Отговори
# 165
Анжи, аз аха-аха да ти пиша, че рано се радваш... и ето. Дано бързо ги извади тези последни зъби. И ние сме така Sad ръката е в устата до китката.

# 166
А аз толкова много искма 3........ Дано скоро ме огрее.

Боби е в Пловдив и ние сме сами с дечицата. Аз най-накрая след 4 години стоене вкъщи и неработене, успях да вляза в ролята на примерна домакиня. То поне като си седя у дома по цял ден, да взема да го направя уютен тоя дом. Пък и открих, че в мен имало големи кулинарни заложби  Flutter

Вчера ходих да спя при моите родители ,че ме е страх самичка нощно време. Доста добре ми дойде това гостуване - не тичах след децата, не ги храних аз, друг им чете приказка за "Лека нощ"... Днес съм си поканил приятелка с преспиване. Купих червено вино, имам и друг алкохол, но пък съм обещала да не я напивам, че утре е на работа момичето. А във вторник ще си видя и мъжлето. Ще си дойде след панаира да си спи в нас и в сряда пак натам тръгва.

# 167
Здравейте от нас , скоро не съм писала , но ви чета редовно . Вчера и днес при нас е лято , как ми се иска така да е времето поне до декемрви  Crazy Mr. Green

Юли е здравичък , оправихме хремата мин. седмица , конюктивита мина за два дни . Сега ще се постарая да го задържа здрав , въпреки болното време до другата седмица за да можем да бием пентаксима . Дано няма проблеми , че педи последно каза че за този месец и е свършил пентаксима и да отидем октомври .  Tired

Грети ,тази реакция много ми прилича на държанието на Юли след пентаксим , точно този рев с пищене се случваше след всеки прием . В дена на приема и следващия е така , после отшумява .

Зъби , чакаме 4-те кучешки , венците са доста набъбнали , и последно като го прегелждаше педи каза да ги чакаме в най-скоро време . Засега драми със никненето на зъби сме нямали , тук таме вдига Т , но будене нощем или промяна в държанието няма , дано да искара останалите зъби лекичко като досегашните .  Praynig

Уффф бебешкия пубертет го чакаме , засега дава всичко , не бута , не блъска , много е кротичък като си играе с други деца , даже си пада малко будаленце , кака му / на 2.5 г. /постоянно му дърпа играчки от ръцете или го бута , а той само гледа учудено . Но си мисля че и нас няма да ни подмине пубертета , явно ще е по-късно .  ooooh! В този ред на мисли искам отново да изкажа моите адмирации на мамите които се справят с две деца с малка разлика . Всеки ден Юли и кака му са заедно , ако бях с двамата / т.е. да бяха и двамата мои деца / едва ли щях да се справя  ooooh!

Юли спи сам в стаята си откакто стана на 1 годинка . Мисля че така му е най-добре .  Peace

Бибата все още нямам намерение да я махам , нека да излязат и кучешките пък ще видим , но той не е пристрастен , ползваме я само като заспива , даже като спи при баба си не я взимам , и заспива без проблем и без нея .

Имам въпросчета , вие подготвихте ли се вече за студено време , имам впредвид напазарувахте ли вече топли дрешки за бебочетата . Аз съм малко объркана , като купя р-р 12-18 му е добре , но имам чуството че много бързо ще му умалее . а като взема 18-24 му е огромно . Вие какви размери дрешки смятате да пазарите за есента и зимата ? Rolling Eyes

Всички болни бързо да оздравяват , а зъбките бързо и безболезнено да излизат .  Hug

# 168
Минди, радвам се че Юли вече е добре. Дрехите вече доста по-бавно ги израстват, така че не е нужно взимаш много големи. Аз си му взимам 12-18 и от Благо този размер съм извадила. На тази възраст изкарват без проблем по 1 сезон, даже 2, ако са им били леко големи дрехите.

