Отговори
# 555
  • Chirpan
Ами точно това е проблема че правим бебче а не става  Thinking А освен лапароскопска има ли друг вариант примерно чрез разрез защото днес уплашено попитах само доктора каква е операцията той ми каза само за корема ли питаш дали се реже да реже се и това е ooooh!Каза след нова година като отида и като видим дали Дуфастона не е помогнал пак...,ще ми обясни подробно за операцията.

# 556
Ами точно това е проблема че правим бебче а не става  Thinking А освен лапароскопска има ли друг вариант примерно чрез разрез защото днес уплашено попитах само доктора каква е операцията той ми каза само за корема ли питаш дали се реже да реже се и това е ooooh!Каза след нова година като отида и като видим дали Дуфастона не е помогнал пак...,ще ми обясни подробно за операцията.
Shocked след като хормоните ти са добре за какво да правиш лапаро?????? Изчисти си кистите, пусни пак хормони, направи си цветна снимка, спермограма, по-важни са тези изследвания от лапарото. За мен тя е излишна манипулация в повечето случаи!!! Отиди на ендокринолог! Прочети цялата тема, общо взето случаите са идентични!

# 557
  • Chirpan
Аз не се изразих правилно не са ми добре хормоните ,а доктора каза че са нормално нарушени като при поликистоза,но нищо особенно аз даже от притеснение забравих да го попитам дали може да ми даде хормоните да ги видя.Имам само тези хормони които са ми правени на 22 юли тази година:FSH 5.00 miU/ml , Естрадиол 55 pg/ml i Пролактин 14.21 ng/ml Това са от предишния ми гинеколог при който ходих 7 години и така и не ми откри поликистозата въпреки всички проблеми с цикъла.

# 558
Kleo88, дори да трябва лапароскопия- тя е 3 малки разреза. Два от двете страни на корема(където са яйчниците) и една под пъпа. За какво рязане на корем става на въпрос? Ако е лапаро, рязане е силно казано.

# 559
  • Chirpan
Kleo88, дори да трябва лапароскопия- тя е 3 малки разреза. Два от двете страни на корема(където са яйчниците) и една под пъпа. За какво рязане на корем става на въпрос? Ако е лапаро, рязане е силно казано.
И аз незнам мила каза ми че след нова година ще ми обясни по-подробно каза хайде сега да не се стресираш по празниците ама то така като съм в неведения по-лошо.Значи друг вид операция няма само това с лапароскопията така ли? newsm78

# 560
Има има.Тя е по-тежка.Прави се голям разрез на корема, а не като лапарото само 3 дупчици.Но тази коремната се прави когато нещата са по-лоши и не може с лапаро. При мен ме бяха предупредили, че ще бъде лапаро, но ако е нещо по лошо (рак) , тогава щяха да преминат на коремна операция.А при лапарото бързо се възстановяваш.

# 561
  • София
Аз не се изразих правилно не са ми добре хормоните ,а доктора каза че са нормално нарушени като при поликистоза,но нищо особенно аз даже от притеснение забравих да го попитам дали може да ми даде хормоните да ги видя.Имам само тези хормони които са ми правени на 22 юли тази година:FSH 5.00 miU/ml , Естрадиол 55 pg/ml i Пролактин 14.21 ng/ml Това са от предишния ми гинеколог при който ходих 7 години и така и не ми откри поликистозата въпреки всички проблеми с цикъла.
Дори да си със СПКЯ за това си има причина. Ако имаш напр. висок тестостерон, защо ще правиш Лапаро?
Консултирай се и с друг лекар
Направи си всички изследвания и дай да ги видим
Мери БТ и прави тестове за О. поне 3 поредни МЦ

# 562
  • Chirpan
Меря БТ, овулация няма така и не стигнах до 37 градуса сега след цикъла пак ще я меря.Но само мисля защо каза разрез а то при лапароскопията не е точно разрез ако не ме беше срам щях да се обадя да го попитам Embarassed

# 563
Меря БТ, овулация няма така и не стигнах до 37 градуса сега след цикъла пак ще я меря.Но само мисля защо каза разрез а то при лапароскопията не е точно разрез ако не ме беше срам щях да се обадя да го попитам Embarassed
ти пак си тъпчеш на едно място за тази операция  и това си е .. едно си баба знае, едно си бае! ами вземи му се обади, не сме гадатели, тук всички ти казваме, че в повечето случаи без другите изследвания лапарото не е нужно!!! ЦС, спермограма, хормони и фоликулометрия са ПО-ВАЖНИ!!!

