МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас -тема 6

• 72 347
  • 1 094
  •   1
Отговори
# 1 020
Искам да попитам - ако, не дай си Боже, се наложи бебето да е в ковьоз, или по-специални грижи за майката или бебето - това кой го заплаща? Здравната каса или ние?  newsm78
И аз това искам да питам,както и ако се наложи кръвопреливане тогава какво се случва.Чух че в болницата не се съхранява кръв,
Това заплаща ли се допълнително,както и обезболяването след секцио отделно ли се заплаща?

Не се плаща обезболяването при секцио.

Не само нашата, но и никоя друга болница няма право да съхранява кръв - това е подсъдимо. Кръв се съхранява само и единствено  в кръвния център и се взима от там ако се наложи... до колкото знам, когато има кръвопреливане близките на пациента даряват кръв в кръвния център и от кръвния център дават същото количество на болния или закупуваме кръвта от там. Мисля, че даряването става, за да се поддържа определено количество кръв от всяка кръвна група в кръвния център, който е за цялата област един.

# 1 021
Искам да попитам - ако, не дай си Боже, се наложи бебето да е в ковьоз, или по-специални грижи за майката или бебето - това кой го заплаща? Здравната каса или ние?  newsm78

здравната каса поема всичко за бебето.
моето слънце беше 3 дни в кувьоз и на антибиотици
не платих и стотинка допълнително

между другото последните постове ме подсетиха да повдигна един въпрос
специално към Мери...  да кажа, че из Бургас се носи някакъв адски слух и то отдавна още от както бях бременна в ранните месеци, че в болницата всичко се плаща и едва ли не едно раждане може да ти струва 1000 2000лв
мен ми бяха казали даже че конците се заплащали ако се наложи шев и т.н
всякакви глупости!
 ooooh! ooooh! ooooh!

# 1 022
За престоя на бебето си аз бях заплатила. Така беше обявено, аз си бях уведомена и смятам, че си струваше всеки лев. Кувьози има достатъчно и нови - последна дума на техниката. За професионалния екип няма да говоря, че се изтърка темата Mr. Green 

# 1 023
  • До морето :)
Благодаря за отговорите  Grinning
А какво по лекарско предписание може да се наложи да платя аз. Питам защото ако са само тези 400 лв. - цената е идеална, но все си мисля, че накрая ще ми се извади с дълъг списък колко точно дължа (поне така казват доста мои познати, затова и питам)  Grinning

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 09:05 от nelka_bg

# 1 024
Благодаря за отговорите  Grinning
А какво по лекарско предписание може да се наложи да платя аз. Питам защото ако са само тези 400 лв. - цената е идеална, но все си мисля, че накрая ще ми се извади с дълъг списък колко точно дължа (поне така казват доста мои познати, затова и питам)  Grinning

ами аз затова писах по-нагоре че се носят такива легенди

нищо не се плаща в повече, всичко си е регламентирано с ценоразпис.
може да заплатиш нещо в повече което е извън пакета ти за раждане САМО АКО ТИ ИСКАШ
моят син го изписаха не на 5-тия ден а на 8-мия и аз ако исках щях да остана допълнително още 3 дни с него.
ей за такива неща ти говоря а и то в сайта на болницата си има калкулатор
пишеш си какво раждане искаш съответно каква стая и то си има отметки за всичко което ти е безплатно

Мери има ли ги още тези доплащание за бебче на ден по 25лв? или отпаднаха вече

Hug

# 1 025
Отмениха доплащането по 25 лв на ден за бебето!
Стига сте слушали всякакви клюки, нали Мери ви казва нещата от извора, а не информация минала през няколко кокошки!
Звучи прекалено хубаво за да е истина, нали?! Да раждаш при такива условия за такава цена?! За съжаление ние българите не вярваме на хубавите неща и все се чудим къде е уловката!
Нищо няма да те карат да плащаш в повече! А и като си тръгваш можеш да си поискаш опис на услугите, които плащаш!

# 1 026
Отмениха доплащането по 25 лв на ден за бебето!
Стига сте слушали всякакви клюки, нали Мери ви казва нещата от извора, а не информация минала през няколко кокошки!
Звучи прекалено хубаво за да е истина, нали?! Да раждаш при такива условия за такава цена?! За съжаление ние българите не вярваме на хубавите неща и все се чудим къде е уловката!
Нищо няма да те карат да плащаш в повече! А и като си тръгваш можеш да си поискаш опис на услугите, които плащаш!

Peace

# 1 027
момичета извинявам се ,че отменям темата за ражданията но искам да попитам някой случайно дали  знае има ли  кардиолог който работи със здравната каса в Дева Мария?

# 1 028
И аз пиша вече не знам за кой път, че съм платила точно толкова, колкото и си бях приготвила.

# 1 029
  • Бургас/Пз
Момичета, как се определя каква упойка да се постави при секциото. Това , което изчетох до момента ме навява на мисълта, че се предпочита пълната упойка, а не спиналната.
Аз предишният път раждах със спинална и лекарят дори нищо не подговори за пълна упойка. Затова сега се позачудих, че повечето операции са с ппълна упойка. newsm78 newsm78

# 1 030
  • До морето :)
Нали за това питам, за да знам. Simple Smile Благодаря Simple Smile

# 1 031
Аз бях с пална упойка,много ме беше страх но е било напразно.Д-р Янев ми беше анестезиолога.За да не вие страх ще ви кажа че повече ме болеше докато ми правеха татойровката от колкото раждането.

# 1 032
  • Бургас
Момичета, как се определя каква упойка да се постави при секциото. Това , което изчетох до момента ме навява на мисълта, че се предпочита пълната упойка, а не спиналната.
Аз предишният път раждах със спинална и лекарят дори нищо не подговори за пълна упойка. Затова сега се позачудих, че повечето операции са с ппълна упойка. newsm78 newsm78

Определя се според конкретния случай и желанието на пациента. Аз също бях с пълна упойка, защото така пожелах. При консултацията с анестезиолог, която се прави преди раждане, всеки може да разпита, да се запознае с плюсовете и минусите на всяка една от упойките и да си реши  Peace

Последна редакция: пн, 17 яну 2011, 07:38 от *Sesil*

# 1 033
Аз исках спинална упойка, главно за да видя детето, но след срещата си с анастезиолог си промених решението и в крайна сметка бях с пълна, за което не съжалявам! Затова е добре да се информира човек преди да реши!
Някой виждал ли е вече календарите, много ли са хубави и каква им е цената?

# 1 034
спиналната си е за хора с кураж
аз не съм от тях затова предпочетох пълна упойка

Нелка_бг ти реши ли къде ще раждаш?

Общи условия

Активация на акаунт