# 169
Аз отдавна почти не купувам р-р 12-18, а предимно 18-24, даже летни дрешки съм купувала все за 2-3годинки, а имаме и дънково якенце за 3-4г., Embarassed, но пък е мъничко самото моделче, понеже съм си патила от бързо умаляване и сега хич не ми се дават пари за дрешки, които са само за в момента. Tired

# 170
Здравейте, момичета,

Да драсна и аз някой ред, че съм се видяла с малко свободно време! И аз смятам, че не може да се генерализира за агресивността при децата и често пъти става дума наистина само за период. Бобата например много благо си играе с други деца, дава да му вземат играчките без никакви проблеми, но от време на време решава, че е много интересно да им крещи (на деца, на възрастни) с всичка сила. Възрастните се смеят, някои деца плачат, други му крещят в отговор, трети не се впечатляват... Гледам да не се смея аз, да не го насърчавам, въпреки че действително е много смешен. Като свърши да крещи се оглежда за реакция победоносно и е като някое малко петле, което се репчи. Сега, не ми е никак приятно на мен, че крещи, но със сигурност мога да кажа, че в къщи изключително рядко се повишава тон, камо ли да се крещи. От друга страна, той до такава степен не е свикнал да му викаме, че ако ще и малко да му повиша тон (напр. "Богдане, не пипай там!"), той е много впечатлен, поглежда ме супер изумено и понякога ми се разкрещява в отговор. След това се разсмива. Аз го гледам учудено, с надеждата да разбере, че е нелепа реакцията му...

За хапането... На Бобата нали късно му поникнаха зъбите и дълго време му давах да гризе моя пръст, ако много го дразнят. И сега, макар че има зъби и то много остри, понякога идва при мен и започва закачливо да ме хапе... доста болезнено. Той го прави почти любовно, но аз доста се притеснявам да не му хрумне и други хора така да хапе, особено деца. Засега аз съм единственият му обект.

На едно приятели щерката, много добро и мило момиченце имаше период, в който беше ухапала доста сериозно няколко деца на детската площадка. Родителите много се бяха разтревожили и здравата и се бяха накарали. Съответно тя престана да хапе децата, но майка й понякога се притеснява, че оттогава е станала прекалено плаха, не си отстоява правата и понякога се е чудела дали не са прекалили с реакцията. Пиша това просто за да илюстрирам, че има адски много и различни ситуации и наистина не могат да се правят генерални изводи от няколко минути впечатление от едно дете. Иначе съм напълно съгласна, че ситуацията с Рени е адски неприятна. Знам какво е чувството като някой ти удари детето, камо ли пък такава сериозна атака. И аз като Рени обикновено не знам как да реагирам и съм малко пасивна, за което баща му ме укорява. Той за сметка на това туууутакси се намесва дори само ако някой каже лоша дума на малкия и даже прекалява понякога  Laughing. Едно момиченце веднъж го блъсна здравата, защото не искаше Бобо да седи при тях и да "слуша" разговора им... Жоро веднага й хвана ръката и каза доста рязко: "А ако аз те блъсна?!"  Embarassed Аз започнах да й обяснявам, че той е още бебе, че е мъничък и не разбира дори защо го е блъснала и прочие... Момиченцето много се засрами. Друг път едно дете се люлееше на едно пате и Бобата искаше да пипне патето и детето го блъсна да не го пипа - и Жоро веднага скочи и му каза: "Ще го оставиш да пипа патето, за да не се наложи да те свалим от него...!" На мен ми стана много неудобно, но той си е такъв - много ни брани всичките и понякога реагира доста гневно... От друга страна, когато Бобо иска да си играе с някакви деца, а на тях не им е интересен, Жоро отива, ангажира ги всички в разговор, измисля игра веднага и детето от аутсайдера на групичката се превръща покрай баща си в център на внимание. Това много умело го прави и дава много увереност на детето по този начин...

Да кажа и аз за Кларкс - това са страшни обувки. На Бобо първия чифт обувки бяха такива, взехме ги от Англия, е велики са просто. Минди, къде в България се продават?!

Със зъбите и ние сме в труден период - будене нощем, писъци, хрема понякога (не знам тя от зъби ли е или не).

Еееее, прекалих с писането. Аз като във вица, няма, няма и току...

# 171
Минди аз купувам размер 86 т.е 2 години и са му добре  Peace
Искам да попитам има ли друго дете на което не е сложен 3-ти Пентаксим?
Грета от друга страна по-добре наведнъж да излязат зъбите поне до предучилищна няма да се занимавам вече с тях  Laughing
Друг въпрос: Какво зимно облекло мислите да взимате? - само яке? яке и панталон или гащеризон? или нещо друго?

# 172
Здравейте и от нас с Ели..и аз от доста време не съм писала, но ви следя редовно...то в ова хубаво време не ми остава време..

Sv. много съм съгласна с мнението  Peace И Елица в момента е в някакъв такъв период с крещенето..има деца на които си дава играчките, гали ги, държат се за ръчичка и се смеят, но има и такива, на които само като види, че посягат към нея и пищи..и се сърди..

