Отговори
# 510
Брида, трябва да намериш твоят лекар. Ако искаш мога да ти препоръчам тези от които аз съм доволна,  но на лични.
Фенестрацията при някои жени има много добър ефект, барбалетка например. Тъй като не целиш забременяване, според мен противозачатъчните или прогестероновите препарати + нещо което ендокринолог да ти изпише ще даде добър резултат.

# 511
Brida, защо не напишеш името на тази велика докторка, за да знаят и другите момичета, които ще търсят нещо на нея каква е тя! Амън от тия печелбари! Не се нагушиха те и това е! newsm78 Пожелавам ти да намериш най-подходящия специалист и много успех!  Hug
Единственият лекар, който аз срещнах и беше много добре информиран за спкя и за противозачатъчните, е Коларов от МА. Има и частен кабинет, ако не искаш да видиш повече тази болница след всичко преживяно с доцентката ти! Но преди да ме освиркат някои момичета от темата, бързам да ти кажа, че той изписва противозачатъчни  Wink . Така че сама прецени дали искаш да пиеш такива! Позволявам си да ти го препоръчам, защото не целиш забременяване...Другото, което съм чувала, е че в Токуда има добър/добра ендокринолог/жка.  Peace

# 512
Аз също съм доволна от Коларов, въпреки, че ми изписа противозачатъчни за 6месеца, когато целях бебе. Той разбира от хормони, жена му също.
Доволна съм и от Катя Тодорова, тя работи с моя лекар.

# 513
Благодаря, Чин! Аз точно такъв вариан търся - приложим по отношение на момичета, които не целят скорошно забременяване... просто ми се иска да минимизирам негативните ефекти от постоянно високите нива на LH - удебеляването (и възможно увреждане) на стените на матката, връзките с усвояемостта на инсулина и т.н.
Ще съм много благодарна, ако ми препоръчаш лекари, от които си доволна, предполагам, че използвате личните съобщения, за да не се счита за реклама...? както и по който начин да е, имам голяма нужда от тази информация. Благодаря отново!  Hug

# 514
  • София
Все пак кажи ни коя е доцентката, за да имаме едно на ум с нея. Фенестрацията може и да дава добър резултат, но се прави когато се цели бебе, така безцелно не е никак добра идея.

# 515
Момичета, притеснявам се да напиша коя е докторката, защото е "голямо име", наистина, и със сигурност ще засегна някого, чиито живот е спасила, може би. Но факт е, че така се отнесе - дори, аз споменах по-горе, въпреки че ми беше ред за цитонамазка (бяхме говорили още при предния преглед), след като показах, че са ми известни и други начини освен лапарото, тя ми каза, че не може сега да ми вземе, а трябва да изляза отвън и да се наредя последна!?!!!! защото "не съм се уговорила за преглед". аз имам и "нещо неясно" в матката и казвайки, че ме притеснява, тя отново ми каза "ами ако насрочим лапаро, тогава и другите изследвания" и ме отпрати... само казвам, че оперира в Майчин Дом (София), но преглажда само в частен кабинет. записванията са за 3 месеца напред... голяма работа!

# 516
Ех, чак ме е срам - доц. Тюфекчиева... с големи надежди отидох при нея!

# 517
  • София
Голямото име, вярно сигурно е много добра, вярно сигурно на много хора е помогнала и е много голям професионалист. Ама тя ми фенестрира яйчниците без причина и сега явно още го практикува това на млади момичета.

# 518
Олелееее.... е щом тя се оказа, все повече ми заприличва на "филм на ужасите"... пък и като си спомня с какъв блясък в очите ме погледна, когато и казах, че  не мога така лекомислено да легна на операционната маса... някакъв първичен страх изпитах от тази категоричност и може и права да съм се оказала... Благодаря, Шмати и се извинявам, ако съм провокирала връщането на неприятен спомен!  Hug

# 519
Момичета, може би, защото неоснователно разводних темата, пропуснах да ви попитам дали знаете за мами, които са успели да забремнеят въпреки тази диагноза, но без "задължителната" лапароскопия? аз разбирам и знам, че с тази диагноза бременност е възможна, но дали наистина лапаро-то е абсолютно задължително условие, за да успеем? Защото аз сега пиша в качеството си на неправеща бебе, но след 2-3 годинки друга песен ще пея и да знам дали ми е неизбежна операцията или имам някаква надежда...

# 520
Брида, прочети темата.
Аз нямам фенестрация и забременях. Няма жена с ПКЯ (освен ако няма други придружаващи заболявания), която да не е забременяла. Може би става малко по-бавно, но винаги става.
Не гледайте толкова сериозно на нещата. Лекувайте се, правете всичко възможно, поддържайте терапия и ще успеете.

# 521
  • София
Здравейте момичета, искам да ви разкажа какво ми се случи днес.
Всъщност историята започва малко по-отдавна.
През 2006 година ми установиха СПКЯ, тогава моята ендрокриноложка ми препоръча д-р Механджиев. Той ми препоръча противозачатъчни докато реша да забременея. Доктора е единствения добър и внимателен гинеколог, който съм срещала до сега. През декември 2009 спряхме противозачатъчните, защото решихме, да си имаме бебе. Започнахме със дуфастон и клостилбегит, тъй като нямах естествена овулация и така няколко пъти с пауза. През септември направихме инсеминация, но нямаше резултат. Аз реших (на своя глава), че няма да пия повече хапчета, защото те ме побъркваха, а и с  приятелят ми се шегувахме, че трябва да му купувам успокоителни, защото в моментите преди да ми дойде цикъла направо лудвах. От клостилбегита имах световъртеж, нещо ми ставаше със зрението и виждах светлинки, гадеше ми се. Затова и ги спрях. Започнах да пия инофолик и други витамини. След инсеминацията имах нормален месечен цикъл.
Обаче на 17,11,2010 се появи нещо като цикъл, който по-скоро приличаше на кафеникаво зацапване и така 7 дни. на 22,11,2010 вече бях доста притеснена и отидох на гинеколог близо до работата ни. Той каза, че това било цикъл, но на левия ми яйчник има киста почти 2 см. Каза ми да отида пак при него, когато спре течението. Днес (придружавах моя бременна приятелка и затова си записах час) отидох в Токуда при доктор Евтимова, която много набързо ме прегледа, сякаш имаше много спешна друга работа и почти не ме слушаше какво й говоря, наложи се да повтарям няколко пъти. Тя видя, че имам киста вече 5 см и можете да си представите как се почувствах. Попита ме защо не пия противозачатъчни, а аз вече много троснато й казах, че се опитвам да забременея и няма как това да стане докато ги пия. Тя реши, че ще даде 'шанс' на тази киста да се скрие, защото може би е фоликул и може да прекъсне овулация. Аз я попитах, добре, ако е фоликул как да му помогна да се псука? Тя ми каза, че в никакъв случай не трябва да се пука, защото щял да излее течността вътре в мен и трябва после да ме приемат за операция. И аз я попитах след като е толкова опасно, защо тогава да чакаме до другата седмица, а не започна да пия хапчета още от сега? Тя тогава ми написа рецепта за противозачатъчни, които изобщо не са за мен. След това се обадих на Механджиев, за да му разкажа какво ми се случва и той ми предписа Марвелон. Купих си ги и вече изпих едно. След 10 дни ще видим каква е ситуацията, но искам да ви кажа, че съм безкрайно разочарована и се чувствам прецакана и безсилна, защото каквото и да правя пак трябва да пия тези хапчета, а аз вече не искам.  Cry

# 522
  • София
Евелина
Спокойно, от Марвелон кистата ще претърпи обратно развитие.
Добре е да си направиш всички изследвания и да посетиш Ендокринолог / напр. Катя Тодорова/
Не се лекувай сама и не ходи на различни лекари /АГ/ - така само ще те объркат - с лечение и мнения.
Ако си със СПКЯ трябва да се разбере каква е причината и да се приложи лечение.

