Отговори
# 390
Pet_ya, провери я, често двете неща са свързани. При мен е така и лекарят ми каза да поддържам TSH в граници между 1 и 2 ако искам овулация...

Направи изследване и ако няма проблем, което ти пожелавам, поне ще си го отметнала акто възможна пречка. Успех!

# 391
Pet_ya, провери я, често двете неща са свързани. При мен е така и лекарят ми каза да поддържам TSH в граници между 1 и 2 ако искам овулация...

Направи изследване и ако няма проблем, което ти пожелавам, поне ще си го отметнала акто възможна пречка. Успех!

Мерси!А как се изследва щитовидната жлеза, т.е какво представлява изследването?

# 392
  • Chirpan
Трябваше да пия 10 дни Дуфастон ,днес е 9-я а преди малко ми дойде на вас случвало ли ви се е преди да спрете  Дуфастона да ви дойде?

# 393
Pet_ya, излседва се хормон TSH (кръвно изследване) сутрин без прием на кофеинови напитки. От резултата зависи дали трябва по-нататъчни изследвания. Моят например беше към горна граница и отидох на еднокринолог. Той  ми прегледа жлезата с ехограф и назначи изследване на ТАТ и МАТ антитела.

# 394
Pet_ya, излседва се хормон TSH (кръвно изследване) сутрин без прием на кофеинови напитки. От резултата зависи дали трябва по-нататъчни изследвания. Моят например беше към горна граница и отидох на еднокринолог. Той  ми прегледа жлезата с ехограф и назначи изследване на ТАТ и МАТ антитела.

Добре.Значи няма смисъл да ходя при ендокринолог, първо.А първо да си изследвам TSH, има ли значение в кой ден на цикъла съм?

# 395
Момичета, какво означава фоликула 16.7 мм, маточна лигавица 5.5 мм и свободна течност?
Знам че свободна течност има след овулацията ... newsm78 но каква ли е тази течност сега newsm78

# 396
  • В къщурката на хълма на феите
това на кой ден от цикъла е?? защото тази лигавица малко тъничка ми се вижда за след О. newsm78

# 397
13 ден след цикъла, но аз имам късна О. Към 17-18 ден.  newsm78

# 398
Разбрахме откъде идва това.. днес на видеозона се видя че съм в овулация. Обаче фолекулата е много малка 16.7 и маточната лигавица също 6 мм.. жалко  Sad 
Но при вас случвало ли ви се е да има течност преди О и какво означава това?
На всички желая спокойствие и успех  bouquet

# 399
Трябваше да пия 10 дни Дуфастон ,днес е 9-я а преди малко ми дойде на вас случвало ли ви се е преди да спрете  Дуфастона да ви дойде?

И мен ме вълнува това. Още на 4 ден от приема на Дуфастон при мен пак започна леко зацапване, на 7 е доста по-осезаемо, а имам да го пия още един ден. Нали уж регулира цикъла  Shocked При мен май го обърква  newsm78 Sad

# 400

Добре.Значи няма смисъл да ходя при ендокринолог, първо.А първо да си изследвам TSH, има ли значение в кой ден на цикъла съм?

Не, няма значение кой ден е.

# 401
Мерси за отговора  Peace Мислех, че си ме забравила  Wink

# 402
pepi01,къде е тази течност,за която говориш?В матката или в яйчниците?
Момичета,вие с доказана прогестеронова недостатъчност ли сте,че взимате дуфастон по 10 дена?Може би се получава насищане и затова има по-ранно зацапване.Аз знам,че ако ти дойде спираш с дуфастона.
Съгласна съм с Чин,че "рано или късно заприличваме на това,което ядем".Месата,плодовете,зеленчуците са пълни с хормони,антобиотици,разни модификатори.В организма няма филтър за тях и всичко е за наша сметка.Не се учудвам,че всеки ден нови момичета се записват в темата за съжаление.

# 403
Наистина, все повече момичета са засегнати от разни гинекологични болести.Не се записват нови само в тази тема, записват се в темата-еднометриоза, в темата за лапороскопия.Кой знае и в колко още теми, които не следя  Sad

# 404
Pet_ya ,щитовидната жлеза регулира дейността и на други жлези,оттам и дисбланса.По принцип,не помня точни цифри,било необходимо през определен период да се изследва ТСХ профилактично,дори и да няма оплаквания.Явно за да се хванат болестите в ранен етап.Но кой набляга на профилактиката.Ние едва докарваме лечението Whistling

Общи условия

Активация на акаунт