Отговори
# 525
Brida, Tina_star  Hug

# 526
  • Благоевград
Благодаря за подкрепата!!!
Въпреки всички проблеми, които имам, едно нещо ми дава надежда, че нещата ще се наредят. Моята майка също има ПКЯ, не е имала редовен цикъл, и до днес няма. Много трудно е забременяла с мен, чакала ме е три години. Пила е за 6 м. Диане 35 и чак след тяхното спиране е успяла да забременее. Имала е лека бременност. След това цикълът пак не е бил нормален. Имала едно закъснение от 3 месеца и съвсем случайно отишла на преглед, при което се оказва, че е бременна в 10 г.с. с брат ми  Laughing Така че, Господ си знае работата.
Имам една моя леля, която 10 години не успя да забременее. Сега се радва на момченце на 5 годинки и момиченце на 1 г.
При мен нещата са малко по-сложни с тази ИР, но това не значи, че не е невъзможно  Grinning Вярвайте, че чудеса се случват  Grinning
 Hug

# 527
Започвам да си мисля, че трябва да осъзнаем, че живота и света не са само "яйчници", "тръби" и лекарства. Ние сме човешки същества, не просто някакви организми!

Много си права! И аз стигнах до същия извод. Реших, че си давам почивка, защото откакто започнах да се тъпча с хормонални препарати, освен че качих сумати килограми, друго не се случи. Цикъл редовен няма! Ама ако ще! Вече просто не ми пука и го карам така. Считам, че Господ си знае работата, когато му дойде времето и аз ще стана майка. Все още ме крепи мисълта, че съм млада, нямам многобройни разочарования в опитите за забременяване, а и определено след като прочетох  една тема в проблемното забременяване повярвах в чудесата!!! Simple Smile

# 528
Момичета, днес бях на преглед при др. Владимиров. Той потвърди, че съм с ПКЯ. Освен това имам и 33 мм "лутеална киста". Някоя от вас знае ли какво точно представлява този вид киста? Търсих в нета, но не открих почти нищо.
Док ми каза да отида между 2ри и 4ти ден от МЦ, за да видим, дали се е спукала.

Успех на всички!   bouquet

# 529
  • София
Тази киста е твоят не спукан доминантен фоликул този месец. Спокойно, другият месец няма да я има. Такива неща често се случват с ПКЯ.

# 530
Освен това имам и 33 мм "лутеална киста". Някоя от вас знае ли какво точно представлява този вид киста?
Тези кисти се наричат още овулаторни. Махат се след като ти дойде М обикновенно.  Peace

# 531
ОбикновеНо  обаче, понякога и не се махат, пия се прогестеронов препарат, правилно те вика на 2-4 ден да се види дали ще резорбира от само себе си.

# 532
Аз съм имала три пъти такава и на следващия месец я нямаше.  Peace

# 533
Е, аз имах почти всеки месец преди да почна да се лекувам по-сериозно и на следващия месец не беше 1, а 3  Peace
В случая важното е, че я вика в началото на цикъла за да се види дали е там или ще се наложи да пие нещо.

# 534
Много ви благодаря за отговорите.  Hug

Вече съм по-спокойна. Може би щях да разпитам док по-подробно, ако не бях толкова притеснена. Всичко ми изхвръкна от главата, докато бях в кабинета.   Crazy

Последна редакция: ср, 01 дек 2010, 18:29 от Silll

# 535
  • София
Здравейте момичета,
ще ви разкажа какво се случи с моята киста. Ами спука се онази нощ и така зле не се бях чувствала, добре че бях при приятелят ми и той бързо ме закара в Токуда, там установиха че е спукана и за щастие няма кървене. Изписаха ми Дицинон, за да се предотврати евентуално кървене и Но-шпа, за да отпусне мускулите на корема. В събота през деня цял ден лежах, но днес пак съм във форма, все едно нищо не е станало. Утре ще си запиша час за повторен преглед, за да се види дали течността се е абсорбирала или поне дали е започнала да се абсорбира.
Благодаря на Господ, че не стана нещо по-лошо.
Дано скоро имам някакви добри новини.

tina_star тоятата история прилича много на моята, аз без да искам пропуснах частта с Глюкофажа, а преди това пиех Сиофор - беше ми много трудно и постоянно бях замаяна и ми се гадеше. Спокойно няма как да се сриваме психически Simple Smile След всичко преживяно вярвам, че скоро ще има добър край и ново начало  Hug

# 536
здравейте!
Имам едно въпросче за Инфолик.Предписаха ми го да го пия вместо метформин.
Какво е действието му ,по-добър ли е от метформина?

# 537
  • Chirpan
Здравейте момичета аз вече тотално се обърках както писах преди време и аз съм с  поликистоза като пих Дуфастон ми дойде ,не след като го спрях а още докато го пиех после получих кръвоизлив после пих хапчета за спиране след като ми спря започнах да пия пък Утрогестан трябваше да го пия 14 дни и след това до 2-3 дни да ми дойде днес ми е 12-я ден а от 2 дни съм в цикъл и болки в корема и кръста и доста силно тече тъпча се с витамин C за да не се повтори кръвоизлиза и в петък или понеделник съм пак на преглед ужаса е пълен незнам какво да правя вече Cry

# 538
  • Благоевград
Здравейте момичета аз вече тотално се обърках както писах преди време и аз съм с  поликистоза като пих Дуфастон ми дойде ,не след като го спрях а още докато го пиех после получих кръвоизлив после пих хапчета за спиране след като ми спря започнах да пия пък Утрогестан трябваше да го пия 14 дни и след това до 2-3 дни да ми дойде днес ми е 12-я ден а от 2 дни съм в цикъл и болки в корема и кръста и доста силно тече тъпча се с витамин C за да не се повтори кръвоизлиза и в петък или понеделник съм пак на преглед ужаса е пълен незнам какво да правя вече Cry

Здравей мила! Съчувствам ти и те разбирам напълно, защото и аз съм минала през два кръвоизлива  Hug Пии вит. С 3х2 хапчета на ден, дано да помогне, но ако имаш проблем с бъбреците, по-добре се посъветвай веднага с лекар, защото вит. С много натоварва бъбреците.
Дано бързо се оправиш!  Hug

# 539
  • Chirpan
Благодаря ти за отговора  Hug Имам чувството че от Дуфастона и Утрогестана по време на цикъл симптомите се засилват болките са ужасни и такава умора ме гони  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт