Отговори
# 375
  • Варна
и само да попитам още нещо тази болка означава ли че фоликулът се е спукал днес

благодаря предварително

# 376
  • София
Болката не е 100% гаранция, че фоликула се е пукнал /не искам да те плаша, но не искам и да те залъгвам/
Добре е да се види на УЗ дали фоликула се е пукнал

Дано да е имало О. Simple Smile

# 377
shoko,ако преди стимулацията си нямала спонтанна О.дълго време,яйчниците "спят".При стимулацията ако се образува доминантен фоликул за да има О. яйчниците се оказват форсирани,събудени,накарали сме ги да заработят след съсътоянието на покой,в което са били заради СПКЯ.Оттам идва и болката,нещо се случва там,което по-рано не се е случвало.Така ми го обясняваше на мен док.Но непременно се консултирай.

# 378
Моят съвет е че трябва да се проследява този процес с ултрасаунд. Никак не са безвредни хапчетата, които пием за да оставяме нещата в ръцете на съдбата. Трябва лекар да ни следи от създаването на доминантен фоликул до пукането ми и освобождаването на яйцеклетката.

# 379
Може ли по време на овулация да има болки в кръста?Без стимулация.

# 380
  • В къщурката на хълма на феите
да, може

# 381
Здравейте!!!! Съвсем нова съм във форума.  Blush Надявам се да ми помогнете......На 24 години съм, От близо 9 месеца с приятелят ми пробваме да имаме бебе. Ходих на лекар в Бургас на частно /с надеждата да ми обърнат внимание/ лекувахме гъбички, също така ми каза че имам синдром на поликистозните яйчници, казах за опитите за бебе при което лекарката ми каза че можем да следим овулацията /която при мен не е настъпвала вече установени 2 пъти/ предбложих и да ми пусне изследвания за хормони и тя ми назначи следните които направих и резултатите са следните:
LH - 8.41
FSh - 5.03
Estradiol - 116.30
Progesteron - 3.51
Testosteron - 2.06
И след като отидох вчера лекарката видя резултатите, прегледа ме и реши че сега трябва да направим изледване на секрет и хламидия, а на приятеля ми спермограма и евентуално след това да занеса резултатите и било хубаво да ми направи изследване да види дали не са ми запушени трабите което струва 100 лв. , ако не да започнем лечение с което да предизвикваме О.
Много ще съм ви благодарна ако по някакъв начим ми помогнете!!!!   Blush

# 382
  • Chirpan
Здравейте от 16 годишна (сега съм на 22) съм с нередовен цикъл ,кръвоизливи,липса на цикъл в продължение на 1 или 2 месеца през тези години ходих при един и същ гинеколог който ми казваше хормонален дисбаланс и че като родя ще се оправя Sad Миналата седмица реших да се консултирам и да чуя второ мнение и отидох при друг гинеколог който ми каза че имам поликистоза на единия яйчник и сега не спирам да се притеснявам въпреки че доктора ми обясни че не е нищо страшно изписа ми Дуфастон за 10 дни и на 2-я или 3-я ден от цикъла трябва да отида на преглед и да ми изследва хормоните от вчера усещам някакво предърпване от единия яйчник възможно ли е да е защото утре свършва Дуфастона и ще ми дойде цикъла или е от поликистозата Sad

# 383
Тъй като се разрази дискусия за двата фоликула.Моите бях 17 и 16 см на един яйчник.Дали е нормално ,според мен няма нормални неща след като си с поликистоза.Кое е положителното ,лекарката каза,че яйчника ми изглеждал много добре за поликистозен.Ще поживеем,ще видим

# 384
Тъй като се разрази дискусия за двата фоликула.Моите бях 17 и 16 см на един яйчник.Дали е нормално ,според мен няма нормални неща след като си с поликистоза.Кое е положителното ,лекарката каза,че яйчника ми изглеждал много добре за поликистозен.Ще поживеем,ще видим

17 16см?? Може би имаш предвид милиметри, защото яйчника не е голям 16-17 см, камо ли фоликул, имайки предвид, че яйцеклетката в него е годна до 24мм максимум. ПКЯ не е страшна диагноза, нещата могат да са абсолютно нормални ако се контролират!

# 385
  • София
angelche86  
  На кой ден са направени изследванията?
Ако е на 3-4 ден от МЦ - показват че този МЦ може и да няма О.
Трябва да се изследват и др. хормони за да се разбере къде е причината за липсата на О.
За сега лекарката ти добре процедира Simple Smile
Изследването за хламидии е:
ДНК тест/ ЦС/
Иг.А и Иг.Г - кръвен тест за антитела

Според мен преди стимулацията /ако е това решението на лекарката/ е добре да се види каква е причината.

Пиши за всичко което се случава с теб Simple Smile
успех и дано скоро да ни се похвалиш с хубава новина Simple Smile

# 386
Да,за милиметри говоря.Обърках се Simple Smile.
Проблема с поликистозата е бая сериозен chin и не е за подценяване.
Засега не ми се отдава да я контролирам
Сподели твоите методи за контрол.Кой знае може да пропускам нещо в голямата картина  Grinning

# 387
Аз знам само хапчета  Sad Или ако се намери причинителят за кистичките и се отстрани.

# 388
Да,за милиметри говоря.Обърках се Simple Smile.
Проблема с поликистозата е бая сериозен chin и не е за подценяване.
Засега не ми се отдава да я контролирам
Сподели твоите методи за контрол.Кой знае може да пропускам нещо в голямата картина  Grinning
Според мен всеки хормонален дисбаланс се контролира сравнително лесно. Аз свикнах със Синдрома. Като за начало намери твоят лекар, той ще те насочва. Аз първо изчистих кистите с противозачатъчни, след това изследвах хормони, вкарах тези, които не бяха в норма, от там дойде и овулацията.. Нещата се контролират, ако се намери лекар, който да те помни, да знае какво сте правили и да се види какво желае пациента. Здравословното хранене също е много важно. Ако не целиш бебе- противозачатъчните са много добър вариант- не правиш кисти, няма акне, окосмяване и т.н
Всеки е със съдбата си, дай да си заровя главата в пясъка и да се тръшна. Та има жени с много по-тежки заболявания, които не се оплакват, а поликистозата е сравнително лесно манипулируемо заболяване в зависимост в какъв стадий е.
Много момичета тук са доволни от метформиновите препарати- поинтересувай се и за това.
Аз лично нямам ИР, окосмяване, наднормено тегло, но смятам, че доста лекари малко преувеличават. Само се замисли колко много жени имат този синдром и колко разпространен е и какво показва това, че това главно е от начина ни на живот. Ако се замислиш, когато отидеш в специализирана клиника и кажеш, че имаш ПКЯ, никой не те взима на сериозно. Факт- няма жена само с ПКЯ, (без други придружаващи заболявания)  която да не е забременяла, от там поддържащи терапии бол.

# 389
Аз мисля, че съм писала но пак ще питам.При поликистиза, да си проверя ли щитовидната?Чувала съм, че понякога от там идва хормоналния дисбаланс newsm78

Общи условия

Активация на акаунт