Отговори
# 75
Грета ще снимам и ще кача във фейса имам и доста други изплетени но съм ги подарила и без да се сетя да снимам Simple Smile
Гого е около 10 кг/80см - 14 зъба + още два пробиващи
Само да кажа за фонтанелата лекарката ни каза да не давам вит Д

# 76
Привет и от нас Grinning
Да се включа и аз по част от разискваните теми:
Мед още не съм давала и на мен ми се въртеше из главата че е добре да се дава след навършването на 2 години. Не съм била права  Blush
За имуностимулантите - не съм запозната и не мисля да давам. Споделям мнението на Мариета, че на този етап здравословната храна е достатъчна.
За фонтанелата - на консултацията ни на 1 годинка педиатърката каза че се е затворила.
Относно мерките ще се включа с прясна информация на 20-ти, когато ни е консултацията. Май наближаваме 12 кила, че го бях метнала на един кантар преди месец и половина и беше 11 480, а през лятото ни се беше отворил апетита и нямахме никакъв проблем с яденето Praynig Като прахосмукачка е и тежи като бомба според нашия татко Grinning За ръста не мога да кажа, но ми се струва че доста се е издължил през изминалите три месеца - всичко ни е умаляло видимо за през това време, иначе на годинка беше 80 см. Все още сме с 8 зъби - никаква промяна откато бяхме на 9 месеца.

# 77
Здравейте,
включвам се по темите, мед може да се дава след 1г. според "НАЦИОНАЛЕН ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ “ХРАНИ И ХРАНЕНЕ” 2005–2010” -съгласувано със стандартите по хранене на СЗО, ето и цялата статия : http://fnap.government.bg/UserFiles/File/Hranene-info/preporaki%20karmacheta.pdf , аз лично мед не съм давала.
За фонтанелата- последно проверявах преди 3-4 седмици, още не се беше затворила.
За имуностимулантите- още миналата година когато беше на 6 м. в Токуда ни изписаха Саностол /по 4мл за 20 дни по време на грипните епидемии/. Аз дадох само веднъж и се отказах, защото четох че се препорътчва детето да е над 1 г. Предпочетох да огранича излизанията и срещите с хора. Сега не ходим в Токуда и попитах настоящата педиатърка за саностола и въобще витамините, тя ми каза че предписва саностол и други витамини, когато детето няма апетит и при боледуване.
Относно мерките 11 400 и 83 см.
PP Държавата се сети и за децата http://dnes.dir.bg/news/riokoz-detski-kuhni-7083345 дано е по-често Praynig

Последна редакция: вт, 14 сеп 2010, 13:55 от PoLy_PoLy

# 78
Днес при нас времето е страхотно , отново замириса на лято , само където аз нещо се поразвалих , дано не се разболея , че аз като се тръшна отиде 10 дни  Tired ooooh!

Благодаря ви за отговорите относно фонтанелата  Peace Hug

От време на време давам Имуникинд , а вит. Ц при първи симтоми с калциев глуконат . За съжаление , досега не съм пресичала вирус или настинка , винаги се задълбочава , въпреки че го усещам още на първия час и го водя при педи  Confused

Мерките ни са малко старички отпреди 2-3- месеца 11 кг. и 80.5 см. НО сега измерен от нас е 83-84 см. предполагам че е към 11.500  Peace Има 12 зъба  и 4 пробиващи  Crazy

# 79
Това, което давам аз на децата, е Мултисаностол. Пият го две седмици, после две почиват. После наново така.

Фонтанелата на Павел още не се е затворила. Педиатърката ми каза, че има още време и да не му давам допълнителни капки витамин Д.

И сега пак за майчинството:
Днес ми преведоха 240лв., а трябваше да получа наведнъж парите за юни и юли месец. Когато звънях до НОИ, служителят ми отговори, че обезщетението за месец юни ми е изплатено. А всъщност на 1 юли получих смс, че на въпросната дата са ми преведени 1-15.25лв. Какво ще рече тази единица? И защо като ми е изплатено обезщетението, парите са само 15лева?

