Отговори
# 465
lynichka, а изследвали ли сте хормоните на щитовидната жлеза? Доста често там се крият разни дребни проблеми.

Мда, и шитовидната ми жлеза е наред...
В събота си направих изследвания с обременяване с глюкоза... Захарта ми дори се снижи след като изпих глюкозата, което ми се стори много странно...

# 466
lynichka ,пожелавам ти всички изследвания да са ти наред.Но с ДХЕА 4 пъти над нормата как очаквате добра реакция от страна на яйчниците.Ще ти кажа какво правим при мен преди стимулация:изследваме хормоните и гледаме да са поне в референтните им граници.Ако не харесаме някой от тях ми предписват лекарства.Пролактин и ТСХ бяха към горна граница и затова взимам лекарства за тях.За метформина има добри отзиви при СПКЯ дори и без ИР,особено при стимулация.Мъжките хормони съдзавали проблеми дори когато са на горна граница.Аз съм така и вероятно затова 2 месеца стимулацията не дадае овулация.Ако сега не се оплакваш от окосмяване бъди сигурна,че с времето ще се засили ако не се вземат мерки.Аз бях 51 кг,за 1 година напълнях с 5кг.При СПКЯ няма гаранция за нищо.Отделно искат да ми направят ЯМР мисля че беше заради хипофизата,за която споменаваш.Вярвам,че няма да е излишно да си изследвам обстойно и НБЖ.А как се изкушавам направо да отида на фенестрация.При СПКЯ има работа за целия китайски народ Laughingстига на док да му се занимава.

# 467
Момичета, а какво е ДХЕА? Ще правя обременяването с  сглюкоза и се чудя да не излезе някой нов заек от шапката преди инсето...иначе от днес пия инофолик, поръчах си ги от сайта на ремедиум....

# 468
Момичета, а какво е ДХЕА? Ще правя обременяването с  сглюкоза и се чудя да не излезе някой нов заек от шапката преди инсето...иначе от днес пия инофолик, поръчах си ги от сайта на ремедиум....
ДХАЕ-С  е андроген, пусни го и него.

# 469
Чинчееееее, току що ти прочетох  хубавия пост в другата тема:) Ще изследвам и НК клетки...ако има и нещо друго,  което да не обезмисли инсеминацията......

# 470
Здравейте,

искам да ви се похваля, че днес си направих изследвания на хормони (4-ти ден) и всичко ми е в норма. А вие така ми оплюхте лекаря.... 

Успех Simple Smile

# 471
Здравейте,

искам да ви се похваля, че днес си направих изследвания на хормони (4-ти ден) и всичко ми е в норма. А вие така ми оплюхте лекаря....  

Успех Simple Smile
то че са наред няма общо с това, че лекаря ти е калпав, но все пак.. ти го посещаваш, не ние. Все пак се радваме, че са в норма и въпреки това, това че са в норма не означава, че не правят проблеми ако са на горна или долна граница, както и не означава, че Клостилбегита е решението при положение, че не целиш бебе!

# 472
И аз се чудя защо е изписал Клостилбегит при положение че не целите бебе.
Аз съм с  ПКЯ от 6 години. До преди една година не съм целяла бебе и бях на Диане 35, кое са противозачатъчни.
Те изчистват много добре от кисти, но лошото е че като спреш да ги пиеш кистите се появяват отново.

# 473
Здравейте, момичета.

Както обещах, включвам се с резултатите от новите хормонални изследвания:

На 3-ти ден от МЦ:

LH 14.6:  2,4 - 12,6
FSH 9.4:  3,5 - 12,5

Пролактин 355: 127 - 637
Естрадиол 243.1:  46 - 607
Тестостерон 1.6: 0,2 - 2,9
DHEA-S 9.4:  2,7 - 9,2

На 22-ри ден от МЦ:

FT3 4.6: 2.4 - 6.3
FT4 16.98: 12.0-22.0
TSH  1.43: 0.27 - 4.2
TAT 30  < 115
MAT 18 < 34
Прогестерон 3.6:  5.30 - 86
Андростендион 3.0:   0.3 - 3.5

Този месец нямах овулация, май нямаше смисъл да пускам и прогестерона. С щитовидната жлеза изглежда, че всичко е наред. Най - много ме притеснява LH, не знам как може да му се повлияе.  Sad

Успех на всички!  Peace

# 474
ЛХ е високо, типично за ПКЯ, ДХАЕ-С също, потърси ендокринолог, трябва да ги вкарате в норма.

# 475
Здравейте момичета,искам да споделя с вас тревогите си.След 4 години борба с поликистозните яйчници забременях.Родих преди 8 месеца.След раждане цикъла ми се нормализира(преди бях с нередовен  заради поликистозата,идваше ми само с лекарства)и кистите изчезнаха.Тоя месец не ми дойде.В началото се притесних,че съм бременна,защото цикъла ми беше станал като по часовник.Не съм правила тест,но си измерих БТ и беше ниска,затова сега взех да се съмнявам,че кистите отново ме нападат.Възможно ли е според вас толкова бързо отново да се появят или да не се успокоявам от ниската БТ(не че не искам още едно дете,но още  е рано плюс това съм раждала секцио,което ме притеснява най много ако има нещо)Има ли мами преборили ПКЯ и след раждане отново ги получили?

# 476
schani , по принцип ,когато говоря с мами(с ПКЯ) , раждали, всички казват, че след раждането се нормализира цикъла за малко.След това пак е същото положение. Въпрос на хормони. Трябва да се вкарат в норма.
Най-добре направи тест. БТ също е показател,но когато си мерила цял месец, че даже 2-3 поредни.
За секциото- няма проблем, че си раждала така. Матката се е възстановила.

# 477
Искам и аз да споделя, през Май 2010 не ми дойде М  следователно отидох на гинеколог да ми извади спиралата (бях решила че заради спиралата ме ми идва) а той ми намери на ехограф някакви мънички кистички изписа ми Оргаметрил за да ми дойде пих го 10 дена и после ми дойде след това ми изписа противозачатъчни за да ми регулира М Пих ги 3 месеца Септември просто не си взех нова опаковка и ги прекъснах всичко мина ОК  Октомври ми дойде на 30 ден (както и преди ми идваше)
Сега през Ноември още не ми е дошло вече закъснява 1 седмица на 4 ден си направих тест и няма бебе Sad
Дали тези кистички са виновни за закъснението ми??? Дали изобщо имам Ову???
Тази и др седмица нямам време за гинеколог, но със сигурност ще отида

# 478
  • София
ЛХ е високо, типично за ПКЯ, ДХАЕ-С също, потърси ендокринолог, трябва да ги вкарате в норма.
Как се вкарва ЛХ в норма?

# 479
Как се вкарва ЛХ в норма?
Заядлив тон ли трябва да усещам тук? Аз го вкарах в норма, когато ми се възстанови овулацията, а овулацията ми се възстанови, когато смъкнах андрогените.
ЛХ и ФСХ се менят всеки месец!

Общи условия

Активация на акаунт