Отговори
# 225
  • Видин
Всъщност, за да внеса малко яснота. Имах само еднократно завишен пролактин - около 900. Само че преди това нито бях почивала, нито нищо. Отидох, взеха ми кръв и толкоз.
ТСХ и другите неща бяха в норма.
Следващият пролактин и той беше ок вече.
За мен тя не е специалист. От 100 мнения прочетени за проведена от нея терапия - 1:1 дадени еднакви лекарства. Не се лекува така. Всеки случай си е за себе си.
Имам позната, която Тодорова лекува...вече 4-5г без резултат...
Както и да е, това е моето мнение. Радвам се, че ти си доволна от нея.

# 226
Ако се замислиш, много от хормоналните проблеми се решават с едни и същи лекарства. Това, че не те е информирала, че трябва да почиваш е друго нещо, можело е да го направят и в лабораторията. Все пак ти е назначила изследвания, как щеше да разбереш, че са в норма? До колкото разбрах, търсиш лекар за твоя приятелка със СПКЯ, а ти нямаш, аз не съм ендокринолог, казвам кои лекари разбират от пкя. Всеки случай е за себе си, но когато заболяването е едно, нормално да са еднакви лекарствата. Аз и моя приятелка сме случаи, на които тя е помогнала.
Така или иначе тя работи косвено с моя лекар и той ме насочи към нея.
Пример съм за това, че с пкя се забременява и то не с много мъки, а когато нещата се вземат в ръце и не се тъпчи на едно място.
За всеки един лекар ще прочетеш и хубави и лоши неща, мога много лоши неща да кажа за големи светила. По-добре дай на приятелката си белия списък и нека тя сама вземе решение за себе си.

# 227
Абсолютно подкрепям мнението, че със спкя може да се забременее и да се износи здрав плод.  Peace
Само за Начев не съм убедена, че е най-подходящият лекар  Rolling Eyes ...По-скоро като първа инстанция бих избрала Коларов, който също е в МА.  Wink
Но то колкото хора и лекари, толкова мнения  Laughing . Успех на приятелката на сестра ти!   bouquet

# 228
  • Видин
Ето изследванията й.
 Prolactin 215.61
 IU/l М(45.0 - 375.0); Ж(59.0 - 619.0)

LH 6.28
 IU/l М(1.5-9.3) Ж(фол 1.9-12.5, овул 8.7-76.3, лут 0.5-16.9, мен 15.9-54.0)

FSH 3.95
 IU/l М(1.4-18.1) Ж(фол 2.5-10.2, овул 3.4-33.4, лут 1.5-9.1, мен 23.0-116.3)

Estradiol 162.36
 pmol/l М:до191;Ж:от1-10г.22-99.1фол 40-606 овул.536-1930,лут121-719,мен. до136)

Testosteron 2.27
 nmol/l М:от 1-12г.0.10 - 2.37;от 13-17г.0.98-38.5;над 17г.8.4-28.7 Ж(0.5 - 2.6)

Историята с Тодорова е по-дълга и сложна, но няма смисъл да я нищим изобщо  Peace
Благодаря   bouquet

# 229
Тестостерона е на горна граница, което може да говори евентуално за пкя, ЛХ е по-високо от ФСХ и съотношението не е 1:1, но тези хормони се менят всеки месец, може този месец просто да е имало повече от един фоликул или да няма овулация. Пак да ги пусне.
Хубаво е да пусне ДХАЕС и Анростендион, които също са андрогени. С тези хормони се забременява, но е хубаво и препоръчително да смъкне първо тестостерона.
Коларов, препоръчва противозачатъчни, ако бях останала при него, още щях да си ги пия.

# 230
chin,би ли споделила по какъв начин и с какви лекарства си забременяла.Извинявай,ако си обяснила по-рано и аз съм пропуснала Rolling Eyes

# 231
Стимулация с фемара от 3-7 ден по 1, 5000 единици прегнил.

# 232
Stein,
И моят случай е горе-долу същият, но без варикоцелето. Предлагали са ни инсеминация, но аз искам да първо да се пробваме като си помагаме с малко хапчета.  За всичко си има време, така мисля аз.
Иначе за момента съм се пуснали малко по течението - за добро, или за лошо. Месечна почивка само. После борбата продължава.