# 80
   И аз се въздържам от мед  newsm78 Иска ми се да давам някакъв имуностимулант,но нашето педи е против  Crossing Arms Присъединявам се към мнението,че здравословната храна,пълноценното и балансирано хранене са най-важни в момента  Peace

Момичета,днес е последният ден от моето майчинство,от утре се връщам на работа   Sad Тъжничко ми е,поплаквам доста  Tired,опитвам се да се настроя позитивно и се надявам промяната да не стресира  Йоана.Щя се гледат с моята майка в къщи,свикнали са една с друга,на 7 минути пеша от работа ми са,затова нямам право да се вайкам,като знам какви по-сложни ситуации има  Naughty
      Използвам случая да благодаря на всички вас,че споделихме заедно най-вълнуващите мигове от живота си.Безценна беше помощта ви в тежките дни от проблемната ми бременност и безмерно щастието да отглеждаме заедно децата си.
   Не се сбогувам с вас,просто ви благодаря!!!
   Честит имен ден на всички празнуващи и на добър час на учениците утре  Hug

# 81
Поли, имаш ли ПИК код? Ако нямаш може да го получиш от НОИ на Стамболийски, на първия етаж като влезнеш в ляво по коридора е стаята. С него може да се проверяваш, там си пише коя сума за кой период е. На мен на пример сумата беше под 240 лв, но до 14 юни вкл. /термина/ ми беше първата година и "онези " пари които не бяха 240 са за остатъка от юни, давам го като пример, може някаква сума за по стар период да ти изплащат спрямо термина.
На мен днес ми преведоха за август, инфото от сайта се оказа вярно Peace

Мама Лейла, успех утре и дано всичко се нареди както ти се иска!

# 82
MAMA LEILA, успех с всичко! Дано работата да ти е песен, а вкъщи да те посрещат усмихнати Йоана и баба!

# 83
  • Плевен
Добро утро!

Лейла, на добър път в работата! Йоанка ще е супер с баба си, сигурна съм!   bouquet

Мерки: 12 кг, 85 см, 10 зъба, +2 пробиващи.

Имуностимулатори и аз като Мариетка съм давала всякакви, все тая  Sad От меда засега съм най-доволна, а също им давам Лактофлор пробиотик.  Peace

Креми, благодаря ти за съвета  Hug

# 84
Здравейте, момичета,

Отдавна не бях чела тук и ми беше много драго пак да надникна! Радвам се, че звучите добре! Радвам се, че и Крем пак пише! Успех на тръгващите на ясла и на Ани с уролога! Аз продължавам като Снежи да не правя нищо с пишката. След няколко години, да сме живи и здрави, ще кажа как са нещата с този метод.

Мед започнах да давам преди около две седмици, защото се разкашля много, а аз като малка имах голям проблем с кашлицата и се поуплаших. Дадох му няколко пъти билков чай с противокашлични свойства и с малко домашен мед разтворен в него и се оправи много бързо. И сега много обича чай - като види с баща му, че си правим и се развиква "ча, ча!" - и му давам от време на време различни български билкови чайове. За ботулизма, признавам, не бях чела и се постреснах от поста на Аморето, но прочетох и видях, че от разните Американски и Британски асоциации препоръчват до годинка да не се дава. Като се има предвид, че сигурно са се попрезастраховали с времето, година и 3 месеца мисля, че е ок. Имуностимуланти не съм давала. Всеки ден яде много пресни плодове, особено като е при майка ми, която е свръхгрижовна и много по-малко я мързи от мен  Embarassed.

За биберона - поздравления на Анелия! Аз не бързам да го махам, защото Бобо го ползва за максимум 10 минути на ден - ако случайно не може да заспи на обяд и е при някоя баба, биберонът много помага. При мен заспива като се гушнем или вечер докато пие мляко. Също ако случаааайно се събуди нощем и не се успокои с няколко глътки вода, което се случва много рядко, му давам биберон. Така че не го виждам като проблем биберона в нашия случай. Иначе го държим на такова място, че да не го вижда и да не се сеща - види ли го, грейва и веднага си го монтира в устата, но като не го вижда си играе по цял ден и не се сеща. Ако има нужда да посмуче нещо за успокоение, казва "да, да!", т.е. вода, пие от шишето малко по-дълго и се успокоява. Та така... биберонът засега ни една малка помощ, въпреки че някои от вас може би си спомнят, че аз в началото въобще не исках да ползва Бобо такова нещо и даже ме беше срам, че прибягвам до него  Laughing. Имам аз склонност да съм по-строга към себе си отколкото е необходимо. Ами, грешала съм за биберона... Аз много се стараех да му го давам само когато е абсолютно необходимо и нещата са съвсем под контрол...

Много високи вашите деца! Ние с баща му хем сме доста високи, пък Бобата е с приблизителни мерки 11 кг и 78 см; зъби - 5 броя (4 горни и 1 долен...)

