Дано помогнат въпросните капки.
Колкото до дозировката надявам се в Медикус Алфа да са си свършили добре работата,все пак частна клиника са, не върви да се излагат ooooh!

Гледам килограми обсъждате, аз от 72 като бременна преди две седмици бях 59, сега като се гледам още поне един килограм съм свалила, но за жалост шкембо си седи.За коремни преси нямам желание и воля, да не говорим за диети LaughingПък и честно казано още не е започнало много да ме тормози , чувствам се добре, не ми тежат /за сравнение преди да забременея бях 55-56 и ми тежаха, та се ограничих и паднах на 53 ,което ми е идеално, ама пак ги качих/, та ще си карам така  с надеждата тялото ми да се справи от само себе си Crazy

# 552
milavanila, аз храня с АМ и от няколко дена започнах да правя 150мл. защото едвам издържаше 2.5ч. със 130мл. Сега през деня е като часовник точно на 3 часа е гладен и то много. Аз мисля, че на нас ни е рано за 4 часов интервал, но всяко детенце си показва. А храненията ни са 6.

# 553
  • По широкия бял свят
Мими Вичева , ти ли даваше на малката Gripe water? На всяко хранене ли даваш и по колко?
Поръчах да ми донесат, та да видим при нас ще има ли ефект.

# 554
моят корем се прибра много бързо - за околко седмица! от първия ден след раждането си сложих колана и, в интерес на истината, и аз не очаквах, че толкова бързо ще се прибере! бях напълняла 14 кг през бременността и сега ми остава да сваля още 2-3, но пък започвам да нося вече дънки - в обратен ред според последователността, в която ми ставаха тесни, когато бях бременна..  Laughing

струва ми се, обаче, че тазът ми не се е прибрал напълно, въпреки че съм отслабнала доста...  newsm78 най-вероятно ще си остане така, което е кофти!

имам и аз отново въпрос към консултантките по кърмене! Simple Smile
преди известно време разказвах, че имам проблеми с кърменето.. кърмата ми беше страхотно намаляла и дохранвах бебето с АМ! сега обаче - слава богу! - след околко един месец дохранване - количеството кърма постепенно се увеличи и вече не давам на антония АМ.. тя сама се отказа от него! така сме от една седмица! сега се храни на интервали от 2,5-3,5 часа през деня, а вечер пропуска храненето в 00:00, прави 6 часова пауза и се буди единствено околко 3:00, хапва малко за няколко минути и отново заспива като пънче.. през останалото време е спокойна, дори когато е буда, не плаче и не е гладна, затова смятам, че кърмата й стига! освен това е наддала околко 200 гр през тази седмица, което също е добър знак.. това, което ме притеснява е, че престана да ака толкова често! докато я хранех с АМ акаше по 4-5 пъти на ден, а пък сега - по 1 или най-много 2 пъти.. и количеството е много по-малко, а като консистенция - по-рядко! не ми се струва, че бебето се мъчи, коремчето й не е подуто, но все пак се чудя - нормална ли е толкова драстична промяна?

Общи условия

Активация на акаунт