# 233
  • В къщурката на хълма на феите
Понеже се умълчахме, викам си дай да разбутам темата като ви споделя какво се случи днес при док - понеже е новичък - този път вече в клиника по стерилитет, че аман от аматьори - та поговорихме си с него, погледна изследвания и т.н. гледа ме на ехографчето - имам си пълен набор фоликули и по двата!! яйчника - един даже се напъва да се изяви като доминант, но все още е много малък - 6 на 8 мм, само дето не знаем дали ще се развие и пукне в крайна сметка и според док яйчниците трябва да се подбутнат още мъничко иии понеже му споделих, че не съм фен на клостила и си имам мои си предубеждения - назначи фемара 2х1 от 2ри ден на цикъла за 5 дни, витамини "Omami" + няк'ъв много фешън аспирин, който аз сефте чувам - но според него трябва да се пие - също така да не си спирам метформина, даже примрънка че 2 по 1/2 табл. от 500 мг много малко, ама нали ми пада много гликирания хемоглобин и каза да си го пия по тази схема, докато не проверим пак кръвната захар .. а следващия месец задължително каза да ходя на фоликулометрия да види как стоят нещата - днес също на мъжлето му пуснахме една спермограма (Боже, трябваше да го видите колко смел беше Mr. Green Mr. Green) и утре ще знаем резултатите и дали там ще е необходима намеса или не ..

м/у другото споделих на док как си самоназначих м2-тона и за моя изненада каза, че преди го е изписвал, но ходил на някаква конференция (не разбрах в коя държава) където в общи линии са отхвърлили повечето медикаменти от този сорт и ми каза - можеш да си го пиеш, ако ти се дават пари за него, ако не ти се дават не е голяма загуба ии ме остави в дилема - да пия или не Thinking

# 234
мецанке, радвам се че вървите напред...  Simple Smile

# 235
Здравейте момичета,
След операция за премахване на киста. И ми беше надупчен десния яйчник. В момента пак ми се върнаха поликистозните яйчници  Cry
Днес си правих и изследвания:

Testosteron    

0.26
   ng/ml    Жени:0.06 - 0.82; Мъже:2.80 - 8.00

DHEA-S    

6.07
   mcmol/l    Ж:1.8-7.7;meno:0.5-2.6: M: 2.6-7.7; Новородени: 0.5-38; до 6г.:0.1-0.8

Androstendion    

6.20
   ng/ml    Ж: фол:0.75 - 3.1;лут: 0.94 - 3.2; М:0.60 - 2.7

С последния хормон нещата хич не са добре  #Cussing out Ще видим какво лечение ще ми назначат.

# 236
при нас излязоха резултатите от спермограмата - чеееетох и четооооох, и четооох, ама нищо не разбрах Mr. Green - иначе док. каза перфектна е, момъка само да намали цигарите или с други думи изключихме мъжки фактор и пак всичко опира само до мен Simple Smile

# 237
Браво, mecani, хубава новина Simple Smile
Ние пък понеже си имаме и мъжки фактор му добавихме към Фертилайда витамин Е и Трибестан. Чака го и един доплер след няколко месеца, за да се види със сигурност как са кръвоносните съдове.
След вчерашната консултация на мен ми вдигна малко дозата дуфастон - от 2 на 3 пъти на ден. Каза да не се притеснявам толкова за тези зацапвания. Не било страшно, щом не са по средата на цикъла. И така - гълтаме хапчета, не се изнервяме и честичко секс Simple Smile

# 238
те тия хапчета вече като бонбони почнахме да ги ядем, че не знам де ще му излезе края  Mr. Green Mr. Green

аз на мъжлето му купувам суправит мултивитамини - А, Е, Ц, селен и не-знам-си-какво-си още, чудех се тоз селен дали не е излишен, ама док не каза нищо, тъй като тези свършат ще купя няк'ви други - хем разнообразние, хем и аз съм спокойна

# 239
Мецани, радвам се че сте отхвърлили мъжкия фактор, остана само чудото да се случи сега.

Общи условия

Активация на акаунт