# 85
Днес беше първият учебен ден на нашата какичка, много й хареса и иска пак... Laughing
На добър час на всички ученици в нашите редички! smile3525
Мерки-не знам, юни беше 80см., 9400, зъбки-7бр.
Имуностимуланти по принцип не давам, много рядко се е случвало, но не мисля че е имало някакъв особен ефект.
Мама Лейла, успех и пак ни навестявай! Hug
Св. много думички казва Бобо, браво! Hug А за бибата и на мен ми се искаше повече да я ползва, но сама я отказа на 5мес. и оттогава е доста по ревлива. Tired

# 86
  • Плевен
Вани, честита ти ученичка! Много шестици в училище и в живота!
Честит първи учебен ден на всички ученици!

Ние се върнахме от уролога. Доктора млад, първо ни каза, че до 2 г. не се бърза да се забелва и аз се обнадеждих, но все пак да го погледне да види... И като видя колко е малка дупчицата каза, че ще му пречи на пишкането и може да прави възпаления. Извърши забелването и няма да ви кажа какво имаше отдолу - мноооого мръсотия и гной, едва го изчисти. Много ми пищя милото, но доктора каза добре, че сме отишли сега, защото тази гной и замърсяване много бели са щяли да ни направят ако сме го оставили така.... Та така, после си заспа в колата, сега само при пишкане мърка, но в гърнето му е по-лесно. Дано до утре вече да се е успокоила раничката и ще гледаме да не се залепи пак. Та явно и непипането понякога не са съвсем полезни, когато става въпрос за фимоза като при нас.

Айде стига вече за пишлета, разкажете кой какво готви, че нещо се изверпах в последно време   chef

# 87
Вани, честит първи учебен ден на каката! Честито и на всички други ученици  Hug
Ани, направо се изприщих, милото дете  Hug Добре, че навреме сте отишли.
Да споделя за готвенето - правя си месечен или седмичен график какво ще готвя и по него си караме по-лесно. Много често, разбира се, променяме някои неща, ако нямам време да готвя или ни се преяде нещо друго, но пак е по-удобно така Simple Smile
А, забравих. Бяхме на консултация (за първи път при новата педиатърка) и излезе, че Яни е отслабнала със 160 или 260 гр  newsm78 На 2 кантара я телиха 8,900кг и 9кг ( на 1 годинка беше 9,160кг ), 79 см (12м - 75см). Не знам дали е притеснително. Мога тази аномалия да си я обясня с много неща - 1-во, различни кантари при това стария беше електронен, а новият/те не; 2-ро, Яни боледува съвсем скоро и нямаше апетит съответно кара основно на кърма поне 1 седмица.

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 15:44 от Fantasia

# 88
Анито, добре че сте отишли навреме. Колкото до болката, забравя се. Важното е детенце да е добре.

А колкото до въпроса ти с готвенето - ами никак не е. Нямам муза. Не ме мързи да готвя, но ми е адски трудно да измислям какво точно да приготвям (затова и честичко наднчиам в готварсия). Като се хвана серизоно, с рецептичка под ръка, смея да твърдя, че става доста вкусно. А и щом Боби казва, че готвя по-вкусно от майка му, явно имам голям напредък.

Ще готвя с огрооомна наслада, когато получа мечтаната от мен кухня - просторна, светла, с голямо пространство, където да си разпростра продуктите и приборите, с бурканче за всяка една подправка, най-различни по големина и форма прибори...

Четох, че е задължително децата да ядат веднъж седмично риба, черен дроб и спанак. В тази връзка как приготвяте вие спанака, тъй като моят винаги ми се струва много безвкусен?

И да се похваля - най-сетне си получих парите за юли месец. А за юни се оказа, че са ми преведени, но никой не ме е уведомил със смс. За съжаление се оказа, че имам някакъв дневен лимит и не мога да си ги изтегля всичките. За сметка на това, обаче, изхарчих всичко изтеглено за дрешки на децата и сега съм много доволна. Останаха само зимни якета да се купят, но за тях има още време.

# 89
vanny_ Честит първи учебен ден. Пожелавам на малката ти сладурана много успехи за напред.  Hug

Честит първи учебен ден на всички ученици.

Днес си припомних миналата година колко вълнуващ беше за нас първият учебен ден на дъщеря ми. Наистина и за децата и за родителите е голяма радост.

Общи условия

Активация на акаунт