Отговори
# 330
Мецани ние постепенно я докретахме до тази доза, през няколко месеца вдигахме като почнахме с :
по 1/2 сутрин и вечер

след това

по 1/2 сутрин, обед, вечер

После:

по 1 сутрин и вечер

и накрая скочихме на 3х1.

# 331
Благодаря ви, момичета! Аз също мисля, че е най-добре схемата на Бенджолина - да се започне с малка доза и да се увеличава постепенно.
А днес ми е ужасно лошо (дори пропуснах сутрешната дозата) и не знам как ще се справя с това Sad Дано да свикна бързо.

# 332
А болят ли ви гърдите от дуфастона? и чуватвате ли нещо като напрежение? newsm78

# 333
При мен е различно всеки месец, затова не знам дали се дължи на Дуфастона.

# 334
  • В къщурката на хълма на феите
честно казано и аз не мога да дам категоричен отговор, защото предходния месец цяяяял месец бях с чувствителни гърди, в последствие натежали и подути, но това само тогава, преди това бяха крайно безучастни (ако мога да се изразя така Mr. Green) към случващото се и най-вече дуфастона

# 335
според мен е признак но хормонален дисбаланс...за пръв път ми се случва такова нещо като напрежение в гърдите и чувство че са подути, дори преди МЦ нямам такива симптоми... според мен е от дуфастона. Откакто започнах да го пия е така, хубавото е че днес ми бяха последните хапчета Simple Smile

# 336
Според мен не е от дуфастона, напрежение на гърдите съм имала единствено след овулация, нямала ли съм такава- никакво напрежение

# 337
Според мен не е от дуфастона, напрежение на гърдите съм имала единствено след овулация, нямала ли съм такава- никакво напрежение
Напрежението в гърдите след овулация идва от повишилия се прогестерон.
Ако няма овулация, прогестеронът остава нисък и съответно няма и напрежение.
Мисля, че има някаква вероятност да е и от дуфастона, защото нали той сам по себе си е синтетичен прогестерон.
Просто разсъждавам, но не знам дали в правилна посока?

# 338
Може би е така, но аз съм пила дуфастон без овулация  и напрежение не съм имала, в същото време по време на противозачатъчните също си усещах гърдите така, а те съдържат прогестерон, в тоя ред на мисли, явно високите нива на прогестерон предизвикват напрежението, а когато няма овулация и се пие дуфастон, той не достига такива нива  newsm78

# 339
Здравейте  Simple Smile
До сега не съм писала във вашата темичка, но се надявам на някое мнение по моя случай Simple Smile

Ясно е че съм с ПКЯ Wink
Тя моята епопея много дълга, но тези дни се питам един въпрос, на който не мога да намеря отговор.

Малко предистория, че да е ясно какво се чудя Simple Smile
От извество време съм на противозачатъчни, защото прекарах един много тежък спонтанен аборт в 19г.с. Cry, но това е друга тема... Август след консултация с док ги спрях, за да подновим опитите, но се оказах с около 30 фоликула / кисти към 20-я ден, това без никакви лекарства и със зацапване по средата на цикъл. Започнах отново Диането, за да оправим положението. Между временно направих обременяване с глюкоза, нямам проблем с инсулина, но след консултация с ендокринолог включихме Глюкофаж 500, по 1/2 ден заради ПКЯ-то

След първия блистер противозачатъчни и метформин пуснах хормони на 3-ти ден:
ЛХ - 8.41 ( фол. до 12.60)
Пролактин - 977.40 при горна граница 511 - това си го имам отдавна, но по препоръка на ендокринолога бях спряла бромокриптина и резултата е ясен...
Андростендион - 3.60 ( фол. 0.75 - 3.10) - и това си е високо по принцип...
Важно е да кажа, че малко преди цикъл бях на узи, кистите бяха изчезнали и яйчниците изглеждаха много добре.

Взехме мерки за Пролактина, направихме цветна снимка и през това време аз изпих още един блистер Диане.
В новия цикъл мислехме да направим стимулация с Клостилбегит, но първо трябваше да повторя хормоните. Ето какво излезе от там:

ЛХ - 15.86 (фол. до 12.60)
Андростендион - 2.90 ( фол. 0.75 - 3.10) - за първи път го виждам в граници.
Пролактин - 30.12 ( долна граница 72 ) - коригирахме дозата.

