Отговори
# 135
по темата с възпитанието - едно интересно интевю
http://blog.gorichka.bg/?p=2079&l=1

# 136
  Колко сме активни работещите мами  Mr. Green... КатеринкаМ,Снежи,Airina много,много  Hug
Момичета,на този етап не мога да преценя кое ми е по-трудно:да търча на работа и след това с детенце или 24 часа да се грижа неотлъчно за съкровището си newsm78
  За пореден път се убеждавам,че майчинството е най- отговорната и всеотдайна,двадесет и четири часова "работа" Grinning
  На цялото ми напрежение,на Йоана й избиха 2 предкътника(общ брой-10) и кътниците са надути жестоко,зверска хрема и будене на 20 минути,като пеленаче  ooooh! Дави се и кашля от секретите,два пъти ходихме на лекар-само от зъбите било Thinking
  Като таласъм съм,ръцете ми треперят от безсъние,но....границите на човешките възможности са разтегливо понятие CrazyВ тежки моменти си казвам:Ами ако имах още едно дете???Ами ако бях бременна с второ???
   Поли 87,честита диплома  bouquetКакви са тези "само двете магистратури"?Браво на теб,амбициозна си Wink
  Всички болни дечица,много бързо да оздравяват :pray:

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 23:14 от MAMA LEILA

# 137
Рени, успех в презентацията! Щом можеш да пилотираш самолет, една презентация е детска игра!!!

Крем, аз се логнах в горичка да получавам статиите, но ще ги чета на спокойствие, дано! Много са хубави. Ти ме запали, мерси!

Милена, как е сега София? Много неприятно, че сте лежали, дано всичко е наред!

# 138
.Krem аз самата съм стигнала до същите изводи, но уви почти всички ние сме възпитани и сега в работата пак сме подложени на моркова и тоягата Sick и реално не виждам как може да се преодолее това. Thinking Винаги съм ненавиждала училищните методи, въпреки че съм била отличник, защото те наистина убиват творческото, самостоятелното и критическото мислене, не самото наизустяване на факти и формули, а реалното приложение на тези знания трябва да е водещото...но наистина всичко започва още от възпитанието на малкото бебе и похватите на родителите...и в тази връзка даването на свобода и поле за изява на мъниците/естествено в рамките на безопасното/ е много важно, а не постоянното търчане по петите им и натякване и/или поощряване/наказване...

# 139
Vanny тук съм много съгласна с теб Simple Smile
На работещите мами  Hug
Да се похваля Гого вече е с 16 зъба Simple Smile и за сега приключваме със зъбита (надявам се за няколко месеца) Simple Smile

# 140
Уф,сега се прибираме от разходка и аз съм бясна!!! #Cussing out Седяхме си с децата на центъра и си пиехме кафето,когато незнайно откъде,към нас се приближи едно момиченце (видима възраст 2 и половина) и директно захапа Лора за лявото слепоочие-така я захапа,че аз докато стана (тя беше на метър от мен),тя почти и пусна кръв... #Crazy Майката я попита:"Защо така бе ,Ники?",а Лора,милата ми,се одра от рев-сега има синка и явно яко я е засмукала Никито,че има и малко кръвоизливче...
В следващия момент Ники се насочи към едно от другите деца в групичката ни и започна да го налага-от там майка и започна нея да налага и да я хока....От там и друго дете пострада от нея.... Ох...  Shocked
В началото много кипнах,но реших да си замълча,защото детето явно копираше поведението на майка си към него (горкото).После казвам на мъжа ми,а той-"ти защо не го плесна,как така ще хапе детето ти,а ти ще си траеш????"
А на мен ми е трудно да си представя,че може някой да се държи така с моето дете,понеже и трите никога не са били агресивни-нито помежду си,нито към някой друг.А и ми стана толкова жал,това Ники как ще расте....

# 141
  • Once there was a Hushpuppy...
reni_mats - ами, меко казано е много неприятно това, за което си разказала. Аз също само си се възмущавам на ум, когато някое детенце блъсне или ритне моя....А, той милия нищо не подозиращ и не очакващ гледа, като изпаднал от друга планета. Търси да ми срещне погледа, като че ли за да разбере това какво ли е? На нас често ни се случват подобни неща/ не хапане, все още/, но ритане и то нарочно злобничко даже си е нещо много нормално. Вече едно разбрах - всяка майка казва, това е от възраста като я погледна. Не питам защо, не правя забележки...нищо, чакам реакция от майката. Понякога не ми харесва реакцията, но си мълча. Какво да правя? Голямо съм мекотело... Нищо не разбирам вече...Защо моя не блъска и не бие, защо той не рита и не плюе - нали, уж било признаци на възрастта. Не че искам да го прави, но той изглежда беззащитен и нападнат понякога...

# 142
  • около Варна
Привет от нас!

Продължаваме със сополите и кашлицата вече месец сигурно, тъкмо се оправи малко и Ева го зарази наново, та и двамата са ужас, отиде до Коледа така, а пък не знам като тръгнат на градина какво чудо ще е!

Жорко в последно време много порасна, продължава да реве и да се налага с тръшкане, но вече е по-лъчезарен, обяснявам му като на голям човек и ме разбира, мъчи се да повтаря всички думички и е много забавен, а пък с кака си какви диалози водят, да паднеш от смях. Другата новост е, че започна да посяга на всички ни и му е супер весело, колкото и да съм сериозна и да обяснявам, че така не се прави, после ходи да ни целува да ни мине ooooh!