Зъби имаме вече 10 броя, на двата кътника вдигна за първи път температура..стигна до 38.8, мислех, че е настинала, че бяхме в Троянския балкан малко, но в крайна сметка изби кътник..поддържа я 24 часа..беше ужасно(за първи път ми вдигна толкова)

Дрешки купувам на око за размера, зависи от модела, имаме и 12-18, имаме и 18-24..засега съм взела едно зимно яке, миналогодишното също и става(то е 18м), панталонки и подариха скоро едни ватирани, има разни панталони, които смятам с чорапогащник да ги носи зимата, ботички ще купуваме скоро, шапки, шалове...има и един космонавт от миналата година(пак подарък 18м) но е съм го извадила да го премеря..ще се купуват дрехи при нужда..излишни не ми се взимат.

Ели вече от месец спи в кошарата всяка вечер  Heart Eyes и почти мога да кажа, че се отбихме..от три дни не ме е търсила Simple Smile Биба не ползаме и не сме ползвали Peace

Още много щях да пиша, но малкото зове Simple Smile До скоро Simple Smile

reni_mats
просълзи ме..няма такава сила, няма такава любов.. Heart Eyes

Последна редакция: пн, 27 сеп 2010, 23:20 от tаnka80

# 173

Ели вече от месец спи в кошарата всяка вечер  Heart Eyes и почти мога да кажа, че се отбихме..от три дни не ме е търсила Simple Smile Peace
Кога ли ще дойде и моя ден в който ще напиша това изречение?
Радвам се че сте се отбили леко и без излишни драми.

На нас може да ни честитите 3 избили вече кучешки зъба, вече е с 15бр., надявам се скоро да се наспя, но кашлицата и сополите си стоят, та не ми се вярва да е тия дни спането.

# 174
Мерси за отговорите  Hug И аз май ще продължа да купувам 12-18 , че не мога да го възприема  с по-голям р-р дрехи  Whistling

Анджи , аз смятам да купувам само яке . Не го виждам с космонафт или гащеризон облечен . Мин. година накупих 3 космонафта и така си стоят чисто нови и необлизани  Tired

Sv , Обувки на Кларкс има тук в Бургас в МОЛ-а , магазина се казва Foot Comfort  имат предимно Кларкс , но и други марки ортопедични и анатомични обувки .

Анелия , още малко остана 1 зъб и сте с пълна усмивка  Grinning

# 175
Дааа Минди, дано последната четворка изчака за след нова година.
Анжи, аз със сигурност ще взема един комплект гащеризон с яке тип скиорска екипировка, защото ще сме навън и в голям студ и сняг, а това е най-практично, а друго си имам, доста неща от миналата зима си му стават.

# 176
Позволявам си да копирам тук един пост от друг форум,защото много ми хареса и вярвам,че всяка от вас ще се познае в него Simple Smile