Въпроса, който ме тормози е, след като си пих послушно всички лекарства, след като другите два хормона, които си оказват влияние върху ЛХ-то влязоха в граници, какво го форсира това ЛХ толкова много?
До сега не ми се е случвало да е над референтната за ФФ.
Да не казвам какво видях на ултразвука - на 5-ти ден отново с 15 фоликула на яйчник, като половината бяха доста големи.

Извинявам се за дългия пост, но няма как с няколко изречения да обясня Wink
Не знам какво да правя вече с тази поликистоза  Confused
Преди бременността не беше толкова зле, след противозачатъчни винаги съм имала чисти ячници първия цикъл, или тръгват около 10 фоликула, не такова чудо като сега...

Ще се радвам на всеки коментар Simple Smile

# 340
 radosttinka , а къде е FSH-то?
Защо пускаш само ЛХ без ФСХ? Принципно се пускат заедно за да се види как е съотношението помежду им.
Пък и ЛХ е лутеинизиращия хормон, който отговаря за пукането на фоликулите.
Ти с толкова много фоликули трябва да видиш и как е ФСХ , който е фоликулостимулиращия, а на него нямаш резултати.

# 341
Не съм го изследвала последните няколко пъти, защото по принцип отношените е 2:1 в полза на ЛХ-то, затова не го следим.

Но другия месец ще го пускам и него, взех да се замислям след две поредни луди изригвания с фоликули, да не вземе и ФСХ-то да се покачва и работа да стане дебела, а и след аборта не съм го изследвала изобщо.

Абе толкова много се объках в последните месеци, нищо не върви както трябва...  обзело едно притеснение и отчаяние Cry

П.П. Да си допълня Wink

Последното изследване на ФСХ, беше в цикъла в който забременях:
ФСХ - 6,84 ( фол. до 12,5)
ЛХ - 11,60 ( фол. до 12,5)
Е2 - 141 ( фол. 24,5 - 195)
Тестостерон - 0,76 (0,06-0,82)
Не знам колко е достоверно, защото предходния цикъл бях на стимулация с Меногон 75 и не знам дали не оказва влияние. Интересното е че в този цикъл имах спонтанна овулация, въпреки кистите. Незнайно как? Де да имам пак този късмет Praynig

Последна редакция: сб, 30 окт 2010, 20:33 от radosttinka

# 342
Здравейте момичета , сега си погледнах амбулаторния лист и на него не пише поликистоза , нито кистозни яйчници , както ми каза лекарката а пише: Влагалище - ум. флуорПВКУ - конична с еритроплакия. Матка - б.о.Аднекси в дясно - б.о.Аднекси в ляво - б.о.К.Д. свободен. Някой знае ли какво означават тези неща?

# 343
Радостинка,няма ли място за лабораторна грешка например?Освен това ЛХ и ФСХ се менят всеки месец,нали така?Разбирам притеснението ти.Ние със СПКЯ все се стремим да сме в"норма".Едва ли всяка жена забременява непременно с идеални хормони.Виждам,че си на метформин.Не го подценявай.Според мен там ни се крие надеждата(ако сме изключили другите възможни причини).Дай му време да подейства и да се отрази в организма.За пръв път ли включвате метформин в лечението.Аз също нямям силно изразена ИР,но ми включиха Сиофор 1000.Просто нямаше вече накъде.След 7 дена БТ се покачи и имах МЦ.Аз съм с две ръце за метформин newsm10.Ако имаме спонтанна ову,шансовете ни за забременяване без стимулация са огромни.

# 344
Джени, катастрофалния резултат от този цикъл е след два цикъла пиене на Глюкофаж Confused, а аз наистина толкова много се надявах той да оправи нещата.

Продължавам да го пия, но дали има смисъл...единствено дето андрогените са се понижили в граници, най-вероятно заради него.
Сега се надявам другия месец нещата да не са така зле, а това да е било просто случайност, въпреки че ми се случва за втори път Confused

Четох темата по-напред бихте ли ми разяснили малко за 17-ОН-Прогестерона, само него не съм изследвала и тази надбъбречена хеперплазия (май така се пише)?

Общи условия

Активация на акаунт