В тази връзка искам да кажа да не бързате да квалифицирате родители и деца като агресивни. Аз не си удрям децата, но явно и двамата минават през този период. Ева беше най-сладкото и добро бебе на света и изведнъж стана на 1,6 годинки и започна да удря къде що види деца, умирах си от срам, не смея да се отдалеча на една крачка от нея, никакви увещания, обяснения не помагаха, докато сама не спря.

anjeelina, завидях ви за зъбите, голям зор виждаме ние

На работещите и учещите мами им се възхищавам, аз толкова съм затъпяла и нямам време за нищо, че не мога да си представя как ще се върна на работа, много страшно ми се вижда, но няма начин, някак си ще трябва да се мобилизирам и организирам.

# 143
  • Once there was a Hushpuppy...
wiwi - нали ясно виждаш от поста ми, че не квалифицирам никой Simple Smile не бих си позволила да обиждам.

# 144
wiwi - нали ясно виждаш от поста ми, че не квалифицирам никой Simple Smile не бих си позволила да обиждам.
Така е , но преди поста на Виви и след твоя имаше друг, който вече е изтрит, в който се спомена, че детето ако удря, значи и него го удрят.
В тоя ред на мисли ние у дома с мъжа ми се надпреварваме да бием, хапем и бутаме Антоан, защото той само това прави навън и естествено го е копирал от нас  ooooh!

# 145
Здравейте и от нас! Всъщност от мен! Днес от обед Стелиян е с баба си и след като свърших всичко което бях запланувала вече скучая. Последните дни малкия прекарва доста време с нея вследствие на една разправия между нас че не го гледа и ние с мъжа ми нямаме време един за друг. Не знам кое е по-добре да гледа малкия и да ми се муси насреща или да сме в перфектни отношения, но да му се радва за половин час  Thinking
И аз се позачудих на липсващия пост, тъй като в началото не видях нищо притеснително в него. Стелиян в момента се опитва да повтори всяко движение и дума, и може би има някакъв резон в написаното. Макар че досега не е ял бой и той е посягал, и то не веднъж на друго дете което не му дава някоя играчка която си е харесал, дърпа я и крещи, и ако не я получи посяга да удря и вика "на-на". За това обаче мисля че имаме и ние вина, защото сме се отнасяли по този начин към някой предмет на който Стелиян се е удрял или спъвал (така му отвличахме вниманието за да не плаче). Това е положението при нас, без да анализирам поведението на по-агресивните деца до 2-годишна възраст по площадките и причините за него, тъй като наистина не съм се замисляла за това, изхождайки от факта че са малки още.

# 146
  • около Варна
mamamecana, нищо лично, извинявай ако си ме разбрала така. Исках да поясня, че нещата имат и друга гледна точка, защото и аз да бях гледала моето дете отстрани щях да си помисля, че в къщи го убиват от бой  Hug

Анелия, много ме развесели Laughing

Щях да питам някой от пловдивските мами няма ли да присъстват на пловдивския панаир, че се каним да го посетим с мъжа ми, ако не ми мине котка път, ще се радвам да се запознаем.

# 147
Баси, уж постоянно чета и пак не запомних кой е изтрил поста си, сега се чувствам прецакана  Crazy

Момичета, днес дадох Панадол на Петър. Рева, рева, ревааааааааааааааа, по-скоро крещя, и като че ли от болка. Зъбите. Чеше се с водата и крещи. А вчера и ваксина му биха. Уф.... и едни сополи е опънал от нощес... едва диша. Сега е добре, като изключим сополите. Няма температура. А нощта беше просто кошмар... Трябва ли да се безпокоя?!

Аморе, Нина?!

# 148
Момичета, днес дадох Панадол на Петър. Рева, рева, ревааааааааааааааа, по-скоро крещя, и като че ли от болка. Зъбите. Чеше се с водата и крещи. А вчера и ваксина му биха. Уф.... и едни сополи е опънал от нощес... едва диша. Сега е добре, като изключим сополите. Няма температура. А нощта беше просто кошмар... Трябва ли да се безпокоя?!

Аморе, Нина?!
Трета нощ е кошмар, вади наведнъж двата кучешки горе придружени с температура, задна хрема от която като заспи се задушава от кашлица,
а през деня като е буден не кашля. На ден спи 30мин максимум, а нощес 4-5 часа през останалото време само ме дъвче, зърната ме болят адски
и се бия в стената защо ми бе нужно да махам бибата, досега такова чудо не е било. Три дни не е ял нищо различно от няколко зърна грозде и солети.

Та Грети, ти си познаваш детето най-добре, но вашата ситуация при нас ако беше не бих се тревожила.
Иначе го водих на лекар, засега нищо притеснително, но ако не спре да вдига температура и тази нощ от утре почваме АБ.
В чуденка съм, защото е очевадно че зъбите са проблема, утре пак май ще го водя на слушалка някъде.

Аморето сигурно пази Алечко от поредното опасно за себе си и околните катерене,
а Нинка няма нет.

# 149
Нелка, по тази причина точно отказвам да махам бибата преди 2 години. Дай му я пак,ако мислиш че ще се успокои  Hug  бързо да излизат зъбите и да се оправя Антон  Hug

Грета, бързо оздравяване и на председателя  Hug

Общи условия

Активация на акаунт