Преди да стана майка
спях толкова колкото поискам и никога не се безпокоях за това в колко часа да си легна.
Миех си зъбите и се сресвах всеки ден. Гримирах се, обличах костюм и отивах на работа.
Преди да стана майка.
чистех веднъж в седмицата. Можех да режа домати за салата, но не и да готвя пиле фрикасе и още поне двайсет вида манджи, които да стават и за децата, да меся питка "слънце" за прощъпулник. В 5 часа сутринта.
Не знаех, че ако аз ям марула, съдържимото в памперса ще има вид на пюре от спанак.
Не се препъвах в играчки и не учех приспивни песни.
Не бях чувала думите "манту", "коластра", "дефтерит".
До преди да стана майка
никой не се е осмелявал да повръща върху мен.
Никой никога не се е напикавал в скута ми, не ме е плюл, не ми е дъвкал пръстите.
Oще по-малко съм си представяла как някой смуче циците ми почти денонощно и ме ползва за залъгалка. Ха, опитай се да изтръгнеш пиявица! Гладна.
Напълно контролирах разума и мислите си.
Спях нощем. Имах време да сънувам.
Не бих повярвала на никой, че с 3 сантиметра разкритие, ден преди да родя, ще правя формички в пясъка.
Преди да стана майка никога не се е налагало да удържам с все сила ревящо дете, за да може доктора само да надникне в гърлото му. Не знаех как се облича октопод с една ръка.
Никога не бях гледала пълни със сълзи очи, готова сама да се разплача.
И не знаех какво е да замреш от щастие при вида на детска усмивка.
Не допусках, че няма да мога да изгоня някой от собственото ми легло и да отмествам леееекичко босите му крака от устата ми докато спи.
Да пера насрани гащи и да изчегъртвам аки изпод ноктите си.
Не знаех, че целувката ми може да лекува.
Преди да стана майка
Не бях държала в ръцете си някой просто, защото не мога да се отделя от него. Да дишам с него, да туптя с него.
Да разказвам "трите прасета" в стихотворна форма и да лазя, ръмжейки като вълк.
Сърцето ми не се беше разкъсвало на милиони парченца, когато не мога да успокоя болката сега и веднага и да слагам лепенка на въображаема смъртоносна рана, побираща се в рамките на червена точица върху пръсчето.
Не съм подозирала, че някой толкова малък може да има най-голямото значение.
Не знаех колко е важно да не мигаш, защото тя току що заспа.
Не мислех, че мога да обичам толкова горещо.
И през ум не ми е минавало, че някой ще рисува дълги черти върху безупречно боядисаните ми стени и ще казва, че това са самолети. И още по-малко, че аз ще им се радвам.
Преди да стана майка
Не знаех, че моето сърце може да живее в тялото на някой друг.
Не знаех какво щастие е да кърмиш прегладняло дете с болка от разранени, кървящи зърна.
Преди да стана майка
не се събуждах на всеки 10 минути само за да проверя, че диша.
Идея нямах колко непоколебима и уверена мога да съм дори и когато двама доктори в Пирогов ме задължават да оставя детето си на системи с антибиотик. И след това да рухна безсилна на бордюра пред болницата.
Прилошаваше ми при вида на кръв.
Не знаех, че съм способна да съпреживявам така силно и да чувствам така дълбоко.
Изпитвах ужас от варицелени пъпки.

Превърнах кошмарите си в щастие! Станах майка!

# 177
Рени, многооо истина!
Набързо минавам, че ще лягям вече, сами сме и ще трябва да ставам за всичко аз - нощно мляко, мрънчотене, а в 7 - за баткото за училище.
Марти миналата седмица проходи, ако няма други след нас - ние сме последните.  Laughing Престраши се най-накрая моя човек - от май ходи, а чак сега се пусна сам.
Правих му питка за прохождане, не прощъпулник - той ще е по-късно:

http://media.snimka.bg/7273/020800461.jpg

# 178
Аз съм бясна на детската градина за пореден път!!! Учебната година стартира на 15 септември, а аз пускам дъщеря ми на 4 октомври (предстои да я пусна). Днес звъня на госпожата да я информирам по този въпрос, при което ми се тегли една супер сърдита тирада за това какво конщуство било да си водя детето на градина, при положение, че така или иначе си седя вкъщи с малкия, а толкова много майки чакали на опашката и й ревяли безсилни всяка сутрин пред вратата. Много се ядосах, но всъщност не посмях да кажа нищо, за да не си го изкарва после на Елена. Сто пъти ми повтори колко нередно било това при положение, че не работя и си седя у дома.

Ок, миналата година наистина не я водих редовно. Но попита ли ме някой колко пъти е била болна и как се лекуваше по две седмици от всяка настинка. Какво очакват? Да я заведа недоизлекувана ли? Попита ли ме някой, че закъснявах с по два месеца за всяка ваксина на Павел, защото и той прихващаше вируса? Попита ли ме някой, че за малко щеше да направи бронхопневмония и получи пристъпи? Дори говорих с директорката и тя ми даде разрешение да я спра за известно време и само да си взема бележка от личната, за да не плащам цялата такса. Но аз въпреки всичко си плащах таксата в пълен размер.

И сега тази госпожа ще ми казва да съм си помислела добре, тъй като детето ми не е свикнало с детската и щяло много да плаче и да се налага само с нея да се занимават. Ами това им е работата все пак. Но явно много ще им натежи да утешават едно малко дете. Толкова усилено се опита да ми вмени вина заради факта, че детето ми ще посещава градината, вместо да си го гледам вкъщи с малкия.Много обидно ми стана!

# 179
Поли, я им тегли една майна и не се ядосвай. Кой работи, кой по майчинство, да го сложат като условие за прием като им е толкова важно. Няма какво да си мислиш, пускай си я на детска и това е. Сигурно едно 25-30% от децата по детските градини са така, и какво? Трябва да ги отпишем всички ли?

Общи условия

Активация на акаунт