Отговори
# 480
  • София
ЛХ е високо, типично за ПКЯ, ДХАЕ-С също, потърси ендокринолог, трябва да ги вкарате в норма.
Как се вкарва ЛХ в норма?
Заядлив тон ли трябва да усещам тук? Аз го вкарах в норма, когато ми се възстанови овулацията, а овулацията ми се възстанови, когато смъкнах андрогените.
ЛХ и ФСХ се менят всеки месец!
Не е заяждане, търся идеи и примери да си сваля моето.

# 481
Каква е разликата между 4-androstendion и androstendion?

# 482
  • София
едно и също е

# 483
едно и също е

Е, вече се обърках  newsm78
Преди няма и месец си правих изследване на androstendion, заедно с други хормони.Имам кистички.6 месеца бях на инжекции и цикъла ми беше спрял за това време (лекувах ЕМ).Още не ми беше дошло и гинеколожката ми пусна изследвания и на тях Андростендион 6.20   ф:0.75-3,1:лут 0,94-3.2.После ми пусна още изследвания и аз реших на 4-ти ден от МЦ да си пусна пак Андростендион-а.Обаче ги правих на друго място и сега 4-androstendion    4.54nmol/l    Ж. 1.40 - 11.87; М. 1.22 - 11.00.И аз си помислих,че Андростендион и 4-Андростендион са различно нещо, имат и различни референтни стойности.Сега на кой резултат да вярвам  newsm78

# 484
И аз имам поликистоза на единия яйчник. И искам да попитам, дали това може да е причина за липсата на желание за секс?

# 485
  • София/Варна
И аз имам поликистоза на единия яйчник. И искам да попитам, дали това може да е причина за липсата на желание за секс?
Често причина за това може да бъдат завишени нива на пролактин. Което пък от своя страна също може да е един от симптомите на СПКЯ.

# 486
Ох, само аз не съм изследвала ДХАЕ Sad Ще го направя този месец....Очаквам следващия цикъл стимулация и евентуално инсе,  ако ДХЕА не е в норма не следва ли такова и как се коригира?

# 487
Чинче, как свали андрогените? аз имах 5.4 при реф. ст-ст макс. 3.2, след 6 м. прием на противозачатъчни, които се водят антиандрогени, стана 4.5 но пак е много над нормата...последният резултат е от началото на септември, сиреч само от преди 2 месеца и малко....не ми с епият пак противозачатъчни...... Sad

# 488
Аничка, аз успях с противозачатъчните, но док. тогава каза ако не успея - противозачатъчни + антиандроген/андрокур.

# 489
Често причина за това може да бъдат завишени нива на пролактин. Което пък от своя страна също може да е един от симптомите на СПКЯ.

Доктора ми предписа едни противозачатъчни Жасмин май, обаче реших да не ги пия(може би голяма глупост от моя страна), тъй като смятам, че ще ми помогнат временно само, а страничните ефекти от противозачатъчните ще са трайни. Моето нарушение на цикъла се състой в това, че след като ми свърши, след няколко дена получавам зацапване, в началото беше по-обилно, но сега е много леко( през последните 2 месеца).
Четох из нета за поликистозата и установих, че е генетично заболяване, което няма лечение и независимо какво правиш, то е само временно.  Sad Още не съм готова за бебе, но някой ден ще искам да стана майка и много ме притеснява този момент, защото той може и да не дойде, заради това генетично заболяване.

# 490
Четох из нета за поликистозата и установих, че е генетично заболяване, което няма лечение и независимо какво правиш, то е само временно.  Sad Още не съм готова за бебе, но някой ден ще искам да стана майка и много ме притеснява този момент, защото той може и да не дойде, заради това генетично заболяване.
Първо се успокой, живей си живота, пий си лекарствата, а като се решиш за дете ще смените тактиката и така.
Не е толкова страшна диагноза, забременява се. Аз поне не знам за жена  със СПКЯ, която да не е забременяла, рано или късно.
Я ми виж лентичката  .
Разбира се, че ще дойде и този момент да си имаш детенце/дечица.

# 491
  • София

Четох из нета за поликистозата и установих, че е генетично заболяване, което няма лечение и независимо какво правиш, то е само временно.  .........

Това не е вярно - за 80%  от причините за СПКЯ - си има лечение
Едва 15-20 % може да са наследствени /от баща на дъщеря/, но това се приема, ако не се открие причината

Най-глупаво е, човек да се откаже и да се оправдава с наследственоста, която трудно се доказва.
Дори да ,че съм генетично обременена, няма да се откажа да се лекувам и да търся други причини.

# 492
Това, че е генетично заболяване, не само съм го прочела в интернет, но и доктора ми го каза.

# 493
Denis, а опасно ли е да се предприема процедура за забременяване с ПКЯ. Пия инофолик и метфогама ....

# 494
Denis, а опасно ли е да се предприема процедура за забременяване с ПКЯ. Пия инофолик и метфогама ....
каква процедура, Линет?

Общи условия

Активация на акаунт