Флуорно мляко

• 2 043
  • 35
  •   1
Отговори
  • Варна
В нашата градина ще дават флуорно мляко на децата, чиито родители са съгласни по някаква инициатива на СЗО за превенция на кариесите. Аз съм по-склонна да откажа, вие какво бихте направили? Децата ходят в ОДЗ "Иглика" във Варна.

# 1
  • София
100% бих отказала.

# 2
  • София
PeaceАз също.Прочети,има доста информация,говори и с лекар .

# 3
  • Варна
И в нашата градина започна такава инициатива. Аз съм против и ще подам нужната декларация.
Остава въпросът обаче как да съм сигурна, че отказът ми ще е уважен, че на детето наистина няма да се дава това мляко  Thinking

# 4
  • Варна
И ние това се питаме със съпруга ми - как ще сме сигурни, че на нашите деца не им дават. Дори и декларацията да е в два екземпляра, може би трябва да има печат, защото иначе това е просто един лист. А едната госпожа сподели, че преди няколко години пак е имало такава инициатива и в кухнята бил окачен списък на желаещите. На другите не се давало.

# 5
  • Варна
Ще откажа. Преди малко разбрах, че пак започват инициативата и още утре ще говоря със сестрата.

# 6
  • София
И аз бих отказала.

# 7
За Пловдив зная, че също има идея  от новата учебна година да дават на децата такова мляко. Още миналата година изрично предупредих госпожите, че съм абсолютно против. Проблемът , обаче, е че на закуска едни дечица пият мляко, а другите просто гледат, защото за тези, чийто родители са отказали няма нито мляко нито чай - нищо / вода ако родителите са закупили Wink/. А това е още по-голямо безобразие според мен. Не мога да разбера, така и няма ли да се намери някой с глава на раменете, та да спре с експериментите върху децата ни.

# 8
ioaniki, в този документ, който сега раздават в ДГ изрично е посочено, че ако родителя откаже флуорното мляко детето ще получава нефлуорно.
Ако на децата в Пловдив не осигуряват нефлуорно мляко се обърнете към общината и министерство на образованието, а защо не и към МЗ. Що за безобразие, нали и вие плащате такса  #Cussing out

# 9
За Пловдив зная, че също има идея  от новата учебна година да дават на децата такова мляко. Още миналата година изрично предупредих госпожите, че съм абсолютно против. Проблемът , обаче, е че на закуска едни дечица пият мляко, а другите просто гледат, защото за тези, чийто родители са отказали няма нито мляко нито чай - нищо / вода ако родителите са закупили Wink/. А това е още по-голямо безобразие според мен. Не мога да разбера, така и няма ли да се намери някой с глава на раменете, та да спре с експериментите върху децата ни.
Това е наистина безобразие, как така ще лишават децата от мляко и как ще гледат от страни! Мисля, че трябва да се напише писмо до Министерство на здравеопазването!
Твърдо съм против, без да отчитаме дали е полезно или вредно, кой ще ми гарантира правилното дозиране - лелите ли?

# 10
Майки,
във Варна отново се подписват декларации за съгласие за прием на флуорно мляко!
Информирайте се добре, не подписвайте с лека ръка декларацията; само защото ви я дават за подпис в ДГ, не значи , че е добре за децата ви!
Възмутена съм много, защото преди около две години се борихме (успешно) против това безумие.
Сега отново,
отново във Варна
питам се защо?
Защото управляващите ни броят за овце ли -могат да ни направят всичко , което си пожелаят?

Хайде, който ще организира протест , аз съм там!!!!

# 11
  • Варна
Тази сутрин говорих със сестрата в нашата ДГ. Там ситуацията е следната: Всички родители се информират от госпожите за "офертата", подписват се в списък, че са информирани. След това само който е съгласен да се дава на детето такова мляко, отива и подписва декларация при сестрата. Другата седмица ще има родителска среща и ще питам там как ще организират даването на различно мляко на децата.

Засега не виждам повод за протест, поне останах с впечатление, че няма подписани декларации или поне са малко. Ще следя нещата изкъсо.

# 12
# 13
  • Варна
И на нас ни дадоха декларация за флуорното мляко. Аз отказвам,  обаче ме карат да попълня пак декларацията, като пиша че се отказвам. От друга страна декларацията се попълна при съгласие Rolling Eyes аз ли нещо не разбирам newsm78
И как ще знам, че като съм отказала, въпреки това не са дали такова мляко на детето ми?

# 14
  • Варна
На нас ни казаха да вмъкнем по едно "НЕ" пред "съгласен съм", и че в кухнята щяло да има списъци с желаещите и с нежелаещите. Кой обаче, ще ми гарантира, че ще го спазват?!?!?

Общи условия

Активация на акаунт