Отговори
# 570
Kleo88, въпреки че съм нова във форума, преди да се обръна към момичетата тук, доста пообикалях по всякакви знайни и незнайни доктори и изследвания. Само едно стига в случая да ти се каже - СМЕНИ ЛЕКАРЯ! И мен ме посрещна една голяма работа с думата "операция" още на вратата, но е достатъчно да запазиш самообладание и да разсъдиш трезво - операция и то лапаротомия (класическата коремна операция с разрез) е оправдана и наложителна, в случай, че има образувание, прекалено голяма киста или други патологични изменения на органите, които са опасни. При единствено поликистоза, такова действие е малко странно и много неоправдано. Така че, консултирай се с друг лекар, за да знаеш защо именно коремна операция - ако има нещо за вадене - ОК, но ако е ей така да те "забелим" напарво е ужасия... и не на последно място, 2 неуспешни опити за бебе не са повод за толкова драстични действия и такова притеснение от твоя страна. Поздрави и   bouquet за всички Simple Smile

# 571
  • Chirpan
Благодаря ви много за съветите момичета ще изчакам да мине нова година и ще видя какво ще ми обясни после ще потърся и друго мнение.Наистина ли се качват толкова килограми след операцията Sad Иначе имам поликистоза само на единия яйчник не на двата.Извинявам се много за постовете и тъпите въпроси но наистина съм много объркана и уплашена,а и се чудя как стария ми доктор не я видя толкова години тази поликистоза  newsm78 Казваше ми понякога че имам понякога флуликули (така май се пишеше) които не се пукат но нищо повече.Ако може някой да ме посъветва за добър гинеколог в Стара Загора защото ми е по-близо.

# 572
Смятам, че ти трябва добър ендокринолог на първо време. Защо не посетиш доцент Геренова в Стара Загора. Не съм я посещавала лично, но чух добри отзиви. Ако някой знае повече за нея , да пише.

# 573
  • В къщурката на хълма на феите
като изключим, че е изключително груба, когато не си на частен преглед, в общи линии е добър специалист

# 574
Kleo88, това пък, че качваш килограми след операцията кой ти го каза? Не е вярно. Аз съм с поликистоза и са ми правили лапаро (не заради поликистозата, а заради една киста на другия яйчник, а този с поликистозата го надупчиха без да ме питат, еми кистичките пак се върнаха де), хормоните не са ми в ред. Та аз съм доста слаба, а след операцията смъкнах още, та трябваше да пия добавки, да си върна килограмите.Така че, напълняването да не те притеснява.

# 575
Здравейте, момичета, писах преди няколко дни за  резултатите ми от хормонални изследвания. Благодаря ви за отговорите, в частност на denis_d   bouquet
Вчера бях при ендокриноложката, тъй като инсулина и кръвната захар са в норма, каза, че не може да се говори за хиперинсулемия. Относно голямото съотношение (над 2) между ЛХ и ФСХ, каза, че щом самите хормони били в норма нямало какво да се направи, според нея стойностите другия месец сигурно щели да са съвсем различни...  Rolling Eyes Относно естрадиола, който е на долна граница, отново нищо, бил си в нормата... Rolling Eyes За окосмяването отново нищо, след като съм епилирала, щели да излизат повече косми, пет пъти и повторих, че излизат на различни места, но тестостерона бил в норма...  Rolling Eyes Качването на кг и там нищо. Изписа ми Цефамадар, колкото да не е без хич. Евентуално, по нататък можело да направим изследвания на надбъбречната жлеза.
denis_d, тези хормони ли трябва да изследвам за проблеми с тази жлеза, има ли значение на кой ден от цикъла и по кое време на деня?
Ще чакам да пишеш как е минало - проблема може да е и от НбЖ /изследва се DHEA и 17 ОН Прогестерон - говори за това с лекаря, както и Андростендиона може да създава проблем/

# 576
Kleo88 ,като гледам си 88 набор и си младо момиче.
Ако се подложиш да ти забелват яйчниците може да си навлечеш сериозни проблеми:огромни кисти всеки месец, изчерпан яйничков резерв.
Както Шмати ти е казала,не ходи на забелване за поликистоза.Вече никой не го прилага този метод, но все пак тялото си е твое и ти си решаваш.

# 577
  • Chirpan
Да на 22 години съм.Да минат празниците и ще потърся друг гинеколог да видим какво ще каже ако наистина съм за операция поне да е лапароскопия.

# 578
Да на 22 години съм.Да минат празниците и ще потърся друг гинеколог да видим какво ще каже ако наистина съм за операция поне да е лапароскопия.
от 10 години други не правят!!!  Mr. Green

# 579
  • София
Не те познавам и незнам защо ми пука като си така упорита, но за последно ти казвам да не позволяваш да ти фенестрират яйчниците след като правите бебе от 2 месеца и нямате други изследвания. Виж момичетата, почти всички за бременни с ПКЯ без лапаро.  Не ходи при този лекар повече просто.

# 580
Не те познавам и незнам защо ми пука като си така упорита, но за последно ти казвам да не позволяваш да ти фенестрират яйчниците след като правите бебе от 2 месеца и нямате други изследвания. Виж момичетата, почти всички за бременни с ПКЯ без лапаро.  Не ходи при този лекар повече просто.
Едно си баба знае, едно си бае... само не знам защо търси коментар и мнение от нас, когато е като кон с капаци. Момичето или не чете какво и се отговаря или не стига до главния. Аз се изморих вече, а трябва да ни пука, защото от калпави лекари аман, но пък понякога хората си го търсят.
Извинявайте, че го казвам така открито...  ooooh!

# 581
На  22 години човек не е толкова информиран.Сигурно затова.То,момичето иска да го оперират и да преключат агониите,но това ще е само началото.Така,че момиче  търси ендокринолог,гинекологията не е много наясно какво да прави освен противозачатъчни.
Поздрави

# 582
малинкап, и аз съм на  22 години и знам, че съм с пкя от 17 годишна... това не е извинение, напротив, невежеството не се извинява с младостта.
П.п има гинеколози, които работят в екип с ендокринолози и когато се цели забременяване клиниката по стерилитет колкото и страшно да звучи е най-добрия вариант.

# 583
  • София
Като добавка, в клиниките по стерилитет не предлгат под никаква форма фенестрацията или понякога само като краен вариант, така че изводът е, че не е препоръчителна. При фенестрация, ако се наложи след това по-сериозна стимулация може да се омажат нещата повече. Фенестрацията е временно решение т. е за няколко години яйчниците пак се блокират с дебелата обвивка. Аз съм с  фенестрация и първите две години след нея бяха ад, не само, че не забременях,ами имах на всеки цикъл кръвоизливи, сдобих се с ЛУФ, пуках кисти от него, минах спешна операция заради това, след нея получих сраствания. Ако и сега не си разбрала какво искам да ти кажа...
Има момичета успешно забременяли след фенестрация, но рискът е голям и за сега не е нужен.

# 584
Аз пък едно не мога да разбера - защо трябва в тази тема винаги да има едно такова подтискащо настроение?!  newsm78
Темата се казва "...нека споделим тревоги и притеснения", а не "сподели и чакай някой да те смъмри"!  Peace
Смятам, че човек може добронамерено да си изкаже мнението като в същото време запази добрия тон и прояви толерантност към различните виждания и неинформираността  Wink . Не може да пишат 50 жени и всичките да са чели еднакво много по темата, всички да се натъпчат с еднакви хормони и да отидат на стимулация, или пък да хукнат към клиниките по стерилитет! А и не е това целта на темата! Да не говорим, че не всеки специалист, особено тези в провинцията, е запознат с проблема и знае как да помогне на пациентките си!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт