Отговори
# 45
Mirama, помним те как да не те помним, не говори така.
А изследванията не знам кога си ги правила и са били в норма, но с тези странности около цикъла ти не ми се чини да е така и сега.
Хормоните все пак се менят и цикъл за цикъл дори и е възможно естествено да има отклонения.
Аз бих те посъветвала да си пуснеш пак репродуктивните хормони, както и на щитовидната.

# 46
Hope_4_life мнохо тихичко, но много от сърце Честито!  Hug

Филийка, благодаря! Съотношението LH:FSH е 1:1 и аз затова също много се зарадвах Simple Smile

# 47
Бенджи, последно ги правих 2006г, след като родих не съм ги повтаряла.
На щитовидната ги пуснах преди 2месеца, отново в норма.

# 48
  • В къщурката на хълма на феите
Ииииииииииииии кви сте лошиииииии  Crossing Arms що никой не казва, че има нова тема и аз се чууудя що такава тишина настана в предходната, пък то кво било .. тцтц ще ви се карам Mr. Green

при мен се оказа че от метфогама 3 по 1/2 от 850мг толкова ми е паднал гликирания хемоглобин, че е чудно как ходя .. та сменихме дозата иначе нищо друго интересно - резултати от изследванита са: увеличена щитовидна жлеза ТАТ и МАТ в норма, но към горна граница на стойностите, кръвна захар нормална, ооообаче ТСХ-то е с цяла единица по-високо отколкото преди 3 месеца - първия път като го правих беше 1.26 сега е 2.21 при граница 0.270-4.20, което безкрайно ме притеснява .. док каза, че имам признаци за автоимунно възпаление на щитовидната жлеза (хашимото демек), но щяла да гледа стойностите след 1 година отново и тогава да решава, защото сега било много рано и макар че засякла проблем .. чудя се аз ли съм луда или тя?? вие какво ще кажете newsm78

# 49
  • София
mecani аз съм съгласна с лекарката ти - може да е и Хашимото, дори ТАТ и МАТ да са в норма - те се повишават на по-късен етап.
Внимавай с йода - ако приемаш такъв - той може да активира Хашимотото. Пий селен и Омега 3
Това леко понижение на ТСХ показва че ЩЖ нещо не работи както трябва и лекото възпаление на жлезата - може да е симптом.
Внимавай със стреса Simple Smile
Тялото ти може да успее да се справи с проблема, често се получава в даден етап да се прояви някакво автоимунно заболяване, но тялото да се справи само - дори човек не разбира за това.
Мисли си че имаш Хашимото и гледай да подпомогнеш тялото си с добавки, витамини, определен начин на живот и т.н - внимавай с имуностимулантите - не са желателни.
Добре е да пиеш Л-Карнитин и Таурин също Желязо и Цинк- нормализират функцията на ЩЖ - цинка да не е повече от 50мг, дори ниските дози са по-добри 15-20мг.

# 50
denis_d благодаря за съвета, ще се консултирам какви лекарства мога и какви не мога да приемам, поради факта, че заради достинекса, не мога да приемам определени медикаменти и не искам да си докарам още проблеми на главата

# 51
 най добре преди да почнеш каквито и да е лекарства ,преди това консултация задължително с лекар  newsm78

# 52
mecanke,да четеш по-често темата, че да не изпускаш пак...

# 53
Здравейте отново от мен. )
Днес бях на преглед, заради леките болки в левият яйчник и кафеникавото зацапване.
Била съм в овулация, за това са и болките. А поради спиране на противозачатъчните (Диане 35) е и розово-кафеникавото зацапване, което можело да си го има до следващият ми цикъл.

За който питаше за изследванията, ще дам стойностите от 2006г, защото 2007г забременях и след раждането не съм правила отново изследвания.

При фоликуларна фаза
FSH - 6.49, при реф. граници 3-20
LH - 8.49, при реф.граници 2-15
E2 - 28.53, реф.граници .- 25-221
Testosteron - 0.4, реф.граници . 0.2-0.8
Prolactin - 10.6, реф.граници 1.9 - 25.9Te
Testosteron - 0.83, реф.граници - 0.09-0.86

И изследване от юли 2010г
Тиреотропен формон (TSH) - 0.25, при реф.граници (0.25-4.2)
FT4 - 1.3, при реф.граници 0.8-2.0

# 54
mecanke,да четеш по-често темата, че да не изпускаш пак...

хахаха слушам и изпълнявам  smile3534

marucana разбира се ще направя още една консултация, защото като си гледам температурата ми се струва, че е нисичка във втората фаза на цикъла - не, че успявам всеки месец с овулацията, но когато я има де Mr. Green - и се чудя дали няма някакъв проблем с нивата на прогестерона .. офф то аман от проблеми, честно ooooh! Crossing Arms

# 55
Здравейте,

отдавна не съм влизала тук и за малко да пропусна темичката Simple Smile

Hope_4_life тихичко честито! Дано всичко е безпроблемно оттук нататък!

Аз днес бях на лекар и нещата изглеждат обнадеждаващи - имам 2 фоликула над 17 мм в единия яйчник и един 15мм в другия. Това след стимулация с фемара от 3 до 7 ден. Сега остава и да се спукат...
Но се издразних на лекаря - уж има карта на пациента и там си пише всичко, но явно няма кой да прочете. Всеки път като ходя ме пита дали аз съм била за инсеминация. И сега без да попита направо си изрецети - утре хормони, прегнил и в неделя инсеменация. Аз естествено го прекъснах и му казах, че не сме говорили за инсеменация и че поне първия път ще опитаме по естествен начин. Не знам какъв е тоя зор за инсеменация  #Crazy - вярно, че първата спермограма на мъжа ми в тая клиника, беше с намалена подвижност, но той дори не я погледна сега  Naughty

Но друго щях да ви питам - докторът каза, да се въздържаме до събота вечерта (след като попита кога за последен път мъжа ми е правил секс - изрично каза, не аз, а той кога  newsm78 ). Та идеята е да опитаме в събота вечерта и в неделя, ама аз се притеснявам да не изпуснем момента така?

Това е засега от мен. Стискайте палци  Praynig

# 56
Казал е да се въздържате, за да има време мъжа ти да възобнови сперматозоидите от последната еякулация.
Средно фоликулите нарастват с 1.5-2мм, т.е ако се пукне 21, след 2-3 дни  е ову.

# 57
Чинче, това означава ли, че ние като правим по-често секс, моят не се е възстановил и са некачествени плувците, или по-малко или по-неподвижни?!? #Crazy newsm78
Аз знам, че е хубаво да се бебеправи по-често, защото спермитата се подновявали и т.н..... newsm78

# 58
През ден е достатъчно за да се образуват нови  сперматозоиди. Ако е много често, няма да има нужното време, особено ако спермограмата не е много добрал. Не означава, че ще са некачествени, а може би че броя им ще е по-малък.

# 59
Ясно! мерси, Чинbouquet

Общи условия

Активация на акаунт