Не е страшно - просто ти трябва добър лекар.
Не е задължително да пиеш ОК Simple Smile - той е временно 'решение' на проблема

# 523
  • Благоевград
Здравейте на всички от мен!!!
Да си разкажа и аз моите мъки при вас и заедно да се борим за постигане на желанията ни.
Първата М настъпи на 11 години и не беше особено редовна. Идваше ми 2 пъти в месеца и ми караше по 10 дни леко кървене. Така продължи около година. Консултирахме се с лекар и  казаха,че ще се нормализира. Да, обаче не стана така. На 13 години, на 06.05.2002 получих много силен кръвоизлив. Отидохме по спешност на гинеколог, който каза, че имам ПКЯ, че матката ми била по-малка от нармалното за тази възраст, че можело да имам 3-4 аборта преди да износя нормално, а и не се знае дали въобще ще успея! Това ми го казват, когато съм на 13!!! Изписва ми хапчета за спиране на кръвотечението, мисля, че беше дуфастон.
След една година - отново на същата дата - втори кръвоизлив. Вече съм на 14 години. При друга докторка по спешност. Изписва ми инжекции и Диане 35 за 6 м. Цикъл - редовен. Килограми - 5 отгоре. Спрях противозачатъчните, свалих кг, но нямах цикъл. Правиха ми хормони - нито един в норма.
Изписват ми Ясмин за 1 г. Отново редовен МЦ, кг - 6 отгоре. Минава 1 г.., пак нямам цикъл.
Правим почивка 3 месеца. Започвам отново да пия Ясмин. Не се чувствам добре и на 6 месец го спирам. Пак няма цикъл с месеци. Казват, че всичко е заради ПКЯ.
Започнах да пия Регулон. Пих го до февруари 2010. Започнах да напълнявам и от него. Междувременно, през 2007 се откри, че имам инсулинова резистентност. Предписаха ми Метфогамма 850, но ми ставаше лошо от нея и я спрях.
Тази година ми правиха в ИСУЛ пълни изследвания на всички възможни хормони. Пролактина ми е под норма, имам висок холестерол, плюс ИР. Изписаха ми Глюкофаж 1500 мг на ден. Пих 4 месеца само това, без ОК, свалих 4 кг, но цикъл не се появи. Започнах пак Регулона, защото вече не издържах психически, откачах направо от нерви, не можех аз да се понасям. Не можех да спя нормално, нервна, избухлива, абе пълен звяр.
Пак ми дойде цикълът, обаче си качих и свалените кг. При последната консултация с нов лекар, ми изписа Миллигест. Било по-хубаво противозачатъчно. Да, обаче аз не искам вече да ги пия тези противозачатъчни. Пия ги от 8 години!!!!!!!!!!!!!!!!!! А съм само на 22!!!!!!!
Сега съм решила, че спирам всички глупости, освен Глюкофаж. Само него ще си пия, за да ми нормализира инсулина и няма да се занимавам повече с глупости. Вече ще чакам, ако трябва и година, само и само цикълът ми да дойде сам. Омръзна ми да се ограничавам в храненето, да внимавам какво и по колко ям и пак да няма ефект, а точно обратното - нещата да се влошават.
Писна ми, когато кажа, че още не съм готова за дете, да ми казват, че трябва да пия ОК, докато не реша да имам. Да, обаче така не се дава шанс яйчниците да функционират сами. Имам чувството, че вече са станали "мързеливи" и затова е така при спиране на ОК. Вече се чудя с кого да се консултирам, който ще ми обърне внимание на проблема, а не само да изписва ОК.
Казват, че с Нова година, идва нов късмет. А, дано! Спирам всички хормони и оставям организмът ми сам да си проработи. Не ме интересува дори на 6 м. веднъж да имам цикъл, важното е да го има!!!
Моля да ме извините за дългия пост, но нали всеки казва какво е преживял и можем много да научим една от друга.
Пожелавам на всички успех и да не се сриваме психически!!!  Hug

# 524
Здравей, Тина! Много ме развълнува твоя пост и дори усетих емоциите, които си вложила в него... защото като че ли всички тук много добре ги познаваме като чувство Sad аз също не се опитвам за бебе още (на 24 съм) и подобно на теб вече захвърлям всичко! Започвам да си мисля, че трябва да осъзнаем, че живота и света не са само "яйчници", "тръби" и лекарства. Ние сме човешки същества, не просто някакви организми!
Стискам ти палци и не падай духом, ние "Македонските девойчета" не се даваме лесно! Wink Поздрави!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт