Отговори
# 495
  • София/Варна
Lynette, много момичета тук пристъпват към АРТ със съпровождащо лечение. Аз пиех бромокриптин за завишените нива пролактин, когато се подготвях за инсеменация (друг е въпросът, че не стигнахме до нея).

Денис, може би аз съм от тези 15-20 %, които са наследствено обременени. Само не мога да се съглася, че се предава от баща на дъщеря. Защото в родът на баща ми няма жени, които да имат проблеми в това отношение. За разлика от това, майка ми, сестра ̀и, както и майка им (моята баба) са имали проблеми или със забременяването, или с износването на плода. Не ми се иска това да става повод за спорове тук, но изхождайки от собствения си опит, твърдението ти не ми звучи особено логично.

# 496
  • София
KayRenn Simple Smile
Не е нужно никой да се съгласява с мен Simple Smile
Аз  посочвам, че процента наследсвеност на база
генетична обремененост, / или  заболяването в случая  е свързано   с генетичен дефект в Х хромозомата на бащата  т.е.  предава се от баща на дъщеря/ е малък и е глупаво човек да се осланя на него.
И второ какви са твоите наблюдения /за рода ти/ и изводите които си правиш нямат нищо общо с науката.

ПП. Това, че си носител на някакъв ген не означава че при теб той се изявява - може да се изяви през 2-3 поколения.

# 497
  • София
Това, че е генетично заболяване, не само съм го прочела в интернет, но и доктора ми го каза.
Тогава смени доктора. Simple Smile
Този доктор едва ли не вдига ръце пред проблема и казва аз съм до тук - проблема е генетичен.
Никой не може да ти помогне, което не е така.
Ако не може по естествен път да се забременее, ще се опита чрез АРТ.
Това, че се е установила причината за проблема, не означава че не може да се повлияе по някакъв начин.

# 498
Denis, а опасно ли е да се предприема процедура за забременяване с ПКЯ. Пия инофолик и метфогама ....
каква процедура, Линет?

Чинче, подготвям се за инсеминация другия месец. тъкмо вкарах в норма щитовидните хормони и сега- поликистоза. нямам кисти, но нямам и доминант и съответно О. Пия метфогама, инофолик и лекартсвата за ЩЖ. Общо взето питам, за да не рискувам Simple Smile Погал Simple Smile

# 499
  • София/Варна
Както казах, не търся спор. Може би беше глупаво от моя страна да давам като довод собствения си казус.
Денис, за да не затормозваме излишно девойките, ще ти пратя на ЛС изследване, което ми попадна наскоро, докато се ровех за ИР (с най-добри чувства  Peace)

Последна редакция: нд, 28 ное 2010, 16:48 от KayRenn

# 500
  • София
KayRenn  Peace  аз също  

Не искам момичетата да залагат на тази генетична обремененост  
Каквато и да е причината за СПКЯ - с тази 'диагноза' се забременява и никой не трябва да се плаши от нея Simple Smile

Последна редакция: нд, 28 ное 2010, 18:16 от denis_d

# 501
KayRenn   Peace  аз също 

Не искам момичетата да залагат на тази генетична обремененост 
Каквата и да е причината за СПКЯ - с тази 'диагноза' се забременява и никой не трябва да се плаши от нея Simple Smile
newsm10
общо взето няма значение генетично ли е или не, все от някъде започва, въпроса е, че не трябва да се оставя, а трябва да се търси начин за да лекува.

# 502
И аз имам поликистоза на единия яйчник. И искам да попитам, дали това може да е причина за липсата на желание за секс?
Често причина за това може да бъдат завишени нива на пролактин. Което пък от своя страна също може да е един от симптомите на СПКЯ.

Доктора ми предписа едни противозачатъчни Жасмин май, обаче реших да не ги пия(може би голяма глупост от моя страна), тъй като смятам, че ще ми помогнат временно само, а страничните ефекти от противозачатъчните ще са трайни. Моето нарушение на цикъла се състой в това, че след като ми свърши, след няколко дена получавам зацапване, в началото беше по-обилно, но сега е много леко( през последните 2 месеца).
Четох из нета за поликистозата и установих, че е генетично заболяване, което няма лечение и независимо какво правиш, то е само временно.  Sad Още не съм готова за бебе, но някой ден ще искам да стана майка и много ме притеснява този момент, защото той може и да не дойде, заради това генетично заболяване.

Не са Жасмин - или са Ясмин, или Жанин. И са едни от рафинираните и леки противозачатъчни. Не разбирам от какви точно странични ефекти, които ще са трайни, се плашиш. Противозачатъчните отдавна нямат нежеланите ефекти от миналото. Аз лично съм пила Жанин в продължение на няколко години и освен че се пазех от забременяване, а след това си вкарах хормоните в норма, друго нищо не се случи. Нито съм напълняла, нито съм получила нежелано окосмяване, пъпки, емоционални изблици и т.н., което плаши много хора. Разбира се, индивидуално е.

Напоследък все повече ме учудва фактът, че хората, които не се интересуват толкова от проблема си, дори не го намират за проблем. Моя позната ми разказва, че да, имала кисти на яйчниците и да, пиела повече от година дуфастон, и да, не й идвало редовно, но тя проблем нямала, просто трудно забременяла. Друга ми обясни, че не може да са й запушени тръбите, защото преди месеци са я пратили на снимка (която тя не е направила) и трябва вече да се се отпушия тея тръби. Shocked И пак - проблем няма. Започвам да се чудя дали няма да ми е по-лесно, ако съм неинформирана и незнаеща...  newsm78

# 503
филийке, не мисля, че това е решение. Смятам, че те отлагат просто проблема, това не е решение. Всеки сам взима решения за себе си, но аз съм сигурна, че ако се действа по-сериозно, нещата се случват. Добър лекар, схема на действие, постоянство и последователност. Другото е губене на време.

# 504
 Здравейте, записвам се да следя темата и това кой какво прави, въпреки, че за момента съм замразила всякакви действия по моя случай.

# 505
Здравейте, момичета! И аз, като много други, признавам, че отдавна ви чета, но дълго време не знаех какво да напиша, към кого да се обърна и какво да направя...ето сега след ходенето при "поредното светило" и диагнозата ПКЯ, чувствам, че имам нужда от помощта и съветите ви...
На 24 год. съм и никога не съм имала "нормален" цикъл, което до преди няколко месеца беше причина единствено за чувство за непълноценност и "безполовост" (нито жена, нито мъж Sad(), но след като през август месец полежах и в болница, заради жестоки болки в яйчника и съмнения за пелвеоперитонит, започна истинският ужас. уж беше възпаление, излезе, че не (идеална кръв), рак на яйчниците (слава Богу, за сега не), неясно удебеляване на матката, какво ли не чух от 7-8 доктори, та последното е ПКЯ - тук вече има аргументация - LH 4 пъти по висок от FSH и множество малки кисти, които видях с очите си на екрана. Всичко друго е в норма - няма инсулинова резистентност, нормален пролактин, тестостерон, туморни маркери - в нормата. Въпреки, че изчетох всякаква специализирана литература на 3 езика и съм запозната добре с тематиката, се обръщам към вас за съвет, тъй като снощи, плаках за пореден път. След 3 часово чакане пред кабинета на доцентка от Майчин дом, бях отпратена с думите, че с тези хормони нищо друго освен лапароскопия не ме оправя, и то СПЕШНА!?! и това беше казано преди изобщо да ми види резултатите! Каза ми, че нямам никакъв друг шанс (не знам за какво, щом заболяването не се лекува), дори се наложи аз сама да казвам, че знам, че е възможно да пробвам преди рязането с някакъв хормонален препарат (контрацептив). На това просто ми каза - пийте си ги хапчетата и си похабявайте яйчниците, без операция не става...

Моля ви, помогнете ми! Споделете, според вас и вашите лекари, това ли е единствения шанс и първото средство, към което да прибегна? още повече, че в момента не правя опити за забременяване и цикъл все пак имам (през 50 -55 дни понякога, но пък други пъти навреме)... Тук е последната ми надежда - не да ме успокоите неоснователно, а да чуя мненията на други момичета минали по този път...
Дори моля ви да ми препоръчате лекар, който ще разбере, че аз освен яйчници, кисти и портмоне, имам и сърце, мозък и чувства, които със сигурност вече са още по-увредени от яйчниците ми...
Благодаря ви и простете за дългото излияние, но наистина се чувствам много зле...

# 506
  • София
Brida,  една такава доцентка от МД,а може би същата успя да ме докопа и да ми фенестрира яйчниците, когато бях на 20 години и не правех опити за бебе. "Благодарение" на нейната намеса получих ЛУФ синдром т. е правя големи кисти и не пукам доминантния фоликул. Нейната фенестрация големи неприятности ми създаде за години напред, че и пуках някой от големите кисти и спешна операция имах, и лежах в болница, въобще съм твърдо против фенестрацията.

# 507
Здравей, Шмати и много благодаря, че се отзова на апела ми за съвет. Искрено съжалявам да чуя, че така се е случило при теб, но и именно от подобни неща, които за тях са "грешки" (нали всеки човек греши), за потърпевшия са години ходене по мъките, ме е страх и това ме подтикна да потърся съвет тук. За жалост в "доцентския" кабинет, за който се чака с месеци, се почувствах като банкова сметка за източване, а не като човек, на който ще се помогне. Дори след като зададох основателните си въпроси и си пролича, че съм се подготвила (макар и "лаически"), въпросната докторка не пожела да ми вземе цитонамазка, а ми каза да изляза отвън и да се наредя отново последна на опашката, защото не съм имала час за преглед, а само за изследвания!?!
Това ме подтикна съвсем да се усъмня в намеренията и обективността на тази жена. Дори не знам как да приемам нейното твърдение, че при стойност на LH 18.9 дори и противозачатъчни няма да помогнат (за какво питам аз). твърдеше, че ако ми бил по-нисък хормона, могло, но при този случай - само лапаро Sad
Та, в крайна сметка, как мислите, дали да пробвам с противозачатъчни, или да ходя отново на някой нов лекар? и можете ли да препоръчате?
Още веднъж, благодаря много!

# 508
Brida, съжалявам за всичко, което преживяваш.Не си само ти така и не си сама.Аз не съм от София и не мога да ти препоръчам лекар.Но според мен, върви на 2-ро мнение.На тази не се доверявай, да не си стока, че се държи така  #2gunfire #Cussing out

# 509
Благодаря много и на Pet_ ya Simple Smile уж никой не търси състрадание, но е много мило чувството на подкрепа и разбиране, макар и от непознати хора Simple Smile все пак, надявах се някоя от вас да сподели положителен опит, с помощта на стойностен доктор...  Hug

Общи условия

Активация на акаунт