# 564
  • Chirpan
Да ще му се обадя и ще ви кажа какво е казал хормоните ми ги изследва но не са в мен забравих вчера да му кажа да ми ги даде.За спремограма каза че нямало нужда ние правим опити за бебе от 2 месеца което е малко време, но аз имам проблем с цикъла от 16 годишна и от около 2 години всички симптоми на поликистоза от 50 кг. станах първо 74 а сега за около месец качих още 4 и вече съм 80,акнето си го имам даже се влошава и окосмяването също.

# 565
И това се дължи на хормоните, които не са в норма, как операцията според тебе ще реши проблема с хормоните? 2 месеца са немислимо малко време, но като си решила да се оперираш, първо направи тези изследвания да изкл. други проблеми. Тука повечето от нас сме се борили с години и нямаме лапаро правено.
Изчисти кистите, вкарай хормоните в норма, тук много момичета пият метфогамма, която изкл. много помага. Направи си изследвания за инсулинова резистентност и отиди на ЕНДОКРИНОЛОГ. Води здравословен начин на живот, храни се добре и здравословно, движи се много, това е много по-важно и ефективно от операцията, не знам на какъв език да ти го кажа вече.

# 566
  • Chirpan
И аз съм много объркана сега му се обадих каза че не може да ми обясни по телефона а след нова година като се видим каза че няма да е с лапароскопия а с разрез щял да ми обясни защо Sad

# 567
Мисля да спра да отговарям на постовете ти вече, не виждам да влиза нещо в главата ти от това, което ти пишем.

# 568
  • София
Kleo88, незнам къде ходиш, но там където си тръгнала някой се кани да ти направи операция,която не се практикува от 15 години, щом ще има разрез на корема ще ти забелят яйчниците едни хубаво, за да може да станеш поне 100 кила след това. Нарави какво са ти казали момичетата-ЕНДОКРИНОЛОГ, хормони да се види защо качваш килограми. И се занимаваш с някакъв сид октор,който иска да те оперира без дори да сте правили бебе, без да сте видели спермограмата...Къде отивеш, СПРИ СЕ!

# 569
  • Благоевград
Здравейте момичета!
Виждам, че коментирате напълняването и дали хормоните са причина за това.
Аз последно правих изследвания на хормоните февруари месец, на 5 ден от цикъла, който дойде след прием на ОК.
Ето и резултатите:
ЛХ/ФСХ - 2,362
Пролактин - 18,03
ТСХ - 1,537
ФТ4 - 1,00
Тестостерон - 0,43
ФСХ - 3,75
ЛХ - 8,86 - отбелязана е стрелкичка надолу, т.е. занижени стойности
Естрадиол - 118
 HOMa - In - 4,76 - отбелязано е завишени стойности
Кр. захар в норма
ИРИ - много пъти над нормата, при което имам диагноза Хиперинсулинемия
Както знаете от предшиния ми пост, от години ме тъпчат с ОК и вече тотално ми писна. В момента свършвам трета и последна опаковка Милигест и повече няма да пия тези гадове.
Странното при мен е, че 4 месеца не пих ОК, а само глюкофаж, който е метформинов препарат, нямах цикъл, но отслабнах с 4 кг  Shocked Без да спазвам никакви диети, е, намалих сладкото естествено, но всичко друго си позволявах в рамките на нормалното. Дори нямах и физическа активност, и резултат имаше. Но пък цикъл така и не дойде. Сега се надявам, че за 10 м. пиене на Глюкофаж, цикъл сам ще се появи вече, защото за толкова време вярвам, че инсулина ще си е влезнал малко в норма  Praynig
Вие какво ще кажете, гледайки резултатите от хормоните?
Моля да ме извините за дългия пост, но вашето мнение е важно за мен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт