Отговори
# 585
  • София
Мъмрим я, защото един лекар се опитва да на прави на това младо момиче забелване на яйчниците и то с коремна операция. И тя като че ли настоява да си го причини. По-добре ли е да замълчим и като имаме информация да не я споделиме. Това, че някой лекар от провинцията или от незнма си къде няма информация причина ли е да причини това на жената.
Кое не ти харесва от стимулацията, хормоните и клиниката по стерилитет? Не искаш тук да пишеме за такива неща, за да не натоварваме другите, които не са стигнали до там ли?
Добре, няма да разваляме настроението на групата.

# 586
Jana Ina,никой не мъмри момичето.Споделяме опита си от проблема.Освен това не мисля ,че самата диагноза е много оптимистична.Доколкото проучвам "излекувалите се" се излекуват с някакви доста подозрителни средства (знахарки и т.н),но ако работи защо пък не.
Общата медицина предлага противозачтъчни за подръжка на състоянието.Никой не обещава ,че ще се излекуваме с тях.

# 587
По-добре първо стимулации,инсеминации дори инвитро,вместо операции.По-добре клиники по стерилитет вместо единични кабинети.Ако накрая след поредни неуспешни опити и напредване на възрастта се стигне до операции,по-добре скопия вместо томия.По-добре фенестрация вместо обелване,мисля че има разлика.

# 588
Но разбира се момичето може да забременее след операцията и да не желае да минава през целия ад.Въпрос на избор.

# 589
jenyyy, много точно си го написала! Полезно е човек да знае такива неща, когато му се налага да избира.

Аз да се похваля със само един ден зацапване преди М този месец. За мен си е рекорд, с оглед предишните няколко месеца, когато бяха по 4-5 дни. Въпреки че цикълът ми пак е по-къс от нормалното - само 25 дни.
А М означава, че при мен няма да има коледно чудо тази година.  Confused Или поне не този тип чудо, което ми се искаше. Въпреки това (малко офтопик) станах част от коледното чудо, което всяка година създават от Движение на българските майки.  Тук има малко снимки от традиционния благотворителен коледен базар на ДБМ и от партито по случай осмия рожден ден любимия си сайт bg-mamma.

# 590
Здравейте, може би не е тук мястото на моя въпрос. Моля да ме извините за него и ако трябва да го преместите.
Моята история започва от там че вече повече от година не мога да забременея.Отидох на лекар октомври, не ми откри нищо въпреки че и казах че имам оплаквания за бяло течение. Лекарката каза че всичко ми е наред било на психическа основа и ми изписа дуфастон на схема. Пих го дойде ми както тя каза, но от там получих остър цистит, отидох при друга лекарка. Тя ми откри киста  с размери 3см. и от там майката на моя приятеля ми записа час пи един доцент. Към днешна дата той не ме лекува с нищо. От октомври не ми е идвало. Меналата сед. бях при него кистата се е уголемила а другия яйчник е с поликистоза изписа ми дуфастон за 10 дни но от 1 таблетка ми дойде каза да си направя изследвания на хормони: LH+FSH+Prolactin+Estradiol+Teststoteron *
 Профил Виж по-долу

Prolactin 265.87
 IU/l М(45.0 - 375.0); Ж(59.0 - 619.0)

LH 10.64
 IU/l М(1.5-9.3) Ж(фол 1.9-12.5, овул 8.7-76.3, лут 0.5-16.9, мен 15.9-54.0)

FSH 4.14
 IU/l М(1.4-18.1) Ж(фол 2.5-10.2, овул 3.4-33.4, лут 1.5-9.1, мен 23.0-116.3)

Estradiol 129.58
 pmol/l М:до191;Ж:от1-10г.22-99.1фол 40-606 овул.536-1930,лут121-719,мен. до136)

Testosteron 2.44
 nmol/l М:от 1-12г.0.10 - 2.37;от 13-17г.0.98-38.5;над 17г.8.4-28.7 Ж(0.5 - 2.6)

имам да правя още един на 21 ден от мц. Но той спомена за Лапароскопия да я правя или не много ме е страх. Дайте съвет мили дами

# 591
  • София
Много важно е да се разбере каква е кистата, обясни по-подробно от кога ти е, колко е голяма. Изследванията ти много приличат на поликистоза, но това лекар ще каже. Колкото и да е дразнещо за някой хора те приканвам да се обърнеш към клиника по стерилитет щом бебето го няма.
Изследвала ли си инсулин.

# 592
Моят преглед при док мина, ходих на 3-тия ден от МЦ, за щастие кистата вече я нямаше. Док ми пусна отново изследване на ФСХ, ЛХ и естрадиол, освен това и за антимюлеров хормон, инхибин Б, хламидии, ПКК + СУЕ. В понеделник имам час за хидротубация. Много се притеснявам от резултата от теста за проходимост на тръбите, защото преди години съм боледувала от хламидии и ме е страх да няма последствия.

Успех и хубав ден на всички   bouquet

# 593
Много важно е да се разбере каква е кистата, обясни по-подробно от кога ти е, колко е голяма. Изследванията ти много приличат на поликистоза, но това лекар ще каже. Колкото и да е дразнещо за някой хора те приканвам да се обърнеш към клиника по стерилитет щом бебето го няма.
Изследвала ли си инсулин.

кистата е открита преди 3 месеца с размер 3 см не е намаляла даже се е уголемила малко но не мога да кажа с колко, има съмнения за шоколадова киста. Инсулин все още не е изследван, все пак сме в началото и не са ми казали да го изследвам.
Това за поликистозата на яйчниците най-вероятно я има но не знам все още

# 594
Добро утро момичета, пиша за да ви поискам съвет. Явно от този месец тръгваме по истински лекари да се борим с поликистозата и исках да ви попитам да ме насочите за правилното място - Пловдив или София , тъй като живея на друго място и не съм запозната. Коя е най-добрата клиника - за изследвания и на двамата и за преглед? И има ли някоя която работи събота и недяля , защото сме на работа , а с отпуските е много трудно.
Започвам да се отчайвам вече , моля за информация и съвет  Sad

# 595
Niq_23, за Пловдив не мога да кажа, в София аз от скоро ходя в http://www.ivf-bg.com/, има дежурни лекари събота и неделя.

Успех ти желая! Simple Smile

# 596
Аз ходя в инвитро център Димитров на ул. Константин Иречек в София.

# 597
Да споделя и тук- при мен нещата са леко възпрепятствани...на 10-ти ден (след 5 дни на клостил)няма доминант, множество фуликули....на 15-ти ден съм пак напреглед ако случайни някой е решил да се активизира..Док ме предупреди, че при поликистоза стимулацията е трудна. Каза ми, че ако не стане, следващия месец ще ме стимулира с фемара. Поне СГ е добра този път.

# 598
  • В къщурката на хълма на феите
a лигавицата как е?

# 599

Общи условия

Активация на акаунт